icon

Registrace do porodnice, s jakým předstihem a jak?

monikavlckova
21. bře 2015

Slyšeli jste některá o registraci do porodnice? S jakým předstihem si vybrat tu správnou nemocnici a jak se tam zaregostrovat k porodu. Budu rodit poprvé a nemám s tím zkušenost. Poradíte?

betelgeuzz
•
21. bře 2015

Registrace probíhají v pražských porodnicích. Jinde v republice se neregistruje.

anetadr
•
21. bře 2015

Vždy záleží na konkrétní porodnici - je dobré se kouknout na internetové stránky konkrétní vybrané porodnice. V Praze platí registrace myslím u všech přesně v den 14+0tt. Ve většině menších naopak žádná registrace není, stačí se jen nahlásit kolem 36.tt

deathy
•
21. bře 2015

Nevím teda jak mimopražské, ale přesně tak. Pražské porodnice registrují. Samozřejmě každá to má jinak, ale cca ten 12-14 týden těhotenství se registruje.
Tzn. mít těhotenskou průkazku a buď online, telefonicky nebo osobně v dané porodnici.
Dají do průkazky razítko a čau. Pak se dochází normálně na kontroly ke svému dr., do porodnice až snad poslední měsíc.

vercik83
•
22. bře 2015

Mimoprazske cca ve 20tt se informovat. Ale rekli mi jen at proste prijdu ve 35.tt.

aneztuzka
•
11. dub 2015

Já se registrovala v 11tt v Thomayerce a v pohodě, nevadilo jim to. V Praze jsem slyšela, že je tedy velký boj s těmi registracemi, ale mě to šlo úplně hladce, tak nevím. V Podolí je to od toho 14tt a jinde jsem se nedívala..

lucinne1987
•
11. dub 2015

Ano, u pražských porodnic je třeba se registrovat již brzy nějak po 12. tt, u mimopražských většinou není potřeba, stačí tam těsně před porodem docházet na kontrolu, aby měli případně přehled o zdravotním stavu.