icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
14. zář 2018

@tasmyska hamiltona by nikdy lékař neměl dělat bez tvého vědomí- i když vím o dost pripadech, kdy se tak stalo😑 Pokud jsi celkové ty i mimi v pořádku pak už teprve ne.

martina250703
14. zář 2018

@laja64 Krásný. Velká ségra už se těší ☺

dusovkam
15. zář 2018

Teda holky, už to chci mít za sebou.. 😑 Čtvrtou noc po sobě opět co dvě hodiny vzhůru,jak kdyby malej chtěl už na svět, od včera od večera furt pocit jak na velkou, do toho poslíčci.. 😑 A to mám jít odpo s dcerou a mužem na Dožínky.. Podle dr. jsem ještě uzavřená a na kontrolu jdu až 3.10. 🙄😏

laja64
15. zář 2018

@dusovkam úplně tě chápu. Já to teda nemám tak často, jen vždy před spanim -kolem 22h malá řádí jako kdyby chtěla z břicha vyskočit, někdy i v noci ale to vždy jen na chvilku. Po tom 3.10.bys už měla chodit na kontroly každý týden ne? Já jdu 24.9.- to budu 36+4 a pak už budu chodit každý týden. Doufám že tam půjdu max.2x a budu rodit👌 Ten poslední měsíc je vždy k nevydrzeni 🤔

petronelas
15. zář 2018

Ja myslela ze uz tuhle noc porodim.Strasna bolest bricha,zad,pocit na zvraceni.Celou noc jsem rozdychavala bolesti a chodila po baraku.Cekala jsem jestli se to rozjizdi nebo jestli jenom poslove.Ve ctvrtek jdu na prvni navstevu do nemocnice,tak jsem zvedava co vymysli.Hlavne jestli porad bude mimi koncem panevnim.

laja64
15. zář 2018

@petronelas ty už to máš za par😊 ještě týden a můžeš rodit☺ Snad se prcek otoci💗

natysnovec
15. zář 2018

Tak ja vcera zase opef v porodnici....na vlozce sem mela nejake vodnate cosi tak sem to polila temesvarim a ono to zmodralo jako plodovka a v nemocnici rekly zze nic...tak zase planej poplach🤔🤔🤔

biciklissie
15. zář 2018

Ahoj holky. Tak já byla včera na poradně a opět nic moc. Mám nějaký zánět, ale vůbec jsem si toho nějak nevšimla, až když mě vyšetřovala, že to bylo dost nepříjemný. Ale to není tak hrozný, horší je, že malá je pořád malá. Jako roste, ale i tak. Podle gyndařky má teď cca 1800 g, jsem v 35. tt. Gyndařka mě hned odeslala na kontrolu do porodnice, ať už si mě převezmou do péče, že by to už u ní nemělo smysl, neb by mě stejně pořád posílala na další kontroly. Chci rodit na Obilňáku, tak prý tam mám jít hned. Tak zatím zkušenost dobrá, všichni byli milí, jen jsem tam čekala tři hodiny, na doktora, který prý má zkušenosti s posuzováním těch velikostí. Skrz ten zánět a asi i nervy mě šíleně bolelo to jeho vyšetření (železa, moje gyndařka vyšetřovala jen rukou), tak to byl dost trapas. Ultrazvuk ale opět ok, podle doktora má malá cca 1900 g, ale je prý v 10%, tedy pouze deset procent všech miminek ve stejném týdnu mají tak nízkou váhu. Jinak závěr stejný jako minule, vše se zdá v pořádku, průtoky, placenta, takže prostě je stále asi jen menší. Jdu opět za týden, už tedy jen Obilňák. Rovnou i zmínil, že až začneme plánovat porod, tak to s nejvyšší pravděpodobností vypadá na císařský řez. Ona je pořád i koncem pánevním, ale bude to hlavně kvůli té nízké váze. Tak se s tím vším začínám smiřovat, protože pokud poroste stejně jako dosud a vydrží tam až do konce, tak i tak bude mít maximálně 2300 g, pokud hodně poroste, tak snad těch 2500 g možná? Jsem z toho docela špatná, ten start do života - císař, pak zřejmě inkubátor. Celkově jsem teď děsně vystreslá, jak mi to včera celé došlo. K tomu malá teď míň kope, do toho ten zánět, nachlazení a ty okolnosti... Nemám nic malého nakoupené na ni, začala jsem až 56, něco mám dokonce až 62. Co mám dělat? Mám koupit alespoň dvoje dupačky 50 nebo jak se mám dovybavit? Nikam se moc nedostanu, tak kde nejlíp objednat... Jinak počítám s ohrnováním, ale aby to nebylo tak na to ji sklepat někam do rukávu celou...

biciklissie
15. zář 2018

Šmankote, pardon za ten dlouhý text, zase...

niki1107
15. zář 2018

Holky, tak ja jsem asi divna, ale ja jsem uplne fresh 😁. Kdyz pominu celodenni pohyby, kdy mi bricho vystreluje do dost nevzhlednych tvaru, neustaly rypani do pravyho zebra, zadychavani se jako prase a sem tam unavu na zblazneni, tak jsem akcni jak svina. Denne teda vstavam v 5 rano, protoze uz pak nemuzu usnout, ale energie mam na rozdavani - nachodim desitky km se psem, opet jsem radila v ovocných sadech a nasbirala kolem 2 metraku svestek, mam doma vygruntovano jak nikdy a celkove se pres den nezastavim, protoze se mi nechce valet. Ani asi nemam zadny bolesti (a nebo je povazuju za normalni, takze asi nemam potřebu se nad tim pozastavovat?), kazdopadne v pondeli mam posledni poradnu u dr, bude mi delat stery na streptokoka a pak uz co tyden navsteva v porodnici, tak doufam, ze bude vse ok. Jinak uz se zmenily poznámky okoli z "az v rijnu?" na "jeste ses cela?" 😁😁😁. Ale uz se neskutecne tesim, az tu bude malicka s nami, i pres ten buben se chodim kochat do detskeho pokoje a nemuzu uverit, ze budeme mit dite 💜. A jinak jsem si vytycila idealni termin k porodu, jeste to musim s malou probrat, ale chtěla bych rodit 1.-10.10. - datum 10.10. mi prijde extra magicky, tak uvidime ☺ (TP mam 13.10.).

laja64
15. zář 2018

@niki1107 chtěla bych taky rodit tak nejlépe 8.10.🤔😂 Uvidíme co zmůže ta reflexní masáž nohou 😃 No uz to máme za pár 🍀

niki1107
15. zář 2018

@laja64 Presne tak - uz jen chviličku 💓. Ja se fakt tesim, az tu budem "odpadavat" z klubu tehulek a budem posilat fotecky tech nasich lasek ☺ !

kusanagi87
15. zář 2018

@biciklissie Take jsem byla 2x na Obilnaku; mam zvysene protilatky a bohuzel rostou skokove, tak se to musi hlídat. Takze kontrola prutoku, aby se vcas pripadne podchytilo, kdyby mala byla anemicka....nastesti zatim v norme, takze nehrozi transfuze pres pupecnik, jen drivejsi porod. Od 37+1 se to bude planovat; opet vyvolany. Jen se podle dalsich vysledku rozhodne, zda budu moci rodit u nas v porodnici nb tam, kde je novorozenecka JIP. I tak bude mit zrejme silnou zloutenku, takze nekolik davek fototerapie.
Mala je vetsi nez tvoje mimi, ve 33tt mela 1900 g, k porodu teda snad mezi 2500 - 3000 g (aspon doufam). Nakoupila jsem dodatecne i 56; v Cocodrillo. Nejmensi jsem asi videla v Tesco od FaF. Tam mají i pro male a pak newborn a pak do 1 mesice atd.,tak jsem si rikala, ze pripadne jeste tam. A jinak snad od 46 jsem videla pred rokem v KIK 🙂 a pak uz me napada jen online pres eshopy. Take porad premyslim, co a kolik v tech malych dokoupit, ptz manzel to pak nenakoupi a ja se nikam pri 2 detech nedostanu.
Jinak kamaradka měla chlapecka 3080 g a 48 cm, narozen v 37tt, a ze byl proste drobnejsi tak uzila hodne 56 a ze zacatku i na par dnu 50....

Uplne chapu, jak ti je. Ono to stresuje, jak si to vse clovek predstavi komplexne. Ale neboj se, vse dobre dopadne 🌸 Ja jsem z dvojcat, narozena pred 30lety ve 34 tt, vaha 1700 g, pak samozrejme ubytek. V inkubátoru chvili, ptz pak byl treba pro jine deti, tak jsem byla jen na perove perince. A ted mam 165 cm, 54 kg (bezne) a telesne ani mentalne (mysleno i IQ 😁) me takovy porod a vaha nepoznamenaly 🙂 A ted je medicina uplne nekde jinde a v Brne se na takove deti specializuji 👍 Bude to v poradku 🌸

biciklissie
15. zář 2018

@niki1107 Tak to je super, že máš tolik energie. Já mám právě problém s chozením, za chvíli mě začne píchat v podbřišku a když nezvolním, tak je to horší a horší. S ohýbáním je to to samé, dělá mi to děsně zle. Jinak tedy držím pěsti s tím termínem, bylo by to krásné datum.

biciklissie
15. zář 2018

@kusanagi87 Ahoj a moc Ti děkuju. Nemáš to tedy snadné, ani jsem nevěděla, že takové komplikace existují. Tak je dobře, že Tě sledují a držím pěsti. Já ani nevím, některé maminky představa císaře děsně vadí a chtějí rodit přirozeně málem za každou cenu. Takhle to nemám, vím, že má své nevýhody, ale i výhody, takže myslím spíš na ně. Ale teď mě to nějak vzalo, že to není jen krásné miminko, u kterého se budu potýkat s tou péčí o ně, ale že jde fakt o hodně, aby měla dobrý start do života a byla zdravotně v pořádku, já jí dala tu nejlepší péči. Asi mi prostě dochází na realita. Zajímavé ty zkušenosti, co píšeš. Já mám cca 156 cm a působím asi fakt drobně, i když postavu tedy mám krev a mlíko🙂. Tak doktoři pořád, že malá bude po mě, ale já jsem měla po narození 3,8 kg, možná i víc, už nevím přesně. Se to nějak zvrhlo až potom🙂. Moc díky za typ na ty obchody Zkusím asi to FaF, nevíš kde v Brně by byl velký výběr? Škoda, že zrušili to Tesco u Vaňkovky, to by se teď hodilo... Dá se to docela v tom Tescu u Ikei? Do té budeme mít cestu teď někdy. Jinak e-hsop asi nemají, co?

dusovkam
15. zář 2018

@laja64 Jj, to už budu 36+2, ale stejně je to divný.. U dcery jsem chodila už od 34.tt. i na monitor a tady čekám hroooozně dlouho 😂Plus mě čeká ještě ta riziková poradna ve FN skrze císaře před osmi lety.. Achjo... 🤔 Teď jsem se trochu prospala tak mi je lépe, ale stejně jsem jak mrtvola 😁 Taky tam nechci chodit moc dlouho- už jsem chlapa připravila na to že ho pak budu prudit s tulením a včera jsem si už koupila maliník a začnu v pondělí sosat. 😊😆

kusanagi87
15. zář 2018

@biciklissie Take jsem nevedela, ze takove problemy existuji 😀 Az kdyz kamaradka pred nejakou dobou resila vcesnou placentu a porod v 24 tt a byla na oddeleni, kde byly same takove problemy. A me nezabrala po 1. porodu injekce anti-D globulinu (dava se jedna unifikovana davka vsem bez ohledu na to, kolik krve maminky a miminka se po porodu smisilo), takze sice protilatky cele tehu zvysene, ale ted skokove rostou. Jak skoci o 1 uroven, uz jsem nad rizikovou hranici. Ani si nedokazu predstavit, ze bych tohle resila treba ve 20 tt - do hranice porod/potrat jeste daleko ze. No fuj! Je mi blbe, jen na to pomyslim!
Doktorka me poslala prave do Brna, kde jsou na reseni takovych situaci lepe pripraveni a vybaveni, jinak jsem z UH. Coz mi pripomina, ze tady je Tesco takove mensi a cosi se na ty male drobky da vybrat 🙂, takze verim, ze v Brne bude tuplem vyber a jeste vedle Ikei. To jsou velke obchodnaky vedle sebe. Tady ve Zline Tesco take zrusili :-/ Sice jako obchod uz bylo hnusne, ale obleceni tam bylo milionkrat vice jak v UH....
Minule jsem v Brne take skoro vysedela dulek a vychodila cesticky. Byla jsem na 13 hod, tak 12:30 uz jsem byla tam, kdyz to mam 70 km. No na radu jsem prisla v 15:20...uz na nervy, ptz manzel s 2letym synem cekali celou dobu venku na hristi. Doktorka mezitim bezela jeste k porodu, no budiz....Ale sestra pak prede mnou chtela vzit jinou starsi netehotnou pani s tim, ze "se mnou to bude na dlouho" 😠😖😵 Ta ale pustila pred sebe dalsi starsi netehotnou pani, ptz ji mel jet za chvili autobus...No nic, rikala jsem si, ze pak snad logicky vezme me - tehotna, rizikova, vedela, ze to mam domu 70 km a venku druhe dite. A nez jsem se nadala, tak zavolala dovnitr tu prvni starsi pani, kt chtela puvodne vzit! Kazda tam byla 20 min! Malem me kleplo! 😈🙄 No a ja jsem pak byla venku za 10 min i s provedenym UZ, prutoky a zpravou pro mou lekarku. A pry ze se mnou to bude na dlouho...No uprimne doufam, ze uz tam nepojedu a ze pokud budu muset rodit tam, kde je neonatologicka JIP, tak ze bude stacit ve Zline.

BTW Kamaradka ma 155 cm a te rovnou rekli, ze pri teto vysce se rodi cisarem. Ja muzu i pres operovanou pater prirozene, ale zase mi nejde napichnout epidural a CS jen v plne anestezii. To si nevyberes 🙂😒

laja64
15. zář 2018

@dusovkam jojo já malinik piju od včera 😂 chutná mi to. Na dcerku nefungovalo nic, dlouhé procházky, sex...nic. Tak uvidime 😃

biciklissie
15. zář 2018

@kusanagi87 No právě, člověk k tomu přičichne, k těm možným problémům, až sám sebou nebo blízkým okolím. Proto je to teď takové divnější s těmi bezdětnými kamarádkami, některé zkušenosti jsou prostě nepřenositelné. Tak to máš pravdu, při té hranici porod/potrat mě taky strašili a bylo to hrozné. Jo aha, já právě myslela, že jsi z Brna, když jsi zmiňovala Obilňák. Tak určitě na ty Tesca mrknu. To tedy musel být opruz s tím čekáním. Já šla akutně, tak jsem s čekáním počítala, ale ani tak to nebylo nic moc. Jak jsem s tím vůbec nepočítala, tak jsem sebou neměla jídlo a ani pití a ráno jsem měla akorát jeden oplatek a trochu čaje. Tak jsem se šla alespoň napít na záchod, ale jinak nic až do tří. No a přišli tam nějací tři cigáni (pár a dvě nějaké starší ženské), co se tam celou dobu hlasitě bavily, vyzvídali na ostatních soukromé věci a taky jim čekání přišlo dlouhé, takže byli hnusný na sestru. A na mě prý, že jsem jako před nimi nebyla (jako byla, ale stejně šli přede mnou, když jsem čekala na toho special doktora), pak tam ještě po sobě nechali odpadky, tak to tam nějaká těhule po nich hodila do koše. Děs... Tak mě vůbec nic s tou výškou neříkali, že bych kvůli tomu nemohla rodit přirozeně, až teď s tou porodní váhou, divný.

darkwitch
15. zář 2018

@biciklissie věř, že všechno dobře dopadne, budeš vic hlídana a malá bude v pořádku, ja se narodila někdy ve 36tt s váhou asi 2,25kg a v inkubatoru jsem nebyla a po třech dnech nas s mamkou propouštely a to bylo vic jak před třiceti lety, brachove jsou dvojčata a jejich váha byla vyšší než moje, ale narodili se ve 34tt tak ještě do inkubatoru museli, ona ta váha není všechno a malá to určitě zvládne i kdyz bude drobnější 😉 mimochodem jan tu váhu krásně dohnala a ted bych mohla mit vetsinu času min 😉

petronelas
15. zář 2018

Holky,me je tak divne i ted pres den.Toci se mi hlava a je mi des.To jdeme v 15 hod na oslavu.Mam obavu jestli vubec vydrzim do ctvrtka nez pujdu na ten monitor.Doted mi bylo uzasne a ted je tomu asi konec.Uz se to asi blizi 🤔

biciklissie
15. zář 2018

@darkwitch Moc díky, to zní útěšně. Já si ty nejhorší scénáře raději ani nepřipouštím, ona i jen ta hrozba inkubátoru je dost děsná a dál už raději ani nepřemýšlím. Pořád si říkám, jestli doktoři něco nepřehlédli, co bych mohla udělat já atd. Ale prostě člověk musí jen doufat a čekat. Snad tam vydrží co nejdéle...

dusovkam
15. zář 2018

@laja64 Já ho pila i u dcery a je to mňamka 😁 Dneska jsme celý odpo trajdali venku, tak se modlim za klidnou noc.😁 Pravda že mě týral i venku- to zas bylo něco- ujdu pět metrů a kopanec jak 🐄🐮 😂

laja64
15. zář 2018

@dusovkam my sedíme na zahradě, grilujeme mořské příšery, dám si sklenku vína a budu doufat že se malá uspí a bude spát celou noc. Taky dostávám kopačky do žeber a hlavou tlačí spodek👌😃

cleer00
15. zář 2018

@niki1107 jo mám to sameee cítím se fresh žádné bolesti. 😉Termín mám 10.10 😁😃

tasmyska
16. zář 2018

@cleer00 jeeee 10.10.2015 je můj první syn. Jsem zvědavá jaké datum se nám podaří tentokrát🤗

tasmyska
16. zář 2018

Holky kdyby jste chtěl někdo kód na dny Marianne do Lindexu tak je marianne20

dusovkam
16. zář 2018

@laja64 Těžká pohoda .😆 Mě zas dneska čeká další výlet- ani si neodpočnu. 😂 Zlatě když ten mrňavej vetřelec byl KP, teď už je to brutus 😂

regeditka
16. zář 2018

@niki1107 ted ctu knizku "K porodu bez obav" a nekolik maminek potvrdilo neskutecny prival energie pred porodem, tak ze by?

@biciklissie neboj se, mala to dozene. Vem si, ze bys mela 5ti kilove mimco, by te roztrhalo. Dulezite je, aby mala zustala, dokud sama nebude chtit na svet. To je pro mimca vetsi zahul, indukce atp. Cetla jsem nekolik pribehu, kdy se narodilo 750g miminko, kilove a jsou to nadherne deti. Nepremyslej nad tim, jak prijde na svet. Ze 60ti scenaru, ktere vymyslís a budeš se trapit to bude 61 scénář. Uklidnuj ae tim, ze at bude mala jakkoliv, jeji prichod na svet muze ovlivnit o tve rozpolozeni, hod se do klidu a ver v dnesni pokrocilou medicínu.
Ja si tohle opakuju kazdy den a celou dobu, bojím se, ze vyvolani necha na male nasledky, nebude pripravena jit ven. Je to proti prirode, ale tyrat se tim nesmim, i kdyz je tezke myslet na neco jineho

biciklissie
16. zář 2018

@regeditka Moc díky. Už jsem se fakt trochu uklidnila. Mě tedy asi ani ta představa vyvolání a ani vlastně toho císaře až tak neděsí. Jsem ten typ, co docela dokáže věřit západní medicíně a doktorům, tak o to je asi jednodušší. Jen jsem to předtím asi trochu vytěsnila, že to třeba dožene a teď se prostě teprve smiřuju s tím, že to nebude ideální start do života, malinká a císař. Ale zvládne se všechno. Teď jen doufám, že zůstane uvnitř co nejdéle, "ať se peče", jak říká manžel🙂. Tak snad se Ti to vyvolání vyhne, ale zkus to brát tak, že i příroda někdy chce šílené věci, takže všechny musíme hlavně doufat, že se vše sejde na půl cesty - tak akorát nejlépe pro ty naše díťátka...

Strana