Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc ja taky nevim jestli to byla zatka..Jen jsem po male mela 1x trochu krve na papire,tak jsem usoudila ze to asi bude ono..Mozna nebylo nevim..
@priefi dr. Jsem dnes volala a nebral to asi tam neni a maji volno..Vitaminky ted doplnuji-delam si smothies jako nikdy kdyz uz jsem dostala ten Nutribulet musim ho vyuzit a mivham si do hoto to lnene seminko..Taky srm byla porad v pojode a ted zacinam mit strach..Hlavne aby jsme to obe ve zdravi prezily a nemeli zadne traumata..Taky se bojim jak to zvladnu ze nebudu vedet co delat,ale spoleham ze se po porodu rozvibe matersky instinkt..Zivot se nam obrati vzhuru nohama a budem muset vse podridit male..Nejsme zvykly fungovat dle nekoho to bude taky nove..Ale ja se na to tesim..Je to dalsi zivotni etapa a zvladnem to..to je asi normalni ze se bojime neznameho.Divny by bylo kdyby clovek nemel alespon trochu strach..
@laola 3 presne.Vzdycky manzel neco slibi a nakonec to udelam ja pac uz se na to nemuzu divat.Ale ted ke konci tehu ne.A musim rict,ze se fakt snazi jen ho musim smerovat a opakovat mu vse.Dneska treba rezal i sam od sebe hromadu dreva jen aby se poklidilo na zahrade..Jsem rada,ze se to uklidilo trosku..
@zetta01 mam podobne pocity..Hlavne jsme zvykly furt nekam jezdit nebo nekdo je u nas.Porad akce a navstevy ve dne nebo jezdime nekam i na moc nebo nekdo k nam.I ted mezi svatky a tomu bude proste konec..Bude to velika zmena.Uz bude jedina priorita a ja si uz zvykla,ale bojim se jak si zvykne manzel uz v lednu jde na dva maturitaky a zimni vandr ho lakaji kamaradi jako by se nic nedelo.U nas na to nejsou zvykly lidi,ze jsme necim omezeni jakoby a ze odmitneme nejakou akci nebo vylet..Dnes treba frcime hrat pokr pry dokud jsem cela 😂😂 a takhle se bojim ze bude jezdit jen manzel a vzniknou mezi nami hadky ze se nam nevenuje Casem budem jezdit s malou vsude ale to potrva..I kdyz on tvrdi ze je to blbost uz ted mi prijde,ze ho treba dneska mrzi,ze jedeme spat domu i kdyz se sam nabidl,ze pojedeme autem kdyby nahodou..
@veselaopicka tak hlavne ze jste to dali a pristi Vanoce budou urcite paradni a pro vsechny z nas urcite i vesele s prckama..Na to se moc tesim..Teda moc te obdivuji ja bych ted asi stehovani nedala.Ale my jsme meli strasne moc kramu 😂😂
@laura1256 pekny pupik mam asi stejny a souhlasim,ze tahat to je tezky 😂😂 a to spani to je des 😂😂
Holky mám dotaz, jak poznám, že mi kleslo břicho? Já jsem se moc neprohlížela v zrcadle, abych mohla říct, když se na sebe koukám, tak mi připadá asi furt stejné. Ale už včera jsem si všimla, že když jsem šla do schodů do patra, tak jsem měla pocit, jako bych si stehnama lehce do břicha kopala a i dnes v autě, jak normálně sedím se mi sedělo blbě, jako by mě víc tlačilo :-/
@laola chlapi jsou někdy na prd. A když mají člověku pomáhat nejvíc, tak to takhle dopadne. Proto se snažím alespoň s dětmi ještě něco zachránit, jednak nechci být matka otrok a nevím proč bych doma měla fungovat jen já, aby ostatní měli pohodlí a seděli na zadku. Je nás tu šest a odmítám být jediný funkční článek rodiny. Minimálně tři děti 9,7 a 4 už mohou pomoct a dost. Paradoxně nejvíc pomáhá ta třetí a pak to od ní ta nejmladší, 2 roky, taky chytne a chce taky pomáhat. Starší děti už mají kecy a holt tatínek udává trochu vzor, ale ne naštěstí všem. Manžel taky chce aby děti pomáhali, ale jde na to divně, spíš jen háže rozkazy a pak tresty. Ale děti to naučit ještě můžu, manžela už určitě nezměním.
@veselaopicka já nejsem kdoví jak na nějaký velký úklid, naštěstí nejsem jak moje rodina, tam když odložím hrnek s nedopitou kávou, tak už mi ho odnesou a jdou ho umýt, že už přece vypito. Takhle bych to ani doma dělat nemohla, to bych se z toho zbláznila a děti by si mě moc neužili. Musím být především máma a ne uklízečka a to říkám stále všem v rodině. Že chci aby si děti pamatovali to co jsme spolu všechno dělali a zažili a ne jak u toho bylo naklizeno u nás doma.
@zetta01 je ty mas malinkate krasne brisko..😍 me rikaji,ze mi kleslo,ale taky nic nepozoruji..Valim se ted uz furt 😂😂 a vylezt z auta do kopecka je nadlidsky ukol a treba pred par dny jsem si i oholila nohy 😂 sice jsem funela jak parni lokomotiva,ale zvladla jsem to 😂😂
@halasovci007 jj s těma akceme tě naprosto chápu, u nás je naštěstí dobré, že většina našich známých děti, už mají, tak se pořádají akce, kde jsou i s dětma. No já se holím každý týden před KO jsem, tak zvyklá a prostě si pak připadám nepříjemně, ale mám z toho vždy trauma, už několik dní předem. Hlavně na intimních částech je to strašná paráda, jedu po slepu, manžel se nabízel, ale já jsem odmítla, že si to udělám sama, ovšem jaký je výsledek to už nevím 😀
@bemo to je ale moc pekne receno.Ja si vzdycky vzpomenu na heslo,ktere jsem nekde videla a utkvelo mi v pameti "bordel v byte,stastne dite." 😂😂 a tim se budu urcite ridit..Myslim tim provozni bordel napr. jak si psala hrnecek od kafe a tomu podobne.
@zetta01 ja si intimni mista holim normalne tak obden nebo co dva dny.Taky si tam nevidim tak jdu po hmatu a vysledek neznam.A manzelovi jsem rekla,ze nez budu rodit bude me muset oholit do hladka,tak se pry boji uz ted..No lepsi on nez nekdo jiny nejakou jednorazovkou..Zkousela jsem si alespon trisla epilatorem jako v lete,ale mala se toho asi lekla a strasne kopala tak jsem to vzdala..Ale nozky jsem ted neholila dyl a dalo mi to to zabrat teda..nasi znamy maji taky deti,ale uz vetsi takze je davaji babickam nebo chodi treba uz dyl spat,takze na akcich muzou byt dlouho.Jen jedna z party te nejblizsi ma rocni holcicku jinak vsechno starsi ctyr let..Jsme holt posledni a hooodne pozadu..Ale jinak kolem jsou i mladsi deti ale ty nevidame tak casto jako tu skalni partu..No ale je fakt,ze nekteri maji vetsi a ted chteji treba druhe takze budou zase "casove omezeni na akce"
@halasovci007 tak to já to teď opravdu kašlu a holím se 1x týdně v zimě mě naštěstí ty chloupky, tak moc nerostou, jak přes léto. Navíc je blbé, že máme zatím jen sprcháč a to teda né moc velký, jelikož koupelnu máme dole malou a doděláváme velkou koupelnu v patře kde bude vana, takže to tomu taky moc nepřidá :-/ já jak jsem si furt říkala, že bych klidně přenášela i dalších 14 dnů, tak mě dneska přepadla zase taková myšlenka, že bych mohla vydržet do neděle manžel mě pozval ještě na večeři, aby jsme si spolu užili ještě pěkný večer sami ve dvou, že pak už to bude kdo ví kdy a tak pak, už by to mohlo být, už bych nechtěla jít ve středu do poradny do nemocnice, tak kéž by bylo mé přání vyslyšeno
@zetta01 tak ve sprchaci se nejsem schopna oholit ani netehotna 😂 manzel ma sprchac rad a muj je to nepritel hlavne pri uklidu.Ja se sprchuji vetsinou ale ve vane..Mam tam i sedatko a spoustu mista..me manzel dneska rika..Hlavne jestli mas sbaleno kdyby si te tam ve ctvrtrk nechali 😊 tak nevim mno..No vzhledem k tomu,ze nevim jak se mala otoci a jestli nebudu muset na cisare tak to je i pravdepodobne..
@sarkoc týýjo, ty máš strašně roztomilé malé bříško, to se člověk, až diví, jak se tam to mimčo může vejít 🙂 mě furt každý říká, jak ho mám malý, že se tam to mimčo vejít nemůže, tak bych chtěla vědět co by říkali na to tvoje 🙂 důkaz toho, že na velikosti opravdu nezáleží a hlavně se pak bude po porodu lépe zatahovat 🙂
@zetta01 já mám termín až konec ledna. Takže ještě je čas právě. Takže teď budu trpět. Ale už se těším příští týden na kontrolu, pak jsem taková klidnější.
@verunkadar tak třeba se ti to taky zlepší, fakt snažit se hodně polehávat, nožky ve sprše střídat studenou a teplou vodu a fakt pomáhala ta masáž, nejen že se ty otoky pěkně rozehnaly, ale i těm nohám se strašně ulevilo. Já jsem to měla před těma 2 týdny fakt hrozné, ale teď musím zaťukat fakt to není taková hrůza, jako natečou trošku, mám vždy zařezané ponožky a to se snažím nosit ty s nejvolnější gumičkou a doma nosím teplé bez gumy.
@sarkoc ty jo to je malinkate brisko 😍
@zetta01 u prvního bylo ještě menší...a je teda pravda, že den po porodu na vizitě doktor říkal, že mám to dítě snad půjčený, že není možný, že jsem rodila...úplně plochý a i se mi tam rýsovaly svaly (to jsem ovšem před těhu dost cvičila, ted tam teda svaly určitě vidět nebudou :D) Minulý týden jsme se seznamovali s novým sousedem a měla jsem kabát a vůbec nepoznal, že bych měla být těhotná, natož do měsíce rodit :D A většinou si lidi tipují tak 20.týden, kdo mě dlouho neviděl no...takže ano, na jednu stranu nepříjemný všem pořád vysvětlovat, že už to je fakt blízko a že nečekáme drobečka a vše je v pořádku, že fakt už má odhad 3 kila atd...ale na druhou stranu jsem fakt schopná fungovat víceméně jako kdybych těhu nebyla...bez problémů se ohnu u zavazování bot, když vytírám třeba jen okolo dcerky židle po jídle, tak taky netahám mop a beru to hadrem ohnutá, shody pořád vybíhám, protože mě nikde nic nepřekáží a netíží atd...takže má to výhody i nevýhody no 🙂
@zetta01 my mame mit holcicku a vsichni me tipuji na kluka 😂😂
Od 14 jsem začala cítit únavu, tabák že si zchrupnu. V půl páté zase zvýšena teplota, tak jsem se rozhodla pro tu pohotovost. A byl to šok, plna hala lidi a fronta ještě až ven. No ani jsem nezastavila a jela domu. Vzala jsem dva paraleny a když to nepomůže, zajedu tam v noci. Doma pes udělal bordel, roztahal odpadky po půlce kuchyně. Já sotva stojím na nohou a ani pes mě nešetří.
@zavodnice tak to me mrzi..😣 treba tam bude v noci min lidi.Ale nedoporucuji brat vic paralenu-obsahuji paracetamol a pri predavkovani ublizis jatrum a ledvinam..I kamosky z lekarny mi rikaly,ze sice pisou po 4 hodinach,ale ze by je ony osobne braly po 6..Ze to fakt neni sranda..
@laola jj presne. Jsme v malinkatym.byte kam nedam ani prebalovak natoz postylku..takze musime.
@zetta01 snažím se doma nenosít ponožky. My jsme dělali masáž nohou, ale mám je nějak hodně citlivé. Dnes to není taková hrůza naštěstí. Ano, o té vodě jsem slyšela,tak budu praktikovat. Chtěla jsem si i zakoupit tý kompresní podkolenky, tak uvidím příští tyden po kontrole, co mi řekne..
@zetta01 teď koukám, že už máš před porodem vid?
@halasovci007 Mně neurolog říkal, že to mám brát po 6-8 hodinách, max 8 tablet denně, takže toho se držím. Když vezmu jeden, je to bez efektu.
@fly80 včera jsem koupila digitální teplomer a ten mě vůbec nedokáže změřit, naskakujou tam čísla úplně random, třeba 35,7. Ale pocitově je to přes 38, to už se dostavuji takové typické symptomy. Už mi to tedy ukázalo i 38,5. Teď lezim s hadrem na hlavě a je to trochu ulevujici.

@bemo No, tak u nás stejná situace, je tu ticho, snažím se mu vyhýbat, ale asi mu došlo, že není dobré být na mě hnusný, zvlášť před porodem, tak má snahu se udobřit. Jen teď musel odjet a prý bude za chvilku zpátky. Tak jsem zvědavá, jestli mu to docvakne. Někdy jsou ti chlapi na zabití, že?
@fly80 No a co kdybys jela rodit tam, kam chceš, že je to blíž, nebo něco takového si vymyslet? Přece Tě s rozběhlým porodem nepošlou jinam? V průkazce máš všechny záznamy, ne?
@laura1256 Krásné bříško a už mi přijde, že je dole, za chvilku už bude na světě 🙂 Musíš mu trochu pomoct 😀