icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

pazdelu
2. říj 2018

@darkwitch gratuluju a preji zdravicko a at je spokojena na svete🙂 taky bych uz brala mimco u sebe🙂

biciklissie
2. říj 2018

@darkwitch Moc gratuluji a přeji hodně zdraví.

biciklissie
2. říj 2018

@petronelas Tak já osobně bych dala jméno podle toho, co se líbí manželovi, pokud se tedy líbí i Tobě. Nějak si nedovedu představit, že bych váhala mezi výběrem jména od bratra dítěte a otce dítěte a zvolila bych to bratrovo. Pokud tedy i u Tebe jsou ty jména nastejno.

tasmyska
2. říj 2018

Jsme týden na světě a už je nám do smíchu.☺️ A dneska poprvé poradna 🌸🍼

jitiss
2. říj 2018

Ahoj holky, tak dnešní poradna za mnou. Vše v pořádku až na to, že maly je větší a já mám menší pánev. Takže příští pondělí kontrolní utz a pak se uvidí, co dál. Určitě mě nenechají přenášet, aby malý ještě víc nenabral takže mi možná porod budou taky vyvolávat... Jinak pořád uzavřena a čípek 1,5cm, polotuhy. A malý naleha hlavičkou na vchod takže proto chodím tak často na WC ☺️. Hezký den...

codal
2. říj 2018

Jsem učitelka a taky jsem nezažila, že by se děti kvůli jménu posmívaly... Je fakt, že jsem na vyloženě "exotické" jméno nenarazila...

codal
2. říj 2018

Jinak já jdu v jednu na monitor, tak jsem zvědavá😀...

kusanagi87
2. říj 2018

@jitiss Ja jsem mela první také tesne vyvolany po termínu, ptz vetsi dite bych nemusela prirozene porodit a musel by byt CS. Tak se to radeji vyresilo takto 🙂

ojo
2. říj 2018

@biciklissie @petronelas taky se přikláním k názoru vybrat jméno, které vybral otec, pokud se ti také líbí. Dítěti bych před manželem neustupovala, celkově obecně by tohle nedělalo dobrotu. Kluci vždy navrhovali jiná jména, než jsme vybrali my a nikdy s tím neměli problém, že to nebylo podle nich a sourozence prostě přijali 😉

biciklissie
2. říj 2018

@ojo Právě, souhlas...

knoflikarka
2. říj 2018

Tak jsem teď holky dobře nas... naštvaná. Celou dobu mám u gyndaře vysoký tlak, od první kontroly stejný. Doma mám sice jen tlakoměr na zápěstí, ale tlak vždy ok. Tak ve 30. týdnu jsem se gyndaře ptala, jestli to není problém - řekl že ne, hlavně, když to neroste. Až minule mě poslal k obvoďákovi, u kterého jsem byla dneska (Moje ambulance, kromě toho, že mají strašné zmatky, tak objednání trvá dlouho). Stejně jsem i objednaná čekala v čekárně s nemocnými. Byla jsem tam celkem hodinu a dozvěděla jsem se, že mi zítra dají Holtra. Dnes začínám 38. tt, takže léky už mi asi nezaberou, takže pokud Holtr potvrdí nějaké odchylky, asi mě čeká rovnou císař. Úžasné. Ani nevím, jak dlouho to budou vyhodnocovat, snad malá nebude chtít jít dřív ven... Není nad to mít stresy ke konci těhotenství, hlavně, že jsem se na to ptala včas.😡 Jinak teda otoky nemám, moč ok a malá má KTG vzornou.

codal
2. říj 2018

Tak už sedím v čekárně, ještě jsem stihla dojet na nákup, a stejně jí to očividně nevyburcovalo😀 ..

codal
2. říj 2018

@knoflikarka no to je mazec:(..

jitiss
2. říj 2018

@kusanagi87 já se celkem obávám, abych nemusela na císař... Ale samozřejmě pokud by mimčo bylo v ohrožení tak raději císař...

sju2929
2. říj 2018

Holky, tak se hlasim po dnesni rizikove kontrole..
Zitra nastup do nemocnice, ve ctvrtek cisar.. odhad podobny jako min. Tyden.. 👀psychika pracuje.. uz dneska v noci jsem moc nespala a obavam se, ze tomu dalsi dve noci nebude jinak.. 🙊🙈

niki1107
2. říj 2018

@sju2929 To jako fakt, že už budeš mít mimi ve čtvrtek u sebe??? 😲 Věřím, že jsou to nervy, ale mělo to tak prostě být, tak se netrap a mysli pozitivně ❤❤ !

dusovkam
2. říj 2018

@knoflikarka Tak to bych tam asi udělala haló už kvůli pobytu mezi těma prskajícíma důchodcema, mě naštěstí obvoďačka vzala vždy přednostně. Nezávidím takový přístup... 😐
@sju2929 To zvládneš .😉 Je mi jasný, že když víš kdy tě to čeká tak nervíky pracují ale zkus usnout, pak už se nevyspíš 🤣 držím pěsti 😉

knoflikarka
2. říj 2018

@sju2929 Drž se a přeju, aby to čekání uteklo co možná nejrychleji 🍀

knoflikarka
2. říj 2018

@dusovkam jsem z toho fakt celá naštvaná, jako takhle běhat po doktorech těsně před termínem, to je fakt sen. Zítra už se mám hlásit přímo u sestry a prý mě vezmou přednostně, jenomže tam jedna ruka neví, co dělá druhá, takže se vsadím, že mě pošle opět posadit a počkat. Ale už si to fakt vydupu zítra (a pak se diví, jak to, že mám vysoký tlak 😡🙂).

sju2929
2. říj 2018

@niki1107 no... u sebe asi ne.. on bude na novorozeneckem a ja JIP... ale v patek uz bychom meli byt spolu..❤️

@dusovkam tak ja mam spis paniku z te operace, nez z toho, ze tady bude maly s nami ... 🙂 doufam, ze vse dobre dopadne ✊🏻❤️

@knoflikarka dekuji 😘

dusovkam
2. říj 2018

@sju2929 Jo to chápu.. Já dodnes nevěděla, jestli je prcek furt tou příčnou polohou anebo se už otočil a zaplať pánbůh že se otočil jak má- poněvadž jsem už taky začala chytat schízu z případného císaře.. A dobře to dopadnout musí 😉💛

@knoflikarka U všech svatých.. 😐 Jen jim tam dej pořádnou sodu.. 😁 Jsi těhule tak na to máš nárok 👍😃

petronelas
2. říj 2018

Tak ja uz lezim v nemocnici a zitra rano v 8 hod planovany cisar.Doktor co me vysetroval,tak rikal,ze me starne placenta a ze je nejvyssi cas ho vytahnout.Drzte mi palce.Uz se tesim az to bude zamnou.

petbul
2. říj 2018

@sju2929 ahoj jsme na tom stejně, také mne čeká cs ve čtvrtek, mě ale nechají ještě do čtvrtka vyspat doma.... A nástup v 7 ráno. Jdes do narkozy nebo spinální analgezie? Já se rozhodla zkusit spínal a doufám že malou dostane táta na bonding a po převezeni na JIP mi ji dovezou a nechají nás se seznámit, zkusit přiložit atd. Jinak samozřejmě bude taky na novorozeneckym...

timotek69
2. říj 2018

Ahoj tak dnes prijem v porodnici jsem 39+5, pro diabetess 2.typu a vyssi tlak jsem na vyvolani. Po vysetreni mi dr sdelila ze nemam pripravene porodni cesty a zvedla preindukci-tabletku v 11:30. Nekdo najake zkusenosti s preindukci pred samotnou indukci?

dusovkam
2. říj 2018

@petronelas Myslím na tebe a držím! 👍🙂💗
@timotek69 , @petbul holky jste se nějak rozjeli.. 😁 jinak vám moc přeji ať to máte co nejdřív a bez komplikací za sebou 💙💙💗

jitiss
2. říj 2018

@petronelas Hodně štěstí ☺ a myslím na tebe...

sju2929
2. říj 2018

@petbul jdu do spinálu 🙂 at jsem vzhuru.. a pak presne.. na chvilku mi ho daji a pak na novorozenecke a ja na JIP a jen mi ho dovezou.. ale tatinek pry za nim na novorozenecke muze 🙂 pokud bude vse ok, tak by me v patek meli “prevelit” na sestinedeli.. tak uvidime.. 🙊

petronelas
2. říj 2018

@sju2929 ja budu mit taky spinal,mela jsem to i u prvniho a bylo to supr.Mne prevezou kolem poledne na pokoj sestinedeli a podle miminka mi ho privezou na kojeni.Uz se na miminko moooooc tesim.At uz je rano !!!!!

codal
2. říj 2018

Tak na monitorech už byly nějaké kontrakce, malá už je hodně dole,ale zatím jsem otevřená jen na jeden prst... Odhad váhy 3,7kg.. prý máme sexovat a třeba to do zítřka stihneme😀...mám akorát vysoký tlak, což mi gyndar za celé těhotenství neřekl (i když ho prý mám celou dobu), tak zítra rano znova kontrola...

sju2929
2. říj 2018

@petronelas to brzy 🙂 ale jelikoz jsem 3 v poradi, tak na radu dojdu asi az nejak kolem poledne.. tak mozna proto zustavam na pozorovani do druheho dne.. ale pry pokud vse pujde jak ma, tak bych mohla zlouset si vecer stoupnout... tak uvidime.. 🙂 myslim, ze ted to budou narocne dva dny 👀

Strana