Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@malecek no ja prave taky a proto me hodne prekvapilo, ze tam skoro nikdo nic nenapsal. Je tam cca 10 liku na diskuzi, par uzivatelek tam bylo aktivnich a procetla jsem si to (zamereni na porody a zacatky porodu) skoro od zacatku rijna, dal jsem nesla, par maminek teda rodilo tam driv, nevim, co tam napsaly, ale ty, co rodily primo v rijnu nic moc, zadne info o poloze, o postuou personalu, nic.... je pravda, ze po porodu uz nebude tak cas sem chodit, ale to uz je druha vec
@lindikova prave proto na svem profilu nemam skoro nic uverejnene 😉 takze kdyz tady neco pisu, tak porad se citim byt anonymni. Z druhe strany nekomu to nevadi vubec a nekdo cely svuj zivot sdili verejne na fb (coz je pro me docela nepochopitelne, ze to treba aspon neuzavrou na sve pratele). Ale je to opravdu o tom, jak to citis. Navic uz tu mame skoro 200 stranek a najit nektere nase prispevky je docela sranda 😅 takze pokud tu nemas hodne infa v profilu, je skoro nemozne si daneho cloveka spojit s nickem. Ale tim nechci rici, aby ses zapojovala vic, zapojuj se tak, jak to citis. Navic vzdy jde prispevky smazat. Kazdopadne Tve pocity chapu. Skoda ze tohle taky nelze uzavrit.
@zuzekk to chapu 😉 sama jsem zvedava, kdo bude u nas prvni a vsem preji, aby to bylo +/- v terminu, zadna nedonosenatka 😊
Tak kdyz budeme psat prubeh porodu napiseme treba SPOILER a kdo nebude chtit, nebude cist 😂
Holky, nemáte prosím některá slevu na Lekarna.cz? Jak tam tam klikám ty poporodní gaťky a spol, leze to do astronomických výšin:(
@journals https://www.klubpevnehozdravi.cz/ostatni-partne...
http://www.detskachuvicka.cz/
našla jsem to náhodu, když jsem hledala kontakty ohledně příspěvků těhotnejm..
nemáte vy už koupeno?? manželovi jsem předložila tvé dvě volby, ať se rozhodne sám a tobě děkuji za nastudování a přesití!
@lindikova mrkla jsem a nasla jsem toto:
https://www.eslevy.cz/lekarna-cz/sleva-100-kc-n...
@priefi ahoj, tak to mě nějak nenapadlo. Já jsem si říkala že kdo bude chtít průběh porodu napíše, kdo ne, nenapíše. Já byla se všemi dětmi u příslušné skupiny a všude jsme si ty porody psali a ani u prvního dítěte mi to nevadilo číst. Naopak, brala jsem to tak že jsme "společně" prožili celé těhotenství a tak ta třešnička, která chápu, nemusí být vždycky nejideálnější, tak to k tomu prostě patří. A budu zvědavá jaké to budete mít vy.
Ahoj holky, tak jsem vas po sto letech dočetla.
Vidím, že tu některé máte náběh na předčasné otevírání. Nebojte, určitě to bude dobré. Jen dodržuje klidovy režim, fakt nestojí za to se honit s domácími pracemi a pak si něco vyčítat... Já jsem u obou těhotenství měla nakázáno klid na lůžku snad od 4. měsíce a vzdycky jsme to nejak doklepali.
V poradne jsem byla před týdnem, cipek drží, dnes jsem si volala na vysledky kultivace a ta je taky ok, tak jsem ráda. Jen mě teda zarazilo, že do další poradny jdu až za 5 týdnů 😲 Čekala jsem, ze vzhledem k věku se bude interval zkracovat 🙂
Cukrovka mi vyšla pry dobře, přestože dle netu ts hodnota po hodině nebyla úplně optimální, ale snad Dr.ví co dělá...
Jediné co mě teď trochu trápí je (asi) pupeční kýla, tak se snažím objednat k někomu, kdo by mi to zatejpoval, bo nic moc jiného s tim asi neudělám...
S výbavou pro prcka jsem na tom pěkně blbě, nemám nachystané nic kromě hnizdecka, které mi usila kamarádka🙂
No a se jménem je to taky peklo...
@journals no, u mě to znamená asi normální miminko...dcerka byla v 37+0 a měla normální míry 3290 a 51, radši nechci vědět, kolik by měla za ty tři týdny cca...ty Vánoce sjou tam blbý, ale asi by mi to až tak nevadilo, my ty svátky zase tak moc nehrotíme, takže jeden rok bych se bez toho i obešla 🙂
@sarkoc tak to ja bych nejradeji nedrive az v terminu, 38+0 mam o Vanocich, po Vanocich klidne, treba silvestr me nejak netankuje 😅 ale nebyt se synem o Vanocich by mi bylo hrozne lito a asi bych to i obrecela, ne asi, ale urcite. Co ma byt,.to se stane, pokud mimi prijde driv, tak marne, hlavne, aby bylo zdrave. Ale je pravda, ze od toho 38tt uz clovek pomalu pocita hodiny, nez to konecne zacne, syn prisel na svet 40+3 😅 a to jsem byla od 28tt rizikova diky zkracenemu cipku.
Ahoj holky, dnes kontrola v 29+2. Prcek už má kolem 1,6 kg a všechno se zdá být v pořádku, takže asi kdyby se narodil o něco dřív, nic hroznýho by se nestalo, ale taky nechci rodit na Vánoce...i když dcerka by ráda brášku pod stromeček🙂
@priefi Mě tedy taky nevadí číst prubehy porodu, klidně i napíšu ten svůj. Já mám termín až na konci ledna, ale uvidíme jak se tu seradime😁
@iva_kucerova Ty jo, to už je pěkná váha!
Já si naopak rada průběhy porodu přečetla, abych věděla, co mě čeká nebo muže čekat. Asi nemam problém napsat pak ten svůj, kdo mě tu zná? Akorát si tu proti vám přijdu trochu pozadu, jak mám ten termín na konci měsíce. Jinak jsem rada za cenné rady, díky vám aspoň vím, co si pořídit do výbavy a tak.
Holky na eshopu lindex mají dnes a zítra dodatečnou slevu 25% na již zlevněné oblečení. Bohužel to miminkovske je teda hodně prebrane, ale třeba ještě něco vyberete. A od čtvrtka mají v kauflandu pampers různé druhý za podle mě dobrou cenu. Já už asi nějaké koupím 😉
@kikika87doporučuji nekupovat do zásoby moc baliku jednoho druhu plenek...každému vážně vyhovuje neco jiného a zrovna na pampersky spousta maminek nadava ☺ ja třeba teď koupila od eko plenek, které neznám, jedny jednickove a jedny dvojkove, víc objednam az vyzkouším
@kikika87 diky za tip,v Kaufu asi jeste jedny koupim,aby stacily do porodnice..
@priefi co dat spis heslo POROD 😂😂 (spoiler zaponenu 😂😂) jinak si rada prectu zkusenosti a i se podelim..Je to soucasti zivota..
@lindikova ta sleva na pilulku by mela fungovat sleva 100Kc nad 600 a doprava zdarma..Taky sem to tam cca pred tydnem vyuzila na ty kalhotky,vlozky apod. Taky jsme uz na astronomickych castkach..Pisete nekdo vydaje jako ja?
Jinak holky musim se pochlubit..Dneska nam moje mala nadana svagrova maluje v pokojicku pres celou zed krtecka a jeho pratele a ja z toho mam radost jak mala holka..Strasne me to nakoplo k tomu prat a zehlit vecicky..Uz je to zase takovy skutecnejsi,ze fakt budeme konecne tri 😍😉 pardon to asi ty hormony 😂😇
Mně popravdě z těch nákupů jde hlava kolem. Asi dva měsíce ladím "košík" na lékarna.cz, co se radí tady, co mi radí ségra, zkušená máma. Ale musím říct, že stejně to pak nakonec prostě nějak dopadne. I když nebudou ideální plínky (první várku kupujeme značku bamboo), ani ubrousky, a už vůbec ne poporodní gaťky. Na únorovkách se řeší podprdy, to už je tuplem vyšší dívčí. Holky, co nejste prvomatky, je to u druhých prcků snazší?
A jinak speaking of shopping, tady mají krááásný věci: https://www.johany.cz/
@halasovci007 vyfoť nám pak krtečka!!! 🙂
@lindikova krtecek je ve fazi malovani tuzkou,zitra prijdou na radu barvicky,tak to pak vyfotim 😉

@zuzekk Zuzi, máš k tomu nějaké info? Já jsem u VZP nic takového nenašla, ale třeba jsem jen blbě hledala.