Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Tady to krasne ukazuje Kiedronova, musím se vylepšit! https://tv.idnes.cz/mamalifestyle/spravna-manip...
@malecek tak tohle nám teď taky dělá 😂😂
@lindikova no přesně jak ona pomůže tě malé na tom stole bok a pak ji zvedá z bříška, tak já si ho jen ze sedačky takhle obrátím na ruku a zvedám ho zády k sobě 🙂
@laola můj manžel je z velké rodiny a druhý nejstarší takže s mladšími pomáhal a máme kolem sebe hodně lidí s malými dětmi. Věděla jsem, že bude dobrý táta. Vztah k dětem má celých 12let co jsme spolu. Nejvíc se vyblbne s těmi se kterými šedá už třeba "pracovat" na zahradě. Máme bandu lidi a v podstatě všichni mají už děti, někteří i dvě a vždycky daně u někoho sraz třeba na grilování jednou za čas a můj manžel s dětmi blbne, staví babovicky..ma víc zkušenosti od sourozenců než jsem měla já.. A malá je z něj paf. On ji furt ukazuje prsty a počítá nebo vypráví pohádku, že je princezna a my království rodiče a tak. Prostě fakt předčil i me představy.. Mám strašně štěstí já to vím. I proto si ho strašně vážím.. Sám mi nabídnu ať zůstanu doma na 4 roky, že to zvládneme hlavně ať si uzijeme s malou co nejdyl. Minule mu říkám, že mě mrzí, že nestíhám úklid jako dřív a on ať se vykaslu na úklid, že hlavní je mala a že holt nebude naklizeno, ale že bordel vypadá jinak a že já se nemám stresovat a že on mi pomůže, což jsem odmítla pac maká ještě kolem baráku obcas mě trochu zlobí, ale nevynenila bych ho za nic na světě.
@bemo tak hlavně, že je tam ten pokrok.. Manžel teda neuspava mockrát, ptz nám chce s malou nechat na to klid, ale někdy u nás jen tak sedí. Malé jsem zkoušela číst pohádky a ruší ji to musí mít na spaní klid, takže možná časem.. Ale pohlida ji když jdu třeba do sprchy pac u nás někdy když má špatný večer se uspava i tři hodiny.. A to usne a za chvilinku jdeme zase kojit..
@pe_tu_ss_ka hlásím se dobrovolně haló degustator na ty pufinkoce šneky 😍😂
@priefi tak jsem byla v lékárně a koupila si cajik Koprivovy, říkala paní lekarnice, že ho můžu ale nebudu to přehánět třeba 2x za týden.. Kopr jo? Ten já moc nemusím zrovna sakra. Mam trauma že školní jídelny když nás nutili jist koprovku - my ji doma nikdy nedělali a nejedli ji. Já kojící čaje nám asi 4druhy a točil je, ale já myslela ještě nevím to podpořit. A ten koprivovej jsem pila dřív na vyčištění organismu a byl dobrej celkem. Ale děkuji za tip mrknu na ty stránky a objednám zasobicku.
@priefi to jsem brala a Benedikt lékařský taky..
@pe_tu_ss_ka chodíme na cvičení podle Kiedronove a docela fajn. Mala měla furt točení žen na jednu stranu hlavičkou na bříšku a dr hrozila, že budem muset na rehabilitace a tím cvičením se srovnala.. A ještě si rozumíme s ostatníma maminkám tak tam vždycky pokecáme a všechno pěkně probereme do cviču.problem je, že se na jakoby miminko nosit prsty mezi bradavky Prsní a v redklonu 45stupnu a to my moc nemůžeme pac nám strašně zvrací takže odrihavani stejně na rameni..
@malecek dělá sklapovacky 😅💪 posiluje. To je brouček..
@halasovci007 taky bych měla dělat sklapovacky, hooodne sklapovacek 😂😂
@malecek jo to já taky, na začátku jsem chodila minimálně deset tisíc kroků za den a teď jsem zlenivěla a nachodím tak 4 až 6 tisíc a taky se ubývaní váhy zastavilo ☹
@lindikova pardon ze vam do toho skacu ale ja kdyz ji takhle vemu tak se mi tak divne prohejba a nekdy zacne plakat a popravde ja si vubec v tu chvili nejsem jista a bojim se ze by mi vyklouzla ...
@halasovci007
@malecek já jsem cvičila poctivě pomporodu a od toho co jsem začala jezdit zase tak už moc necvicim. Takže jezdím na koni cca 4* týdně (tam posilují hlavně stehna a břišní svaly) a když nejezdím tak jezdím na rotopedu 10 minut plus každý den procházka s kočárkem cca 2-3 km. Teď jsem na 50kilech s oblečením. Už volám hrnečku dost jenže já ani moc hubnout nechtěla. Spíš zpevnit svalstvo. A ty kila dělají papa samy. Bych se nechtěla vidět kdybych toho měla tolik co @bemo
@krisatko zavidim... ja prestala kojit a zastavila se i vaha mam o kilo vic nez pred porodem trosku bricho mam ale spis mne vadi stehna a ty ďubky debilni prijde mi ze je mam otekle zavodnene ...letos to na sukni neni .. chodim s kocarem doma sem cvicila a proste des bes...
Holky tak mám ještě jednu vtipnou záležitost..... Byla jsem včera u zubařky, vzala i malou a dostaly jsme kartáček abychom už začaly ty zubaky čistit. Odcházela jsem a Mudr říká "když se ji to nebude líbit, dejte si ji do klína a ruky chyťte nohama, každý normální dítě nemá čištění zubů rádo" "takže když bude v pohodě tak není normální?" No evidentně podle měřítka paní zubařky normální není. Je s tím naprosto v pohodě a ještě se u toho směje
@krisatko je malá už má zoubky? Malej má pořád na značené čárky, ale pěkně ho svědí dásně, co může obrousí a nejradši má, když mu je někdo drbe 😂 včera jsme měli první krušnou noc, kdy jsme nosili, houpali a nechtěl ani prso, nepomohla ani rourka .. tak jsme museli vytáhnout homeopatika na zuby a gel.. teprve pak vzal na milost prso při houpání na míči a tam usnul a spal 4 hodiny ... a dneska je porad protivnej.. tak zase zabrala homeopatika..
@pe_tu_ss_ka tak to budou za chvilku venku. Malá má dva dole a už bych řekla že se tlačí i ty nahore
@krisatko taky nemám normální děti. Všem se čištění zubů líbilo a řechtali se při tom.
To se máš, že ti kila jdou takhle dolů. Já si sice sednu až večer, ale ty kila a hlavně nějaké to zpevnění, to teď prostě nějak stagnuje. Jsem líná se dokopat ke cvičení. Ještě vloni jsem cvičila každý večer, jak jsem uspala děti, tak hodinu a to dost intenzivně. Teď jsem zlenivěla. Alespoň ten jídelníček trochu držím. Ale bývalá jsem mnohem poctivější.
@krisatko dockej casu 😅 nas starsi synator taky ok s cistenim a pak najednou bum a bylo... jedna rada zabrala, dat mu to, at si cisti sam a pak postupne si to zase prevzit 😅
@bemo ja mam jediny telak behani mezi detmi a to mam jen 2 a kila mi jsou dost dolu 😔 uz mam vahu pod moji klasickou vahu a manzel zacina vrcet, at jim vic.
Holky.... mi zacaly tak siiiiilene padat vlasy... Manzel vysaval a rika, ze za ty vlasy dostanu na zadek, ze to je des, vsude same chomace pri vysavani se delaly... a pak mu rikam, zda by mohl vycistit odpad, ze mi moc zvon nepomohl... tak sel a vytahnul takovy sileny chomac a rekl "tady to vypada, jako by to tu bylo po nejakem boji, kde se trhaly vlasy". Ja si prohrabnu vlasy rukou a mam na ni hrozne vlasu... za chvili budu plesata... chioj chioj
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla. Teď jsem byla s děckama sama doma. Manžel odjel do Norska na ryby. Hrozně jsem se toho bála, ale zvládli jsme to skvěle. Absolvovali jsme vyšetření kyčlí, dokonce i velké nákupy - Mikulášek v kočárku, Mianka ve vozíku a se starší dcerou jsme to zvládly odvozit 🙂
Dneska jsme byli na akci Měřínská padesátka - 7 km pochod pro kočárky. Takže super den, Mianka už odpadla a spinká 😀, Kájka bohužel onemocněla, tak s námi nešla. Ale Mikoušek nesnáší kočárek, takže jsem ho nesla a teď budu kupovat manducu asi z druhé ruky. Protože má už přes 7 kilo a jen v rukách ho nést nemůžu. V kočárku zásadně jen spinká, ale aby tam vydržel jen tak ... tak to jako mamko ne 😀
Doufám, že se máte skvěle, nestíhám absolutně dočítat, jen @priefi - vlasy mi padají taky a to šíleně už asi měsíc, jde vidět, že tam už skoro nic nemám. No, taková daň za zdravé dítě, ale po kojení, to zase bude OK 🙂
Jinak vcera jsem zachytila otocku na brisko a dneska nam ji ukazal hned nekolikrat 😁
@tsasenka to jsi mela pekne narocne obdobi 😉 Miky kocarek taky na spani a kdyz nespi, tak zalezi podle nalady. Nekdy vydrzi a nekdy total rev. Manzel mi rikal, ze je znat i na me hlave, ze tech vlasu je mene. Ale co, jak rikas, pak zase narostou. Doufam 😂 u Matyho jsem to tak mela... az se kadernice smala, kolik mam kratkych vlasu k tem dlouhym a ze to vidi casto u tech maminek po kojeni. Ja bych chtela min do 18m kojit, uvidime jak to pujde. U starsiho uz jsem mela stopku s ohledem na me zdravi, avsak Maty mel milion alergii a pro ke to znamenalo milion omezeni. Ale v tech 18m mi to prislo tak akorat s ohledem i na to, jak byl velky. Miky se zda v poradku, tak snad Pan Buh da a nebude mit zadne alergie. Ted zacinam mit krapet obavy... mel cerne zilky ve stolicce, do te doby mel hustou stolicku obcas nejaka ta tukova hrudka (nekdy mi prisla hodne hlenovita) a kakal zasadne rourkou. Pak teda ta divna stolice a nasadila jsem biogiau a ted to vypada tak, ze stolicka je doslova zluta voda a v ni hodne tukovych hrudek. Jak byl malicky, tak vyprdnul total vodu a chuchvalec tuku, tehda dr.rekla, ze pry ok. Tak snad ted taky ok. Obcas tam je nejaky mirne nazelenaly hlenik, ale to muze byt vse zpusobene tou rymou a mozna i prospanem. Kazdopadne ted se umi vykakat sam, ale stale navecer pred spanim a nekdy i v noci saham pro rourku, protoze ho boli brisko a je zaprdeny az beda a pak se vykaka. Jinak stale davame 3x denne sabsimplex.
@priefi
@krisatko
@tsasenka holky mě už to ustává, taky mi to začalo kolem 4 měsíce a to byly Chuchle vlasů, až se mi chtělo pokaždé mytí i česání brečet a ráno po probuzení takový chlupatý polštář... Malému teď bude 6m příští sobotu a už se to zredukovalo minimálně o víc než polovinu.. Sice něco vypadne, ale už to není půlka hlavy.. Tak vydržte, mě už docela začínají dorůstat, budu jak sluníčko 😂
@priefi Já jsem ještě před porodem používala keratin na vlasy, i sprej "urychlovač růstu vlasů" prostě samé takové lepší věci. No, hřívu jsem měla úžasnou a pak bum - 3. měsíc a vyčesávám chomáče vlasů, ale zase na druhou stranu vidím, že to začíná podrůstat. Kamoška lékárnice říkala, že se to spraví okolo 9-10. měsíce miminka, když kojíš. Že si sice můžeš na to koupit vitamíny, ale že to moc nepomůže.
Jinak manducu už jsem si našla tady na bazaru - pro to naše třetí už nechci kupovat nic nového, když to budeme používat jen chviličku a pak to dám zase dál, nebo za něco málo prodám.
A nekakáme, max 2x za týden. Dneska se mu něco málo podařilo, tak jedeme kapičky Baby calm. Vím, že nemusí jako kojený kakat dlouho, ale jeho prostě pak bolí bříško.
@pe_tu_ss_ka Teď už mám taky menší chuchvalce v kartáči - kdyby to bylo, jak dřív ... tak už su dávno plešoun 😀
@priefi taky se mu střídá tekutá s úplně hustou, a tukový hrudky tam má pokaždé, taky mi přijde, že pije smetanu a ne mliko 😂 dneska ho viděli rodiče od partnera a to bylo hlášek, jak je pěkně kulatý, a ty faldiky a byly z něj úplně vedle 😁 jinak rourka je naše kamarádka taky, ale když má dny, tak se vykadi sám a to rourku ani nevytahneme, protože prdí obstojně i sám 😁 ale jak nekaká a vidím, že ho to trápí, tak max jednou denně a když bylo ouvej včera, tak teda dvakrát, ale to bylo proto, že už jsme nevěděli, jak ho utišit.. Buď měl pěknou reakci na očkování, protože dva dny po sobě od injekce byl večer úplně hysterickej a nepomohlo ani prso, to si prostě nevzal a jen řval.. A nebo to byly zuby.. Takže jsme zkusili i dvakrát tu rourku.. Jinak dneska snad už v pohodě, zvládl cestu na chatu, a celej den se usmíval a prso neodmítal, tak doufám, že doma to bude taky v pořádku 🙏 ty a dny před tím, se vůbec nesmál a byl protivný, dneska je oproti tomu úplně zlatej, tak snad už si to vybral ❤️
@tsasenka přesně, já vůbec nechápala, kde se to pořád bere a že mi pořád něco zůstává.. 😂 Přišla jsem si jak po chemoterapii, protože to co padalo bylo neuvěřitelný.. Jsem ráda, že už se to zlepšilo 🙂
@tsasenka my tu rourku musime, jinak je hrozny brichobol, prepina se do luku a rve a pak taaaakova uuuuuleva.
A manducu satek, anebo nositko?
@krisatko
@pe_tu_ss_ka
@tsasenka tak snad se to brzo zlepsi 🤗
@pe_tu_ss_ka rekla bych, ze za to mohlo ocko 😉 je dobre, ze uz je dobre 🤗
@priefi no snad to bylo takhle naposledy, po prvním mu nic nebylo, jinak ho čeká ještě třetí za měsíc.. A pak až snad poslední kolem roka.. A nevím, jestli mezi tím řešit meningokoka a pneumokoka... Nějak jsem o tom pořád nepřemýšlela a ani nezvažovala.. 🤷
Holky mi taky neskutečně padají vlasy, ale mám je tak hustě že poznat to na hlavě nejde, ale na zemi a v posteli jich je miliarda 🙈
Přidávám se do klubu padajících vlasů - já čistím hřeben každý den max dva dny a mám plnej a furt sbírám vlasy v posteli a valeckuji koberečky v koupelně kde se cesu.. Taky jsme museli čistit odpad. Je mi vždycky do breku když se cesu po umytí vlasů.. Snad se to spraví. Jinak my dnes hororovej den. Malá spala za cely den snad hodinu a to po kouskach. Nevím jestli to není tím jak se rapidně oteplilo nebo tím, že jsme tu dnes měli brigádu a máma klubik (3maminky a 5deti což bylo dopo strašně fajn a odpo ty starší budili ty mladší děti v kočárku jak lítal a dovadely, tak to bylo horší.. ). V 18 jsem ji konečně udrncala v kocare a najedla se a v tom přijel tchán a dělal tam bordel že vrací žebřík. Rána jak z dela když ho "oprel" o vrátka že malá byla okamžitě vzhůru a na brek jak se lekla. Já myslela, že byla před barákem nějaká bouracka a následně jsem byla vytocena jeste víc a myslela si něco sprostého. A aby to jo přivedl k dokonalosti tak za sebou flaknul i vratama. Kdyby pohled zabíjel asi je po něm. Tak jsem udělala rychlokoupani cca 5 min fakt aby se jen oplachla od potu a ublinkavani a teď mi konečně usnula. Po šíleným a dlouhým řevu jak byla pretazena. Uff.. Já jsem total ko jdu spát snad s ní. A to mám po dnešku plnou myčku umytou a další bych klidně naplnila. V kuchyni jak po výbuchu a kašlu na to dneska na to nemám kapacitu. Omlouvám se za román, ale musela jsem si postěžovat.

@pe_tu_ss_ka myslíš jak tím nabalenim? Já našeho osmikilaka zvedam tak, ze si ho lehce natocim na bok a ruku pod hlavu a zada a druhou pod zadeček.