icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

veselaopicka
19. led 2019

@petrafrenz mne odchazi zadka uz 14 dni a nic..

veselaopicka
19. led 2019

@priefi tez vytisknu a nalepim tomu mymu na celo😆😆

laola
19. led 2019

Ahoj holky,

my dnes byli s nejstarším synem na volejbalovém turnaji, tak jsem vám pořádně ani nestihla napsat.
Včera jsme "vyháněli", dnes před odjezdem už jsem objevila kus hl. zátky, bolesti se objevují ve větším rozsahu, tak jsem ještě zašla na procházku, zkusím teplou sprchu a říkám si, že když ne dnes, tak zítra by to šlo😀

@zouzel01 naprosto chápu nechuť rodit v den, který mi určí nekdo jiný než dokt

laola
19. led 2019

...or. Včera mi věštila švagrová, že se malý narodí stejně jako její syn... No tak la hovno 😀

priefi
19. led 2019

@zouzel01 u prvorozeneho jsem mela stejne stresy a pocity jako Ty. Je to cesta do neznama a ac to jsou prirozene veci, jsou extra komplikivane a ta zmena je razantni, ze dne na den jsi 24h v zaprahu a hlavni napln dne je prebalovani a kojeni. Ackoli to zni docela hrozne, ukaze se, ze si to zamilujes a bude to ta nej prace, kterou jsi kdy mela a s laskou na to budes vzpominat. S ditetem zivot dostane skutecny smysl. A dite je navic jedine skutecne pouto mezi Tebou a partnerem, uz navzdy mate spolu dite

laola
19. led 2019

@bemo teda to je mazec... že nechápe švagrová, to by člověk nějak vstřebal, ale co na tom není jasné manželovi?
Vyprdni s na všechny a pojď rodit 😉😀😂

zouzel01
19. led 2019

@lindikova no já jsem strašný nervák. Vystresuje mě teď uplně všechno, tak se sama sebe po porodu trochu bojím. Ale třeba se naopak uklidním a budeme si ty chvilky jenom užívat 🙂

zouzel01
19. led 2019

@petrafrenz jooo, na jógu jsem se chystala od začátku těhotenství... ještě jsem nezačala :D cvičila jsi ji už před těhu, nebo až teď?

halasovci007
19. led 2019

@krisatko je kocarek v akci 😍😍😍 vcera ho manzel vyzvedl a ceka jen na nas. Zitra nas mozna uz pusti.Zalezi na vaze male a mem utz..Jinak my plne kojime akorat u toho furt chrni..😣

zouzel01
19. led 2019

Pos@laola :D mě tak už 6.ledna tchýně posílala běhat do schodů, aby se malá narodila ve stejný den jako ona... to jsem řekla, že i kdybych se měla zalepit, tak rodit nebudu ten den :D mám totiž typickou tchýni, která by nejraději za mě i kojila :D

zouzel01
19. led 2019

@priefi snad ano. Já se na maličkou strašně těším, ale zároveň se bojím nějakých poporodních depresí

priefi
19. led 2019

@zouzel01 taky jsem se toho bala. Neboj, to bude dobre 😉 jak uz jsem to tady parkrat psala, docela zahul muze byt sestinedelni blues. Ja sama si ho tehdy uzila, ja si pripadala normalni, ale vsichni kolem mi prisli vadni. No oni nebyli vadni ze..priklad za priklady, mamka mi pro syna koupila dupacky 50, ktere byly teplejsi a ja brecela, ze na co mi jsou teple dupacky, kdyz je venku hyc. Nakonec jsem je vyuzila az az a ted u mladsiho jsem taky za ne rada 😅

journals
19. led 2019

@zouzel01 já tě uklidním, pro mě byly kontrakce vysvobozením - peklo bylo to, co tomu předcházelo (ale já měla vyvolávaný porod a všechno to probíhalo jinak :-/ ).

journals
19. led 2019

@krisatko Čekám na nějakou lepší akci v HM, pak to stojí pár korun. Naštěstí zatím nikam nechodím. Problém mám hlavně s kalhotama - do normálních se ještě nevejdu a ty těhotenské mi tlačí na jizvu po CS :-/ tak nevím, jak to vyřeším. Asi budu muset objednat nějaké kojošaty... 😀

sudylichozrout
19. led 2019

@journals Mě hrozně mrzí, že se to takhle nepovedlo. Když budeš chtít, klidně mi napiš, co se stalo... Nebo mi třeba klidně i zavolej, kdybys chtěla pokecat 🙂

priefi
19. led 2019

@journals a co tomu predchazelo? (Klidne sz)

bemo
19. led 2019

@laola no, naštěstí nakonec nepřijeli a můžu říct, že jsem si poprvé tu rodinnou oslavu fakt užila. Bylo jen nás šest a bylo to skvělý. Žádný chystání, manžel i uvařil oběd. Fakt to byla paráda. I oslavenec si to pochvaloval, že jsme byli jen my. Vždycky je nás tady tak 15 až 20. Takže celkem změna. A teď už jen teda porodit 😀

Jestli já se dočkám vyvolávání u pátého dítěte, tak to budu ještě větší přírodní úkaz, než už jsem 😀

bemo
19. led 2019

@laola tak přeji aby bylo vyhánění úspěšné. Po takovém akčním dní by to mohli jít. Já jsem dnes nějaká rezignovaná, přijde mi že každá činnost se projeví jen bolavými zády, nic víc.

journals
19. led 2019

@sudylichozrout Chystám se na to, ale ještě jsem to nezvládla 😃 čas je teď dost relativní pojem - však víš 😃 Ale ono je všechno rázem zapomenuto, když tu na něj koukám... stojí to za to 🙂 Zavolám 🙂
@priefi Nechci tu strašit holky, které to ještě čeká. Ve zkratce - ve středu ráno začali preindukcí, tableta ráno, tableta večer. Bolesti se začaly rozjíždět, ale já se neotvírala. To samé ve čtvrtek, bolesti se stupňovaly a já už pomalu lezla po zdech, ale otevřená jsem byla na prst. V pátek začali konečně indukci, ale otevřená jsem vůbec nebyla, bolesti byly vyvolané uměle. Odpoledne jsem začala mít pocit, že potřebuju "tlačit", ale PA mi to nevěřila 😃 když viděla monitor (cca co 2 hodiny ve dne v noci), já začínala rodit a taky jsem dost krvácela tak pochopila. Takže rychle přesun na porodní sál, jenže jsem pořád nebyla otevřená (třeba na 3, 4 prsty s potřebou tlačit, takže průšvih). Výsledek byl, že jsem 3 hodiny prodýchávala a měla zakázáno tlačit, abych malému nebo sobě neublížila, ale dost dobře to nešlo. Malému začaly padat ozvy a po třech hodinách jsem byla v minutě na sále. Byl to průšvih, po třech dnech jsem fakt neměla sílu a nebyla vůbec otevřená, skončila jsem na 8 cm, víc ani náhodou. Takže akutní CS. Prostě jsem na ty jejich tabletky nereagovala tak, jak se předpokládalo 😕
Ale holky, už je dobře, dala bych to znovu, když je za to taková odměna 😍

priefi
19. led 2019

@journals je mi lito, co sis musela prozit, ale nechapu jednu vec, proc Ti branku neotevreli manualne? Proc cs? Asi kvuli tem padajicim ozvam volili cs.

sarkoc
19. led 2019

Ahoj holky, dočítat naprosto nestíhám, takže jen moc moc gratuluji, jestli jsou tu nějaká nová miminka....a kopíruji, co na mě dneska vyběhlo na facebooku...na roky 2018 a 2019 paní ještě nikoho nemá a vím, že jste tam určitě některá plánovala rodit, tak kdyby se Vás to týkalo, pošlu na paní kontakt, resp.profil na FB, kam byste jí případně mohly poslat zprávu ;)

Prosba
Maminky a tatinci mam na vas velkou prosbu a doufam v silu socialnich siti ze se mi to povede. Moje maminka Alena Novakova pracuje jako porodni asistentka na Obilnim trhu v Brne cely svuj zivot od skoly stale na tomtez porodnim sale a pomohla na svet jiz tisicum deti a letos v lete odchazi do zaslouzeneho dochodu. Moc si ji nejen jako cloveka vazim a vazim si i jeji uzasne naplnujici ale nesmirne narocne prace. Chtela bych pro ni vytvorit k odchodu do duchodu prekvapeni a podekovani za jeji celozivotni poslani, a to v podobe fotogalerie deti, kterym pomahala za ta leta na svet - chtela bych ziskat z kazdeho roku od 1978 do 2019 alespon jednu fotografii miminka z doby narozeni+jeho aktualni podobu+ by bylo mozno pridat komentar/prani/podekovani pro mou maminku. Chtela bych tak vytvorit zivotni prurez jejiho pusobeni ve FN Brno a pripomenout ji tak kolika rodicum pomohla privest ma svet jejich zlaticka. Prosim tedy pokud by mi kdokoliv chtel pomoci kontaktujte me do sz budu velice vdecna a moje maminka bude jiste nadsena. Predem vsem velmi dekuji.

journals
19. led 2019

@priefi Snažili se, docela dlouho, ale byl tam nějaký šev, takže to nešlo ani manuálně ☹ Ten CS byl kvůli padajícím ozvám, malý se tam hodně tlačil, ale všechno to trvalo moc dlouho. U mě se to prostě nepovedlo, na ty tablety jsem nějak strašně blbě reagovala...

veselaopicka
19. led 2019

@zouzel01 typicka tchyne jjjjjj😀😀😀

veselaopicka
19. led 2019

@lindikova nevim jak ty ale ja to mam naplamovane na nedeli😆😆 max v pondeli .. tyo ja uz chci.. uz me to unavuje. Boty si nezavazu .. ponozky neoblilnu.. hnaty natekle ze kozacky neobuju chodit nemuzu kolibu se jak.kacena spat nemuzu.. no sak to znas😅

fly80
19. led 2019

@journals za mě prostě idioti. Nechápu, proč tě takhe nechali trápit 🙄

journals
19. led 2019

@fly80 Já nevím, říkají to všichni okolo mě, já naštěstí nemám pocit traumatu, takže to beru nějak sportovně. Ale znovu si to zopáknout nechci 😖
Ale jak říkám - mám zdravé, krásné miminko a to je to nejdůležitější

fly80
19. led 2019

@journals to určitě, hlavně že jste oba v pořádku 😉 ale prostě někdy mi to hlava nebere. Nedávno rodila moje něj kamarádka a prvního syna měla císařem. Byl hodně velikej, ona je malá a prostě se jí tam zasekl, tak po pár hodinách akutní císař. Teď rodila podruhé a myslela si, že to bude zase císař. A prd, doktoři jí týden před termínem dělali každý den Hamiltona, protože po císaři nesmí ty tablety. Porod zvládla, ale malá nešla zase vůbec ven. Na císaře pozdě, tak jí tahali ven. Malá jak tam byla dlouho, vdechla plodovou vodu a dostala zápal plic. Takže několik dnů uspana a na dýchacím přístroji. Kdyby jí udělali toho císaře hned, nemuselo tohle všechno být.

journals
19. led 2019

@fly80 Tak to je fakt průser ☹ oproti tomu by můj případ procházka růžovou zahradou ☹

laola
19. led 2019

@journals to je úžasný, že i přes špatnou zkušenost to vidíš optimisticky😍

journals
19. led 2019

@laola Já věřím, že ta hranice, jak kdo vnímá vlastní porod je strašně tenká. Ale u mě je to určitě tím, že jsem měla perfektní oporu v manželovi a rodině vůbec. Být tam sama, bez podpory muže i rodiny, tak to třeba vidím úplně jinak...

Strana