icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

codal
26. zář 2018

@veraakubik já si taky neumím představit, že budu bez dcery (2 roky)😢... PS. Taky koukám na Malé lásky...

veraakubik
26. zář 2018

@codal když já jsem na jednu stranu hrdinka-říkám jim,že si od nich odpočinu a v reálu se budu těšit až budu zpátky a až mi zase budou brnkat na nervy..Jinak u nás v porodnici mají i rodinnej pokoj,mimo nadstandardního..Jsem si dělala legraci,že si je vezmu všechny sebou-no,to by asi koukali v porodnici..

codal
26. zář 2018

@veraakubik u nás v porodnici je nadstandart v podstatě neustále plnej, takže s tím moc nepočítám:-/...

kusanagi87
26. zář 2018

@darkwitch Ja jsem mela prvni vyvolany kratce PO terminu a to bylo ok. Jenze ! porod.cesty uz byly pripravene, tak to bylo trochu jine nez kdyz ted chudaci holky musi rodit na silu s nepripravenyma cestama 😓
Tehdy jsem dostala tabletku v 7, v 11 se pichla voda, od 13 kontrakce a v 17:30 prirozene porozeno.
Ted me ale asi take ceka vyvolany a stejne jako u holek v predterminu, takze me ty jejich zkusenosti aktualne děsí take 😓
Ackoliv na dnesni kontrole (35+2) pry otevrena na spicku prstu, CS 6 a zvytek hrdla...tak snad se to chysta a pujde to dobre.

ojo
26. zář 2018

TAk jsem si dneska taky už připravila něco málo do tašky do porodnice, ještě hygienu a vyplnit nějaké ty dotazníky 🙂 nadstandart mě zatím vyšel pokaždé, tak doufám, že i teď, i když taky bývá vždy narváno...
Jinak jsem asi divná, ale já se teda fakt těším, že budu mít ty 3-4 dny od dětí klid. Vím, že se mě bude stýskat hlavně po miminách a budu chtít už být brzo doma, ale i tak se na ten klídeček v porodnici fakt těším, nebudu muset vařit, uklízet, odpovídat na žádné otázky 😀

kusanagi87
26. zář 2018

@sju2929 Vim, ze predstava CS neni nic lakaveho, ale jsou i horsi operace a take se musi zvladnout. S CS maji lekari jiste radu zkusenosti a melo by jit o "rutinni" zakrok, tak snad.
Ja mam za sebou 8 hod operace patere a take se to muselo zvladnout. Každopádně na CS by se mi take nechtelo 😀

veraakubik
26. zář 2018

@codal u nás jsou tuším 2 nadstandardní pokoje a teď nově ten rodinnej,může tam být celou dobu kdokoliv s tebou.. Když jsem rodila dcerku tak byla porodnice téměř plná,jen nadstandard byl volný..Jsem zvědavá,jak to bude tentokrát..

kusanagi87
26. zář 2018

@natysnovec Sprchu / vanu doporucuju!! Ja jsem pri prvnim (vyvolany kratce po TP) byla porad na 3 cm, kontrakce jak 🐮, ale porad tak málo otevrena. Tak mi PA napustila vanu fakt hodne teplou vodou, byla jsem v ni cca 45 min a nahle jsem byla na 10 cm a slo se rodit. Myslim, ze me zachranila od nekolika dalsich hodin s kontrakcemi co 1 min a delkou 40-140 sekund 😓

sju2929
26. zář 2018

@kusanagi87 to si taky rikam... ze pro ne je to rutina a vse bude (musi!) byt ok! 🙂

ishumisz
autor
26. zář 2018

Jsem v soku z toho, kolik z vas musi na vyvolani pred TP ci na CS...

niki1107
26. zář 2018

@ishumisz Ja taky. Zacinam mit dojem, ze prirozeny porod je ojedinelou zalezitosti..

knoflikarka
26. zář 2018

@martina250703 Děkuju, no dneska měla malá odhad 2700g - vím, že to je -+650g, ale na začátek 37. tt naprosto tabulkový odhad prý, takže vlastně ani nevím, jestli opravdu menší je, nebo ne. Nicméně aspoň ten týden by ještě byl fajn. S mým štěstím to ale bude nakonec třeba 10. 10., kdy jede manžel na služebku 170 km daleko 😑.

knoflikarka
26. zář 2018

@natysnovec Drž se, holka, doufám, že když už nic, že se aspoň zvládneš vyspat...

amenophus
26. zář 2018

Tyjo já sem asi radši přestanu chodit, vy mě s těma vyvolávanýma porodama děsíte! Pozítří mám termín a furt nic, malá si tam hoví jako by se nechumelilo... Tak snad máte pravdu že po termínu už to není taková hrůza 😨

regeditka
27. zář 2018

@amenophus po terminu sranda, pani dostala tabletku, do dvou hodin se jelo. Vsechny po termínu si vychvaluji, ze je to sranda a nadsene 😉 je rozdil, jestli ti meknou cesty nebo se jen otviras

darkwitch
27. zář 2018

@ojo tohle říkala moje babička taky, užij si těch pár dní v porodnici kdy si odpocineš od starších dětí nekdo se o tebe postará, pri třetím porodu ji dala sestra za pravdu i kdyz si myslim ze ji to nikdy neřekla :D
@amenophus urcite se ti prckove rozhodnou ze k nam chtějí sami bez vyvolávání, aspon doufam...

darkwitch
27. zář 2018

@regeditka a co ty uz je lépe a máš dítko u sebe?

veraakubik
27. zář 2018

@ishumisz Mám úplně stejnou myslenku-tolik miminek vyvolavanych,nebo CS přes termínem-ale proč?! Mám termín 8.10. a u mě se nic neděje..

codal
27. zář 2018

Holky, taky jste některá z vás měla brneni a necitlivost prstů? Čím dál tím víc se mi to zhoršuje, prý to muzee být zavodnění a po porodu zmizí,ale je to des.Budi mě to ze spaní a i přes den kolikrát nemůžu ty ruce probudit k životu:(..

dusovkam
27. zář 2018

@codal Jo, semtam to mám taky a je to hnus..😐 Ale nic na to nepomůže. ..

kamila215
27. zář 2018

@kusanagi87 já bych se toho nebála, už jsi hezky připravená!!!😉😊

kamila215
27. zář 2018

@natysnovec Tak jak to s tebou vypadá?

dusovkam
27. zář 2018

Holky mě z toho mého cvrčka asi klepne- opět hodinu co hodinu vzhůru v noci, ráno chlap do práce na šestou, tak si říkám : super dospím se, a ono kulový- v sedm zas úplně dole píchání jak blázen a do toho mě začal opět terorizovat mrňous pod žebrama... Včera jsem četla že to píchání můžete být zkracování čípku.. Ale na kontrolu jdu až příští středu a teď se bojím jet na víkend ke tchýni aby se něco nerozjelo nebo tak.. 🤔

kamila215
27. zář 2018

@regeditka Ahoj 😊, jak se cítíš, už je to lepší?

tasmyska
27. zář 2018

Já jsem porod úplně vyvolány neměla. Spíš jsem potřebovala změkčit porodní cesty. Doktora spíš trápilo moje astma. Nemohla jsem už dýchat a podle ultrazvuku, už jsem přenášela. A porod byl fakt pohodovej. Pomáhalo mi se pokazdý kontrakci úplně uvolnit jako hadrova panenka. A co nejvíc tlačit na konečník při každé kontrakci a dlouze prodýchávat. Nejlíp to jde když se sedí na záchodě, nebo ve sprše. Tam člověk nemá takovej ostych, ze se pokaká a zatlačí😉 moc vám přeji ať je to rychlý a miminko vám už spinka u prsa jako teď Eliášek mně❤️🙏🤗

natysnovec
27. zář 2018

@kamila215 ahoj...nijak furt stejny....furt do me budou ladovat tabletky...

dusovkam
27. zář 2018

@natysnovec Ty bláho, ty máš teda smolíka kočko 😣. Myslím na tebe a drž se...

kamila215
27. zář 2018

@natysnovec to fakt není možný😕

martina250703
27. zář 2018

@knoflikarka To je krasna vaha. Vydrzis tak dlouho, jak bude potreba 😉 Nesmis si rikat, ze 10. 10. ne, to pak zafunguje zakon schvalnosti 😊

natysnovec
27. zář 2018

@kamila215
@dusovkam je to opravdu na pytel...ted mi budou zavadet tabletku cislo 4.

Strana