icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

nenulinecka
17. pro 2017

Taky je pro Vas kychnuti tak neprijemny ???

tereza1989
17. pro 2017

@elenadavis my kupovali na doporucení uz dceri tu z bambusovou výplní,ona kdyz na ni sáhnes tak chrastí,jako by v ní byla sláma a je oboustraná,z jedne strany je prositá ctvercově a z druhé beze švů,prý do půli roka by mělo spat mimi na té bezešvé a potom na té měkčí prošivané už může. A teď jsem do košíku kiupila tu samou,jen už ne oblustrannou. Je to drazší,ale matrace nas vysla asi na 1200kc pred 3 roky a ted do kosiku na 700kc. Hodně to ale chvalí,že by malé miminka neměli spat na měkkých molitanových matracich

tereza1989
17. pro 2017

@nenulinecka ani mi nemluv,občas pri blbé poloze při kýchnutí ani nedobřhnu na záchod skoro. No taky se stalo,že po porodu Terezky jsem prostě nedoběhla. No a od té doby mi kýchnutí bez blízkého záchoda nesvědčí,myslím jak jsem znova těhotná. Hold se zas všechno natahuje a povoluje. Nebo myslíš jinak?

nenulinecka
17. pro 2017

@tereza1989 myslim stejne, jako Ty... tak alespon vim, ze to je normalni 🌷

tereza1989
18. pro 2017

@nenulinecka jo je,a po porodu,neovlivnís pocit na záchod vůbec,to nefunguje ani jeden sverač. Proste se pocuras pokud nepujdes. Stalo se mi to měsíc po porodu,mohla jsem se snazit to udrzet sebevíc,ale tam dole se to ani nesnazilo

nenulinecka
18. pro 2017

@tereza1989 tak to je parada teda.

nenulinecka
18. pro 2017

Posledni darek v parcelshopu, prochazka, nakup, varit a spala jsem dve hodiny. Jsem po vsem tak vyrizena sama? 😂😂😂

evelin1251
18. pro 2017

@nenulinecka Nejsi 😉 já jsem dneska taky jak praštěná, celý den si řikám, že si na chvilku lehnu, ale vlastně jsem se ani nezastavila 😀 Byla jsem na prochajdě se psem, vařila, po chvilkách vyklízim skříně a celou obýváko-ložnici. Vymysleli jsme si, že do vánoc stihneme položit nový koberec a když už budeme v tom, tak ještě vymalujeme 😅 a do toho samozřejmě vždycky počumuju po netu....
Zítra se chytáme s Vaškem na těhotenskou besedu do porodnice, takový jednodenní těhu kurz a pak hned na ten kontrolní ultrazvuk, jestli ta voda dotekla 🙏

nenulinecka
18. pro 2017

@evelin1251 tak to jste si nalozili teda pred Vanocemi malovat ☺ a pak pisni jak na ultrazvuku. 🌷

lhubajda1
18. pro 2017

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, jelikož jsem neměla čas a neustále jsem musela něco řešit, ale teď jsem si tu pročítala příspěvky. No koukám, že máte na Vánoce nachystáno a na miminka také. Na malého mám již vše připravené. Spíše mě teď tíží jedna věc. Mám brouka v hlavě vak to tedy vlastně je a zda nebudu muset něco vracet nebo zda dostanu vyplacený rodičák na první dítě. Jelikož mi rodičák na první dítě končí k 31.12.2017 a na mateřskou nastupuji 29.12.2017, zda nevadí že je to v jednom měsíci. Nevíte některá zda to nevadí? Nepřijdu o rodičák, když je to ve stejném měsíci?

donia
18. pro 2017

@lhubajda1 budou to muset propocitat a predpokladam, ze nic nedostanes (MD), az v lednu, resp. v unoru za leden. Mam to same, i kdyz mi rodicak konci az nekdy na jare, nestihnu ho tedy vybrat cely, kdyz na MD nastupuji 24.12. Tim padem mi do 23.12. budou platit rodicak a od 24.12. materskou na dalsi (jeste nenarozene) dite. Ty, kdyz to mas takhle az koncem mesice, tak se obavam, ze ti rodicak pokryje do toho 28.12. cely narok a ty 3 dny do konce mesice uz ti nic nedorovnaji. Ale zalezi jaky denni vymerovaci zaklad ti spocitaji na socialce.

lhubajda1
18. pro 2017

@donia A myslíš si, že kdybych se domluvila s doktorem, zda bych mohla nastoupit na MD od 1.1.2018, že by bylo vše vyřešeno? On mi to totiž napsal 8 týdnů před porodem, jinak 6 týdnů před porodem mi to vychází na 12.1.2018. Tak nevím jak celu situaci řešit, jestli je lepší nastoupit 8 nebo 6 týdnu před. Pokud bych nastoupila až 12.1 tak podle mě prodlevu od 1.1-12.1 mám vyřešenou, jelikož rodičák mám na 3 roky což je do února 2018.

donia
18. pro 2017

@lhubajda1 ja myslela, ze to mas do toho 31.12.2017 jak jsi psala. Pokud ti rodicak konci az v unoru, tak urcite nastup na dalsi MD co nejdele, tj. tech 6 tydnu pred terminem porodu. Ja to tak taky mam. Akorat si zkus zjistit ten (DVZ) denni vymerovaci zaklad, protoze: na MD musis tak jako tak nejpozdeji tech 6 tydnu pred porodem nastoupit, ale zalezi na jake datum v mesici ti to vyjde. Socialka ti spocita tech x dni v danem mesici co uz budes na MD krat ten DVZ a pokud to bude celkem min, nez mas rodicak, tak ti jeste doplati do rodicaku urad prace. Ale pokud uz bys tou novou materskou presahla, tak ti nikdo nic nedoplati. Snad to je pochopitelne. Ja to resila s kamaradkou co to zpracovava a prave jsme to propocitavaly. Ja treba kdybych byvala nastoupila tech 8 tydnu pred, tak uz bych nic navic nedostala. Takze do 23.12. mam rodicak a od 24.12. do konce prosince uz MD. Ty mas jeste tu vyhodu, ze od ledna 2018 je mesicni vyssi castka rodicaku. Ja ted v dalsim tehu cerpala tu nejvyssi tj. 11500, ale i tak nevycerpam vse. Kdezto ty, bys mohla jako ze chtit v lednu 2018 uz tu vyssi (pokud na ni dosahnes) a do ni by ti dorovnavali ten rozdil.

lhubajda1
18. pro 2017

Já jsem si nechala ten rodičovsky příspěvek pokrátit právě poslední výplata mi přijde v lednu za prosinec, abych o ty peníze nepřišla a stihla je vybrat do doby než nastoupím na novou mateřskou. Proto píšu že mi končí 31.12 ale v práci mám rodičák nahlášen na 3 roky což je tedy únor. Snad je to pochopitelný. Takže v tom případě si to nechám přepsat na 6 týdnů tj. 12.1.2018 nástup MD a bude to tak jak píšeš ty.

donia
18. pro 2017

@lhubajda1 no to ne, ty tech celkem 220 tisic vycerpas komplet do toho 31.12.2017 tedy? Pak bys byla od 1.1.do 11.1.bez prijmu. Nova MD by ti nabehla az 12.1. Jak pises. A jestli ti to dr.muze napsat od kdykoli mezi 6-8 tydny pred porodem, tak to tedy nevim. Pokud by mohl, tak bys v tom pripade mela lepsi nastoupit opravdu hned toho 1.1.2018 abys mela placeny kazdy den v lednu.

akcejn
19. pro 2017

@donia
@lhubajda1 souhlasim s donia, nastup na mateskou k 1.1.2018 a pokryje ti to cely mesic. Pokud uz doberes celej rodicak- penize tak neni co resit, rodicak u zamestnavatele je proste dovolena

nenulinecka
19. pro 2017

Holky, je mi cim dal tim vic hur 😂. Po spanku se budim tak, ze mam bolavy kycle jak blazen , brni mi uz tyden ruce hrozne, spodek pri chuzi o tom ani neuvim, vecne ucpanej nos. Jsem rada, ze zitra absolvuji posledni jizdu za mou hodne vzdalenou gynekolozkou pro papir na penize, materskou a ultrazvuk a pak uz jen chodit do porodnice. netesim se, pet hodin v aute tam a zpet, samozrejme obed s mamkou, navstivit tatku v praci a sestru a jeji rodinku s dareckama, protoze neprijedou a ja uz se nikam soukat daleko nebudu. Uz aby to bylo za nami a drzeli jsme sva miminka. Jsem takovej cíťa jen ja ? Ja uz zacinam byt vyrizena ted a to jeste 46 dni. ☺

mari90
19. pro 2017

@nenulinecka ja spat uz moc take nemuzu, teda jako spala bych, ale chodim minimalne petkrat za noc curat, pak zase nez usnu, do toho paleni zahy, obcas me take boli kycle, kdyz se prelezim a o jizde v aute ani nemluve, sice uz davno neridim, ale i tak mam vzdy celou cestu ztvrdle bricho a povoli az kdyz se doma natahnu, ale jak rikam sestre na gynde, lepsi uz to nebude 😂

lucie_91
19. pro 2017

Tak já si tak krásně ráno ležím, přemýšlím, že už budu vstávat, protože je syn už skoro nachystaný do školy. Najednou cítím, jak se mrně vrtí...a doháje, kapka je na světě...hlavičkou si pohrál s mým močákem a já se málem po... 😂

dominikaromanova
19. pro 2017

@nenulinecka,
přesně vím o čem mluvíš, kyčle jsou děs, o rýmě ani nemluvím, ale co mě nejvíce ubíjí je nedostatek spánku, nedokáži spát déle jak 5 hodin v kuse, což je na palici, protože pak se do rána již jen převaluji, nakonec vstanu, nachystám dětem snídani a počítám minuty kdy je mám probudit. A to všichni, až budeš na MD, tak si do porodu odpočineš, no to určitě, nevím jak na toto někdo přišel. 😂

vvercatkoo
19. pro 2017

Tak jsme na tom úplně stejně😂 a do toho ještě nohy jak konve. Já to mám už za 39dni

nenulinecka
19. pro 2017

Jj, s tim curanim v noci to je desny,
@mari90 . Taky mi sestricka rika, ze lepsi uz to nebude. Ja zitra z toho auta uz ted mam nervy.

@dominikaromanova tak to ja kdyz spim, tak jak zabita a docela pravidelne okolo 8 hodin. Jj s tim odpocinkem to asi tak jorky nebude 😂

@lucie_91 to znam... prvni si uzivas vrneni a najednou mas pocit, ze nestihnes wc ... taky jsem uz parkrat mela vlhko 😂

@vvercatkoo nohy me opuchaji kdyz si dlouho nemuzu lehnout... to uz minule jsem malem neobula ani tenisky...

donia
19. pro 2017

tak ja dnes kontrola 33+2 tt a mimco ma odhadem 2,55 kg

Jinak na tu rymu ja ji mela 3 mesice v kuse u predesleho tehu, resp. zdurele sliznice, ze jsem se fakt dusila, nekolikrat na ORL i na pohotovosti, ale proste je to tehotenska ryma. Jedine co zabiralo a mohla jsem byl Sanorin emulze, ale jen na noc. Tak jsem se aspon prvnich par hodin vyspala aniz bych se u toho dusila.

danielle94
19. pro 2017

Holky jak je to s materskou? Kdo a kdy ji vypisuje? Dekuji🙂

vvercatkoo
19. pro 2017

@danielle94 s tebou se doktor nebo sestřička o tom ještě nebavili? U mě mi to sestricka napsala dva termíny a vložila do průkazky, tak před dvěma měsíci.
Vypisují ti ji na gynekologii, nejdřív osm a nejpozději šest týdnů před porodem. A ten papír pak odevzdáváš zaměstnavateli

nenulinecka
19. pro 2017

@danielle94 ano me to bude psat zitra.

nenulinecka
19. pro 2017

@danielle94 abych to stihla odevzdat do Vanoc. To uz bude tech sest tydnu pred.

snazilka01
19. pro 2017

Holky taky mate uz spadle brisko? Ja ho mam cimdal vic a malou mam snad uz v porodnich cestach jak se tlaci dolu.Jdete taky tak hrozne ke dnu? 😅 jinak strie na bocich uz mam taky a to se mazu snad vzdycky kdyz jdu z wc.Nekdy to ovlivnit nejde no😔 ale oni casem vyblednou.Jinak si myslim, ze zachvili porodim.Davam tomu 3 tydny max!

snazilka01
19. pro 2017

@nenulinecka kychnuti pro me znamena vymena kalhotek 😂 mamli byt uprimna 😅

nenulinecka
19. pro 2017

@snazilka01 uz mi malinko sjizdi, budou nas tahat na zem a budem se hrbit jak zvoníci. Vsak Ty mas od doktoru naplanovany drivejsi porod. Jj segra rikala, ze vyblednou, ale mam jich dost nad bokem. To neni vubec esteticke 😂😂😂

Strana