Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 aha, ale to by snad měli kontrolovat, zda se už netočila, ne? To je poměrně dost důležité. Já ty doktory fakt nechápu. Jako by to bylo něco těžkého nebo časově náročného, kouknout na utz. Vždyť i ten doktor by měl chtít vědět zda je vše v pořádku a že ze se svého lékařského hlediska nic nezanedbal.
@bemo Já mívám utz každou kontrolu, ale po týdnu to asi nemá smysl, tak mi ho nedělal. A v porodnici při běžné kontrole mi ho jednou dělali (cca 10 let) 😀 Víckrát jsem tam zajet nestihla a před porodem mi vždy jen točily monitor a dělali vnitřní vyšetření, aby věděli, nakolik jsem otevřená. Víc nic. A tak nějak doufám, že teď tam pojedu taky rovnou rodit a ne na kontrolu 😉
Holky, já se potřebuji asi vymluvit. Poslední dobou je manžel takový nemluvný, tak se ho ptám, co se stalo, že se chová, jak se chová. A on, že je doma bordel. Říkám bordel? Dneska jsem uklízela koupelnu, záchod, dětský pokoj, prala, žehlila, uklízela vyprané prádlo, obyvák s kuchyní tak napůl (kuchyń si nechávám navečer, dřív to stejně nemá cenu) a on se mnou prostě nemluví, protože není naklizeno dle jeho představ.
Tak jsem se fakt rozbrečela, protože je tu takový provozní nepořádek, ale nic hrozného. Navíc, on mi nikdy NIKDY doma s ničím nepomohl, protože není doma, kamarádi, myslivost a já nevím co všechno a začne na mě takhle. A u nich doma nebývalo uklizeno nikdy. Na Vánoce uklizeno bylo, ale včera mi nebylo dobře, tak jsem se na kuchyň vykašlala. Ale dneska jen trochu věcí na lince, fakt nic hrozného.
Na Štědrý den, nebyl téměř doma a všechno nechal na mě, ani o děcka se nezajímal a já jsem prostě brečela, že to nestíhám, holky se hádaly, jak si hrály a na mě toho už bylo moc a jemu to bylo jedno. Když jsem se před 3 lety vrátila z porodnice, tak jsem si šla uklidit, protože se na všechno vykašlal. Já ho někdy fakt nenávidím.
Tak tu teď sedím, brečím a spát půjdu k dceři do postele. Je to chlap na zabití. Promiňte za román, nemám to komu říct 😞
@bemo to je prave ten problem proc to resim.Muj gynekolog mi rikal,ze kdybych musela na cisare,ze se to dela tyden cca pred terminem.Ale co doktor,kazdy bere jiny termin (7.1. dle MS bral dr. minule v nemocnici,dnes ta dr. brala 10.1. dle prvniho screeningu a muj gynekolg bral 12.1. dle utz velikosti male)a cert se v tom vyznej.Ale pokud se ma cisar delat 7dni pred tp tak rozdil mezi prvnim tp a poslednim tp je 6dni!Takze to tam docela hapruje.A ja se bojim,ze malou vitim napric ze neni ted dneska ani kp..😣🤔 a co ted?Utz mi neudelali a kontrola az 3.1. tak nevim jestli volat na gyndu a zeptat se nebo radeji cekat a doufat,ze se mala otoci..ja se jen bojim,aby byla zdrava..Hodne holek tu rodilo a vse ok ale nemeli zadne komplikace a jakmile meli byl to jeden prusvih za druhym- vetsinou teda s dobrym koncem az na jeden pripad..Mam pocit,ze zustat v peci tady byla chyba.Ja jim tady proste neverim kdyz vim co se tu delo.Ze jedny rekli ze ma koliku a malej se ji malem udusil v brise.Kdyby rekla ze pocka do tp nikdo nevi co by se stalo..Neno vyvolani no nastesti vybrala vyvolani a dozvedela se az zpetne ze slo malemu o zivot!kvuli chybe.kvuli spatne diagnoze doktora (ona na tu koliku nemela poprve tak to hodili na koliku a nazdar bazar).
@tsasenka me prave nezkontrolovala ani cipek presto ze sem ji rekla,ze jsem po toalete mela na papiru krev.Sice jen jednou a trochu,ale mela..A napsala mi tam,ze "udava odchod hlenove zatky".Copak ja to poznam vim co vyctu na netu nebo co mi tady poradite.Ona mela zkontrolovat podle me minimalne cipek teda alespon sem pochopila ze po odchodu zatky se vetsinou zacne otvirat ta branka?
@tsasenka nebud smutna a chlapa zaprahni.Ja teda musim rict,ze manzelovi se taky moc nelibilo,ze jsem ho zapojila do chodu domacnosti a uklidu.Sice nerad ale pomaha a ted uz i vic dovrovolne.Obcas i rekne at si jdu sednout,ze vynda mycku nebo vytira (pak teda pul hodiny lezi a beduje jak je vycerpany ze by radeji kopal na zahrade).A diky tomu my chce koupit roboticky mop a vysavac casem ptz pry netusil jaka je to drina a co jsem vsechno musela sama delat..On makal na zahrade a ja vedla domacnost.Ted se venku nedela tak pomuze me..A to nemame deti zadne zatim jen pejsky..To je o to u vas vice prace ze jo. Manzel by mel zmenit pohled na vec a jednou si to zkusit.Mozna by zmenil nazor.Mimo to provozni neporadek je vsude..
@tsasenka to je mi moc líto, ze to tak máš...😕 Ja mám v tomhle chlapa zlaticko, doma mi moc pomáhá víceméně se vším od úklidu přes vaření po hraní si s dítětem...a dobrovolně, nikdy jsem se o nic nemusela prosit...a teď to tu třeba vypadá jak po výbuchu, protože dopoledne jsme odjeli na návštěvu a nestihli poklidit po včerejšku, kdy jsme měli návštěvu s malým dítětem...a v osm když Eliska usnula dneska tak jsem chtěla jít uklízet a prý at si odpočinu, ze to uděláme ráno a jdeme radši koukat na film...tak co, ono se to nepo...opravdu si neumím představit mít to doma jako ty navíc s uz dvěma detma 😕
@tsasenka achio 😔 to je mi lito 😔 poradek ted prece neni tak podstatny, tehu na konci je narocne a misto, aby remcal, mel by Ti pomoct 😔 nedivim se, ze Te to trapi 😔 achio
@halasovci007 jj, i 3 tydny se da prenaset. Pokud mas z toho takovy spatny pocit, urcite zavolej svemu dr., tim nic nezkazis 😊 a pokud te porodce zacinas az tak neveris, jdi jinam, protoze uz tento postoj muze Ti pak u porodu delat zbytecne stresy, co kdyz 😉 nejlepsi, co ted muzes udelat je, jit asi jinam do porodky. Pokud v ni nemas duveru, v den porodu to nebude delat dobrotu
@halasovci007 jj, po odchodu se otvira branka.
@priefi takže kdyby mě vyšetřila tak bych věděla, zda jsem se začala otevírat a ta krev byla z hlenové zátky. Jenže jim se asi nechtělo když měli prý hodně práce, že přes svátky nefungovali..No paráda.
@tsasenka zaspal století???? To bych se fakt vztekla. Jak bere takové to rozumné vysvětlení? Jakoze bez slz v klidu mu vysvětlit, proč te jeho chování ranilo, protože ne, opravdu, ženy nejsou sluzky. Jestli mu vadí bordel, má dvě ručičky, tak ať s pardonem ne**re. Můj muž je třeba totalni bordelar a nechává po sobě takové ty nedodelane rozpracované pomnicky, ale dokud nevzal sám do ruky mop, nechápal, proč na vytírání nadavam. Teď ke konci má na starosti doma podlahy on, dokonce umyl i 1 ks okna🙂
@tsasenka jejda, to je mi líto. Někteří chlapi by potřebovali lekci jako prase. Mám takovou kamarádku, co má něco podobného doma a divím se, že s ním je. Já jsem hodně jiná a mít takového chlapa, tak jede jak fredka. Ale zase na druhou stranu, ber to tak, že každý má něco. Ten můj je zlatej, teď doma dělá naprosto všechno a pořád mi jen říká, maminko, nedělej tohle a tamto. Koukej si lehnout. Už dva týdny vaří. Zítra bude svíčková 😉 Každopádně má zase jiné mouchy, které by zas jiná ženská netolerovala. Dneska se mnou cloumaji hormony jako prase, jak sem v stresovaná z těch neštovic. Vezla sem se do nemocnice a po cestě zpátky sem jela tak, jak by on nejel. Prostě jinou cestou a on na mě najednou začal, proč to dělám a takový keci. Já tak boucha, jak už toho bylo moc, že sem zastavila, vystoupila a odešla pryč. Šla sem docela daleko a bulela jak kráva 😂 No, on někde zaparkoval, našel mě a hrozně se mi omlouval. A celý den kolem mě litá jak blázen. Holt pochopil, že toho bylo na moji psychiku prostě už moc. Ale neboj se, že nedokáže zlobit.
@fly80 držím pěsti, ať se teda dozvis, co s vámi budou dělat. To je pech se zasranyma nestovicema...
Jinak já včera skončila na pohotovosti, bo jsem s tou chotrobou jak matoha. Paralen pomohl na chvili, plice jsem malem vykašlala... Takže jsem nafasovala Mucosolvan a antibiotika. Sice to furt není ono, ale mírný posun k lepšímu tu asi je...
No a dnes jsem byla poprve v rizikové poradne v nemocnici a celkem to šlo. Sice tam člověk lítá mezi kabinkama a ordinacema jako blazen, ale dobrý 🙂 Jen mě srali "doprovodni" tatinkove, bylo jich tam jak psů a v čekárně jsem si přestala připadat jako na gyndě...
@fly80 ja to mam opacne... ja sem vystresla posledni dobou jen z toho ze mi rekne .. jsi tehotna odpocin si.. nebo i to ze se nakloni nad bricho a rika ji jmenem... nevim co se to deje ale vytaci me to.
@laola díky 🧡 přeju ať si brzy jak rybka 😉 já mám pocit, že kolem mě snad není zdravej nikdo. Nějak ty kašle a rýmy lítají ve vzduchu.
@veselaopicka ale víš co, já ti taky tak mám. Nevím proč, ale teď už mu i vadí, když mi přítel na břicho sahá. Prostě mi to není příjemné. Včera mi chtěl pomoct, že mi po koupeli břicho namaže a prostě to nešlo 😒
@fly80 tak asi hormony.. jinak to nevidim. Za to sahani na brich byl vrazdila.. kor od ciziho a ze se mi to parkrat stalo v praci. Me by to nenapadlo tahle ani kamosce hrabat na bricho... kdy mas termin? Asi je to i tim ze sem nervni sama ze sebe. O vikendu se stehujeme a bojim se ze to uz nebudu fyzicky davat. V utery predavam stary byt takze si maknem.
@veselaopicka já 6.1. ale uvidíme. Radši bych už dřív 😂 mě se snažila sahat na břicho kolegyně a fakt jako ne. Sem ji odstrcila, ať se nezlobí. Jediný u koho mi to nevadí, je nejlepší kamarádka. Ona nedávno porodila a občas sáhne, když malá rejdí.
Jinak holky, už nevím co bych. Jak si večer lehnu, začnu se tak potit, že sem každou hodinu vzhůru a úplně mokrá 😡 už fakt nevím co s tím. Je to hodně nepříjemný. Není to jako když se člověk trochu spoti, já jsem fakt úplně mokrá. Polštář taky. Ani se neprikrejvam. Už aby to přešlo
Jsem tak začleněná, že jsem se z toho večer totálně zeblila, jinak to nejde nazvat. Sotva jsem dobehla, pozvracela si vlasy, ty stahy hrudníku a břicha ze mě div nevytlacily dítě, zato to ze mě vytlacilo trochu moči, mít plna střeva, tak asi i obsah střev. Upřímně mám strach, jestli to neudělalo nějakou paseku. Teploty mám nad 38, paralen nezabírá. Takže dopoledne jedu na pohotovost, ať se mnou něco udělají. Asi před hodinou mě vzbudily hrozné stahy. Dítě mi na břiše tvaruje různá pohoří, do toho stahy, jak kdyby mi někdo jezdil valeckem na těsto od hrudníku přes bricho až ke stydké kosti. To jsou jako ti posličci? Vůbec nevím, co mám čekat.
@tsasenka Takového komandanta jsem měla doma. Chtěl naklizeno, ale sám by na nic nesahl. Jednou za čas mi udělal scénu, jaký jsem prase a kde jsem něco podobného viděla. Po 7 letech nás rozvedli. Teď mám sice bordelare, rozčiluju se já, ale nic mi nevycita. Teď je mi blbě, mám na lince nádobí a on to vůbec neřeši, protože SE to časem umeje. Mrzí mě, co prozivas, zejména teď kolem Vánoc a těsně před porodem 😟.
Oprava příspěvku z 03:30, první věta měla byt, že jsem zahleněná.
@tsasenka Tak to je mi opravdu moc líto a úplně tě chápu a nedivím se, že je ti to pak líto a pláčeš, tohle by snad mrzelo každého. Vím jak mě strašně mrzelo jen blbé to, když po mě manžel vyjel, že jsem protivná před Vánocema, tak jsem se do něj pustila, jestli si dokáže představit, jak mi asi je? Že v noci nespím pořádně, všechno mě bolí, všude mě tlačí, není mi vůbec dobře, mám zase nižší tlak a do toho všeho jsem byla pěkně nemocná a to jen díky němu, jelikož mě nakazil on (ale to jsem vůči němu nebrala jako výčitku, pač vím, že to neudělal schválně) to ani nedutal, já jsem odešla pak na verandu za pejskama a hned došel a začal se omlouvat. Jinak ale musím říct, že mám doma taky úplný poklad, až mě to kolikrát štve. Už víc jak 2 měs.mě doma nechá max.tak naleštit nábyteka nějaké drobné práce jinak nesmím nic, vše dělá on, akorát to je zase něco na mě, jelikož on má své tempo a to je dle mého vkusu strašně moc pomalé, jsem mu nejednou říkala, že bych chtěla aby byl můj zaměstnanec, že bych ho hned vyhodila 🙂 ale tak jsem ráda, že se zapojil a to sám, když jsem došla tehdá z kontroly jak mi tvrdlo břicho a dr.nařídila klid nic náročného, tak doma zavelel, že mám útrum a skončila jsem. Jinak domácnost je taky v mé režii a on se stará o venek a zahradu a líce kolem oveček a ostatních zvířátek. Ale je fakt, že zase u nás toho nepořádku není tolik jsme sami 2, bez dětí, ale moc dobře vím, co je uklid a když máš doma děti během chvilky jako by se ani nic nedělalo ☹ těžko říct co poradit, tvého manžela neznáme, jeho povahu, ale já osobně bych si s ním narovinu promluvila o tom.
@halasovci007 Ty jo, tak to je teda docela mazec s tím vyšetřením ☹ to se ti ani nedivím, že jsi z toho takové rozhozená, mě na KO ve ST rozhodilo, už jen to, že natočili jen ozvy a pak dr. prohmatala čípek a UTZ se nedělal a to bylo už po 2 co nebyl, dělali mi ho jen při příjmu, tak jsem to měla furt v hlavě a přemýšlela nad tím, jak můžou vědět, že správně roste, že jsou průtoky v pořádku a je dost plodové vody (to co mi říkala má dr.že se kontroluje pač je důležité) ale jak tu čtu, že UTZ už není třeba, tak jsem trochu klidnější. Ale chtěla jsem říct, že tě v tom chápu. Ale je rozdíl u mě, když vím, že se malý otočil hlavou dolů a rozdíl u tebe, když víš, že tam malá pendluje a ve vzduchu visí i císař o kterém mluví, tak snad do háje je v tvém případě UTZ více, než na místě. Já bych kor když je tvůj dr. tak fajn, mu zavolala a zeptala se na to, řekni mu, že jsi z toho úplně špatná, že se chceš jen zeptat zda-li je tohle normální postup v tvém případě a nebo co máš dělat, že nevíš na koho jiného se obrátit. A co se té nemocnice týká nevím asi bych uvažovala nad změnou, přeci jít rodit někde, kde už teď vůči té nemocnici máš absolutní nedůvěru, mě nepřijde moc dobrý nápad. Ale beru to ze svého pohledu, vím že když já osobně jsem šla někde, kde jsem se necítila a měla z toho smíšené pocity, tak jsem byla celá i vnitřně stahnutá a s hrůzou čekala co se bude dít a to si myslím, že pro porod rozhodně není dobře ba spíš naopak ☹
@fly80 takzke je to normalni kdyz sem se vcera uz nastvala,ze nechci den co den mit navstevy nebo jezdit na navstevy?Vzdycky jsme byli hodne akcni.Mame spoustu pratel a znamych,ale ceho je moc toho je prilis.A kdyz se blizi i tp a jsem nervozni,ze nevim co bude radsi bych mela klidek.Tak dneska prijedou minimalne dve navstevy a vecer jdeme na poker (to se tesim teda).Jenze navsteva bude prespavat (doufam,ze jen jeden den) a vzdycky za nima mam spoustu prace.Ale ted jsem upozornila manzela,ze zavelim a jestli si po sobe nebudou uklizet,ze budu radit jak cerna ruka!!To je dobre,ze ti manzel pomaha me vcera asistoval v kuchyni pak sam zapnul mycku (sice bych ji jeste klidne plnila ale pochvalila jsem ho)dokonce mi pridelal fotky na zed,ktery jsrm chtela povesit uz mesic (ja sama nemuzu pry nevim kde vedou kabely atd.Davame je na zrd jak se nam libi cik cak)
@laola tak at se ti brzo po atb ulevi..Me zase vadi,ze je dohromady pohotovost gynekologicka a poradna.Ja tam tenkrat byla na zacatku tehu s krvacenim a videt tam ty maminy s brisky asi bych to spatne nesla..Kort v dnesni dobe kdy ma s pocetim problem pulka populace.😨😧
@fly80 je co bych dala kdyby mi chtel mazat bricho manzel.Jemu se nelibi jak je to mastny 😂😂 ale brisko hladi a na malou mluvi a raduje se kdyz ho kopne a pak to vypravi.Me spis vadi kdyz me ochmatavaji jiny lidi..driv mi to ani nevadilo tolik,ale ted uz je mi to neprijemne a to i z toho duvodu,ze je mi pak vedro kdyz maji teple ruce..
@veselaopicka a jake byly nakonrc vanoce?Uzili jste si to alespon trosku?
@fly80 ja celou noc vetram a taky sem spocena jak mys.To jsou pry hormony 😨😵
@zavodnice teda to bych radeji hned jela aby s tim nekdo neco delal kdyz je ti fakt zle.Stejne toho nic nenaspis..At je ti brzo lip 🍀🍀
@zetta01 jsme dva a porad je co uklizet 😁😇 vzdycky nez jdu spat musim posbirat sklenicky od piti,nadobi od pochoutek a dat do mycky,deky z gauce poskladat,urovnat polstare,povypinat svetylka a pozhasinat svicky pokud nedohorely uz a to je jen zaklad.Ono je blby,ze vegetime v obyvaku a provozni bordel je tudiz videt hned jak se vejde..V loznici tv nemame a ja ji tam teda ani nechci.
@zetta01 manzel rikal,ze mam zkusit zajet na gyndu a primo zatukst na sestricku maji to tam zvlast a zeptat se.Ale asi spis nejdriv zavolam..Dneska jsem se celkem dobre vyspala.Vzhuru jen 2x a zadne nocni mury takze jsem i pripravena kdyby mi rekli,ze jen zbytecne hystercim (coz by nerekli) 😉 no malou citim tak snad je ji dobre mno..
@halasovci007 jo ale tak to všechno je samozřejmě i u nás, taky nemáme a nechci TV v ložnici a mám to samé, posbírat skleničky a talíře, vše odnést do kuchyně a dát do myčky, co se nedojedlo dát zpět do baru, jelikož máme na gauči potahy a teď v zimě chlupaté co kloužou, tak to urovnat, to ale já neberu jako nepořádek, ale prostě věci spojené s tím, že v té místnosti prostě jsme a válíme se tam 🙂 to je to samé, když uklidím a máme doma čivavu a 2 velké psy a ikdyž jsou na verandě tahá se to do baráku šíleně, takže v podstatě chodím celý den po baráku a furt něco rovnám, zametám, umývám, uklízím. Já jsem to spíš myslela ve smyslu, že je rozdíl když jsou doma pouze 2 dospělí lidé a když jsou k nim, pak už i děti.
@halasovci007 ale s tou zatkou to je vselijake. Nekdy jde i na vicekrat. Mi treba odesla cast pred 2 tydny, pak pred tydnem a dnes v noci zase sla a tentokrat mela i hnede nitky v sobe a to uz jsem na 1 prst otevrena. Ale predpokladam, ze to porad neni vse a ze jeste zatka pujde.
@zavodnice zvraceni drazdi delohu a ta pak je aktivni, tezko rici, zda poslicci, nebo se uz i neco pohlo. Kdyz jsem zvracela diky tem zas*anym tlacenkam, tak mi hrozil predcasny porod. Takze zvraceni neni zrovna nejlepsi. Drzim pesti, at je Ti lip. Dej pak vedet, jak jsi dopadla

@bemo císař měl být z důvodu polohy KP, jenže já si myslím, že ona už se zase otočila a tentokrát napříč..