Hamilton v den termínu 40tt: mám souhlasit?

schwarzova4
28. kvě 2015

Ahojte všichni, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor... Zítra jdu na kontrolu, budeme 40tt a od známých vím, že u nás v porodce už většinou tuto kontrolu udělají hamiltna... Vím, že to může ale také nemusí pomoci.. Také jsem pro co nejpřirozenější porod, ale co se týče malého, zase si nelajsknu všechno odpírat... Spíš z toho mám takové smíšené pocity, pokud mi řekne doktorka, že ho udělá, jestli souhlasit, nebo to nechat být...

lucie777
28. kvě 2015

Já jsem pro, jestli to je připravené, tak to třeba pomůže, třeba taky ne, ale podle mě je hamilton mnohem přirozenější než pak následné vyvolávání..

Já si teď potřetí nechala udělat hamiltona, v den termínu, fakt jsem se bála vyvolávání, předchozí dva porody se vyvolávaly, a druhý den ráno se dcera narodila. 🙂

werunqa
28. kvě 2015

Ahoj,já druhé dítko přenášela a byla jsem skoro týden po termínu.Otevřená na 2 prsty a kontrakce pořád nikde.Doktorka mi udělala Hamiltona a v noci se syn narodil.Vůbec to nebolelo a šla bych do toho klidně znovu.
Raději toto než vyvolání..

loafeer
28. kvě 2015

myslím si úplně to stejné. Navíc se díky úspěšnému hemiltonovy začnou produkovat hormony, které pak vyvolají přirozený porod. Já ho měla v obou těhotenstvích. Poprvé nezabral, takže se vyvolávalo, podruhé jsem druhý den rodila a jsem za něj vděčná, byla jsem den po TP...

guinea
28. kvě 2015

Já bych si Hamiltona rozhodně nenechala udělat, a hlavně - všude se píše, že porod v normálním termínu může být jak 14 před stanoveným TP, tak 14 dní po. Tak nechápu, proč najednou přesně v den TP všichni vyšilují. A být tebou bych se před vyšetřením ZEPTALA, jestli plánují Hamiltona, protože oni se často neobtěžují přeptat se a konají rovnou.

veliisek
28. kvě 2015

Taky mi dělal doktor Hamiltona a malý se do 2 dnů narodil. Vůbec jsem to necítila.

kimby
28. kvě 2015

Já s ním souhlasila ve 40+2tt, pomohl mi při 1. porodu (41+0tt) a tak jsem i nyní do toho šla, žádná bolest se nekonala, jen se mi do 6hod vše rozhýbalo 🙂

Doktorka mi říkala, že stejně zafunguje jen tehdy, je-li tělo připravené (otevřená v obou případech na 1 prst).

Vždy se v podvečer (při obou dětech) začalo něco dít a při prvním dítěti jsem ráno jela do porodnice a v poledne porodila, v druhém případě jsem do porodnice přijela ve 3hod ráno, otevřená na 8 a za 40min syn na světě.

lv
28. kvě 2015

hamilton 40+2, v poledne, jinak ráno na vyvolání - rovnou z kontroly jsem jela s kontrakcema, doma se to rozjelo a v 6 jsme mazali zpět do porodnice - malá se narodila 21.20h, takže u mě to pomohlo.

mysonek
28. kvě 2015

Pokud budou porodní cesty připravené tak ANO, pokud nebudou tak NE, protože to stejně nebude mít efekt. Já si ho nechala udělat už 38 + 0, doktorka už 2 týdny říkala, že se to blíží porodu a už mi ten konec těhotenství připadal nekonečný. A porodila jsem za 3 dny. Teď podruhé jsem s doktorkou domluvená, že pokud to k tomu bude, tak mi ho udělá znova po dokončeném 38 týdnu.

cabalkova
28. kvě 2015

Pokud jsou cesty pripravene, tak to ma smysl, jinak je to jen zbytecne trapeni. Ja si ho kazdopadne nechala udelat (jen "na jeden clanek prstu", jak rikala dr.) v utery odpoledne, ve stredu rano mi zacaly kontrakce a ve stredu odpol byla beruska na svete, byla jsem 38+0tt, otevrena na dva prsty. A sla bych do toho i znovu, byla jsem rada, ze uz je kocicka venku. Takze za me ano.

shine2015
28. kvě 2015

Za me hamiltona nikdy. Nikdy nevíte, z jakého důvodu je mimi právě v te poloze, ve které je,ale nějaký důvod to ma. Když bude mít šňůru kolem krku, atd já bych neriskovala, i proto aby se mimi nezačalo ztrácet.

kamilka007
29. kvě 2015

Ja o nem premyslela, protoze jsem mela hrozny strach, abych i 2. porod nemela vyvolavany. Bohuzel nez jsem se na to mudr. vubec zeptala, hrabla do me nepredstavitelne hnusnym a bolestivym zpusobem. Syn se narodil 2 a pul dne po tom, tak tezko rict, jestli Hamilton pomohl. Uz bych do toho znovu nesla, radsi chvilku prenaset.

epe29
3. čer 2015

mě dr udělal hamiltona na kontrole v den termínu asi v 9 ráno,vůbec to nebolelo jen jsem chvilku cítila větší tlak. dle utz měl syn 4 kila 🙂 než jsem sešla v nemocnici z 1patra dolů praskla mi voda takže jsme šli zpátky.první kontrakci jsem měla v 18:00 další pak až 19:00 a 21:00 byl syn na světě 3,860g a 51cm.za mě hamiltona ano 🙂

maxinkaa
3. čer 2015

Mně udělal doktor Hamiltona ve 40+3tt, ráno kolem 10:30, kontrakce po 7minutách od 12:30, od 16h po 5minutácha v 19:58 se malá narodila 😉

terka_85
3. čer 2015

Ja bych do nej sla. V pondeli jsem nastupovala do porodnice na vyvolani. Nejdriv mi udelali Hamiltona, pry se to treba rozjede. A taky, ze jo - v utery rano jsem porodila bez vyvolavacky. ..

reynocek
3. čer 2015

Já ho při třetím dítěti odmítla a do týdne jsem porodila přirozeně na druhý termín porodu.

maudn
3. čer 2015

nenechala bych do toho zasahovat, já měla vyvolávačku 40tt. plod byl veliký a já měla po císaři, tak jsem proti nebyla,ale bez potíží bych si vyvolat nenechala

simdan
4. čer 2015

Za mě nee,dělali mi to u prvního těhu a nejen,že to bolelo,ale malá se stejně narodila normálně až za5dní,celý den mě potom bolelo břicho

radushka1
4. čer 2015

Já si ho nechala udělat, teda, nemohu říci, že by mě to nějak bolelo. Hamilton zabral a ráno jsem rodila 😉 Chtěli mi dělat vyvolávačku a díky Hamiltonu, nebylo třeba 😉 Za mě ANO 😉

konik_mischel
15. lis 2016

ahoj,2 dny po TP mi doktorka udělala hamiltona - neřekla mi přímo, že udělá tento zákrok, ptala se, jestli chci miminko trochu postrčit - to jediné mi na tom vadilo - že opravdu neřekla - chtěla bych vám udělat to a to, má to tyhle výhody, tyhle rizika, probíhá to takto atd... Kdybych nevěděla, že ono "postrčení" je tento zákrok, dopředu mi to nikdo neřekl. Každopádně jsem souhlasila, zákrok byl v pohodě, bezbolestný, chvilku to zabolelo jako při menstruaci, jinak nic. Potom mi doktorka vysvětlila, že udělala hamiltona, jak to proběhlo- co vlastně konkrétně tento zákrok obsahuje, co můžu po něm čekat - špinění, rozjetí porodu nebo taky vůbec nic. Takže za mě - vůbec nebyl problém v zákroku, ani v přístupu dr. , pouze v tom, že to podrobné vysvětlení mělo být před zákrokem, ne po něm. Výsledek byl 0 - jsem 2 dny po a nic se neděje. Hamiltona jsem si nechala udělat po TP, otevřená na 2 prsty z toho důvodu, že se chci opravdu vyhnout vyvolávání, o kterém jsem na rozdíl od Hamiltona četla spoustu negativních reakcí na následný průběh porodu ( trval dlouho, vyvolávání opakované, nepomohl- porod skončil akutní sekcí atd...) . Před TP bych si ho udělat nenechala a myslím, že to ani není vhodné.

schwarzova4
autor
23. lis 2016

@konik_mischel Ahoj,tak ja uz mam nastesti rok a pul po porodu hihi 🙂 a zvladli jsme to bez hamiltna a ani mi ho dr nedelal a nenabizel,i jsem se ho ptala zda se chysta a rekl ze ne..tak jsem byla i pro,nenechala bych si ho udelat ani tak,dnes uz jsem vice zkusenejsi a zase o neco 'chytrejsi' 🙂 No mozna za nedlouho to prijde znovu,ale vim urcite,ze pokud budeme zdravi oba,tak zadny hamilton ani vyvolavani nebude 🙂 ten muj prvnj prdola taky sel normalne, a nevim jestli pomohlo to,ale v den druheho terminu jsem si dala svarak,vanu a sex a druhy den se to vecer rozjelo 😀

uzivatelkapetra
30. srp 2018

Holky má hamilton smysl, když je malý pořád hodně vysoko a dole zamčeno? Budu mít teď kontrolu v den tp a zároveň můj manžel se musí za každou cenu odpoledne na pár hodin ukázat v práci. Myslíte, že by v mém stavu hamilton pomohl rychle?
Ptám se jen pro případ, že mi jej nabídnou, sama si o něj říkat nebudu.

mourovatakocka
30. srp 2018

Za sebe bych do toho nešla a nechala to na přírodě. Můj doktor mi říkal, že to určení týdne těhotenství není moc se zárukou, takže bych si z nějakého přesného termínu hlavu nedělala.

uzivatelkapetra
31. srp 2018

@mourovatakocka díky.
Tak já stáří těhotenství vím na 120% jelikož jsem po ivf🙂

hanih
31. srp 2018

@uzivatelkapetra Těžko říct, někdy pomůže, někdy ne. Já podstoupila hamiltona několikrát v prvním těhotenství, ve druhém už jsem nechtěla, protože za prvé to bolelo, za druhé to bylo k ničemu. Víc jak měsíc už mi doktoři říkali, že už jsem na porod připravená, že to bude brzy, při kontrolách v porodnici už mi několikrát sebejistě oznamovali, že zítra už určitě porodím a stále nic. Ani po hamiltonu. 11 dní po termínu mi nakonec porod vyvolali, protože doktorce se nelíbila placenta.

uzivatelkapetra
31. srp 2018

A teď mě napadá, že pokud neodešla hl. zátka, tak ho stejně nemají jak udělat že?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru