icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

sarkoc
15. led 2019

@priefi Já vyloženě nemusím, mám nabídku od dvou rodičů, že by jí vozili, bydlí kousek od nás a jezdí okolo...ale prostě i když je to jen deset kilometrů, mám nějak strach z toho pustit jí vlastně s cizími lidmi autem :/

veselaopicka
15. led 2019

@lindikova ja mam nehty a mam i meliry....😄😃😃 ale pritel jede z budejek dom.. ted se mi to nehodi...😃😃

priefi
15. led 2019

@krisatko my tu mame kalamitu, takze nechodime a navic mam nachcipanneho manzela a syna, takze se fakt nezastavim 😥

priefi
15. led 2019

@sarkoc chapu, taky bych to tak mela 😉

bemo
15. led 2019

@ange_de_la_morte já to tak mám už třetí týden. Už tři týdny ani nepřibírám, což mi vůbec nevadí. Ale zle je mi hlavně večer, takže většinou nevečeřím. Ale ráno mám prázdný žaludek, tak je mi zle zase z toho. Tak nějak nemám prostě na nic chuť a jím jen z nutnosti. Dnes jsem si dala bílý jogurt a do toho nasypala lněné seminko a teda jedla jsem to se zavřenýma očima, jak mi to dělalo zle.
@krisatko to je fajn že už můžete ven. Doma to musí být hrozné. Já tak nemám ráda, když jsou děti nemocné a nikam nemůžeme.

veselaopicka
15. led 2019

@fly80 ja ji pouzivam na meliry😃😃

veselaopicka
15. led 2019

@ange_de_la_morte nee ja jsem si ted dala ovocny knedliky😃 mne je dobre. az na to ze me strasne tlaci bricho madam je nakufrovana na jedne strane a asi chce zkrz kuzi ven.

laola
15. led 2019

Tak u mě se velmi zlehka něco děje, nejspíš ale jen poselství... no uvidíme 😳

veselaopicka
15. led 2019

@laola tak cekame info...🤗

journals
15. led 2019

Holky, vůbec teď nestíhám nic číst, natož psát. Gratuluju všem novým maminkám a jejich miminkům! Doufám, že zítra bude trochu víc času si přečíst novinky 🙂
Určitě se to tu řešilo, ale od té doby uplynulo jistě milion stránek 😀 dnes nás pustili z porodnice (hurá!), ale bojuju s nalitými prsy. Po stranách zatvrdlé boule. Co s tím? Obklady - priessnitz? Vím zelné listy, vím tvaroh, ale to doma nemáme. Co s tím? Odsávačka není, ale pomůže? Má cenu jí kupovat?
Jinak - vyčetla jsem, že po kojení ideální ledovat, před kojením nahřívat, je to tak? 🙂

laola
15. led 2019

Přesně tak
@journals nahrivej před kojenim, případně odstrikej do úlevy (ručně ve sprse). A zkus se zeptat u vás v porodnici nebo nějakém mateřském centru, zda odsavacku nepujcuji. Zkusím najit e-mail co jsme si psaly s PA po prvním porodu.

laola
15. led 2019

S tim ledovanim moc nevím, at se ti neco nepotento...

sarkoc
15. led 2019

@journals Měla jsem s prsy ten samý problém, hlavně u Elišky, prsa jak kámen, zánět...v porodnici radili to samé, co Tobě - po kojení ledovat, předtím nahřát...no, upřímně to moc nepomáhalo...po návratu z porodnice jsem si zavolala laktační poradkyni, přijela ještě ten den a poradila mi během kojení plus pod teplou sprchou masírovat - ze stran směrem k bradavkám, i přes bolest prostě mírný tlak ruky a jakoby tlačit to mlíko ven no...tohle zhruba tak po třech dnech fakt pomohlo...plus teda zejména na tyhle zatvrdlé boky pomohlo kojení v poloze "fotbalisty", protože mléko mimčo přednostně saje z míst, kam mu směřuje brada....držím moc palce, at se to brzy zlepší, já z toho byla u první tak zoufalá, že jsem málem přestala kojit, ta bolest byla příšerná...

laola
15. led 2019

@journals
@sarkoc ano, to je pravda, na toho fotbalistu si matně vzpomínám a to mi pomohlo.
Je to stejně mazec... nejdřív se člověk bojí aby měl dost mlíka, pak zas když začnou zatvrdliny, tak je zle...

fly80
15. led 2019

@journals odsávačka pomůže určitě,. Nakojit, zbytek odsat a hodně pomáhá ty ztvrdliny masírovat. A kojit a kojit. Taky je mám, ale už je to lepší. Měla sem prsa jak melouny 😂

sudylichozrout
15. led 2019

@journals odsávačka je boží věc, zachránila mi prsa 🙂 Měla jsem je totálně nalitá, úplně jak šutr. Pořád a bolelo to. Jakmile jsem ji začala používat, zlepšilo se to. Mám od Aventu ruční pumpičku. Ta je v pohodě, doporučuju. Jinak jsem ráda, že už jsi doma 🙂

zuzekk
15. led 2019

@journals palec nahoru že jste doma 😉 ještě říkali bramborový slupky, když není doma tvaroh. Může to příjemně chladit..

bemo
15. led 2019

@journals nevím kolik máš dětí a kolik plánujete. Ale já mám odsavačku od medely, elektrickou a i když byla dražší, tak byla úplně skvělá a hodně se mi vyplatila. Takže pokud to není poslední miminko, tak bych zvážovala koupi. Měla jsem doma pak mlíčko a když nebylo potřeba, tak jsem ho dala do kaše mimču. Za mě odsavačka - jedna z velmi užitečných věcí

laola
15. led 2019

Tak ja si jdu zkusit dat sprchu zda se

laola
15. led 2019

...neco zacne dit...

bemo
15. led 2019

@laola ale, že by další miminečko. Tak pak napiš. A kdyby se něco dělo, tak ať se to děje rychle a v pohodě.

halasovci007
15. led 2019

@laola tak parada.Cekame informace 😉

malecek
15. led 2019

@tsasenka moc gratuluji a hlavně ať jste oba zdraví

malecek
15. led 2019

Dnes jsme byli u doktorky tak z 3450g už máme 4250g a z 50cm máme 58cm 👍
A dneska jen kojim, tak nevím, na spurt je ještě brzy ne? 😐

laola
15. led 2019

@bemo
@halasovci007 holky, děkuju, ale asi je ještě čas 😀
@malecek teda to je krásný přírůstek👍 S temi spurty jsem v tom vzdy měla hokej... prostě jak chtěli, tak pili😀

malecek
15. led 2019

@krisatko no já bych už moc chtěla chodit aspoň na tu půlhodinu co doporučila doktorka, ale u nás je plno sněhu tak trápit se nebudu. Ale těším se neskutečně.

krisatko
16. led 2019

@malecek ty brďo takovej skok? Tak to by mohl být ten sprut ne? Ta naše má zatím jen +2 cm. Na váze přibírá hezky, ale moc neroste no...

cerlada
16. led 2019

@lindikova Moc děkuji 🙂 😍

cerlada
16. led 2019

@halasovci007 Děkuju, je to miminko za odměnu 😻👍
@priefi Syna jsem právě kojila i hodinu a byl to mazec. Dcerka je jiná, stačí jí 10 minutach, sice častěji, ale pro mě mnohem příjemnější varianta. K tomu focení-manžel rád fotí, sice amatérsky, ale začíná se mu dařit víc a víc. Fotky samozřejmě fotí do rawu a upravuje ve PS či Lightroomu.

lindikova
16. led 2019

@laola držíme basu? Nebo už jste jeli?🙂

Strana