Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@codal když já jsem na jednu stranu hrdinka-říkám jim,že si od nich odpočinu a v reálu se budu těšit až budu zpátky a až mi zase budou brnkat na nervy..Jinak u nás v porodnici mají i rodinnej pokoj,mimo nadstandardního..Jsem si dělala legraci,že si je vezmu všechny sebou-no,to by asi koukali v porodnici..
@veraakubik u nás v porodnici je nadstandart v podstatě neustále plnej, takže s tím moc nepočítám:-/...
@darkwitch Ja jsem mela prvni vyvolany kratce PO terminu a to bylo ok. Jenze ! porod.cesty uz byly pripravene, tak to bylo trochu jine nez kdyz ted chudaci holky musi rodit na silu s nepripravenyma cestama 😓
Tehdy jsem dostala tabletku v 7, v 11 se pichla voda, od 13 kontrakce a v 17:30 prirozene porozeno.
Ted me ale asi take ceka vyvolany a stejne jako u holek v predterminu, takze me ty jejich zkusenosti aktualne děsí take 😓
Ackoliv na dnesni kontrole (35+2) pry otevrena na spicku prstu, CS 6 a zvytek hrdla...tak snad se to chysta a pujde to dobre.
TAk jsem si dneska taky už připravila něco málo do tašky do porodnice, ještě hygienu a vyplnit nějaké ty dotazníky 🙂 nadstandart mě zatím vyšel pokaždé, tak doufám, že i teď, i když taky bývá vždy narváno...
Jinak jsem asi divná, ale já se teda fakt těším, že budu mít ty 3-4 dny od dětí klid. Vím, že se mě bude stýskat hlavně po miminách a budu chtít už být brzo doma, ale i tak se na ten klídeček v porodnici fakt těším, nebudu muset vařit, uklízet, odpovídat na žádné otázky 😀
@sju2929 Vim, ze predstava CS neni nic lakaveho, ale jsou i horsi operace a take se musi zvladnout. S CS maji lekari jiste radu zkusenosti a melo by jit o "rutinni" zakrok, tak snad.
Ja mam za sebou 8 hod operace patere a take se to muselo zvladnout. Každopádně na CS by se mi take nechtelo 😀
@codal u nás jsou tuším 2 nadstandardní pokoje a teď nově ten rodinnej,může tam být celou dobu kdokoliv s tebou.. Když jsem rodila dcerku tak byla porodnice téměř plná,jen nadstandard byl volný..Jsem zvědavá,jak to bude tentokrát..
@natysnovec Sprchu / vanu doporucuju!! Ja jsem pri prvnim (vyvolany kratce po TP) byla porad na 3 cm, kontrakce jak 🐮, ale porad tak málo otevrena. Tak mi PA napustila vanu fakt hodne teplou vodou, byla jsem v ni cca 45 min a nahle jsem byla na 10 cm a slo se rodit. Myslim, ze me zachranila od nekolika dalsich hodin s kontrakcemi co 1 min a delkou 40-140 sekund 😓
@kusanagi87 to si taky rikam... ze pro ne je to rutina a vse bude (musi!) byt ok! 🙂
Jsem v soku z toho, kolik z vas musi na vyvolani pred TP ci na CS...
@martina250703 Děkuju, no dneska měla malá odhad 2700g - vím, že to je -+650g, ale na začátek 37. tt naprosto tabulkový odhad prý, takže vlastně ani nevím, jestli opravdu menší je, nebo ne. Nicméně aspoň ten týden by ještě byl fajn. S mým štěstím to ale bude nakonec třeba 10. 10., kdy jede manžel na služebku 170 km daleko 😑.
@natysnovec Drž se, holka, doufám, že když už nic, že se aspoň zvládneš vyspat...
Tyjo já sem asi radši přestanu chodit, vy mě s těma vyvolávanýma porodama děsíte! Pozítří mám termín a furt nic, malá si tam hoví jako by se nechumelilo... Tak snad máte pravdu že po termínu už to není taková hrůza 😨
@ojo tohle říkala moje babička taky, užij si těch pár dní v porodnici kdy si odpocineš od starších dětí nekdo se o tebe postará, pri třetím porodu ji dala sestra za pravdu i kdyz si myslim ze ji to nikdy neřekla :D
@amenophus urcite se ti prckove rozhodnou ze k nam chtějí sami bez vyvolávání, aspon doufam...
@ishumisz Mám úplně stejnou myslenku-tolik miminek vyvolavanych,nebo CS přes termínem-ale proč?! Mám termín 8.10. a u mě se nic neděje..
Holky, taky jste některá z vás měla brneni a necitlivost prstů? Čím dál tím víc se mi to zhoršuje, prý to muzee být zavodnění a po porodu zmizí,ale je to des.Budi mě to ze spaní a i přes den kolikrát nemůžu ty ruce probudit k životu:(..
@kusanagi87 já bych se toho nebála, už jsi hezky připravená!!!😉😊
@natysnovec Tak jak to s tebou vypadá?
Holky mě z toho mého cvrčka asi klepne- opět hodinu co hodinu vzhůru v noci, ráno chlap do práce na šestou, tak si říkám : super dospím se, a ono kulový- v sedm zas úplně dole píchání jak blázen a do toho mě začal opět terorizovat mrňous pod žebrama... Včera jsem četla že to píchání můžete být zkracování čípku.. Ale na kontrolu jdu až příští středu a teď se bojím jet na víkend ke tchýni aby se něco nerozjelo nebo tak.. 🤔
Já jsem porod úplně vyvolány neměla. Spíš jsem potřebovala změkčit porodní cesty. Doktora spíš trápilo moje astma. Nemohla jsem už dýchat a podle ultrazvuku, už jsem přenášela. A porod byl fakt pohodovej. Pomáhalo mi se pokazdý kontrakci úplně uvolnit jako hadrova panenka. A co nejvíc tlačit na konečník při každé kontrakci a dlouze prodýchávat. Nejlíp to jde když se sedí na záchodě, nebo ve sprše. Tam člověk nemá takovej ostych, ze se pokaká a zatlačí😉 moc vám přeji ať je to rychlý a miminko vám už spinka u prsa jako teď Eliášek mně❤️🙏🤗
@kamila215 ahoj...nijak furt stejny....furt do me budou ladovat tabletky...
@natysnovec Ty bláho, ty máš teda smolíka kočko 😣. Myslím na tebe a drž se...
@natysnovec to fakt není možný😕
@knoflikarka To je krasna vaha. Vydrzis tak dlouho, jak bude potreba 😉 Nesmis si rikat, ze 10. 10. ne, to pak zafunguje zakon schvalnosti 😊

@veraakubik já si taky neumím představit, že budu bez dcery (2 roky)😢... PS. Taky koukám na Malé lásky...