icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@ange_de_la_morte jsou silikonové, dostala jsem je jako dárek pro miminko na oslavě, jsou ze stránky mamitu na FB 🙂 (malej tam nemá jméno, protože jsme do té doby nikomu 100% žádné nepotvrdil, tak tam má upravené příjmení, normálně je Tichý 😀)...

ange_de_la_morte
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka : vypadá to krásně, díky, juknu 🙂

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@zetta01 já si na leginy troufám jen doma..ven nosím porad těhu džíny (ne ze bych měla tak velké břicho, ale jsou pohodlné, a právě netlačí 😂😂)

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@ange_de_la_morte není vůbec zač 🙂 no malého by měli očkovat nejdřív na konci dubna (podle regulovaného věku... tak jsem zvědavá na výsledky krve, jestli se to neposune... už bych s ním ráda vyrazila na plavčo a na cvičení..

krisatko
3. dub 2019

Hlky tak naše škvrně pomalinku začíná brát do ruky podávanou hračku. Jen s tím přetáčením se jí jaksi nechce.... Ze zad na bok a bříško.... Třeba časem

malecek
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka taky pořád nosím těhotenské, ale padají mi když už nemám ten pupek, ale jsou pohodlné

malecek
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka @ange_de_la_morte
Vidite očkování mě nenapadlo, 16.4. Stejně jdeme, tak to akorát vyjde.

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@malecek mě taky plandá ta látka kolem břicha, ale tak kojící tílko to chytí a košile přes to schová 😂😂😂

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@krisatko malej co od pátku cvičíme, tak už krásně otevírá dlaně a hračky chytá, nechala jsem se vámi inspirovat a koupila mu chrastítko spínací špendlík a s tím teda jede 😁 a zjistil, že má ruce, takže když leží na zádech, tak ruce ve vzduchu a normálně na ně čučí a úplně hypnotizuje, strašně se tomu smějeme 😂 nechali jsme mu dát i tejpu na stranu, kde má jizvu, a už i díky tomu hezky drží střed těla v rovině a nikam se nestáčí (předtím to měl povolené do strany a táhlo ho to do luku), nohama teď švihá a přitahuje k bříšku a už má náznaky, že se točí k boku, že se nestačíme divit, co 2 minuty cvičení 3x denně udělají.. Tak jsem zvědavá, kdy to tam na to bříško lupne sám 😊

ange_de_la_morte
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka @malecek : my budem očkovat až někdy začátkem května

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@ange_de_la_morte malému budou 8.května regulovaně 3 měsíce, tak snad s tím počkají.. Nechtěla bych něco úspěchat jen proto, aby jsme měli "splněno".. Taky doufám, že mu zase sníží nebo úplně vysadí to železo, aby neměl moc velkou zátěž všelijakých srajdiček v těle...

ange_de_la_morte
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka : mi naše pediatrička říkala že i nedonošené miminka se mohou očkovat v 9 týdnech takže prý proč my chceme až ve 3 měsících ... no chci tím říct že když bude mít korigovaně 3 měsíce už by to myslím mohlo být ok ... nemá z toho železa zácpu ? my jsme dávali u staršího syna chvilkově protože měl nižší počet červených krvinek, ale měl z toho hroznou zácpu chudák

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@ange_de_la_morte no prvně dostal aktiferin, a po tom nastalo peklo, do ty doby kadil sám (i když byl operovaný na tenkém střevě) i 8x za den a koliky jsme neznali.. A od té doby strašně hystericky řval, protivnej, a bez rourky by se nevykadil (den po prvním podání!!) .. Z Motola jsme měli nákazáno, že nesmí mít zácpu a podobně.. Takže jsme hned volala a změnili nám to za maltofer.. No zácpu má pořád (i když jsou dny kdy to zvládne bez rourky a sám), občas po tom ublinkne, ale co mu snížili dávku, tak je o dost lepší (teda nesmím si dát vánočku a tomu podobné věci 😂).. Teď doufám právě, že mu to opět sníží a nebo úplně vysadí.. 🙏 Nám to doporučili už v Motole, že je nedonošený a hlavně po operaci, a pak i v centru pro nedonošené děti, tam dostal doporučení neočkovat dřív než po +7 týdnech, které mu chyběly do řádného termínu porodu.. Tak to by mělo být na konci dubna.. Tak snad nebude mít nějaký zánět spojivek nebo rýmu, aby jsme mohli očkovat..

ange_de_la_morte
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka : tak věřím že už by vám to mohli co nevidět vysadit .... z rýmy my bojujem - Klárka má střídavě rýmu teď už asi měsíc - chvilku dobrý, chvilku zase, tak jsem zvědavá jak to bude s očkováním ... u nás je problém že starší hned něco přitáhne ze školky a není v mých silách uhlídat aby malou nepusinkoval apod.

krisatko
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka taky se tomu cumeni na ruce smejem. Občas se jí podaří chytit neco co má v cestě machajici ruky a pak hledí na to úplně vykulena

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@krisatko hlavně když ho chytime za ty pěstičky, tak úplně oči na vrch hlavy 😂

@ange_de_la_morte já taky věřím, že už by to mohl mít dobrý 🙂

krisatko
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka a jak je na tom s vykládáním? Naše dneska řekla ahoj 😂

krisatko
3. dub 2019

Respektive "a-hoooo"

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@krisatko no vykecává pěkně, někdy tak hodně, až se pobleje 😂 když brečí, tak buď to je neee, a nebo vříská, jak holka 😂 a jinak agu, du, a jiný jejího slova, a pak prská jazykem nebo pusou a nebo pouští bubliny 😁

priefi
3. dub 2019

@malecek ja ujizsim na miminkovskem obleceni. Ryfli atd. si pak uzije az az

tsasenka
autor
3. dub 2019

@ange_de_la_morte Já jsem si chtěla udělat kojící korále ze silikonových korálků, když jsem si dělala kousátka atd, ale nakonec jsem to vzdala, protože jsem to neměla u holek a přišlo mi to docela drahé na to, co jsem si vymyslela 😀
@malecek Kalhoty a gaťky mám nachystané na léto, zatím jedeme v miminkovském. I když teda tepláčky Miky občas nosí 🙂

dorxa
3. dub 2019

ctu tady jak bojujete s kojenim..ja bohuzel nekojim nenastoupilo mi mlicko..ale muzu potvrdit pekny bojkot i lahvicky..kouse do toho plive ven..obvyklou davku ji ted pul hodiny a kolikrat nedoji a pak samozdrejme rve za hodinu ze ma hlad...tak cekam az se to zase hodi do normalnu..

bemo
3. dub 2019

@laola u nás je to taky někdy boj s úkolama. Musí si vše udělat hned jak dojdeme ze školy, jinak mi přijde že se mu všechno vykouří z hlavy. Dcera si je dělá už od druhé třídy sama a výjimečně přijde že chce pomoct. Ale syn to je tak na panáka před a po 😀

@ange_de_la_morte teda, ten tvůj chlap by se měl praštit do hlavy, co by za to jiní dali. Třeba můj muž by byl šťastný a já jsem taky nějaká mimo, přijde mi že v té mojí mozkovně na to nemám nějak kapacitu a jen přemýšlím kdy kde máme jakého dr, co škola, kroužky, nějaké to věnování se doma a povinnosti a tohle už je nějak nad.
Nad korálemi jsem taky uvažovala. Šimonek taky chmata kde může a sám se tím ruší..
@priefi u nás se bojkotuje spíš večer a někdy přes den, ale spíš už výjimečně. Jsem moc ráda, ikdyz prostě toho vypije méně a nemá tolik hlad. I kvůli tomu bych koupila ty korále, že se tím zabaví a nebude myslet tolik na to že něco nechce.
@sarkoc teda to je pohled, v nemocnici se nad ní musí určitě rozplývat. Hlavně aby se uzdravila a začala hezky přibýrat.
@malecek já teda na rifle a vůbec to nemiminkovské oblečení úplně nejsem. Šimonek je více méně pořád v dupačkach a bodyčku. Já mám dupačky hrozně ráda a ty miminka se mi v tom líbí nejvíc.

bemo
Autor odpověď smazal
halasovci007
3. dub 2019

@zetta01 tak to jste krásně spinkali. Třeba to vydrží..

halasovci007
3. dub 2019

@pe_tu_ss_ka taky máme to kousátko. Ty už ho malému dáváš? Jak fungují ty korále na kojení?
@bemo teda to je fešák a těch vlasku 😍🍀

sarkoc
3. dub 2019

@bemo Jj, jsou z ní paf...je fakt, že z těch očí většina lidí. Jak to charakterizovala kamarádka, máme takový oči v plíně :D A ten váš má ale taky super kukuč 🙂 A už tedy pěkně pase, Štěpánka je lenoch :D a ted jí teda nevíc zdržela ta nemoc, už týden jen spí :/

pe_tu_ss_ka
3. dub 2019

@halasovci007 zatím jsem kousátko nevytáhla, ale asi to zkusím, dneska už strkal do pusiny ten chrastící špendlík... Tak možná už zkusím.. Korále jsem taky ještě nezkoušela, mám je ti připravené na stolku, ale on mě vždycky tak vyřve hlady, že si je ani nestačím nasadit 😂 v noci ho slyším mlaskat a cucat ruku, tak hned dostává, ale to napůl spí, tak na nějaký korále oba házíme bobek, ale přes den se budí s hulakákáním, že včera bylo na prso pozdě 😂 a celý den se mi je nechce mít na krku 😁

Jinak malý dnes na kontrole na kyčlích v pořádku, jen se půjde ještě v červnu ukázat, jak se mu vyvíjejí jádýrka 🙂

Ale byla před námi taková, a i nevím, jak jí nazvat... Měla krásnou holčičku, ukecanou a ty oči.. No oba na mě působili nějak divně, holku postavovali a drželi v podpaží, že fakt stála a sotva držela hlavičku, a na přebalovacím stole ji zase ona tahala za ruce až do sedu, kde jí nechala sedět - malé nemohlo být víc než 3, 4 měsíce.. Fakt něco pro mě, když vím, co se těm dětem pak děje s páteří apod... No ale korunu tomu nasadila, když se na nás ta malá dívala a povídala nám, tak ta její máma se otočila na toho svého a říká, ta kravka tady zase laškuje a když vyšly z ordinace, tak zase ta blbka to celý prořvala... 🙊 Myslím ale, že kravka a blbka nebyla ta maličká 🤦

bemo
Autor odpověď smazal
laola
3. dub 2019

@bemo to jsou krásné pernicky😍😍😍

Strana