icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

knoflikarka
13. zář 2018

Holky, co vše dělat pro přípravu k porodu? Už (34-35 tt) piju maliník, jím lněné semínko, datle, pokouším se o masáž hráze, od 36. tt plánuju Aniball a Arnicu Montanu. Vím, že hodně předbíhám, ale chci udělat maximum, jelikož na předporodním kurzu jsem se dozvěděla, že prý často ženské mají porody jako jejich matky (máma i teta vyvolávaný) a že po IVF přirozený porod moc nejde, což je taky náš případ. Taky dle PA na kurzu bych už měla pociťovat tvrdnutí břicha, které buď nemám, nebo neumím poznat. Nenechávám se tímto moc vystrašit, ale přecejen mi to v hlavě vrtá a ráda bych udělala vše, co je v mých silách...

darkwitch
13. zář 2018

@knoflikarka ja jsem u první neměla tvrdnuti bricha vubec, na porod jsem se nepripravovala nijak a byl vcelku rychly a pohodovy... mamka rodila vsechny deti brzo, ja první rodila tri dny před termínem,tak to uplně stejné nebude... jak to bude ted se uvidi 🙂

ojo
13. zář 2018

@knoflikarka mě už jen napadá sex, přidat fyz. zátěž a tak, když nechceš vyvolávaný 🙂 mě už břicho začíná tvrdnout, ale já tahám denně ty dvě malé děti, chodím často po schodech, včera jsem vozila písek v kolečku do pískoviště, ještě i posekám trávu sekačkou, takže ta zátěž je znát...

petbul
13. zář 2018

@regeditka u nás je to stejné, u ČS otec ne, ale bonding je prý běžný pokud si ty ready. A hned rooming-in takže já jdu do spinalu, ale ještě má cca 2 týdny aby si to rozmyslela opice 🙂

natysnovec
13. zář 2018

Nic se nedeje...asi misto soli mel byt nejaky olejicek...Ja tomu.proate nepomuzu..
Zitra umeju okna a bude.😉

tasmyska
13. zář 2018

Tak to nevím, moje máma porodila 5 dětí a nejhorší byl ten poslední porod. Moje ségra ( dvojče ) měla všechny 3 porody do 4 hodin za sebou a já 22 hodin, strašný křížových bolesti, kontrakce po 3 minutách a porod je dodnes tou nejhorší vzpomínkou a zážitkem, jakým jsem si prošla. A to jsem se připravovala úplně se vším. Aniballem, kurzy, maliníkem, semínky, plaváním atd....

petronelas
13. zář 2018

@regeditka ja jsem si porod CS uzivala.A to doslova.Byla jsem uplne v euforii,ze mimco bude kazdou chvili uz na svete.Manzel u porodu nebyl,mela jsem epidural.Bojim se i brani krve.Takze pokakana az za usima,ale ted ty hormony jsou tak silne,ze ti to vubec neprijde jako neco strasneho.Proste to vydrzis.I kdyz ted to mam taky tak ze se bojim toho epiduralu ale spoleham opet na hormony.Je to nadherne byt u toho kdyz ti mimco vytahnou a hned ho uslysis.Me ho jenom ukazali,ale neprikladali na telo a k prsu.I tak to bylo krasne.Potom nasleduje ta horsi cast.Pomahaji ti sestry do sprchy a prvni postaveni z postele byl pro me ten nejhorsi zazitek.Postupne se to zlepsuje,

petronelas
13. zář 2018

Holky ja jsem strasne protivna na manzela a nervozni jak pes.Uz bych to chtela mit za sebou.Bricho mam obrovitanske a uz me to nebavi.Mate to taky tak? Na druhou stranu jsi rikam ze budu jeste vzpominat jak jsem byla 2v1.

tasmyska
13. zář 2018

No já jsem už taky na facku. Strašně mě bolí záda a kyčle, takže nemůžu spát. Ráno jsem protivna jak činže a úplně rozlámaná. A když jede manžel s prckem na výlet, tak tady porad běhám s hadrem, místo abych odpočívala 😝😀 už to chci mít strašně za sebou. 🙏🙏🙏

natysnovec
13. zář 2018

@tasmyska jeee🍀🍀😍😍a ja myalela ze sem tu jedina...mam uplne to same co.tyy...

knoflikarka
13. zář 2018

@tasmyska Já taky úplně nesouhlasím s tímhle názorem, a vůbec s hodně názory PA, co vede náš kurz. Jen radši dělám, co můžu, ale vím, že nakolik to může průběh porodu ovlivnit, je diskutabilní...

natysnovec
14. zář 2018

To je takovej luxus kdyz se vzbudim a ono prsi❤❤❤❤

laja64
14. zář 2018

@petronelas protivná ne, spíše tak nějak unavená, ale taky pořád lítám s hadrem. Chlap ráno vozí i malou do školy, abych mohla spat, ale stejně s nima vždy ráno vstanu. Malé začaly tréninky, tak 3x tydne jsem s ní odpoledne pryč. Párkrát za den mivam slabe poslicky, tak už se taky těším až budu mít malou v naruci😂

petronelas
14. zář 2018

@laja64 taky vozi chlap maleho do skoly a s nimi vstavam v 7hod.Dat svacinu do tasky a tak...stejne v noci moc nespim.Mam to jako ty i s poslicky.Uklizim taky porad dokola.

petronelas
14. zář 2018

Holky,potrebuji umyt okna.Co na to rikate? Je to dobry napad nebo nejaka povera ze se to nesmi v tehu?

laja64
14. zář 2018

@petronelas dělám to když potřebuju, na těhotenství se neohlizim. Slyšela jsem jen že se nemají prý zvedat ruce, ale já si umyvala celou koupelnu, skákala na židli a dolů, zvedala ruce. Dělej co ti je příjemné 😊

dusovkam
14. zář 2018

@petronelas Já dělám vše co potřebuji a prdím na pověry. 😂 To bychom holky nemohly pomalu nic ...😂 Já si teď o víkendu umyla okna, včera vydrbala koupelnu a vygruntovala byt.. 🤣

Jinak taky už začínám být dámy pěkně protivná a dneska jsem už vyjela i na babu v MHD, která se cpala ke dveřím a praštila mě do břicha tou nákupní taškou na kolečkách, i když jsem vystupovala taky.. 😞 No to bylo zas terno...

natysnovec
14. zář 2018

Hoolky ja mela dneska v kiku suprovy ulovky...😀😀jak na tu nasi nenarozenou princeznu tak i na tu nasi velkou princeznu.😘😘mam takovou radost❤❤

regeditka
14. zář 2018

@petronelas dekuju, to mi moc pomohlo! Opravdu moc

petbul
14. zář 2018

@petronelas jeee to by člověk nemohl nic... Já uklízím úplně stejně jako netěhotná na MD, to znamená furt🙂)) okna ale teď na podzim vynecham, vím že bych pak večer a v noci hrozně trpěla. nejspis vyuziji služeb nějaké úklidové služby...

ojo
14. zář 2018

@petronelas dělám všechno, se 4 dětma doma bych s pověrama asi už nepřežila 😀 😀

petronelas
14. zář 2018

@regeditka tak to mam radost ze jsem ti pomohla.Ted me ceka druhy cisar,tak to snad taky preziju.😉

petronelas
14. zář 2018

Tak ja se na ty okna pristi tyden taky vrhnu.Snad se nic nestane.🤔

kusanagi87
14. zář 2018

@petronelas Kamaradka tak umyvala okna a cely byt na velikonoce, no a nasledne pak předčasně porodila v 24 tt. Chyba sice byla, ze ji lekari dost nevarovali, ze takove veci s vcesnou placentou nema delat, ale bohuzel no.
Ja nic takoveho riskovat nebusut. Letos umyva manzel a kdyz to neumyje, tak bohuzel.

darkwitch
14. zář 2018

@petronelas ja si mytí oken nechávám na dobu kdy mi porod uz nebude vadit 🙂 takže az se mi bude chtít tak se do nich pustim a pokud se mi chtít nebude tak se svět nezbori a umyta nebudou a zůstanu u toho ze se v tehu myt nemaji 😀

knoflikarka
14. zář 2018

@petronelas Taky okna neriskuju, vše ostatní dělám, ale okna jsem chtěla, ať udělá manžel a neudělal, tak prostě minimálně do konce šestinedělí nebudou.

laja64
14. zář 2018

Holky ještě to miminko ❤❤

veraakubik
14. zář 2018

Ahojky,když to tady čtu-dělám všechno,se 4 dětma a chlapem od pondělí do pátku v práci kdybych měla brát ohledy na pověry tak tady asi shnijeme..V noci špatně spím,vstavam v 6,odvážím děti to škol,malou do školky,dělám vše co je potřeba,vařím,uklízím,žehlím,peru..Máme velký barák,velkou zahradu a tak je co se ohánět..Do školky to máme z parkoviště do kopce,beham to 2x denně..Jinak dnes jsem byla na kontrole,jsem 35+5,malá je hlavičkou dolů,vše v pohodě...Akorát teď koukám do prukazky a mám CS 2.. Kolik tam máte vy?!Doktorka nic neříkala,jen že to vidí ještě na dlouho,říkala jsem jí,že ještě příští týden musím vydržet,protože mám péct svatební dort a rolady a pak že už bych klidně rodila a ona říkala,že si myslí,že vydržím dýl..

tasmyska
14. zář 2018

Tak to já jsem jedné slečně studentce za umytí oken zaplatila a mám pokoj. Máme hodně francouzských oken a k tomu venkovní žaluzie a na to s těmi bolavými zády prdím. Stačilo, ze jsem zehlila skoro 3 hodiny naše úžasně mačkave záclony v těch vedrech a málem se rozpustila.
👉 jinak dneska jsem byla na monitoru a vyšetření a paní doktorka do mě šáhla tak, že mě bolí i sedět. Ale hemiltna mi dělat nemohla ne, když jsem teprve ve 38tt ne? Jsem dneska úplně grogy😫

martina250703
14. zář 2018

Já jsem myla i okna. Poslední zapomenuté před týdnem. Dělám vše co normálně. Ale je tedy pravda, že mám těhotenství bez problémů. Na druhou stranu čekám první, takže si můžu i dovolit si kdykoli lehnout.

Strana