Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahojky, hlásím se z fronty nespavych miminek. Dneska jsem od odpoledního krmení zkusila jak jste tu psaly,že se má krmit jen z jednoho prsa, případě z druhého jen dokrmit a ten náš otesánek spal zase 3 hodiny 🙂 od půl 10 do půl 1. Konečně trocha spánku večer 🙂
@journals Ahoj, čtu tvuj zážitek z porodu. Jestli ti to pomůže, zažila jsem s prvním synem úplně totéž, co ty. Narodil se 6.3.2016 a od 4.3. jsem doma byla v bolestech. Sice mi porod nevyvolali, ale 2 dny trvalo, než byly bolesti pravidelné, tzn. než mě přijali. Pátého večer mě tedy přijali, vyčerpanou a téměř 20 hodin trvalo, než došlo na císařský řez. Nesměla jsem tlačit jako ty, protože ozvy šly na 0 a vždycky jsem syna přiškrtila (jak ta kontrakce ho stáhla dolu a on měl šňůru kolem krku). Takže měl sondu na hlavě a pak teda udělali akutního císaře. Jinak já byla na nějakých 6-7 cm, takže dost obdobně. Ale jestli ti můžu doporučit, přidej sedo skupiny Císařovny na FCB, docela mi pomohlo se s císařem vyrovnat, ale to chce všechno čas. Teď se mi s dcerou podařil VBAC-vaginální porod po císařském řezu. Tak třeba se ti taky podruhé poštěstí a na všechny ty komplikace zapomeneš 🙂
@cerlada čtu Tvůj příspěvek, že si měla dcerku Vbac. Já už jsem tu psala, že první byla plánovaným cs pro konec pánevní. Teď po 4,5 letech čekáme druhou holčičku. Ráda bych také zkusila přirozený. Termin se nám blíží, 28.1.Chci se zeptat, taky ti řekli, že porod se musí rozjet sám, pac nemůžou po cs vyvolávat ani přenášet??? Modlím se a děláme doma vše pro přirozeně rozjetí porodu 😊😀
@fly80 to je mi moc lito 😔
@veselaopicka drzim pesti
@tsasenka rekla bych, ze kojeni dokonale vystavuje 😉 skvele, ze uz jste doma
@bemo sestra byla pred x lety na vyvolani, dali ji tbla do dvou hodin se ji to myslim rozjelo, jejimu manzelovi rekli, ze to bude na dlouho, at jde normalne do prace, coz sel, ale byly to takove perdy, ze pak nestihl ani zvednout telefon, ze rodi. Mela ale poraneni, byla zamcena na 100 zapadu a tbl.udelala prilis rychkoakci. Ale u Tebe uz jsou i ty ucinne kontrakce, Tvoje telo asi jen potrebuje nakopnout. Drzim pesti a myslim na Tebe
@cerlada Děkuju za sdílení zkušenosti! To sis teda taky pěkně užila ☹ Na ten FB ze zájmu ráda kouknu. Ale myslím, že jsem s porodem docela vyrovnaná, nemám pocit traumatu. Mám zdravého a krásného syna a to mi (aspoň pro teď) stačí. Horší to asi bude před dalším porodem... neumím si představit prožít něco takového znovu. Super, že se ti teď povedlo porodit přirozeně, to je dobrá zpráva!
Holky ktere uz mate mimi jak vam snasi vigantol? Mame predepsany a ory po tom maji mimca boleni briska tak z toho mam.strach celkem.
😔 tak holky, neprospana noc za mnou 😔 ale o to mi ani nejde... jak jsem psala, manzel vzal syna na boby a syn prochladl, protoze tam byl dlouho a byl promoceny (proste manzel dal na svoji maminecku, ktera mu rekla, ze ma byt s nim kazdy den min 2h venku a to ze uz byl nakrapnuty byl jen drobny detail a ja byla blba krava a muj nazor se nepocital), diky tomu mel horecky pohybujici se kolem 39 a pak klasika ryma a po ni nebo spise zaroven k ni pribyl kasel. Pak to chytnul manzel, stejny prubeh + bolest v krku. Maty ovsem uz mel lepsi rymu, ale pak zase zacala tekouci a jeste ho to porad drzi.... no a od vcera ma tekouci rymu i Miky 😢😢😢 a nevim, jak mu pomoci. Poustime zvlcovac vzduchu (mix voda + vincentka), spinka vyvyseny a nosanek mu trosicku promazavam rymovnikem 😢 Takze mm neni vsemocne. Neochranilo ho.
A jeste takova perlicka... Miky ma spatne to ocicko.a tchyne zase davala rady typu, ze jedno z jejich deti taky melo problemy s ocickem a jako jedine ma problemy s ocima a nosi cocky nebo bryle. A ze za to muze masticka, kterou mu davala, kterou predepsala dr. Pak to zmenila na to, ze za to muze ten zanet. A manzel furt na me, ze si mam dat pozor, ze aby maly nemel problemy s ocima, at neco nezanedbame. Ale problem je v tom, ze ja mam spatne oci, jsem slepa jako patrona a bez bryli nedam ani ranu a strana rodiny ze strany meho tatky ma zatez na oci, takze je bohuzel realna moznost, ze nase deti muzou tuto moji zatez zdedit a jak to pak dopadne? Tchyne rekne, ze to rikala... uz ted se mi v zilach vari krev...
@priefi ja ják to čtu tak se mi zas otvírá kudla v kapse.... já taky nosím brýle a pracuji v oční optice a určitě ti můžu říct, že nějaká mastička nebo zánět nemůžou mít na oči v budoucnu vliv. Vady očí jsou prostě vrozené - jak píšeš predispozice v rodině, nebo získané - počítač, mobil, tablet, dlouhé čtení při nízkém osvětlení atd. Taly se můžou oči zhoršit po úrazu - např. špona z brusky, pilina... nebo při nedostatečné ochraně - sluneční brýle, svářečská kukla.... A tož tak 🙂
Jinak teda dneska u nás v noci lepší jak už jsem psala. Nakonec to bylo tak že od půl 10 do půl 1 se spalo, pak se jedlo a pak do 3 hodin čumákovalo. Ale ona nebude koukat sama v postýlce, musíme být vzhůru s ní... :D :D Pak jsem teda znovu nakrmila a usla kolem 4 a vstávala až o půl 9 🙂 Hurááá, já se vyspala 🙂
@priefi zkus se na to očičko zeptat u dr. Zatím to fakt vypadá na nejakou poruchu slznych kanalku, jak už tu někdo psal. (Je to sice nepříjemné, kamoska chodila na pruplachy s dcerkou, ale je to v pořádku) Že by to souviselo s brylema apod. mi přijde jako kravina... Ovšem, geny neokecas, jestli budou brýle nebo ne, na to je ještě čas... Na tchyni se vyprdni, zkus system jedním uchem tam, druhým ven... jinak by ses zbláznila... neber si jejich rady a řečiřeči oosobně - pouze jako jejich názor (ne platnou směrnici, či zákon 😉)
Chudatko Maty s horeckama a rymou, ať je brzo fit!
A u Mikiho se to treba tolik nerozjede.
Chlapi jsou někdy fakt na počuni😟
@martinasip moc gratuluju, je krásná 😍😍😍
@martinasip gratuluji!! 🤗 Kdy jsi porodila a jaký byl porod??
@martinasip Gratuluju!
@martinasip gratuluju moc 💙 je krásná maličká 🧡
@priefi : možná to napíšu škaredě, ale já myslím že je nejvyšší čas aby tvůj chlap přestřihl tu pupeční šnůru ke svoji mamince a pochopil že ani maminky nemají vždycky pravdu, přeji pevné nervy protože je asi potřebuješ 🙂 jinak s tou rýmou - zkus nosánek vytírat přímo MM - u nás to pomáhalo víc jak Vincentka
Dneska kontrola 38+6 - no na monitoru malá měla celkem blbé ozvy a pak hraniční průtoky, takže jsme byli na kontrole celé dopoledne - monitor točili s hodinovými rozestupy 3x, poslední už docela ušel ... Dole trošku posun - zkrátil se mi čípek a je měkký , otevřená pro 1-1,5 prstu, malá už má hlavičku hodně nízko, no a doktorka mi udělala Hamiltona s ohledem na horší průtoky a neurčité výsledky KTG by prý bylo dobré kdybych porodila co nejdříve , tak jsem zvědavá jestli to u mně bude fungovat jako u @fly80 🙂 ... no samotný Hamilton jsem necítila nijak víc než běžnou kontrolu ale od té doby mně bolí celý podbříšek jako při silné MS - ne v intervalech ale tak nějak soustavně , teplá sprcha mně ulevila asi tak na 10 minut, teď si jdu lehnout a uvidíme ... jo a váhovy odhad má malá 3200g
Dekujem moc! Nakonec sekce bohuzel vic indikaci 15.1.2019. Bylo to ok az na tu rekonvalenscenci. Ted bojujem s papanim.
@martinasip velke gratulace! Preji Tobe i miminku vse nej! Je krasna 😊
@ange_de_la_morte a mm primo nakapat anebo na tamponek a promazat?
@laola jj, dr.o ocicku vi, ted se ceka zda se zlepsi anebo pujdeme na ocni
@ange_de_la_morte drzim pesti, at se to rozjede 😊

@bemo u mě na vyvolávání nedošlo. Doktorka mi ráno udělala Hamiltona s tím, že mi dají jen tu tabletu na přípravu porodních cest. Protože u mě den před tím nebylo vůbec nic připravené, otevřená jsem byla na špičku prstu a hrdlo tuhé. Takže prd. Jak to zafungovalo si můžeš přečíst u mě na blogu, na profilu 😉 Přeju ti, ať ti to dopadne stejně jako u mě 😉😉😉❤️