Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko to jsem na malém vůbec nepozorovala... Docela teď spí konečně dobře i přes den, jak ho netrápí bříško... Teda krom včerejška, ale za to mohl ten sprunt.. Občas si dám i dvě 😊 ale já byla zvyklá pít kafe před těhotenstvím (cca 3 espressa bez mlíka) a v těhotenství jsem si dávala denně 1.. A teď to teď piju s mlékem.. Jinak taky Caro a dneska po dlouhé době jsem si udělala meltu 🙂
@pe_tu_ss_ka já právě taky v těhu ještě ráno pila... tak myslíš že když si začnu ráno jedno dělat tak se nic nestane? já bývám jak pytlem po hlavě... :D třeba dneska malá šla spát v půl 11 a vstávala o půl 6, jenže venku už je světlo když dojí a tím pádem já už musím být vzhuru (neumím spát za světla) kdežto ona se ještě hezky do osmi dospinká :D
@krisatko podle mě se snad nic nestane... Vždy si ho dám tak nějak po kojení, a do dalšího by to snad mělo vyprchat 🙂 malej kdyz ho nic netrápí, tak spí hezky, takže nemyslím, že by byl naspeedovaný 😁
Hele holky... Já budu asi brzy plešatá... To co mi teď vypadává při každém česání nebo mytí... Už bych měla z toho snad i paruku, neuvěřitelný množství vlasů, každé hrábnutí do vlasů při jejich mytí, a to velkej pramen mi zůstane v ruce... Beru vitamíny a další vitamíny jsou v tom gravimilku.. Ale dá se nějak podpořit růst nebo výživa těch vlasů něčím dalším? Abych na konci kojení nebyla jednou plešatá... 🙄
@pe_tu_ss_ka : super, pošlu si manžela, snad to budou mít u nás v lékárně
@krisatko @niki8193 : děkuji, dočetla jsem se že prý snad můžu kapat i MM, i když mi to přijde zvlášťní 🙂
@pe_tu_ss_ka : já si myju vlasy tímhle https://www.amway.cz/product/110659,sampon-prot... + stejný koncidionér a zatím nevypadávají nijak víc než obvykle, u syna to bylo šílené jak mi padaly vlasy ( ale používala jsem tehdy jinou vlasovou kosmetiku) - ale nevím jestli je to šamponem nebo prostě to mám teď jinak s hormony
@ange_de_la_morte taky sem to četla a přijde mi to divné. Nezkoušela jsem, ale možná to fakt zabere. 😃 Možná zkus jen otirat a ne kapat přímo do oka.
@niki8193 : možná tak, no zkusím, ty kapky mi doveze manžel stejně až odpoledne
Holky, jak dlouho vydrží vajíčko do auta? Od kdy se řeší nějaká autosedačka. Mám pocit, že vajíčko je už tedka skoro malé. A my občas jezdiváme autem na návštěvy. Jak to máte prosím vy? A ještě se chci zeptat. Je vhodné jet s 5 až 6 mesíčním mimčem na dovču na 2 dny s přespáním v penzionu? Manžel se mě včera ptal. Oba vůbec nevíme, jaké s ní bude cestování. Cca jízda autem 3 az 4 hodiny. Zatím spinka v aute krásně, ale mnohem kratší trasy. Ale kdo ví, co bude až vyroste. Zase ale zůstávat pořád ve městě. Jsme oba zvyklí jezdit do přírody. 🤔😃
@ange_de_la_morte moc děkuju, zkusím.. Ségra mi říkala, že jí to taky začalo kolem 3 měsíce po porodu.. Tak nevím, co ty hormony šílí.. Předtím jsem to měla takový normální..
@niki8193 : syn měl vajíčko do cca 8 měsíců odhadem - pak jsme kupovali sedačku která šla polohovat do pololehu - ještě jsem nechtěla takovou kde bude vyloženě sedět - ta mu vydržela do 3 let asi ... jinak dovolené bych se nebála, syn s námi v 6-ti měsících poprvé stanoval a byl vpohodě, i cesty dobrý, snad kolem roku a půl měl období že jsme museli udělat po cestě třeba 2 zastávky na půl hodinky aby se proběhnul ( moje mamka bydlí 5 hodin cesty ) ... my jsme hodně akční a často výletujeme, stanujeme apod. - dítě v tomto ohledu neberu jako omezení, dnes už je tolik možností že se to dá vpohodě zvládnout
@niki8193 vajíčko by mělo vydržet dokud nepřekukuje hlavička nahoře ven.. Jinak pak bych šla asi do nějaké, která bude větší, ale bude taky proti směru jízdy.. Je to bezpečnější, když by došlo k nárazu, tak jim nepůjde ta těžká hlavička dopředu, ale zapře se v sedačce.. Ale my máme docela velké vajíčko od cybexu cloud q, takže věřím, že mu vydrží kolem 1 roka, možná mírně po něm.. A co se týče dovolené, myslím, že je to v pohodě, pokud mimcu nevadí jízda autem.. Co vím, tak některé maminy létají nebo jezdí s mnohem menšími dětmi 🙂
@priefi praskly Durex Feel Ultra Thin takže ty už nikdy. Co si budem vykládat, nejlepší je to bez, ale já už 4. nedám. Dneska jsem na paralenu. Jsem tak nevyspaná, že jsem myslela, že mi ráno pukne hlava, musela jsem si něco vzít, než se to zhorší, to bych z bolesti hlavy i zvracela. Lehnout si přes dne nemůžu, to je u nás nemožné.
@laola Ten dort teda je, hned bych si dala 😀
Holky dočítám a čtu ty vaše chutě na čokoládu. Dneska dělám zdravé banánovo-kokosové palačinky a zkouším kokosový olej - voní, jak margotka, normálně bych to snědla 😀
@malecek my mame fialove pro Mikyho. Starsi ma oboji, jinak smrdi a maji prouzek vlhkosti
@ange_de_la_morte my na doporuceni dr.meli omisan baby, ale je nutne delat dle navodu, ktery vtipne neni v pribalovem letaku, ale na infoletaccich (a asi i na netu)
@ange_de_la_morte nam mm nepomahalo, naopak zhorsovalo 😉
@priefi : zhoršilo ? to je blbé, tak teda nevím jestli to vůbec zkoušet, do nosíku MM dávám běžně ale s tím okem teda fakt nevím ... odpoledne se manžel staví do lékárny, záleží co sežene
@ange_de_la_morte my jsme taky akční. Manžel je lezec, takže jezdíme pořád na skály. Byli jsme zvyklí spát v autě. Ale vzali bychom penzion. Přece jen ten první výlet s malou. Navíc kočár a všechno ostatní zabere cely kuft. Natož kam dát spacáky a nafukovacky 😃
@niki8193 : my už máme pořízenou rakev na střechu - se 2 dětmi a psem je nám kombík malý 😀
@pe_tu_ss_ka no četla sem, že létají. Tak tohle v plánu nemáme 😃 tak se uz tesime. Aspoň někde vyrazíme 😉
@niki8193 my musíme koupit nové auto :D 3 děti, kočár, stan, spacáky a kola se prostě do normálního auta nevejdou. Ale v novém autě už budeme moct taky spát, to se těším.
@pe_tu_ss_ka to vypadávání vlasů sem měla po prvním porodu. Všem byla sem s tím u doktora. Prý je to reakce těla na stres z porodu. Všem napsala mi nějaký vytamin, jen si nevzpomenu co to bylo, už je to pět let. A pak že si mám mýt vlasy kofeinovym šamponem. Tenkrát to bylo hrozný. Do té doby sem měla dlouhé vlasy a musela sem si je ostříhat. Dávala sem je dohromady celou rodičovskou 🙄
@petrafrenz my taky máme v plánu kupovat bud neco jako caravella nebo transit, případně obytňák... naše dovelené totiž budou ve složení 2 dospělí, 2 psi, 2 koně, dítě 😀
Holky musím se pochlubit, teda pochválit malou... poprvé od toho co už není jen papací a spací miminko mi vydržela vzhuru mezi krmením víc než hodinu! konkrétně dojedla ve 12 a znovu jsme začali jíst až 13:40.... luxus 🙂 kéž by takhle prodlužovala dál, poslední týden dělá pokroky snad na všech frontách 🙂
@petrafrenz manžel se taky koukal po novém, nějaká malá dodávka pomalu 😃😂 prý by se to dalo přepážit a dát molitan na spaní. Timpadem odpadá večerní chystání auta na spaní. Všechno muselo vždy dopředu na sedačky. Kočár už nemá šanci 😂no jsem zvědavá. Ja mám spaní v autě ráda, ale ze stanu mam hrůzu. Nevím proč. Asi se mi to auto zdá bezpečnější 😃 už se těším do lesa a přírody
@tsasenka ja jsem od vcera taky na paralenu, boli me krcni pater, hlava totalne a paralen je aspon nejaka zachrana. Navic Maty je nemocny a ja a manzel taky, takze saham pro septilen a lichorerisnici.
A prasklo vicekrat? A koupene na eshopu, nebo normalne v obchode? Nekdy za to muze skladovani pod svetlem nebo u okna, pak to koupis a praska to
Ahoj. Jsem z Ukrajiny žiju v Česku rok a pul mám holčičku 2 měsíce. Před měsícem sem se stěhovala do Děčína tak rada bych se seznámila s maminkami a najit si kamarádku. FB: Nataliia Kachesova

@ange_de_la_morte To je blbá fotka... Jmenuje se to Ocuflash... A můžou to děti snad od narození.. Má to dobré recenze, že to prý kolikrát zabírá lépe, než antibiotické kapky