icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
29. bře 2019

@halasovci007 je schema 3+1 a schema 2+1. A znamena to, ze ve 3+1 se picha do roku 3 davky a pak posledni v roce (nejpozdeji v roce a pul) a u 2+1 se picha 2x a pak posledni v roce (nejpozdeji v roce a pul). Do ditete jde ve 2+1 mene hliniku, na ktery se napojuje ta latka a dite se zaroven i mene stresuje vpichama.
@pe_tu_ss_ka

priefi
29. bře 2019

@krisatko kdy jste ockovali? Muze to byt reakce. Mata kazde ocko snasel hur a hur. Po 1.davce byl nevrly (a objevila se prvni papulka mastocytozy), po 2.mel horsi spanek a byl vic nevrly a po 3.davce prestal v klidu spat.
@halasovci007 taky nam to dela a manzel je z toho taky na nervy, ale mi to neprijde nejak zvlastni 😉 miminka jeste neumk se svym telickem pracovat a tak delaji to, co umi

priefi
29. bře 2019

@krisatko a 4.davka byla presunuta kvuli zdravotnim problemum na 18.m

pe_tu_ss_ka
29. bře 2019

Holky já jsem takovej měkkejš.. Teď jsme přijely s malým z rehabilitace, dostal nákazáno cvičit jeden cvik na stabilitu 14x denně 2 minuty... A když mi ho ukazovala, a malej spustil takovej brek, že jsem se tam s ním rozbrečela taky.. Jsem zvědavá, jak si na to oba zvykneme, a kdo bude brečet víc... Nebo jestli to byla jen moje prvotní reakce na ten jeho pláč 😢

priefi
29. bře 2019

@pe_tu_ss_ka verim, ze Te to trapi. Ale to zvladnete. S kazdym cvikem to bude lepsi. A o jaky cvik se jedna?
Moje mamka se mnou taky musela cvicit, mela jsem spatne nozicky a mohla si vybrat, bud operace a dlouha doba nozek v sadre, anebo poctive cviceni nozicek nekolikrat denne. Vybrala si to cviceni a plakala pri tom, protoze mi musela nozicky pretacet uplne na druhou stranu, aby se postupne srovnaly. Byl to beh na dlouhou trat, dokonce si to i pamatuji, a to jsem byla mala, ze zacatku jsem plakala, pak jsem si zvykla na tu bolest, ja si teda pamatuji na obdobi, kdyz uz jsem neplakala, ale pamatuji, ze me to bolelo. Kazdopadne znam 3 holciny, u kterych rodice vybrali operaci a narozdil ode me kulhaji dodnes. Ja nekulham a na prvni pohled se zda byt vse v poradku, na druhy pohled mam trochu vybocene kotniky a obcas se mi stane, ze si zvrtnu nohu, kdyz jdu, ale opravdu jen obcas. Takze vytrvej, Tvuj chlapecek Ti pak bude moci podekovat, ze jsi to pro nej udelala.

pe_tu_ss_ka
29. bře 2019

@priefi děkuju, určitě budeme cvičit poctivě.. Prý ho to nebolí, jen se po něm chce, aby nějak jinak pracoval se svaly no.. při cvičení ho mám na zádech bokem ke mě, bokem dlaně fixuji pod prsíčkem a jakoby tlačím do podložky a palcem držím tvářičku ostatní prsty jsou volně nahoru, drukou rukou pak fixuji hlavičku z druhé strany,jedním prstem takové ploché místo za ouškem, palcempalcem druhou tvář, ostatní prsty volně.. musí být v rovině a lícové uši a ramínka, hlavě je jinak asi si ve 30° nakloněna k mě... nutí ho to krčit nožky k bříšku a ruku u mě držet u těla a druhou ruku natahuje k podložce... je to na posílení stability, aby se nelekal a nerozhazoval rukama, a aby při pasení koníků měl pánev pevné v podložce, aby se správně udržel na ručičkách... on to má právě kvůli té jizvě po operaci bříška, jak mu šli přes svaly, tak na té pravé straně mu to jde snáz, ale fixuje si špatný vzor toho pohybu..takže pokud mu tohle zabere, tak by se nemusel přidávat druhý cvik na bříšku...

pe_tu_ss_ka
29. bře 2019

@pe_tu_ss_ka oprava 4x denně, to bychom nedělaly nic jiného kdybych mu to dělala 14x denně 😅

krisatko
29. bře 2019

@priefi v úterý právě no

zetta01
29. bře 2019

@tsasenka teď čtu o tom železe, jak jsi psala. Já ho užívám od porodu až do teď, takže myslíš, že ty jeho bolesti bříška můžou souviset s tím železem co užívám?

zetta01
29. bře 2019

Jo a holky dotaz, jak jste na tom se sladkým? Já jsem po něm, jak šílená a mohla bych ho na kg, opravdu se musím držet, ale jak dojde víkend tak neodolám, nejvíc si ujíždím na gumových kokinách, tím se uklidňuji, že dělám něco i pro své klouby, ale neodolám teda ani čokoládě a hlavně manžel mě neustále zásobuje kokosovýma Lindorkama pro které já mám teda obrovskou ale opravdu obrovskou slabost :-/ váha se mi po porodu zastavila na 58kg ještě nižší než když jsem otěhotněla to jsem měla 61 a nerada bych, aby se mi zase zvedla, ale prostě nemůžu tomu odolat asi prostě jak jsem unavená, tak to potřebuji o to víc

krisatko
29. bře 2019

@zetta01 já taky mlsání. Margotku, oplatky, Haribo picobala, polomacene sušenky, Kokina cucaci.... Všecko na co mám chuť. Každý den si něco dám. A dneska jsem stoupla na váhu a zjistila že mám v oblečení 51. Začínala jsem těhotenství na 51 bez oblečení tak si říkám že už fakt hubnout nemusím, ale ono to leze dolů jaksi samo

fly80
29. bře 2019

Holky, já už to psala u sebe. Ale sem z toho nějaká špatná. Dneska do školky pro jednoho chlapečka přišla jeho maminka a totálně ožralá 🙄 prý nemohla ani chodit a ještě si tam natloukla. Chlapeček brečel, Viky ho utěšovala. No děs

krisatko
29. bře 2019

@fly80 ach jo :-/ jako decka je občas potřeba, jako třeba včera u nás, ale tohle? Děs...

pe_tu_ss_ka
29. bře 2019

@zetta01 železo je potvora, malej začal mít velký problémy s bříškem, když mu ho předepsali.. Do té doby byl ukázkové hodné miminko, kakal asi 8x denně.. Od té doby se sám vykaká výjimečně, jinak pomáhám rourkou, když vidím, že se s tím pere a hlavně je podrážděný..

zetta01
29. bře 2019

@krisatko no tak to určitě teda nepotřebuješ, musíš být jak kostřička. Já když mlsám o víkendu, tak mě váha ukáže i o 2kg navíc, ale v týdnu najedu zase na své zdravé jídlo a hned je to dole, ono to spíš nejsou ani kg navíc,ale spíš zadržená voda. Ale kolikrát když se nestíhám najíst i v týdnu, tak máme ve stolku v obyváku plastovou dozu plnou různých želé kokin, kam je poctivě dokupuji, tak u kojení si dám aspoň je

halasovci007
29. bře 2019

@pe_tu_ss_ka taky mám takovou kadeřnici, že se známe od prváku akorát oba chodila po vyučení dálkové a já na denní . Ona mě i cesala a líčidla na svatbu. Vždycky pokecáme, uvaří mi kafco. Ale tam jde o to kojení mno.. Že je to dlouhé. I když v kočárku spí malá většinou dlouho.. Asi se zkusím objednat. Ségra v y pohlidals, bydlí panelák od kadeřnictví..
@krisatko taky mám mlicka dost, ale malá se vzteka ptz nejsou tolik nalite jako dřív jak se ustálila laktace a neteče ji to samo

halasovci007
29. bře 2019

@priefi proč teda neockuji všechny 2+1?to nějak nechápu..
@pe_tu_ss_ka nejsi sama. Mě dneska kamarádka vyprávěla jak jejímu malému 4mesicnimu brali krev ze jim to nešlo tak brali ze hřbetu ruky a pomalu to kapalo a mě bylo úplně do breku a to nás čeká jen očkování..
@krisatko
@zetta01 taky hresim jen se snazim minimu čokolády čokolády kvůli tomu, aby malá nebyla zácpana. Ale dneska sem sporadala celý minonky ne teda čokoládový, ale prostě když musíš tak musíš 😅😇 taky si tím dobíjím energii. Chtěla srm jist ovoce a dělat si smootie ale včera sem měla 4jablka a 3ks jahod a malá se osypala sice jen trošku, ale má flíčky. Ona to ovoce moc nesnese. Minule zřejmě po broskví. Jak jste na tom vy s ovocem?
@fly80 chudák dítě..to je děs. Socialku na ně, jenže co se tím vyresi vid. To je jak ten povedenej páreček, co v hospodě oslavoval konec šestinedělí o s miminkem v kočárku, tak na ně zavolali policajty a oni se v ejak o ten kočárek přetahování sz dítě vypadlo a muselo do nemocnice na pozorování. Nic se mu nestalo teda, ale myslím, že socialka to po ak vyšetřovala..

zetta01
29. bře 2019

@halasovci007 tak já co se ovoce týká, tak jsem jedla od porodu, jablka bez slupky teda, banány a měla jsem i mandarinky, ale v malém množství a v pohodě a vlastně i broskve, ale kompotové a malý se nijak neosypal. Jedla jsem i dokonce ořechové jogurty a taky dobré. Stejně budeme mít za necelé 2 týdny 3 měsíce, tak pomalu pak zkusím už i ostatní ovoce, ale je fakt, že já moc na to ovoce nejsem, jsem spíš zeleninová

pe_tu_ss_ka
29. bře 2019

@halasovci007 noo kdybys viděla, jak měl malý rozpíchanou ručičku, kde mu to v nemocnici nemohla nabrat, měl úplně fialový hřbet ručky a asi 6 vpichů!! A na druhé, kde se jí to už "povedlo", tak měl 3 vpichy.. Jinak v rizikové poradně to neberou z ruky, protože tam se jim to blbě hledá a trápí miminko... Tak to berou ze žíly na hlavičce, zní to drasticky, ale malý je za 2 minuty, od příchodu do odběrové místnosti, zachycením účel do plenky, napíchnutím a nakapáním krve, hotový 🙂

priefi
29. bře 2019

@pe_tu_ss_ka bude to dobre, neboj 😊
@krisatko tak to podekuj ockovani. Na dalsi ko to nahlas dr. 😉
@zetta01 taky neodolam... jim gumove bonbony, kdyz jsem rekla manzelovi, ze to je na klouby, tak se mi vysmal, ze to je stejna fama jako spenat a zelezo 😂 ne zebych to nevedela 😂 jinak si dam susenku, ale cokoladu, tak na tu nemam odvahu. Mam spatne svedomi, kdyz si dam kousek zakusku... ale zas, davam si majzla po tom vsem, co jsem si uz prozila se starsim

Dneska jsem si objednala meltu, kdyz pisete, ze to je takovy zazrak na mliko. Doufam, ze nam taky pomuze.... ale jsem zvedava, jestli to zvladnu pit, kafe atd.nepiju, nechutna mi a je mi po nem zle... melta sice neni kava, ale nevim, co od ni cekat.

pe_tu_ss_ka
29. bře 2019

@priefi no už věřím, že bude.. U nás asi platí chlapi sobě.. Druhé cvičení doma a řev jak prase, až e štípal do hřbetu ruky, ale přijde táta z práce, a on se u cvičení směje, vykecává a prdí pusou a celkově ukazuje, že jako pohoda.. 🤷😂 Nechápala jsem..

dorxa
29. bře 2019

@laola uz jsem si myslela ze jen nas maly je taobrik..mel taky 6 kilo ve dvou mesicich ale i 59 cm takze mi od narozeni celkove hodne vyrostl..ockovani nas teprve ceka v prubehu dubna..

halasovci007
29. bře 2019

@zetta01 tak banán nechci, ten staví a citrusům se máme vyhnout. Říkala dr. Na přednášce o kojení v porodnici.. Tak jahody jsou aromatictejsi a moc mě ta reakce nepotesila teda. Jahody miluju a včera jsme v asadili 30 sazenicek 🤣🤣 a manžel je nemusí takže asi půjdou na mrazák až budou plodit 😅🤣
@pe_tu_ss_ka no oba říkala že na ty alergologii že to zas neberou z hlavičky.. Ale obojí je drasticky teda y😖🤨🙄

dorxa
29. bře 2019

Holky a nechodite nektera s mimcem na plavani?maly hrozne trpel na prdiky davam od zacatku jen probiotika ale zadne kapicky nepomahaly, tak jsme hned od 2 mesicu zacaly chodit a ted je to spokojene miminko.navic krasne ve vode posiluje..tak mozna tip pro miminka s bolenim.maly si to uziva😀

bemo
29. bře 2019

@fly80 to je strašné, chudák chlapeček. To musí být fakt hrozné pro takové malé dítě. U nás chodil do školky taky jeden takový, tatínek a ten tam dělal takové scény, že na něho nejednou volali policii.

Holky, tak my prožíváme asi nějaký bojkot kojení, či co to je. Malý se u kojení vzteká, jakmile přestane téct proud, někdy i během toho a odtahuje se. Jsem z toho úplně šedivá. Většinou to dopadne tak že si mléko odsaju a dám mu to přes stříkačku, tak jak v porodnici a to se mu taky nelíbí, ale aspoň se trochu napije. Ale celkově jí málo. Doufám že to nebude dlouho trvat. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

bemo
29. bře 2019

@dorxa to je brouček usměvavý 😀

fly80
29. bře 2019

@bemo mám s tím kojením to samé zrovna. Už mě to štve. Pije a jak to tolik neteče, tak se prisaje, odtrhne, prisaje, odtrhne a pořád dokola. Dneska sem zjistila, že pomáhá jí přehodit a dát druhé prso. To pak už drahoty nedělá a pije. Většinou jí to stačí 😉

ange_de_la_morte
30. bře 2019

@dorxa : my se chystáme od 3 měsíců na plavání ... Klárka je ve vodě taky spokojená a pak hezky usne bez bolení bříška 🙂

@bemo : mi to co popisuješ dělal starší, já z toho byla dost vynervená protože pak málo přibíral a začla jsem dokrmovat UM protože mi nešlo odsát a myslela jsem že nemám mlíko, zpětně bych asi ostupovala jinak a vydržela - po 14 dnech se to trošku spravilo a já se zase snažila odbourat UM, no celkově to bylo na palici .. věřím že i u vás bude líp když vydržíš

fly80
30. bře 2019

@ange_de_la_morte mě to dělala taky starší a řešila sem ti stejně jako ty, dávala sem UM. Teď to dělá tahle, ale UM nedostane.

zetta01
30. bře 2019

@priefi jo tak to s těma gumovýma bombonama vím, že není žádná hitparáda, spíš se tím já uklidňuji a furt si říkám, že je to lepší, jak čokoláda ikdyž tu si taky dám. Akorát miluji hořkou a tu teď nejím pač hořká čoko spíš víc staví, takže když už tak mléčnou a nejlépe plněnou jogurtovou či jahodovou od milky 🙂 jinak ta melta když jsem měla porcovanou v sáčcích, jak čaj tak to pro mě byl taky boj, teď mám rozpustnou a to je jak kdybych pila pomalu obarvenou vodu moc chut nevnímám možná tam liju víc vody. Ale tak já zase vypiju cokoliv či s ním aj když mě to nechutná, když vím, že mi to v něčem pomůže

Strana