icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

lucyh1611
9. říj 2018

Moc vsem gratuluju ke vsem uz narozenym miminkum ❤️ Ja si jeste pockam. Mam termin 27.10.2018 😊 a zatim se nic nedeje 🤷🏽‍♀️ Jsem celkem v pohode, jen ty noci jsou dlouhy no 😢 mam pocit, ze chodim curat kazdou hodinu a ta bolest spodku je silena (jako kdyby me nekdo nakopal)! Taky to mate? Asi je to tim, ze uz neuzivam horcik, ze jo? Jsem rada, ze si tady muzu aspon pocist 😊 a ze v tom nejsem sama 🙏🏽 Jen jsem asi blazen, ale nechci porodit nejak moc driv, jelikoz bych chtela stira (jako jsem ja) 🤣🤷🏽‍♀️

petronelas
9. říj 2018

@laja64 ja to brisko mela uplne stejne a myly tam byl na jedne strane.😉

laja64
9. říj 2018

@lucyh1611 nee,malou necháme doma, vezmeme jen tu starší, te bude příští rok 7let. Za prvé bych měla strach s rocnim prckem do Egypta,aby nechytli nějaké střevní potíže a dovolenou si chci užít, ne lítat za cvrčkem-ktery bude sotva sam chodit👌😁

biciklissie
9. říj 2018

Ahoj holky. Musím se vám s něčím svěřit, co mě teď aktuálně trápí. Tedy trápí mě to už dlouho, ale jak se to blíží, tak pořád víc. Pořád všude čtu, jak se všechny na miminka těší, už aby bylo s nimi a tak. U mě to tak ale vůbec není. A není to jen tím, že bude ok, když vydrží v pupíku co nejdéle, aby ještě vyrostla. Ale spíš obavy, co bude potom. Aby byla zdravá a hlavně, abych se dokázala postarat. já fakt o miminkách nic nevím, nikdy jsem žádné nedržela a mám děsný strach, že nebudu absolutně vědět, co s ní. Čtu nějaké ty knížky, ale to je pro mě jako číst návod třeba k autu, absolutně neznámá. Když čtu, jak je to blbý, že třeba někde někdy nosí miminka jen na kojení, tak cítím úlevu, že kdybych to tak měla, tak bych si alespoň zvykala postupně. Je mi děsně blbé na to jen pomyslet, natož to tu psát, ale děsně mě to trápí. Jako mám ji moc ráda už teď, ale jako cítím to hlavně spíš přes ty negativní emoce, jakože že se o ni děsně bojím a tak.

laja64
9. říj 2018

@biciklissie nemyslím si, že by jsi se nedovedla postarat. Každá žena v sobě ,,má mateřskou lásku ". Něco co ti řekne, jak a co udělat, instinkt. Nebudeš třeba vědět vše-zeptáš se mamky-kamaradky-nebo třeba i tady. Já teda před porodem první dcery zkušenost s miminkama mela-od švagrové,sousedky,kamarádky. Prebalovala jsem,krmila z lahve,hlídala mimino třeba půl dne. Přišlo mi to tak nějak lidské, přirozené, normální. Myslím, že nejsi jediná, která má starost-jestli pozná když má mimi hlad,nebo jen řve, protože chce pomazlit-to poznáš casem. Taky jsem se pár věcí naučila až s první dcerkou-ale nikdy jsem si nenechala od nikoho do ničeho kecat, radit . Řídila jsem se svým selskym rozumem. A vždy vše bylo ok. (Je pravda že malá byla zlatá,netrpela na prdiky atd). Já i kdybych čekala 5 dítě, budu se o něj,,bát". To je prirozene. Samozřejmě ne tak, jako o první ale ,,obava" je vždy vsude a v přiměřené míře je na místě. Až se malá narodí, určitě to z tebe alespoň trochu opadne ❤🌹

biciklissie
9. říj 2018

@laja64 Ahoj, moc Ti díky, snad ano. já právě nikdy k dětem netíhla. I když jsem třeba chodila ven s kamarádkou, co jezdila s kočárky se sourozenci (má jich dost, takže příležitosti byly), tak si nepamatuju, že bych se kdy miminka dotkla. Prostě na to moc nejsem, mám obavy. No, teď to bude muset nějak jít, snad ten instinkt, ale fakt nevím. Bojím se, že nepoznám, že je třeba nemocná nebo že jí něco chybí a mě to ani nenapadne, co by to mohlo být nebo že udělám nějakou fatální chybu z nevyspání, toho se bojím hodně. Moc se nemám s kým poradit, leda s těmi kamarádkami nějakými, ale mám pocit, že na to moc nikdo není zvědavý. Já jsem ten typ, co nerad někoho obtěžuje. No, asi se budu muset radit tady s vámi, jsem moc ráda, že tu jste...

laja64
9. říj 2018

@biciklissie tak od toho aby jsi se vyspala-je popřípadě chlap. Aby třeba v noci k miminku vstal( já když jsem kojila v noci treba-to bylo minimalne-ale vzala jsem malou-nakojila-pak jsem ji dala chlapovi, ten dal odbrknout,popřípadě prebalil a a dal malou zpet do postylky). Když už jsem krmila UM-vstal,udělal mlíko,dal odbrknout atd a mě nechal spat. Hodne zalezi jake mimi je. Mala mi spavala skoro cele noci,takze rano ji treba chlap vzal rano do kocarku,abych se prospala,nebo mela klid a chvili pro sebe. Kdyby něco, piš klidně tady, myslím, že každá ti poradíme z vlastních zkušeností 👌🍀 A hodně věcí pochopíš hned si myslím. Když bude mimi nakrmené,prebalene, nebude mu zima -tak už ho buď jen bolí bříško nebo chce třeba jen ponazlit,ponosit, usnout ti v naruci🍀

aronek
9. říj 2018

@biciklissie chce to hlavně klid. Já když porodila prvního synka, bylo mi zle a byla jsem na kapačkách. Vůbec mi malý nechyběl. Pak ho donesli a já na něj koukala, miminko super, ale že je moje?? že ho mám kojit?? že se mám až do smrti starat?? Pak nebylo mlíko a pořád brečel. Já brečela nad ním, že nemám mlíko. Jizva bolela jak čert, nemohla jsem normálně chodit, jen v předklonu, z postele jsem lezla tak, že jsem se sesunula na zem a odtud se s pláčem plazila po postýlce, abych se zvedla. A najednou to postupně začalo naskakovat, poznala jsem co malý chce, dostavilo se i mlíko, takže neplakal hlady a vždycky jsem si říkala, že už ho miluju tak, že to víc nejde a jde. Pořád to jde víc a víc a dokonce mám dost lásky i pro ostatní děti. U dalších to naskakovalo mnohem rychleji. U prvního jsem bojovala sama se sebou, jak fyzicky, tak psychicky. Takže strach chápu, ale fakt to chce v klidu a pomalu, ono to půjde a kdyby něco, tady se vždycky můžeš zeptat 🙂 Já toho tenkrát využívala fakt dost, byly jsme super skupina 🙂

mudracek
9. říj 2018

@lucyh1611 Taky čekám na štíra 🙂 Noci se celkem dají, malý řádí hlavně ve dne a poslíčci s ním. Na hořčík jsem se taky vykašlala. Občas mi zakřečí v noze, tak ji protáhnu a je klid.
Nevím, jestli jsem schopná si to naplno užít, ale pěkný podzim máme, co? 🙂

biciklissie
9. říj 2018

@laja64 Ok, tak moc děkuju. Je fakt, že manžel bude první tři týdny se mnou, tak jsem fakt ráda. No, asi ví ještě míň než já, co čeho jde, ale společně se s tím musíme nějak poprat.

biciklissie
9. říj 2018

@aronek Tak to je moc hezký příběh ze života. Doufám, že to bude taky tak (ne tedy samozřejmě tak těžké, ale že to přijde). Fakt se tu asi budu ptát, mě není jasné asi nic. Zase nemám moc iluze, tak třeba ještě budu nakonec příjemně překvapená🙂.

mudracek
9. říj 2018

@biciklissie No, já osobně nejsem extra mateřský typ, abych vzdychala nad každým kočárkem nebo tak něco a včil čekám třetí dítko.
Určitě si hravě poradíš. Třeba nemáš strach, ale jen respekt a to je úplně v poho.
Miminko si vybralo právě vás, tak určitě ví proč 🙂
Mně osobně: dlouho trvalo pochopit a stále si to musím připomínat, že nic není špatně ŠPATNĚ NEEXISTUJE, všechno má svůj význam, i když na první pohled třeba není zřejmý.
A někdy je fajn, když v něčem poradí maminky, ale s odstupem času mě maminkovské rady ujistily v tom, že je daleko lepší řídit se svým vlastním úsudkem.

aronek
9. říj 2018

@biciklissie ono je fajn se ptát, myslím, že každá i ráda poradí, pak zapojit vlastní zkušenost a z každé rady si vzít něco a ono to jde. Každé dítě je jiné, co mi fungovalo na prvního nešlo stejně u druhého nebo třetí. Prostě se zkouší co funguje a ve chvíli co to zafunguje dítko povyroste a hledáš znova 🙂 O to je to mateřství akčnější a zajímavější 🙂

dusovkam
9. říj 2018

@zuzpro ,@kamila215 @niki1107 @kamish @laja64 Koukám dámy že jsme každá měla veselou noc.😂 Jenže mě to chytlo zas teď odpoledne a já jsem z toho už taková nesvá. Sotva něco udělám a jen ležím.. 😐

kamila215
9. říj 2018

@dusovkam Ani mi nemluv, nejraději bych teď samozřejmě dospavala, ale to nechci, protože pak mám otoceny dny a jsem z toho akorát na švestku😁😁. Takže dneska musím vydržet. Kdy máš tu poradnu a rizikovku? Už dneska nebo až ve středu?

kamila215
9. říj 2018

@biciklissie Ahoj, vůbec se neboj. Úplně tě chápu, měla jsem u prvního dítka úplně stejné pocity, jako ty. Ale neboj, jak píše @laja64 ono to naskočí, tak nějak úplně samo a instinktivně budeš vědět co máš dělat 😊. A když ne, tak se zeptáš mamci, doktorky, tady... uvidíš bude to dobré😊.

dusovkam
9. říj 2018

@kamila215 Až zítra, pokud do tý doby neporodim 😂 Fakt jako si to užívám.😁 A to nás dneska čeká velký nákup a posledních pár věcí pro prďolu (muchláček a osušku se županem.) Jako myslela jsem si že dneska zas bude tulení, ale už se bojím aby mě hned potom nevezl do porodnice 😂

kamila215
9. říj 2018

@dusovkam Tak kdybys porodila, aspoň by jsi zítra neměla "hektiš" den😂😂. Já si jdu vytridit skříň, ať se, jen nevalim😁. Stejně tam mám tisíc zbytečných hadru, které už nikdy neobliknu😂😂😂

dusovkam
9. říj 2018

@kamila215 Jenže jak na potvoru si to budu muset oběhat. 😂😂 To já to vyházela už dávno, při stěhování. 😎

lucyh1611
9. říj 2018

@biciklissie ahoj, myslim, ze to je uplne normalni tyhle pocity. Ja treba deti miluju, chtela jsem miminko uz tak dva roky ❤️ A najednou se zacinam bat, i kdyz mam kamaradky s detma a s tchyni hlidame jednoho krasnyho mulatka od jeho 6 tydnu, tak me ted prepadlo takovy to, ze to bude moje a naporad 😱😢 bojim se vychovy, nevyspani, hojeni po porodu, bude to proste najednou jinej zivot, ale verim, ze hezci ❤️. Dneska je na jednu stranu super, ze se clovek vsechno dozvi z internetu a ruznych kurzu, ale nekdy je tech informaci asi moc. Tak se uklidnuju tim, ze to zvladli nase mamky, tak my taky 😊👍🏽

lucyh1611
9. říj 2018

@mudracek no jako to pocasi je vazne nadherny ❤️🍁🍂🌞 (kdyz pominu ty teplotni skoky 🙄) 😊 hlavne doufam, ze to vydrzi i az se nam deticky narodi, abychom mohli chodit na prochazky! Doufam, ze nejak rapidne neprituhne, musim zhubnout do bundy 🤣

lucyh1611
9. říj 2018

Holky, takovej hloupej dotaz, ale boli vas nekdy celist? Ja jim ted flicky a uplne me boli kousat a treba kdybych mela otevrit hodne pusu, tak ji proste neotevru 😱 to jsem nikdy nemela...asi moc jim 🤷🏽‍♀️🤣🤦🏽‍♀️

mudracek
9. říj 2018

@lucyh1611 No, celá čelist asi ne. Ale několik dní mě teď bolí zadní stolička ☹ a to je nedávno spravovaná, tak jestli jsou ty čelisti a zuby včil háklivější?

kusanagi87
9. říj 2018

Tak, ja uz mam porod take naplanovany - akorát moji mamkou 😂 Porad řeší co a jak bude a jak to udelame se starším (no nijak, bude hlidat manzel, druhe budu rodit sama) a zda nejde porod nejak planovane, aby se vedelo?! Tak jsem rikala, ze max vyvolany je planovany (kdyz nepocitam CS) a ze pokud do TP 27.10 neporodim, tak stejne budu mit zase vyvolany. Ted kvuli rizikovym protilatkam.
Tak se toho okamzite chytla ! a at se domluvim na ten vyvolany v SO 27.10, ale nastoupim uz v patek, at nerodim náhodou v nedeli, ptz to je prece statni svatek. A at je tam pritomna na smene i primarka (moje doktorka) a ne jen nejaka porodni asistentka. A nejde to udelat tak, ze by me vlastně hospitalizovali uz 3 dny predem?!

No takze tak 😂

Malinik se snazim pit, ackoliv bylin.caje nesnasim. O kontryhelu vim, ale nepiju. Male lasky nesleduju - videla jsem 15 min a nezdal se mi moc formát a jak jsem videla, ze ta jedna maminka nezvlada, tak jsem take zacala propadat panice 😀 a to me ceka 2.porod. Čtyři v tom jsem videla 2. a 3.radu a take me zajimaly hodne dily z porodnice, kde jsem rodila první mimi. Tohle je fakt super porad 👍

U prvního to neznam, ale ted porad bolesti zada, bricho, spodek, stydke kosti, pocit mega modriny, bolesti cipku. Ty silne vzdy na vecer a v noci a posledni dny i pres den. Dneska jsem sla 20 min linou chuzi lekarna-obchod a u obchodu a v obchode takove "otevírací" bolesti a bolesti cipku, ze jsem myslela, ze snad zacnu rodit...a nebo budu volat manzelovi, at pro me prijede 😓 Pesky to mam domu 5 min!

Ja na porod nespecham ☺️, ptz manzel i syn oba nachlazeni. Musim se o ne prvni postarat a musi byt zdravi nez zacnu rodit. Jinak se spolu doma zcvoknou a ani by nas s malou nemohli v porodnici navstivit 🙄

Pred 14 dny jsem mela CS 6 a zbytek hrdla, zitra mam kontrolu v 37+2, tak jsem zvedava, jak porodni cesty vypadaji teď.

laja64
9. říj 2018

Tak já dnes 38+5, ozvy ok, furt otevřená pro prst-i když už možná i o něco vice-rikal doktor, za 6 dní už kontrola ve Fakultce. Doufám, že budu fakt brzy rodit😁

codal
9. říj 2018

Dneska je nádherný den... Teď jsme se vrátili z procházky, starší dcera řádila s tatínkem na motorce 🛵, já malou v šátku (ta celou cestu spokojeně "svacila") a já měla pocit absolutního štěstí ❤️!

biciklissie
9. říj 2018

@mudracek No, snad se taky časem dopracuju k tomu, že budu věřit své intuici. Zatím mi nic moc neukázala. Je fakt, že jsem spíše racionální typ a taky dost stresař, tak to pak takhle se mnou vypadá. Taky moc děkuju za reakci, budu doufat, že to u mě bude to samé.

biciklissie
9. říj 2018

@aronek Asi je to nekonečné učení🙂. Ale jsem fakt ráda, že se tu budu moc poradit a pokud budu vědět, tak se samozřejmě taky ráda podělím o svoje zkušenosti, až nějaké budu mít🙂.

biciklissie
9. říj 2018

@kamila215 Díky moc, asi mě fakt nejvíc utěšuje, že nejsem jediná, kdo to tak měl nebo má. Protože pak člověk cítí jako ten nejhorší na světě...

biciklissie
9. říj 2018

@lucyh1611 Díky, to máš pravdu, taky to nějak zvládly a to neměly ty možnosti, co my. Naše právě taky bylo už docela dlouho plánované. Nejdřív jsme čekali, až budeme mít hotové zázemí, pak pár měsíců snažení, pak jedna revize, pak zdravotní pauza, pak zase pár měsíců snažení a pak tedy konečně tohle těhotenství. Takže si toho fakt vážím, ale nějak jsem se asi hodně zaměřila na to, že už to chci a aby to vyšlo a méně na to, co všechno to bude znamenat🙂.

Strana