Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@oveckaluky aha, tak to děkuju za info, taky už jsem pochopila, že krev může zkreslovat, gyndař mi nabízel nějaký přesnější test z krve za 10000, ale to jsme nechtěli. Tak jsem zvědavá hlavně na UTZ, u nás jsem spíš děsný nervák já, jelikož mám vystudovanou speciální pedagogiku, tak vím, co všechno se může po... kazit. A samozřejmě gratuluju k super výsledkům!
@amenophus Aha, tak jako dobrý vědět. Na gyndu jsem ho nebrala, tam se míjí svlečený ženský, tak to předpokládám se nedělá🙂. Ale jestli tady je to zvykem, tak to ho určitě vezmu. Šmankote, to jste mi udělali radost, mě to nějak nenapadlo.
@knoflikarka Jo, tak přesně, taky jsem nad tím přemýšlela. Jakože celou dobu se těším na kontrolu, že malé uvidím a bojím se tak nějak normálně. A těsně před tím chytnu děsného nerva. Jo, tak ještě že to šlo a vmáčkli Tě tam. Jedna známá šla na gyndu v těhu pozdě a už nestihla ten první screening, to já bych teda fakt neriskla, chci všechno, jak má být - v rámci možností. Ale ona je trochu alternativní, tak to asi bere trochu jinak.
@biciklissie To u nás se nemíjí, k doktorovi i do kabinky chodí každá zvlášť...to by se mi teda nelíbilo...
@knoflikarka Taky mi navrhoval ten test z krve za 12 tis., vzápětí dodal, že u dvojek ale ani ten nemusí být úplně spolehlivý...jinak teda mi ho radil i doktor v nemocnici po tom screeningu, prý abych měla absolutní jistotu - při negativním screeningu (s čímž jsem ani nepočítala) ani náhodou...
@oveckaluky Jako to je úsměvné, absolutní jistotu nemá člověk bohužel nikdy, ani 12 tisíc mu to nezaručí, to by museli testovat všechny známé syndromy...
Holky, mam uplne radost, ze se vam dari ! 💜 Nas ceka screening 12/4 a to uz budu 13+5, takze taky na posledni chvili a to jsem se objednavala pred cca 3 tydny, ale jdu do Prenatalu tady u nas v Brne a je tam pry porad narvano. Jinak pritele beru sebou, ten je maximalne natesenej a hlavne je to bezne. Co se tyce utz, dela se pry uz pres bricho, ale asi zalezi na viditelnosti.
Moc se tesim, az tu nasi lasku uvidim, i kdyz jsem nervozni, aby bylo vse ok, ale verim, ze ano😊💜.
@oveckaluky Jo, tak u nás jsou kabinky před sestřičkama, člověk se svlíkne, okouní tam chvíli u sester na židli a pak jde do ordinace, až ho doktorka zavolá. Mezitím se tam děje lecos, chodí další pacientky na svlíkačku, objednávají se, bere se krev, váží se, atd., takže ho ženský provoz. Mě to nevadí, já mám vždycky sukni (když je zima, tak si ji beru sebou a oblíknu si ji tam místo kalhot), takže tam nejsem vůbec nahá. Šílím až z té prohlídky, ale to je zase jiný příběh. No, ale ženský tam chodí v gaťkách nebo bez a to si fakt nedokážu představit do toho vzít chlapa. Takže jsem fakt ráda, že to vím o tom screeningu, tak jsem se soustředila na to vyšetření, že mě nenapadlo nad tím přemýšlet. Hned jsem to volala manželovi, měl radost a bude moct jít se mnou. A prostě buď to půjde nebo ne, ale pro ten případ, že ano, tak tam bude. I s ním budu klidnější.
@knoflikarka No právě...a když vím, že tenhle screening je celkem spolehlivě vyloučí (ty hlavní) a dopadl negativně, tak si radši za ty peníze koupíme kočárek 😉
@niki1107 Jj, u mě začal přes břicho, ale nakonec prý pro lepší viditelnost čehosi i spodem 🙂 A hlavně - mysli pozitivně a věř prckovi, dobře to dopadne 🙂
@codal Tak musím přiznat, že jsem nad tím uvažovala, ale nakonec to zavrhla. Jak se znám, tak bych nakonec nervačila u každýho toho poslechu, než bych jej slyšela, místo toho, jen před prohlídkou. Plus, to nechci nikoho strašit, ale v ničem to nezabrání, tak k čemu vlastně. Jako určitě super pro ten klid, ale prostě někomu není pomoci a bude šílet, i kdyby poslouchal nonostop, jako hold já.
@biciklissie Taky si nosím s sebou sukni, a to má kabinku až doktor u sebe...nebylo by mi příjemné se před ním ještě producírovat 😀 I když v nemocnici na tom screeningu na mě koukali divně, doktor i sestra, když jsem si šla do kabinky odložit a přišla jsem v sukni...tak tam jsou na to asi taky zvyklí...ten můj má novou ordinaci, ale i v té staré to tak měl, kabinku až u sebe, a tam si pamatuju, že měl dokonce i napsáno na dveřích, že mají mít pacientky s sebou sukni - taky mu to asi nebylo příjemné...
@biciklissie Taky jsem nad ním přemýšlela, pro ten klid - ale teď už občas cítím motýlky, na obou stranách, tak už nebude asi potřeba...
@biciklissie Souhlasim s tebou - mam strach, ze by me to nervovalo jeste vic.
Milé říjnové maminky, tak i my máme první screening za sebou. Proběhl už minulé úterý, ale jelikož toho bylo moc kolem stavby a Velikonoc, nějak jsem to nestihla. Měla jsem screening spojený s poradnou, jelikož vše probíhalo u mého doktora. Normálně mám nízký tlak, ale jak jsem byla ze všeho nervózní, tak se tlak vyhoupnul hodně nahoru, až se tomu divila i sestřička. Na utz byl poprvé i manžel, který z toho byl úplně na měkko a očička mu jenom zářily. Náš "bobánek" všechno od poslední poradny dohnal a podle utz odpovídal 12+0. Všechno bylo tak, jak má být a pan doktor nám oznámil, že se má děťátko čile k světu ❤ V bříšku se už krásně hýbalo a reagovalo, a dokonce i cysta, 7x8 cm, se začala zmenšovat. Potom se mnou ještě probral pan doktor pár informací a předal mě sestřičkám na krev. Krev se od nás posílá do Brna a druhý den jsme měli výsledek se závěrem negativní, na mailu. Dostaly jsme i fotečku, a protože všechno dopadlo na výbornou, začaly jsme oznamovat rodině a kamarádům, že budeme tři 🍼
Manžel byl z miminka nadšený, když se nám po těch všech problémech a snažení zadařilo, ale stál nohama na zemi. Jakmile bobánka uviděl na utz a slyšel srdíčko, tak žije v jakoby v bublině, nic ho nerozhodí, kudy chodí, tak září jak sluníčko 🌞 Další screening nás čeká začátkem května a to už se hlásil v ordinaci, že taky přijde 😉
@niki1107 Jé, tak Ty jsi brňačka, já jdu taky na screening v Brně. Do Centra prenatální diagnostiky na Veveří.
@janinkadodinka Tak to je super, moc gratuluju a děkuju za sdílení zkušeností. Taky se těším, že manžel mimčo poprvé uvidí, je to pro ně přecejen jiné...
@oveckaluky Moje minulá gyndařka tam měla takové erár sukničky, tak jsem vždycky byla ráda za to. Pak je najednou zrušila a protože se mi zdálo, že se na mě kdysi divně dívala, když jsem šla ve spoďárkách, tak jsem tam tenkrát šla s holým zadkem. Neměla jsem přes to ani nic dlouhého. No, myslím, že na mě koukali ještě divněji🙂. Teď tedy chodím k té jiné, ta to má, jak jsem psala. Ale je mnohem lepší. Na ten screening určitě půjdu v sukni, nehodlám se nervovat ještě nahou pr...
@biciklissie To naprosto chápu, já mám teď sukni v kabelce preventivně pořád 🙂
Ahoj holky muzu se pridat?☺
@oveckaluky Vidíš, to mě tedy nenapadlo, mít ji pořád sebou🙂🙂🙂. Já akorát intimní ubrousky a holítko, kdyby bylo potřeba. Holky, co já se tady všechno nedozvím 😀
@natysnovec Jasně, vítej 😉
@biciklissie Tak já nenosím holítko, to není špatný nápad 😀
@janinkadodinka moc gratuluju ke skvělým zprávám 🍀
A kdy to jaka cekate?☺
Dotaz vite nejaka co cekate?Popripade citite pohyby?Dekuju
Ahojte, přidávám se k vám 🙂 neplánované těhu, TP 1.10. Doma mám 13 měsíční princeznu, takže si nedovedu představit mít dalšího raracha..to bude sranda :D na scr jsme byli v Brně minulý týden a naštěstí vše v pořádku. Všem maminkám přeji klidné těhu. ❤️
@natysnovec Čekám dvojvaječná dvojčátka, pravděpodobně pár (ale zatím na 85% podle doktora na screeningu, i když za holčičku prý dá ruku do ohně 😉 ), dneska dle MS 13+1, dle UTZ 13+6 a zhruba týden (po tom screeningu, asi je rozdráždil) cítím občas motýlky 🙂 TP 3. 10. ale bude to nejpozději do půlky září plánovaným císařem. Jak jsi na tom ty? 🙂
@ekelly Vítej a gratuluji 🙂
@biciklissie Ano 😊
@oveckaluky Ja jsem 14+3 a jeste nevim.ted sem byla na kontrole.A dwlsi ne ceka 3.5. a priblizne tyden na to jedem na velkej utr do Č.B a termin porodu mam1.10
@oveckaluky a to mam do 2,5 letou holcicku...(čertika)😁
@natysnovec můj doktor to takto brzo nerad oznamuje, že je ještě brzy. Říkal, že dříve několikrát řekl rodičům pohlaví a potom přišli znovu za pár týdnů na utz a z holčičky byl chlapeček a naopak 🙂 Nejdříve jsme chtěli vědět, co to bude, ale s tím, že si to necháme jenom pro sebe a nikomu to neoznámíme. Teď zvažujeme, že se necháme překvapit 👶

@knoflikarka No, začal přes břicho, ale pak tam něco hůř viděl, tak i spodem...ale tam jsem chlapa nechtěla, protože jsem počítala s tím, že krev vyjde špatně a i se svým doktorem jsem byla domluvená, že budeme brát v potaz hlavně UTZ - a kdyby špatně vyšla a doktor začal mluvit o možnostech amnia a tak, s chlapem bych nevydržela, je děsný nervák 🙂 Naštěstí a překvapivě dopadla i krev na jedničku, až se mě doktor ptal, jestli je mi fakt 38 😀