icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

natysnovec
26. zář 2018

@dusovkam sem jak zarikavac😁😅Ale odesla mi hlen.zatka...

kamila215
26. zář 2018

@knoflikarka Já bych také jela, kdyby se to opakovalo. Dej pak vědět, jak si dopadla✊😊

dusovkam
26. zář 2018

@natysnovec No vida, vida 😁

natysnovec
26. zář 2018

@dusovkam des bes...je to dlooouhy

kamila215
26. zář 2018

@natysnovec Ať už to máš brzy za sebou!!!

jitiss
26. zář 2018

Ahoj holky, tak jsem dnes byla v poradně a moc mě nepotěší dr. Podle MS jsem 35+6 a váhový odhad už máme rovné 3kg. Můj dr mi řekl, že jsem drobné postavy a že se trochu obava jestli malého vůbec budu moct porodit a když jsem byla na utz v nemocnici tak mi dokonce udělali odhad na 3,1kg a dr mi řekla, že kdo to nezkusit tak neví. Měřím 163cm. Jsem trochu z dnešních kontrol vystresovana. Jsem prvorodicka takže navíc vůbec nevím do čeho jdu.

laja64
26. zář 2018

@jitiss Já mám stejně cm jako ty, možná o cm více, malá měla 3,68kg když se narodila a v pohodě 👌

ah1234
26. zář 2018

@jitiss moje teta porodila stvorkilove dieta a ma ledva 160cm a rodila 50 kilova. 163 cm nie je malo 🙂 a hlavne.. Je to len vahovy odhad 🙂 🙂 nestresuj sa

jitiss
26. zář 2018

@laja64
@ah1234 děkuji holky za uklidnění. ☺️ Jsem zvědavá jak dopadne mě. Cs skóre mám 4. Takže se ještě nic nechystá takže jsem zvědavá kolik ještě přiberem.

knoflikarka
26. zář 2018

Tak jsem holky volala svému Dr., který mi radil jet rovnou do porodnice. Od rána už to tolik neteklo, takže roztok na vložce neukázal nic, i podle všech vyšetření je malá ok a já prý otevřená na špičku prstu. Taky mi bylo řečeno, že posouvání termínu po 1. screeningu je prý blbost, takže mě brali jako 37. tt. Prý teda buď s největší pravděpodobností výtok, nebo i trocha plodovky to být mohla, ale dál neodtéká a malá jí má ještě dost. Nicméně ani jako na plašící prvorodičku se na mně nikdo nedíval přes prsty, vyšetřující Dr. byl vyloženě sympaťák a říkal, že jsem udělala dobře a kdyby se něco nezdálo, ať přijedu radši znova, takže zkušenost z FNO dobrá. Nicméně ptala jsem se v nemocniční lékárně, jestli mají ten roztok, protože jsem vyčetla, že lékárny u porodnic ho mívají, ale bohužel nemají. Radši bych ho teda měla doma, abych nemusela plašit...

kamila215
26. zář 2018

@knoflikarka Tak super😉, jsem ráda, že je vše v pořádku😊

laja64
26. zář 2018

@knoflikarka Tak to jsem ráda , že jsi ok. 😊Mě ted ve FNO vyšetřoval Mudr.Paleček, když jsem trochu krvacela po styku a taky superni. Já tam s nima byla spokojená i před temi 6lety.

veraakubik
26. zář 2018

@jitiss Buď v pohodě..Já mám 165cm a prvorozeny syn měl 4240g a 54cm..A porodila jsem ho normálně,nestresuj se,všechno dobře dopadne! Navíc ty váhové odhady jsou vážně jen odhady..

jitiss
26. zář 2018

@veraakubik díky ☺️

martina250703
26. zář 2018

@knoflikarka Ja jela takhle jela minulou nedeli rano. Temesvary negativni. Doktor rikal to same, ze je dobre, ze jsem prijela a at klidne prijedu znova. A druhy den mi praskla voda 😊

agneska7
26. zář 2018

@laja64 a co ti na to rekl? Me se to tet taky stalo bylo to takove ruzove spineni ale ja teda k dr. Nesla cekala jsem jestly to prejde v krev a nastesti ne

laja64
26. zář 2018

@agneska7 Mi taky růžové spineni ale s krví, vysetril vnitrne zrcadlem, pohmatem, udělal vnitřní i vnější ultrazvuk. Vše bylo ok, ale může se utvořit i hematom-proto jsem jela. Řekl, že do dvou dnů by kvaceni-spineni mělo ustat,popripade by mělo být dohněda. Kdyby pokracovalo-krvaceni, tak přijet, znova mě i mimi prohlednou. Když jsem čekala dcerku, nic takového se mi nestalo. Bavila jsem se teď o tom i se svým gynekologem a rikal ze se to stává. Dole je vše více prokrvené atd. Pokud to není vyloženě cestva červená krev a neteče, je to celkem v pohodě

agneska7
26. zář 2018

@laja64 no to jsem si prave rikala ze je to tam vice prokrvene tak jsme to asi podrazdily no trvalo to jen prez noc rano uz ani stopa tak jsem to nijak neresila . a dekuji za odpoved 🙂

knoflikarka
26. zář 2018

@martina250703 no já bych nejraději aspoň týden vydržela, ale uvidíme 😉

sju2929
26. zář 2018

@kamila215 no tak kontrola.. to bylo dneska “toco” holky.. :/

Dr. Se nelibil utz, nesly natocit ozvy, maly mel nejake undulace v brise nebo co.. takze me hned posilala do porodnice na jiny utz. Tam uz se podarilo ozvy natocit... otevrena na prst volne, hrdlo mekke, plod naleha.. avsak!!!! Dle nejakeho jwjich utz ma me dite pry 4600g! Chapete to? Kde to do prdele vzal? 🙈🙊 takze zitra znovu ozvy, v utery nejaky jiny rizikovy utz (asi kvuli te undulaci?) a planovani cs.. porod spontalni nedoporucovan...

biciklissie
26. zář 2018

@regeditka Krásné miminko, vůbec ty fotky jsou jako z čítanky o mateřství. Moc gratuluji a přeji hodně zdraví.

biciklissie
26. zář 2018

@tasmyska Také moc gratuluji a rovněž jsem se pokochala fotečkami. Hodně zdraví kompletní rodince🙂.

dusovkam
26. zář 2018

@sju2929 A řekl jim někdo že ten odhad může být +- 500 g? 🤔 A ohledně té undulace jsem ti něco našla.....
zúžená undulace je hodnocení jednoho z jevů, tzv. krátkodobých frekvenčních jevů ( oscilace křivky ). Není-li další abnormální nález,již sama o sobě zúžená undulace může vést k podezření na abnormální zásobení plodu a její nález by měl být po termínu doupřesněn oxytocinovým zátěžovým testema hodnocením množství plodové vody.Je-li pak ale vše o.k.,tj zátěžový test je normální,ex post je možné označit za artefakt a možno říci,že plodu se daří dobře.

kamila215
26. zář 2018

@sju2929 Ahoj😊, no tak to nejsou moc dobré zprávy. Přiznám se, že slovo undulace slyším poprvé. 4600g😰? To je pořádný macek!!! Ale opravdu je to, jen odhad a vůbec to, tak nemusí být. Jinak si prakticky připravená k porodu. Nezbývá nic jiného, než čekat na zítra , jak to dopadne a co ti poví. Budu na tebe myslet a dej zítra vědět, jak jsi dopadla. Já jdu také zítra do poradny, tak jsem zvědavá. Držím palce✊✊✊. Uvidíš, že to bude dobrý😘.

kusanagi87
26. zář 2018

@jitiss Ja mam 165 cm a prvni syn mel 3,3 kg a 50 cm a na mikrosekundu se mi zdalo, ze se sekl, ale jinak nic. Pak mikronastrih na 2 stehy, ptz mam pevnou hraz.

jitiss
26. zář 2018

@kusanagi87 tak to je fajn... ☺️ Já doufám, že už moc nabírat nebude...
@sju2929 ty blaho tak koukám, že dnes to byl docela hodně šílene poradny. Budu na tebe myslet. Drž se.

verundice
26. zář 2018

Ahoj ženy,zatím jsem byla jen pasívní čtenář,ale jelikož se už začlo něco dít a zrovna jste to tu některá řešila,tak vznesu dotaz - jsem ted 36+4 (TP 20.10.),dneska mi po jednodennim slaboulinkem spineni ráno odešla naráz hlenova zatka, a trval výtok s příměsí čerstvé krve,tak jsem jela do porodnice na gyndu (ještě jsem tam ani v poradne nebyla),monitor v pohode,nález také nic extra (CS 3 a otevrena na prst,oproti min.tydnu u me gyndy CS 0 a pevně zavřená🙂 ale pri vyšetření se ji zdalo,zda mi neteče plodovka.Temesvaryho roztok to nepotvrdil,ale dali mi ho domu a protoze ze me sem tam furt něco vytece (s trochou krve,i bez),polila jsem to a byl pozitivni,ale množství tak jedna polevkova lžíce...volala jsem to do porodnice a tam mi velmi nepříjemně dali najevo,že plasim,ze dokud neni jedna az dve vložky uplne durch,tak se nic neděje. Jako chápu,že k porodu to není,ale aby mi částečně ucházela voda mi taky OK nepřijde...máte nekdo takovou zkušenost? Jinak jsem bez bolesti,bez kontrakci,pohyby citim normalne...diky

sju2929
26. zář 2018

@dusovkam to vim odsud.. to s tou gramazi ... dekuji Ti 🙂
ale malem me dneska holky fakt strelilo, to vam povim... 🙊
Ja tam mam nejalou undulaci dutiny brisni u plodu, myslos ze je to ono? Jinak plodovky mam ok, placenta pry taky se neodlupuje ani nic... 🤷🏼‍♀️

@kamila215 no dej pokoj! Moje mamka si ze me utahuje, ze pry porodim prvnaka 🤔 jako nechapu to.. kde to nabral.., 🙈
No, ze jsou porodni cesty pripraveny jsem tak nejak pochopila.. kdyz mi rika “otevrena na prst, abyste neprijela jeste dnes vecer 😁” cool... akutni cs.. prooooc ne :/
Dam vedet, co mi povi zitra v te nemocnici, uz si me k sobe prevelili ;) a jestli uz stanovi datum, nebo to nechaji az na ro utery 👀

@jitiss ani nemluv.. 🙊 jako faaaakt jsem byla dneska rozhozena.. prvne na te gynde u sve dr. A pak v te nemocnici... i kdyz sestra super.. ta porad chodila a rikala, ze jsou ozvy ok 🙂

biciklissie
26. zář 2018

@verundice Ahoj. Jako úplně neporadím, ale minule mi na poradně taky lékařka říkala, že pokud je té tekutiny trochu, tak to plodovka není. Taky se mi to moc nezdá, neb jsem tady na MK četla, že může prosakovat po troškách. Tak držím pěsti...

dusovkam
26. zář 2018

@sju2929 Hlavně jestli to vědí oni ... 😂 No hledala jsem ještě ale vše je moc odborné... 🤔 Kdyby ti to aspoň vysvětlili, sakra....

Strana