Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte v pátek máme 6 týdnů a taky zatím nelátkujeme a ještě čekáme. Nějak to neženu a říkám si, že ještě chvilku počkám.
Jinak na kontrolu po šestinedělí sem měla jít př. středu, ale volala sestra a jelikož jsou u nás jarní prázdniny, tak mě to o týden posunuli. Taky se té prohlídky docela bojím, jinak nástřih teda nějak necítím, nebolí, ale i tak no ☹ docela se toho vyšetření děsím
@laola děkuji 😊
@veselaopicka ty jo, to má pořádný hladek. Však z toho pak vyroste. Každé mimčo je jiné 😊
Prosím prosím. Je nám měsíc a trápí nás novorozenecke akné. Máte také někdo zkušenost?
@verunkadar také máme. Mě řekla doktorka jen potírat černým čajem a na večer ji trošku namažu krémem od Weledy. Černý čaj to vysušuje. A nebo můžeš zinkovou mastí. Jinak s tím nic moc dělat nejde. Miminka se tak prý čistí 😃
@halasovci007 me nastrih dlouho tahal, kdyz jsem se ohnula, kdyz jsem si sedla. Zrcadla bolela jak po sestinedeli, tak o mesic pozdeji, kdy bral citologii (po 6tinedeli to totiz jeste s ohledem na stav cipku, ktery byl poraneny, neslo). Styk az po 3m po porodu a docela bolel, casem se to zlepsilo a po roce to bylo ok. My nastesti mame vitani obcanku jen tehdy, pokud se prihlasime a je na nas, kdy se prihlasime, je tam akorat tusim rocni limit.
@fly80 : my přes den zkoušíme i BKM - ušetříme dost pokaděných plín, původně jsem to neměla v plánu ale vypozorovala jsem že Klárka čůrá a tlačí pokaždé tak minutu po rozbalení, takže mi vždycky počůrala nebo pokadila novou plínu, teď čekáme ... no já dávám přes noc jednorázovky, přes den čtverce se separačkou, tak my vydržíme a uvidíme
@laola : jojo sudocream jsem vytáhla z balíčku vzorků z porodnice, ještě máme Rybilku ale ten Sudocream bude asi lepší že?
@fly80 @laola: kouření v bytě kde žijí dětí je pro mně naprosto nepochopitelné - jako já mám pro kuřáky docela pochopení, taky jsem kouřila než jsem otěhotněla s Matýskem , ale nikdy ne doma ani když jsem žila sama jako student,to je naprosto šílené ... a jinak s tou ,,maminkou,, - ono je to těžko, pravděpodobně pochází z tak divných sociálních poměrů, že tohle je jen odraz prostředí v jakém sama vyrostla
@halasovci007 Krásné fotky, moc vám to sluší 🙂
@priefi To mi neříkej, že ta kontrola tak bolela. Si živě vybavuji, jak do mě rvali zrcadla po porodu a bylo to, jak kdyby do mě rvaly nože. Snad to brzy přejde a bude to OK, držím palečky 🙂. Dr. říká vždy, že to může zašpinit. Já jdu za 2 týdny.
@bemo Držím Mikyho v náručí a snažím se trochu reagovat a psát. No, semínka taky nemám zaseté. Na zahrádku se těším, ale nevím, jak to budu stíhat. Mám ji skoro pod okny. Třeba mi děti brzy večer usnou a občas to stihnu vyplet, jinak zapojím ostatní 😀
@verunkadar Potničky? S tím se nic nedělá, samo to zmizí, aspoň u nás, ale Miky to má jen malinko
@veselaopicka děkuju za typ na balonix med... Včera ho vyzvedl partner z lékárny a od večera prdí, jak starej chlap a dnes ráno se vzbudil po dlouhé době s plnou plenkou, tak snad to bude pokračovat 🙏😊 moc děkuju
@niki8193 taky mi poradili koupat v černém čaji a přes den potiram repikem a funguje to 😉
@priefi no to si mě moc nepotěšila 😓😫
@tsasenka děkuji 😊 co všechno budeš letos vysevat??
@ange_de_la_morte presne tak, je to zreba rozhybat tu jizvu 😉 @halasovci007
@ange_de_la_morte jak vypada ta vyrazka na obliceji? Posli kdyz tak foto vyrazky. Kolik ma mala tydnu?
@verunkadar obklady z cerneho caje 😉 jak se to akne projevuje?
@tsasenka tak jako nebylo to az tak hrozne, ale prijemne taky ne 😅 me dr.po porodu zkontrolovala z 2 m ze ok, takze tolik ke kontrole po porodu. Docela me to soklo, ale asi videla dobre no... ale myslela jsem, ze ta kontrola teda bude lepsi, kdyz vse bylo ok, jen drobna poraneni, zrcadla teda nic moc, trosku horsi nez normalne, mnohem lepsi nez po nastrihu u starsiho, ale to vnitrni, to me trochu bolelo no...u starsiho me vnitrni.nebolel vubec. No uvidime, co bude... dalsi ko za pul roku. Jeste jsem zvedava, jak budeme resit ochranu. Tbl.jsem odmitla, nechci zadne hormony uz a uz vubec ne behem kojeni... a kondom nam minule nesedel, ted jsme odkazani zase na nej... muj strsch zbdalsiho tehu byl nat9lik velky, ze jsem chvili premyslela i nad tema tbl, ale pak jsem je zavrhla... ale nevim co dal... hceme pak treti mimi, ale za delsi dobu, at se dam dohromady a nacerpam silu... a teliska se bojim, nehormonalniho protoze jsem trpela na zanety a to se teda nedoporucuje a hormonalni jsou zase hormony a navic telisko muze neco podelat a mimi by uz se nemuselo podarit.
@pe_tu_ss_ka balonix med je neco jako espumisam nebo sab simplex?
@pe_tu_ss_ka jj super jsem rada ze pomohl davas ho pred kazdym kojenim? My jsme vcera meli prdy zarazeny uz nic nepomahalo takze jsem musela pouzit tu trubicku a potom se vysrajdila ze to bylo na dve pliny a byl klid. Ona plakala a ja sni. Chudera moje.
@priefi jj
@priefi asi ano, ale espumisan mu nepomáhal, tohle zabralo skoro hned 😊
@veselaopicka zatím dávám před každým kojením, teď po druhé kadil, ale pomohla jsem mu rourkou, protože bylo vidět, že tlačí a jdou jen prdy, potom vyspustil nálož 😂 strašně dlouho jsem se vyhýbala použití rourky, bála jsem se, že mu ublížím.. Ale jj se trápil po to železe, tak jsem musela a dokonce se u toho usmíval 😂 😂 tak jsme ji používali při každém přebalení a od včera, co má ten sirup, tak vlastně až dneska poprvé.. Tak věřím, že se to už srovná, aby měl klid 🙏
Holky prosimvas malá včera totální záchvat kakala mi asi tak 6x a hodně zelenou stolici a vodnatou. Nvm co to muže být. Měla i křeče v brisku. Kojime plně
@ange_de_la_morte ja latkuji už od druhého dne, co jsme se vrátili z porodnice. Baví mě to a jak pořád malá zvrací, tak stejně pereme pořád. Mám velkou SIO sadu od PL, ale zatím dávám jen ty vkládacky a na to separacku. Svrchnaky máme novorozenecke, ale moc nesedí, když tam dám čtverec. Takže čtverce nepoužívám. Jinak nemůže být opruzena z pracího prášku nebo špatně vypranych plen? Nám se udělaly pupínky, ale myslím, že jsou to potnicky z šátku.
@priefi : Klárka má 3 týdyny, jsou to malé červené pupínky, předtím mně to nenapadlo,ale jak holky tady psaly o novorozeneckém akné tak si myslím že by to mohlo být ono, syn míval atopickou vyrážku ( jako alergickou reakci ) a tak to nevypadá vůbec
@petrafrenz : z pracího prášku nevím, peru plíny ve stejném jako zbytek oblečení a navíc víceméně ekologickým, jen předpíram žlučovým mýdem, ale vždy dávám 3x máchání ... já právě mám málo kalhotovek, nechtěla jsem kupovat dopředu, s tím že dokoupíme pak co nám bude sedět, ale většina je ji zatím velká tak ty čtverce jsou ideál
@ange_de_la_morte nase to ma po kojeni a podle dr je to jen reakce na mliko mame to kolem pusinky ale dycky to ten den zmizne
@myskaq jez pribiotika a mimcu je davej taky 😉 pokud to bylo jednorazove a uz nema zelenou stolicku, neres, pokud bude pokracovat, kontaktuj pediatra. Muze to byt, ze ji neco nesedlo z toho, co jsi snedla, nebo moc zeleza v mlicku, hodne predniho mleka (=hodne laktozy), nejaka viroza nebo infekce, abkm anebo jeste neco jineho.
@pe_tu_ss_ka to je zvlastni, divala jsem se na slozeni a espumisan ma stejnou ucinnou latku, jako to, co jste ted pouzili... jediny rozdil je, ze espumisan je silnejsi, ma 100mg/ml sinetikonu a balonix ma 40mg/ml, leda zeby zde platilo, ze mene je nekdy vice 😅 My pouzivame sab simplex 3x denne a zlepsilo se to i u nas. Sab simplex ma podobnou latku dimecitonum 64mg/ml, pak jeste na brisko je babycalm, ten je z bylinek
@priefi nevím no, přijde mi, že mu vždy něco pomůže na chvíli a pak je to zase stejný... Včera mě namlsal, byl tak hodný a spinkal přes den a skoro nebrečel... Dneska dopoledne taky dobrý, a od odpoledne zase děs... Malej uřvánek, co hodinu na prsu, kroutí se a jsme zase kamarádi s rourkou... Nějak to vždycky zakriknu a začnu se radovat moc brzy... 🙄 No modlím se, aby měl v pondělí dobré výsledky z odběrů a ve čtvrtek nám doktorka vysadila to železo, béčko a kyselinu listovou... Je mi ho tak líto, brouka 😟

@laola taky sem na výměnu koukala a strašný. Já bych to tedy nevzdala, ale mám lepšího může. Určitě by si na výměnu vzal dovolenou a nebyl od rána do noci v práci. Každopádně pro mě je hrozný to kouření doma, když jsou tam děti. Navíc ten smrad co tam musí být. O té druhé se snad ani nemůžu vyjadřovat. Nechci, aby mi blokli profil pro vugaritu. Jako, vychrapat se mohla doma ne.