icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

laola
14. únor 2019

@halasovci007 jj, taky malý někdy nekakal, pak to dohnal druhý den😂
Teda, doufám, že ten šum v medvedovi bude ok

zetta01
14. únor 2019

@halasovci007 malý taky nekakal 2 dny, a pak se tedy tak pokadil, že mu to nateklo i do ponožek. Je to jak píšeš, prostě asi všechno mlíčko strávila 🙂 den nic není, můžou prý nekakat i více dní

daskaaa1
14. únor 2019

@halasovci007 My ho mame taky je super😉

fly80
14. únor 2019

@zetta01 to sis tedy užila. Co se týče toho sahani, tak na mě nesměl muž taky ani sáhnout. Nechápu, jak někomu může dělat dobře při porodu, když ho muž masíruje. To bych nepřežila. Naštěstí to ten můj hned pochopil. Tak tam chudák dvanácté hodin jen tak stál a cucel 😀 Hlavně že už je to za tebou 😉
@halasovci007 kojené děti nemusí kakat skoro vůbec. Mě jednou Viky nekadila 14 dnů a to už sem byla trochu nervózní. Ono je to dobře, parádně jí to tráví a nemusíš se vůbec bát.

priefi
14. únor 2019

@zetta01 tohle zni jako spurt a konec spurtu 😉 jinak co se tyce porodu, uzila sis hodne.

priefi
14. únor 2019

@bemo tyhle chytrosti maji babicky, ale i dalsi rodinni prislusnici... osobne jsem si myslela, ze se moje mamka od minula poucila, kdyz jsem na ni vrcela ohledne slabeho mleka, ale kaj... povidam ji, ze jsme meli "skvelou noc" a celkove, ze to je ted narocnejsi, ze maly ma spurt a ze si zvysuje nabidku mleka, aby mel dost a ze roste a ona, ze se ji to nezda a zda nemam slabe mliko, mela jsem 100 chuti s tim telefonem prastit o zem 😅 nepoucitelna
@niki8193 ibalgin? A jak mas stare mimco? Ten se muze nejdrive od 3.m.
@ange_de_la_morte zkus horcik
@halasovci007 plne kojene deri muzou nekakat i 7 dni, vse pouziji

bemo
14. únor 2019

@niki8193 vůbec se nenech zlomit. Děláš to dobře a je fajn že máš podporu v manželovi. Babičky v tomto fakt zkušené nejsou. Moje mamka si prohlížela moje odsáté mléko a že je nějaké žluté, jestli je to normální 😀 A s těmi pesticidy to mi ani nemluv, taky jsem to viděla a s hrůzou tam poznala jeden čaj který kupuji dětem a ten je navíc pro děti od 9 měsíců. Fakt si říkám že budu na zahradě už pěstovat co půjde vypěstovat, ať mám jistotu co do dětí cpu. Bohužel ani značka, ani vyšší cena fakt není záruka ničeho.

@pe_tu_ss_ka tak hlavně ať to odejde samo.
@ange_de_la_morte jejda, chudáku, tak to je hrůza, migréna a do toho se starat o děti.

bemo
14. únor 2019

@priefi já už jsem smířená s tím že jak uslyší babičky malého řvát, tak budu poslouchat to stejné jako pokaždé. "A proč pláče a nemá hlad, vždyť před chvílí jedl a dáváš mu už i něco jiného a v neposlední řadě a nemáš slabé mlíko. Já mám pocit že některé věty říkám už po tolikáté a stejně to nikdo neposlouchá, nebo nevím. A tak jak v těhotenství tak i na tyto věty už jsem prostě alergická.

halasovci007
14. únor 2019

@laola
@zetta01
@daskaaa1
@fly80 tak dekuji za ukidneni snad to brzo prijde nebo spis snad ju neboli brisko kdyz tak prdi 😉

malecek
15. únor 2019

Tak se mi podařilo dočíst.
Čaj ... Oblíbené téma druhé babičky ... Já už ani nereaguju a nevysvětluju, protože to je házení hrachu na zeď , pochopit to nechce.
A to že plně kojené dítě nic nepotřebuje půl roku ? Pro ni scifi !! Je hodná ale bude to boj 🙈🙈

Na sumici medvědy se chystám a chci něco vybrat.

Jinak zatím klepu ale celkem je teď klid, má večerní kojící maraton už si zvykám doktorka říkala že je to ok, že si holt sbírá na noc.
Mimochodem v šesti týdnech má Adam 5980g a 62cm. I koníčky krásné chvilku pásl , moc ho chválila 😍

malecek
15. únor 2019

No a kojení to je taky tema 😂
Včera jak jsem byla u druhé babičky ..
Malý spal 2,5 hoďky a tak měl logicky hlad a ona nechápala že tolik může vypít a že jestli to není moc, no nevysvetlim, že když to prso nedostane kolik chce on tak spustí hysterák 🙈🙈

malecek
15. únor 2019

Ještě dotaz ...
Jak řešíte noční světlo?
Nás v porodnici pořád strašili že nesmime mit tmu, že neuvidíme jestli dýchají atd a tak já mám teď strach a celou noc svítí lampička 🙈🙈😖

niki8193
15. únor 2019

@priefi ja zase četla, že ibalgin můžu. Má měsíc. A už v porodnici mi ho dávali po císaři. Ale beru ho jako nouzovku. Navíc předevčírem jsem jo vzala až na noc po kojení. 😉

ange_de_la_morte
15. únor 2019

@niki8193 : tak do teď se spalo dobře jnén se budila na kojení, už zase bolí bříško takže jsme vzhůru,mně hlava už bolí méně, mi právě taky ibalgin nezabral, na migrénu mi ale nezabírá skoro nikdy a léky co by mi zabraly zase nejsou dobré ke kojení. nejlepí to zaspat, ale to je těžké s kojencem 😀
@zetta01 : mi zas vyhovovalo že manžel mluvil - ale on teda mluvil o věcech v práci a tak protože chudák nevěděl co mi má říkat , mi bylo příjemné slyšet jeho hlas a bylo mi úplně jedno o čem mluví, protože obsahovou stránku jsem vůbec nevnímala :D

@halasovci007 : plně kojené miminka nemusí kakat, syn mi kakal třeba jednou za 5 dní, pokud ji nebolí bříško tak to neřeš, mlíčko si prostě spotřebuje kompletně

@fly80 : mi ze začátku dělalo dobře když mi při kontrakci do zad manžel silou tlačil do beder - proti kontrakci, ale jen dokud jsem měla čistě křížové bolesti

@malecek : no v noci máme tmu ( prosvítá je lehce světlo z venku - nezatahuju závěsy dokud slunko vychází pozdě) - světlo vadí na spaní mi i manželovi ... když kojím tak si rožínám malé ,, lucerničky,, z Kiku co mám za postýlkou - svítí fakt jen minimálně abych věděla že malé strkám prso do pusy a ne do oka, pak máme ještě hvězdičku z Ikey nad přebalovákem ale tam jsem v noci zdechlá dojít a přebaluju v posteli ... nepotřebuju vidět jestli dýchá - to stejně vidět není, navíc má monitor takže jen mrknu že bliká zelené světýlko a klidně spím

niki8193
15. únor 2019

@malecek ale prd. Mam malou noční lampičku, když kojím v noci. Pak ale zhasnu a spíme. Malá usne i po kojení hned a nemusím ji ani složitě uspávat. Asi slyší, jak manžel občas chrápe 😂

niki8193
15. únor 2019

@bemo v tomhle mi domeček se zahrádkou chybí. Já si nic nevypestuju. Ale ještě, že babičky mají chaty 😊a zásobují

pe_tu_ss_ka
15. únor 2019

@malecek já mám zapnuté mini světlo z lidlu, takové kulaté na baterky.. To svítí celou noc jemné v koutě.. Dá se přitom normálně spát i fungovat kolem malého 🙂

zetta01
15. únor 2019

@malecek my máme v pokoji digitální rámeček na komodě vedle postýlky a ten to osvítí, tak akorát, abych v případě potřeby na malého koukla a nemusela rozsvěcovat světlo

halasovci007
15. únor 2019

@malecek my teda mame monitor ale i zapnutou lampičku jelikož když spustí monitor abych se nezabil cestou o postel. A máme to na dálkový ovladač i druhou lampičku, mracek z Ikei který rozsvicim u přebalování. Když je jen pocurana zvládnu to u jedny ty malý tlumeny a když i pokakana rozsvítí i mracek abych pořádně všechno utrela nebyla malá opruzená.. Jinak my Hummy je úžasný malá se nabastila 8 a ještě spinká u toho 😍 doporučuji zatím spinká krasne.

halasovci007
15. únor 2019

@niki8193 nám říkali v porodnici, že se může Paralen když je nouze. I v těhotenství by se ibalgin neměl brát na bolest jen Paralen. Obsahuje jinou účinnou látku. Ale samozřejmě je na každém co si vybere.

halasovci007
15. únor 2019

@malecek jo ještě dodávám, že máme celozatmavovaci rolety takže bez lampičky bych neviděla ani na krok.. Mám ráda tmu taky, zvyklá jsem si na to, ale pak když někde spíš jinde vadí ti světlo i třeba krz zatažené závěsy. I z toho důvodu chci svítit tou tlumenou lampičku aby malá tenhle problém neměla. Stejně jako přes den ji máme v obýváku v košíku a bavíme se normálně a hraje TV normálně (jen jako kulisa teda většinou 🤣) aby neměla absulutni ticho a zvykla si spát i při hovoru přes den. Známá s tím měla totiž problém že ji dítě prostě nešlo dokud nemelo absolutní klid, ticho a tmu jak bylo zvyklé.

halasovci007
15. únor 2019

@ange_de_la_morte tak snad bolení nemá když prdi teda fest. Sem se musela smát. Spí teď s tím plysakem My Hummy a ten má senzor že když se dítě budí spustí zase zvuk šumu a ona si tak prdla, že se spustil 🤣🤣 možná teda i tím zvukem co vydávala jak tlačila ten prdik, ale mě to pobavilo mno 🤣🤣😂😂 včera jsem se s ní vážila zase v náručí a pak bez ní a odečet byl 4700g (včera přesně 4 týdny a porodní váha 3750g) je to by očko jasný, ale je vidět i na váze že nestrada a i na faldikach a dvojitý bradě 😂🍀

krisatko
15. únor 2019

@malecek nám svítí do obýváku pouliční lampa a když jdu za malou tak rozinam klasickou stolní lampičku v protějším rohu. Ale posledních pár dní spí mrňe od 22 do 5 nonstop a kolikrát se ani já nevzbudit takže ji až v těch 5 a to už vstává takže rozinam větší světlo

krisatko
15. únor 2019

@halasovci007 ta naše už má brady snad tři 😂😂

pe_tu_ss_ka
15. únor 2019

@krisatko ty jo, to ti závidím... Malej je děsná kyselina, a přísavka... Dřív držel aspoň 3 hodiny, ale teď je děsně rychle hotovej a usne a pak se budí co hodinu max 2... A přes den není výjimka ani co 30 minut, jako dneska.. Už má přes 4 kg a ty brady má taky v určité poloze tři a syslí tváře 😂

priefi
15. únor 2019

@malecek no... u nas celou noc taky sviti lampicka, ale jen proto, ze se miky probudi, ja ho vezmu na nakojeni, nezhasinam, protoze jakmile to udelam, tak se pusti prsa a dela, ze nevi kde je, takze u kojeni vyruhnu a ono se vesele sviti, pak se probudime, znovu nakojime a ja znova vytuhnu 😅

krisatko
15. únor 2019

@pe_tu_ss_ka ona zas přes den nespí vůbec. Až ve 15-17 ale jinak každou hodinu ji a mezitím občas vydrží v ohrádce a jinak ji mám furt na rukach

pe_tu_ss_ka
15. únor 2019

@krisatko no s tím spaním přes den, tomu taky nic moc nedá, to jen když se splete, tak spí hodinu v kuse (dnes jsem si stihla dát sprchu, umýt a vyfénovat hlavu, pak se vzbudil).. U hraček vydrží tak 5 minut a spouští hysterak.. Maximálně když si ho navážu do šátku to spí klidně 3 hodiny.. Jinak žádná sláva 🙄

fly80
15. únor 2019

Ty jo holky, klobouk dolů. Mě dcerka spí hodně, přes den je max půl hodiny vzhůru a pak tak dvě tři spí. Večer do deseti jedenácti tedy cumakuje a mele rukama, nohama než usne a to mi stačí. Některé děti jsou holt nespavci. Tak to zvladněte. Ono bude líp 😉

veselaopicka
15. únor 2019

Tyo ja vas vubec nestiham cist 😄😄 posilam nasi kocicku jsme z ni vsichni uplne vydreny.. pres den bud kouka nebo spi nebo jii.. v noci jime 3x uz to mame najety ze se obe budime ve stejny casy😍

Strana