Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@biciklissie Klubicko je prave super 🙂 Nerodi se s rovnymi zady ani s S prohnutim, maji zadicka zakulacena a stejne jako jsou stocena v brisku, tak tak se pak drzi prave v tom klubicku 🙂 Je to pohodlny uchop pro rodice i pro deti a prijde mi i stabilni.
Ja jsem na zadnou lepsi knihu nenarazila, bohuzel i na netu je tech informaci uplne minimum :-/ Jeste ze uz zacinaji v centrech bezet i seminare vedene fyzioterapeuty o spravne manipulaci s miminky.
@knoflikarka Moc díky, určitě na to mrknu. Zní to dobře...
@ishumisz Ano, na visitka jsem si zrovna take dnes vzpomnela. Znam tak od videni jednu profesorku, ktera vzdy vypadala jako typ na satkovani, latkove plenky atd. a pak ji potkam v obchode s visitkem! Byla jsem tak oparena, ze jsem nerekla ani bůů. Uz jen kdyz si predstavim, ze by me tak pred sebou nekdo nosil a celem od sebe, tak si nedokazu predstavit, ze to tem rodicum ani nedochazi. Vzdyt to musi byt i pro mimi hrozn nepohodlne - krome toho, ze je to neergonomicke.
@kusanagi87 Budu muset na to klubíčko ještě mrknout, ať nejsem úplně mimo...
@ishumisz Ja jsem take upozornovala sirokou rodinu, ze maji syna drzet jinak. Vetsinou byla chyba v tom, ze si jej vzali do naruce a vubec jim neprislo, ze mu hlava visi v zaklonu. Nektere stare skoly s tim mely problem, ze my ostatni jsme to prece "prezili", ale jini se nechali poucit (napr. tchyne) a snazili se drzet maleho co nejlpe zvladli 🙂 a pak poucovali treba jeste prababicky a podobne 🙂) Takze dobre, ze u nekterych lidi to ma smysl.
@biciklissie Pouziva se pak uplne vsude, pri nabalovani, autosedacce, vytahovani z postylky, kocarku. Je to asi nejpouzivanejsi uchop bych rekla. I kdyz pak nosis mimi v naruci. To se pak naucis behem chvilky 🙂 To uz pak mimi mas pritulene k sobe, drzis jej pod zadeckem za protejsi nozicku a volnou rukou hladis hlavicku, brisko 🙂 Bez klubicka ani ranu 😀
@kusanagi87 @ishumisz holky, chci nosit mimco, ale na satek si netroufám. Vybrala jsem nositko fly tai od Fidelly, to je "visitko", jak tomu rikate?
@knoflikarka akorat jsem objednala "neznou naruc..." a jeste jednu vylozene jen o porodu, ale od jine autorky.
@natysnovec jsi musela mit to prvni tehu hodne pohodové, vid?
@darkwitch Tak nase babicky mozna podpiraly, ale generace mych rodicu asi nepodpirala. Kdyz jsem jim dala syna, tak vsem visel s hlavickou do zaklonu a vubec jim to neprislo. A jine podobne polohy. Takze ja stare generaci bohuzel neduveruju.
@regeditka Nn, Fidelalla NENI visitko 🙂 Patri mezi ergonomicka nositka. Mimi budes mit celem k sobe. Ja jsem na starsiho mela satek, ale zacala jsem nosit az kolem 1,5 roku (predtim jsem mela Kibi). Na druheho drobka take ted porizuju Fidellu Fly Tai satkove nositko 🙂 Ptz satek byl oproti kibi treba extra pohodlny a syn si u Kibi naucil hrat s prezkami a to jsem mela hruzu, ze to rozepne a vypadne. Takze ted hezky fidellu bez prezek a mekkou jak satek a vhodnou od narozeni 🙂
Tady https://www.splynuti.cz/nosit-nebo-vozit-/ tatinek s mimi, ktere je otocene celem dopredu, to je visitko.
@kusanagi87 tak to se mi ulevilo, Fidella me uchvatila a beru taky fly tai. Kamaradka malyho v satku makem pridusila, je to docela veda spravne vazat, kor u novorozenatek. Radeji kompromis, tak dekuji moc za ujisteni.
@kusanagi87 tak naše by ani nenapadlo nepodeprit hlavičku asi neznam nikoho kdo by nepodpiral hlavicku
@natysnovec já tohle měla minulý týden a celá rodina jsme nakonec prodělali virózu. Ale taky jsem se bála, jestli to není nějaká předzvěst předčasného porodu. Nevím kolik ti zbývá,ale jestli máš průjem, může se tělo čistit před porodem a jestli k tomu máš nějaké slabší kontrakce, tak tím spíš. Doufám, že máš pro jistotu zabaleno🙂.. můžou to být jen poslíčci, mě v posledních dnech taky už víc tvrdne pupek a malá mě tlačí neskutečně na spodek.Jeste mi zbývá pět tydnu a neotvíram se, takže to zatím nic neznamená. Snaž se odpočívat🙂..
@natysnovec a žaludek mě teď taky občas bolí a je mi jako na zvracení a doktor říkal, že se to stává, že malá na něj tlačí...
@darkwitch U nas prave moji rodice (a to je jim 56) a to same tchanovci (tem je kolem 62) a i moje babicka. Tak ja nevim no...Vsem jsem jim musela vysvetlovat, jak jej spravne drzet.
@dusovkam otecrena na 1 prsst a bud zacnu rodot nwbo ne.
@natysnovec ty jsi v porodce?
@kusanagi87 ono je nepohodlne i pro toho rodice. Ja si to nedokazu predstavit. Drzi ho ve vetsine pripadech v podstate na ramenou bez toho bederaku. A to ze tam dite visi za prirozeni.. nohy prekazi v rozkroku.. no nerozumim tomu.
@regeditka jenom si nejsem jista jestli ta fidela je pro uplne takhle malinky. Ja jsem poprve navazala asi 6.den po porodu do satku. Pak jsem poridila manducu a z puvodniho satku nechala usit nositko. Takze ted jsem si koupila novy satek. Taky jsem mela strach, ale nic to neni. Ten satek celkem povoluje, tak moc nechapu jak se to podarilo pridusit.. 😲
Proc mate na vsech fotkach usekle nohy? 😳 Prijde mi to skoda, jinak jsou hezke.
@kusanagi87 to me dokaze vytocit, kdyz nekdo rekne, ze jsme to taky prezili.. v choditku, pritahovani za ruce.. taky kolik lidi ma se zady problemy ze.. nebo nejaky poznamky k jidlu, ktery diteti nechci dat..
@ishumisz
@regeditka
Fidella Baby Size je od narozeni, respektive 56 cm. Ale je udavano, ze od narozeni. Pak je velikost New Size a ta je od cca 3 mesicu. A pak uz je az toddler pro batolata.
Ja jsem si vybrala prave Baby Size od narozeni, kdyz se postahuje na maximum. Mam to overeno i v nosicich skupinkach. Ja bych se právě bála šátku, ze by mi drobek vypadl. Ne kvůli satku, ale kvuli sobe 😁, ze bych nekde neco opomnela, spatne navazala, tak na trn si netroufnu.
Svagrova se take naucila se satkem a synovce vazala tak od 2.-3.mesice a naučila se ti fakt moc hezky 🙂 Jestli se nekomu podarilo malem pridusit mimi, tak to muselo byt fest utazene ne? To si ani nedokazu predstavit 😕
@ishumisz Prave...😬 Kolem me bere prave ta starsi generace vse stylem "my/vy jste to take prezili". Z toho me muze vzdy trefit! Nikdo neumi mimi spravne ani logicky drzet, posazovat za ruce take chtěli všichni, "vsak oni nam to take delali a nic nam neni!" (jak komu!! 😤) A tchyne furt posilala odkazy na choditka 😵, kdyz maly jeste ani nestal u nabytku, tak jej sestra od tchyne na navsteve chytla a hned ho postavila a at ujde par kroku - no malem jsem vyletela z kuze! 😤
Tak prece my jsme take vsechno jidlo prezili ze 😵....jeste ze aspon to me netrapi. Maly je nejedlik, takze kdyby zil o rohliku a suchych testovinach, tak mu to nevadi a prarodice se muzou zcvoknout s temi jejich jidly, ptz on si stejne neda 😁
U nas zase vedou hlasky, ze proc chodi spat tak pozde? Jak muzeme jit/jet jeste po 19 hod za tmy nekam! To za nich s ditetem neexistovalo! A proc ma jeste plenky? To je ale ostuda! a podobně. Problemy nekterych bych fakt chtela mit...Clovek tady resi potencialni anemii u ditete v brisku kvuli Rh+/Rh- a riziko dřívějšího porodu a oni řeší takové kraviny.
@regeditka jj byla sem
@natysnovec Tak jsem to našla správně.. viz.SZ .. Tak se hlavně drž, jsme s tebou! 😉
@dusovkam jj dekuju...uvidime zavhvilku si pujdu dat vanu a uvidime co bude...bud prej budu rodit nebo ne...
@natysnovec Ty jo, s tou vanou tě obdivuju, ale pravda že to je jedna z věcí který buď porod rozjedou nebo ne. 🙂 Tak držíme pěsti 🙂 A pokud se to rozjede, tak ať to máš rychle za sebou 😉
@natysnovec Tak držím palce, a kdyby už to mělo přijít, tak hlavně rychlý a bezproblémový porod 🍀🍀🍀
@knoflikarka
@dusovkam Ja se furt modlim ze se to zastavi...ted mam jen to te me poboliva podbrisek mala se mrska jako kapr na suchu a tvdne mi moje pneumatika.😀😀
@natysnovec uuuu, no tak drzim pesti a dej vedet, jak se držíte.

@dusovkam to nevim...ted sem se.az rozbrecela...zacinam mit i jako nutkani na velkou...