icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

dixxie
31. bře 2018

Holky dekuji za podporu, dnes se mala poprve smeje tak jsem stastna jak blecha, vetsina me depky je pryc! Drzim vam palce s kojenim a at se vyleci zloutenka. Chci se vas zeptat jak zvladate vsechno doma udelat, hlavne vy co mate uz 2 deti? Mate pocit ze neco zanedbavate? Zvladnete trochu odpocivat?

bzubzalka
31. bře 2018

@dixxie bylo to večer a spal v postýlce na monitoru dechu, který začal hlásit...běželi jsme s manželem do ložnice a Erik vůbec nereagoval. Když jsem ho vzala do náruče bezvládně visel...vidím to vše jak dnes...manžel utíkal volat rychlou,já s ním klepala a nic,až když jsem ho prudce položila na zem(chtěla jsem oživovat-v motole pri propouštěním nám ukazovali jak-erik je nedonoseny) tak se nadechl. Nevím jak to bylo dlouho,přišlo nam to jako věčnost.po všech vyšetření napsali do papírů-apnoicka pauza.Chodili jsme pak na neurologii a řekli,že to mohlo způsobit očkování u nezralé nervove soustavy.

bzubzalka
31. bře 2018

@wendie jak píšeš,každý si neseme něco a myslim, že se bojíme všichni...

bzubzalka
31. bře 2018

@dixxie super!
Ja nestíhám, řekla jsem si, že se domácnost neposere...pardon.Dělám.co je nutné a hoří. Tak třeba dnes jsem věděla, že bych měla vytřít,ale byla jsem.unavená,tak jsem.si vzala Sama a 30min jsem si s ním schrupla,Erik si hrál.

dominikaromanova
1. dub 2018

@wendie, s tou žloutenkou mě to mrzí, snad to nebude tak hrozné a budeš kojit dál. Držím pěsti ať se vše brzo v pořádku. 🍀🍀🍀

dominikaromanova
1. dub 2018

@dixxie, to je super, jsem moc ráda, že už jsi na tom lépe. Každé dite je jiné a na vše má své vlastní tempo.
Co se týká domácnosti a děti, musím se přiznat, že jsou dny, kdy mám již v 10 hodin vše hotové včetně obědu, ale jsou dny, kdy jsem tak šíleně líná, že jsem ráda, když uvařím. Miluji pátky a soboty, to se nemusím s malou učit do školy a mohu trošku odpočívat.

dixxie
1. dub 2018

@bzubzalka to je neskutecne, musel ti vyjet adrenalin na maximum, podle toho co popisujes nastesti nebyl bez kysliku dlouho, tak treba 1-3 minuty. Doktori asi nevi zda by se nadechl kdybyste nepribehli. Nebo rekli ze by se asi nadechl? Asi ted u Samika take pouzivas monitor. Ja ho mam ale nepouzivam protoze ho zapominam vypinat, ale mozna bych mela ted kdyz vidim co se stalo vam. V jakem tydnu se Erik narodil? Jak dlouho po ockovani se to stalo? Zvazuju ze nenecham malou naockovat kvuli tomu ze maly ma to co ma a casto to spousti ockovani podle zkusenosti lidi co ctu na internetu. Moje domacnost pokulhava i na vareni ☹. Ale hodlam se zlepsit 🙂.

dixxie
1. dub 2018

@dominikaromanova dekuju 🙂, moc te obdivuju ze mas v 10 vse hotovo 🙂. Holky delate veci rychleji nez normalne nebo rychlost je stejna jak pred ditetem? Myslim uklid, pradlo, vareni atd.

nenulinecka
1. dub 2018

Ja mam tez vse hotove. Nekdy uz v osm kdyz nemusim na nakup. Cim dal tim min spinka pres den, tak uz spat odpoledne s nim nehrozi. A stiham vse i s doktorama. Jen se nekdy tesim az bude mit volno manzel, ze si chvili odpocinu a opak ke pravdou. Je to jak kdyby prisel starsi bracha 😁😁😁 a staram se o oba. 😂 dnes toho mam plny kecky, ale nas Michalek je hrozny kliste. A vim, ze si odpocinu az prijedou nasi za 14 dni. Hihi. Holky, jeden mrnous a, je to docela zahul. Natoz pak dva.

tereza1989
1. dub 2018

Ahojky. Dlouho jsem nepsala jelikoz jsme s Tobikem byli akutně převezeni do Motole na dětské kardio. U nás nám po 20dnech jeho života zjistili zuzenou stdeční aortu a kyslík v těle jen 40% ze 100. Takže sotva udržel v chodu důležité životní funkce. Náhodou to odhalila doktorka co slysela selest a poslala nas k nám na kardio. Odtamtud už jsme jeli houkačkou směr Motol. Tam zjištěny 4diagnózy vrozených srdečních vad a šel na katetrizaci kvuli okysličení. Den na to 8hodinová operace a od stredy jsme teď doma. Závěr- vady kompletně odstraněny,bohužel se po operaci objevila nedomykavost chlopně,se kterou se dá žít celý život bez obtíží,pokud se to nebude zhoršovat tak nás do budoucna operace nečeká ani omezení. Teda nebudeme mít doma vrcholového sportovce. Ještě se z toho vzpamatovávám,ale jsem ráda,že jsme přijeli včas. Jinak miminka krásně rostou jak čtu,a mají se krásně k světu. Tobik už teď tak.

wendie
1. dub 2018

@tereza1989 to jsem tedy docela v soku!!! Holky, co se to s temi zimnimi miminky deje? Mnoha z nas ma nejake vaznejsi potize... Achjo tolik stress. Terez snad ses z toho oklepala a bude Jen lee.. Mas dobrou doktorku, nenechala nice nahode!!! Hlavne at uz jste zdravi!!!

bzubzalka
1. dub 2018

@dixxie zda by se nadechl nikdo neřekl. Bylo to 10dni po očkování,kdy dostal povinné + synflorix ve 3m. Narodil se 36+0takže nebyl nějak extra nedonoseny a váhu měl taky hezkou 2720g, když se narodil. Monitor používám i teď, ale jak jdu spát, beru ho k sobě. Tenkrát mi dr.řekl že je to nejbezpečnější.údajně se miminka synchronizuji s matkou. No nevím...
@nenulinecka my poslední dobou vstavame v8:30a ty už máš hotovo! Jsi hustá!😉
@tereza1989 Teda jsem moc ráda, že se na to přišlo! Měla jsi nějaký podezření? Nechápu, že to neodhalili dřív, už když byl v bříšku nebo v porodnici. No hlavně, že to máte za sebou! Museli to být nervy! Doktorka by zasloužila medaili!!👍

bzubzalka
1. dub 2018

@evelin1251 posílám typ na úžasný krém na ekzem-Lipikar 200ml necelé 400 kč, ale zabira úplně.fantasticky,koupu ob den v ovesne koupeli,ale Samuel už je krásně heboucky. Krém dělá příjemný film na pokozce.

paja173
2. dub 2018

@wendie Budu doma rok. To je maximum co tu máme když splnujes podminky pro mateřskou. Prvních pár týdnů je placených zaměstnavatelem- záleží jak dlouho u něj pracujes. Já to teď mám, po pěti letech, šest týdnů 90% týdenního platu, pět týdnů 70% týdenního platu. Pak to spadne na státní podporu, to je £138/týden. Ale, peníze dostáváme jen 36 týdnů, tak poslední 3 měsíce nic. Takže hodně maminek se vrací do práce po 9 mesicich a děti putujou do skolky/ jeslí, které jsou tu drahe. Takže nekdy je to tak ze ty vydelavas jen na to aby se zaplatila školka. Tak když si to můžou dovolit, tak někdy zůstanou doma s dítětem ale spousta si to místo chce udržet a vrací se třeba na poloviční úvazek. Ja jsem byla rok doma s prvním a teď budu taky. A pak návrat do práce.

paja173
2. dub 2018

Co se domácnosti týká, tak to nijak nehrotim. Uklízim a rovnam za pochodu. Snažím se zapojit Sebika co se týká jeho hraček atd. Manžel je hrozný bordelar, kde co dá tam to nechá, takže mi místo pomoci pridelava práci.😱ale skoro po 20 letech už to neresim. Vařím po večerech kdy děti předám tatínkovi ať se na chvíli postará. Snažím se dospat dopoledne, kdy je Sebik ve skolce, ale někdy to nejde. Co neděláme.

tereza1989
2. dub 2018

@wendie no nechala i nenechala,tohle byla vada,ktera se dala odstranit uz po porodu,narodil se s ní. Rikala jsem doktorum uz v porodnici,ze spatne dycha,pry nez se aklimatizuje. Ze je modrej taky,prý poporodu jak mel trochu tu snuru kolem krku. Pak u obvodní 14dní měl stejnou vahu ale hlady nebrecel. Selest slysela uzv jeho prvnim tydnu ale ze se to muze stat. Dalsi tyden nepribirani nas objednala kvuli srdicku te selesti na kardio a pak at k ní prijdeme na prevazeni. No a z kardia uz to byl fofr směr Motol. Pri zivote ho drzela neuzavrena dučej(co je zasobuje kyslikem v brise a uzavira se do 4dnu po porodu a plnou fci prebiraji plicnice a aorta. Jemu ji uzavirali chirurgicky doktori. Zvlastní ze fungovala 20dní. Tak nevim kdo na to prisel vcas,mě pripadá ze nikdo

tereza1989
2. dub 2018

@bzubzalka no ta na kardiu pochvalu ano,ale závažnost odhalili až v Motole,kdy diagnozu dr. potvrdili ale pridali k ní další 3na ktere neprisla a ty byly neslučitelné se životem. Kazdopadne od porodnice ho videli 4doktori a kdyz kazdému řikás,že nějak špatně dýchá a je pořád studenej a modraj mu ručičky a oni ti řeknou,ze to bude dobrý tak podezření prestavas mit

bzubzalka
2. dub 2018

@tereza1989 je to desivy!Samuel má taky stále studené ruce i nohy,ale jinak je teplý a pribira cca300g/týdně. Jinak úplně chápu, že člověk prostě doktorům věří, co jiného taky člověku zbyde. Hlavně,že to dobře dopadlo. Nechápu jen, že na ty vady prostě nepřišli dřív ani na kardiu?! Jsem to říkala manželovi-však srdíčko kontrolují už v bříšku pak poslech po porodu,při propouštění,dětská dr. Ty jsi i v Motole rodila?

dixxie
3. dub 2018

@tereza1989 nejlepsi doktor jsi byla ty - mama! Upozornovala jsi na to dychani a modrani a nastesti to dobre dopadlo!!! Pritel mi jde na operaci sedce za 14 dni, uz zacinam byt nervozni, nedokazu si predstavit co jste si vytrpeli vy kdyz byl maly na sale. Preju mu moc zdravi at uz je jen stastny a spokojeny 🙂.

ma_jo
3. dub 2018

@tereza1989 nase mala mela to same. Z ultrazvuku se to zjistit da, ale muze se to projevit az ke konci tehotenstvi, az po velkych ultrazvucich a na bezne kontrole to asi nemeri... U nas se to trochu ocekavalo, mala mela uz z plodovky diagnostikovany turneruv syndrom a s tim to byva casto spojene. Operovali ji 6.den po narozeni. Ale my jsme s tim aspon pocitali. Musi to byt hrozny sok, kdyz te na to nikdo nepripravi a hned santika a operace. Uff

bzubzalka
3. dub 2018

@dixxie napsala jsi to krásně, že byla nejlepší lékař! Držte se, operace dopadne ok, neboj!

bzubzalka
3. dub 2018

@ma_jo mohu se zeptat t.syndrom je, že malá neporoste?

nenulinecka
4. dub 2018

To je sileny, co nam to ty doktoři dělají. 😞😡 my jdeme zitra se srdickem, pediatricce se neco nezdalo pri poslechu.

ma_jo
4. dub 2018

@bzubzalka ano, je to porucha rustu a dospivani. Nastesti to vime vcas a pomoci hormonu se da vsechno resit, takze by nemela byt nejak napadne mala, muze mit treba 155 cm a muze i normlne dospet. Takze nejhorsi na tom je, ze nemuze mit deti. A nase mala ma jeste tu vadu srdicka a otekle nozicky. Jinak je to ale normalni miminko 🙂

bzubzalka
4. dub 2018

@ma_jo měla jsem na střední škole spoluzacku, ale zjistili to pozdě a ona se nechtěla "léčit" měla 140cm. Je smutné, že už teď má určeno, že nebude moc mít děti, ale dnes je tolik možností...Držím palce! Proč jsi šla na plodovku něco se dr.nezdálo?

bzubzalka
4. dub 2018

@nenulinecka zítra budu moc držet palce🍀 věřím, že vše bude dobrý!

ma_jo
4. dub 2018

@bzubzalka no, ono se na to prave casto prichazi pozde, kdyz nejsou zadne jine projevy nez mala vyska... U nas bylo od zacatku jasne, ze je neco spatne, velke sijove projasneni, kolem 15tt pak otoky, to nam rikali, ze to nezvladne, pak nas strasili s patauovym nebo edwardsonovym syndromem, protoze se jim neco nezdalo v mozku. To se nastesti nepotvrdilo, ale dohnalo me to prave na tu plodovku. Kdyz prisly vysledky, ze je to "jenom" turner, meli jsme radost. Docela na nas v ordinaci koukali prekvapene, ze takovou reakci necekali :D.

nenulinecka
4. dub 2018

@bzubzalka moc dekujeme

dominikaromanova
4. dub 2018

@nenulinecka, držím pěsti ať je vše dobré. Budu na vás moc myslet. 🍀🍀🍀

nenulinecka
4. dub 2018

@dominikaromanova děkuju 💜

Strana