Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo : on prý nesnáší plánování - má rád spontánnost ( už jsme to řešili i dříve) -no to ovšem ne vždycky dost dobře jde se dvěmi dětmi , trošku to člověk musí ,,plánovat,, ... no škoda mluvit ... perníčky jsou krásné, taky bych chtěla upéct, jestli se k tomu dostanem
@pe_tu_ss_ka : ve mně se to vždycky strašně pere jak vidím takové rodiče, jenže bohůžel platí ,, rady dávej kdy jsi o ně požádán nebo když jde o život,,
@ange_de_la_morte taky jsem se kousala do jazyka.. A radši dělala blbiny s malým, který tam výskal a rozdával úsměvy na celé kolo ☺️
@bemo je to jsou krásné perníčky..
@pe_tu_ss_ka to je teda děsný, ta matka by zasloužila pár facek, chudák holčička..
A chápu dobře, že ty korále slouží k hraní dítěte během kojení?
Jinak vcera tu byla moje spolubydlící z porodnice, byl to krásný den.. A docela se mi líbila metoda pro ty které jako je ona nebo já, že si nepamatujeme, které prso máme na řadě na kojení, tak má náramek na gumičku na ruce a když kojí, prehodi si ho na druhou a pak ví, které má dávat zase další kojení. To budu taky praktikovat 😍🍀 to jsme si pokecaly úžasné a na hodily 8km kocarama.
@halasovci007 jojo, přesně.. Mimčo si pak hraje s korálky 🙂 jinak já na to kojení mám aplikaci.. Dřív jsem si to psala, ale ta aplikace je super.. Měří i délku kojení, zapisuju i plenky, protože na konci dne normálně nevím, kolik jich měl počůraných a tak, dají se tam zapisovat i léky, doktor, lahvička/pití, nočník, odsávání, spánek a jak orcke roste.. Jsou tam i grafy, kolik by měl v tom daném měsíci mít kg a cm a tak a je v češtině 🙂
@bemo Perníčky máš nádherné 🙂
@halasovci007 Taky mám náramek na ruce, abych věděla, z kterého prsa kojit - ale já to i zapomínám přehazovat 😀
@halasovci007 jj, které prso je na řadě to je můj věčný problém. Já mám na noc na stole položenou gumku do vlasů a položím ji buď nalevo nebo napravo od sklinky s vodou. Přes den ještě jakžtakž udrzim myšlenku... 😂
Jdou vám lajkovat příspěvky na MK?
@laola už od včera mi to nejde, chtěla jsem o látková fotky tady a nic nešlo :-O
Tak dneska v rizikové poradně dobrý, byl pochválený. ..v regulovaném věku 2 měsíců má 5670g a 60cm, odběr krve proplakal, aLe jak byl spokojený, když hned dostal prso 😀 pokud budou dobré výsledky, tak na konci dubna můžeme začít očkovat a mezi červnem-srpnem podle malého můžeme začít dávat první příkrmy.. jsem zvědavá jestli ten prsomil bude chtít něco zkoušet.. Chci se zeptat, líbí se mi varianta příkrmů "jídlo do tlapky", nevím, jakOU to má tu správnou zkratku.. máte s ní některněkterá zkušenost? Nechci do něj ládovat mixovaný (i když doma vařený)..
@laola no nejdou chtěla jsem teď lajknout 2 a nic
Nápad s náramkem je super, začnu aplikovat taky.
@pe_tu_ss_ka já vydržela zapisovat prvnimesic. Teď už na to házím bobek. Kdyby málo curala nebo kskala, tak to zaregistrují, že kojime každou hodinu skoro půl hodiny vím taky, tak není moc co zapisovat 😁 dokonce jsem dostala od kolegyně takovou knížku pro miminko a poslední zápis je tam "narodila jsem se dne v tolik a tolik hodin". 😂😂😂
@pe_tu_ss_ka to neznám. Jdu googlit
S gumičkou na ruce jsem to dělala u syna - on nejedl tak často takže abych neměla dlouhé prodlevy mezi kojením z daného prsa když už se mi tolik nenalívaly, u Klárky na to dlabu - ona jí celke často takže většinou ji šupnu prso které mám zrovna po ruce :Đ
@krisatko : my knížku taky dostali ale leží ve skříni, ale u staršího jsem objevila scrapbook a project life a v tom teda jedu :Đ sice jsem ve skluzu s hotovýma stránkama ale poctivě si píšu ,,deník,, a třídím fotky do týdnů - pak když mám náladu sednu do dílny a lepím, stříhám, ... teď už teda vedu 3 alba - rodinné, Matýskovo a Klárčino , pak minialba z dovolených a letos jsem poprvé udělala i ,,adventní,, december daily, jen toho času by mohlo být víc :Đ
@bemo ja mu davam ukazovacek, on si ho chytne a spokojene drzi
@pe_tu_ss_ka no to by bylo taky neco pro me 😔 nechapu, proc si takovi porizuji deti
@bemo to je nadhera
@ange_de_la_morte jojo scrapuju taky. Už mám asi 4 alba od roku 2008 plus svatební
@pe_tu_ss_ka je a podělila by ses prosím o odkaz?
@halasovci007 myslíš na tu aplikaci nebo tu metodu jídlo do tlapky? 😊 Aplikace se jmenuje kojení a tu metodu popisuje hezky paní na téhle stránce https://www.jidlodotlapky.cz
@halasovci007 Furt mám na ruce náramek a přemýšlím, přehodila jsem ho, nebo ne? Které prso je těžší? 😀 Manžel pomůže, když nevím a je náhodou doma 😀
@pe_tu_ss_ka děkuji. Nejde mi dat like 😂😖🙉🙈
@tsasenka 😂😂👌 tak to je dobrej, ten můj jen sleduje kdy jsem kojila když je doma.. Ptz já no před chvílí a ona už je hodin a fuč. Taky vám ten čas s prcka a tak strašně letí? Mě přijde že nic jiného pořádně nestíhám..
@halasovci007 taky mi přijde, že nic nestíhám.. Vždy myslím, že zajdeme na delší procházku, ale když jsme měly včera kyčle a dnes rizikovou poradnu, tak mi přijde, že vůbec nic nestíhám.. A jsem úplně grogy, aspoň že máme balkón a druhý kočárek, takže malý je teď po druhé na vzduchu a spí.. A mě čeká vyndat a uklidit věci ze sušičky, vyndat a na skládat myčku, vysát a vytřít obývák, jeden z nás musí dojet nakoupit a vynést koš.. Ale zatím jsme oba odpadli, já v obýváku poblíž kočárku a partner vzadu 😂😂😂 obdivuji vás holky, co máte dvě a víc dětí.. Máme jedno a je to tu, jako bychom tady měli školku 😂😂
@krisatko : jen toho času moc není ... člověk by chtěl dělat tolik věcí ale den má jen 24 hodin ... no však ty to znáš 🙂
@halasovci007 : taky nestíhám, dřív si člověk dopoledne uvařil, uklidil a ještě mu zbyl čas - teď je to celodenní úkol a kolikrát je to ještě tak že vytírám v 9 večer ... ale zase je mi třeba líto doma uklízet když je venku nádherně - radši jdem ven
@pe_tu_ss_ka jako úplně m mluvíš z duše. A manžel že začátku atsi lehnu když ona spí. To bych neudělala vůbec nic. Jakmile usne kmitam nebo jsne teda na prochajdu. Někdy mi spí ještě když přijde tak honem něco udělat ze vstane. My dnes krátká procházka. Mám pátou pračku a čtvrtou susicku. Peru deky a polštáře z gauče a od krbu. Mám umyty nádobí, utřený prach v obýváku a pokojíčku (zítra mě čeká zbytek baráku) zality kytky venku, umytou koupelnu, nakrmeny a pomazleny psy, zapichany solární světylka ve skalce 11567 kroku a jsem ko 😂🙈 taky nám druhý kočár na zahradě ale ona se do něj už skoro nevejde 🙈 tak tahane do patra a dolů ten náš když je někdo doma a taky nás houpe tamten vůbec.
@ange_de_la_morte práve taky jdu radši ven. Kolikrát mi mamka nebo ségra že půjdou vozit a já jdu s nima místo toho abych uklízečka nebo ležela. Za prvé je krásně a schazuji přebytečná kila-musím denně splnit 10tisic kroku což jsem si nastavila k hubnutí a funguje to, jsem 3kg pod původní váhou což je u mě fakt úspěch. A za druhé na tohle jsem se tolik těšila až bude hezky a nechce se mi celej den bejt doma. Když má manžel volno makame alespoň na zahradě. Teď jsme začali dělat zahrádku - nikdy jsme nic nepestovali, ale kvůli malé děláme políčko s pár kousky zeleniny od každého druhu a pár keriku angrest a rybíz atd, sazime ovocné stromky atd. Ať má domácí.. Zahradu začneme využívat i k tomuhle účelu.. A za třetí chci být s ní. Teď když blbě basti nevím predem kolik si vezme a kdyby někde začala brečet hlady ať jsem po ruce. Nebo když mamka párkrát vozila držela se poblíž raději. Malá někdy krásně spí 5h v kočárku a jindy za hodku a půl křičí hlady. Záleží jak se předtim nají 😓
@ange_de_la_morte jediné nespat.nekdy padám do kómatu s malou a jindy do deseti kmitam. A v noci usínám u kojení 🙈
@halasovci007 : však ty chvíle s dětmi jsou nejkrásnější - a nejdůležitější, já to vidím na tom starším - má 6 roků když přijde ze školky tak mi oznámí že jde s klukama na hřiště a je fuč, chci si děti užít dokud o to stojí ... od Klárky jsem ještě nebyla - ona přes den je taky s jídlem nevypočitatelná :Đ ... já se snažím co nejvíc udělat když si odpoledne vezme děti tatínek tak na 2 hodinky - to fakt kmitám šíleným tempem, ale i tak často nestihnu co jsem chtěla ... nebo když dopoledne Klárka usne venku v kočáru ale to není pravidlem, poslední 2 týdny buď neusne pokud nejezdím nebo je za 20 minut vzhůru - dneska jsem akorát stihla nachystat zeleninu na polívku a byla vzhůru ... večer když uložím obě děti tak většinou moc nemám kapacitu cokoliv dělat :Đ
@halasovci007 po "haslerkovem dudliku" se nedivim, ze delas dozor 😅
@krisatko no to mi povidej.. netusim😀 ale jede to😄😄😄
Holky jak by jste oblekly 3 mesicni holcicku na svatbu v kvetnu?

@bemo 😱 ty jsi šikovná, chtěla bych mít aspoň z poloviny tak krásné perníčky, ty tvoje je úplně škoda jíst 😍