icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

sju2929
13. zář 2018

No holky... maly si ze me asi dela srandu.. jsem 35+0 takze jeste spooooustu casu... a dneska mi asi odtekla hlenova zatka.. 🙈 me snad trefi...
doufam, ze tam maly i tak jeste tak tyden, dva vydrzi... 🙊

petronelas
13. zář 2018

@sju2929 jak jsi poznala ze to je hlenova zatka?

petronelas
13. zář 2018

@tasmyska jeee tak to mate peknou vahu.Ja mam trochu obavy protoze maly ma jenom 2400g a pripada mi,ze je malinky.Prvni dite jsem rodila 39tt a mel 3789g.Bojim se,aby bylo vse o.k. a treba placenta ho spravne vyzivovala.

laja64
13. zář 2018

@sju2929 po odchodu zátky to může byt do porodu klidně ještě 4 týdny, nebo taky týden. Mi odešla minulý týden a myslím, že dva týdny ještě v klidu vydržím 👌 Furt uklízím a něco dělám at nezlenivim a jsem v pohybu👌

natysnovec
13. zář 2018

@laja64 tak ja to zase nepoznam....ak9rat mam uz druhou noc problem s nohou...silene me to boli vcera jen kycel a dneska v noci cela noha...😭😭😭vubex sw nevyspim😢😢

jitiss
13. zář 2018

@amenophus Niki1107 to nahoře našla na netu a vyfotila tak si to přečti... ☺️ Samozřejmě, že se může ještě různě točit. Jen mě to překvapilo. Řekl mi otom dr.

kusanagi87
13. zář 2018

@petronelas Ja jsem rodila ve 41+3 a maly mel 3,3 kg a byl akorat a uplne zdravy a cily 🙂

laja64
13. zář 2018

@natysnovec já dnes taky moc nespala, boliva mě v trislech, teď ještě jedu vyzvednout kočárek, odpoledne s malou na kravMagu a pak spocnu👌

biciklissie
13. zář 2018

@knoflikarka Teplotu snad nemám vůbec, doufám. Moc nepoznám, hned jsem se navlékla a dala do pocení, to mi většinou hodně pomáhá. Nemáme doma vůbec teploměr, asi jsme měli koupit. Dnes asi budu hlavně ležet, doufala jsem, že to dnes bude lepší, ale je to spíš stejné.

biciklissie
13. zář 2018

@darkwitch Tak v tom držím pěsti.

sju2929
13. zář 2018

@petronelas myslela jsem si, ze to nepoznam.. kor jako prvorodicka.. ale je to fakt husty hlen? Je to pruhledne, zulcovite a ja to mela s trochou hnede krve.. (na netu pisou ze muze byt hneda, ruzova, hlavne ne cerstva)..

@laja64 tak to me uklidnilo... kdyby vydrzel alespon 14 dni.. byla bych mu opravdu vdecna..

ah1234
13. zář 2018

@sju2929 mne odisla zatka v 31tt, v Motole, ze do 2 dni porodim a zajtra zacinam 35tt 🙂

sju2929
13. zář 2018

@ah1234 amen! To uklidni! 🙂
Ja jsem 35+0 takze zacatek 36tt, ale radsi bych aby maly dozral v brisku, pokud to pujde, nez v inkubatoru..

regeditka
13. zář 2018

Holky, na co se připravit v pripade CS? Dekuji

petronelas
13. zář 2018

@regeditka jak to myslis pripravit na CS?

laja64
13. zář 2018

@regeditka den budeš na Jipce, pak vstát a chodit , ať se jizva hojí.. Zalezi, jestli budes mit uplnou nebo lokalni anestezii. Ale urcite lokalni, takze ti miminko hned ukazou 💗Určitě to zmaknes. 🍀

kackacka37
13. zář 2018

@regeditka já měla první akutní cs v celkový páč jsem se moc bála napichování do zad, tak jsem si to na sále vyhystercila 😂hlavně se ho neboj, není to nic hrozného, oproti normálnímu porodu bezbolestné, malýho mi přinesli poprvé asi za dvě hodiny, pak zas odnesli a přinesli myslím až druhý den odpo, mezitím druhý den dopoledne první vstani z postele, táhli mě dvě sestry do sprchy, to bylo nepříjemný pak každý vstaní lepší a lepší, rozkojila jsem se krásně, jizva je neviditelná, dite jsem milovala i tak 😁hale hlavně beze stresu do toho. S lokálkou když ji uvidíš hned po narození určitě to musí být i lepší

regeditka
13. zář 2018

@laja64 ale s lokalkou tam stejne tata nemuze, je to operace, ze? A lokalka.. klasicky epidural do patere, uuuu 😮

regeditka
13. zář 2018

@kackacka37 no ja jsem v tomhle stejna, vadi mi i infuze, kdyz citim, jak to do me proudi ty leky a jeste k tomu do patere... Nevim jak tu hlavu presvedcit, aby to zvladla. Panicka hruza. Hysterie.

kusanagi87
13. zář 2018

@sju2929 podle popisu je to 100 % hlenova zatka. U prvního mi po Hamiltonu odchazela 3 dny a popis presne sedi.

sju2929
13. zář 2018

@kusanagi87 noooo :( taky spinim zatim 🤷🏼‍♀️
Ale maly ma jeste cas sakra :/

regeditka
13. zář 2018

Houpací kojenecké lehátko, máte doma? Líbí se mi Nuna Leaf, neznáte nebo aspoň značka výrobce dobrá ? Odvádím myšlenky 😀

sju2929
13. zář 2018

@regeditka takove levnejsi 😁

Ja nad houpacim lehatkem premyslim.. ALE! Spousty nazoru... nekomu vyhovuje, nekomu vubec.. to same vibracni.. dokonce mam znamou, jejiz mala nemela rada ani jedno.. tak proste nevim co mam koupit, nemam.. jestli se na to vykaslat, nebo jak...

knoflikarka
13. zář 2018

@regeditka Zjistí si, jak to má tvoje vybraná porodnice, ve fakultce v Ostravě třeba muže být doprovod i u císaře, tedy se spinálkou určitě, akorát chtějí poplatek. Teoreticky jde po spinálce i bonding, ukazovala nám to aspoň PA na kurzu, že třeba v Krnově to dělají, ale většinou to nedělají, proto kdybych měla jít na plánovaného císaře, tak se spinálkou a doprovodem, aby mohl být po porodu bonding u tatínka.

ojo
13. zář 2018

@regeditka mám to nejvíc profláklé lehátko od fisher price. Na starší děti jsem neměla a nechybělo, na mladší jsem si ho půjčila od kámošky a využívala hodně na obě mimina, takže čekám, že zase využiju 🙂

laja64
13. zář 2018

@regeditka u lokalky může co by nemohl. U kamarádek taky byli tatinkove co řídili CS.👌

codal
13. zář 2018

Tak holky, dnes tři týdny do porodu, monitor ok, jsem zatím zavřená, nic se nechystá, prý se mám začít víc hýbat a sexovat. Jakobych za tou svou dvouletou cacorkou furt nebehala😀...

regeditka
13. zář 2018

@laja64
@knoflikarka u nas pispu, ze u operativniho zakroku = CS doprovod byt nemuze, doprovod ceka v predsali a pokud stav dovoli, bonding je umožněn. Ale zeptam se na to, vim, ze by mi to psychicky hodne pomohlo.

@sju2929 je to palka, ale daji se sehnat pres bazar za polovinu

laja64
13. zář 2018

@regeditka určitě se zeptej 👌

natysnovec
13. zář 2018

Ted sem si dlala vanu a levandulovou sul...tak sem zvedava😉😉

Strana