Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky na jakem jidle ujizdite nejvic? Snazite se jist zdrave nebo o co si mimco rekne?
A vyuziju toho, ze konik zase funguje - kocarky. Vubec se neorientuju, vsechny mi prijdou krasne, celkem kvalitni, lisi se jen cenou a znackou. Mate oblibenou a overenou znacku ("kvalita za rozumnou cenu")? Kdy poridit? Dekuji
Holky prvoridicky a asi spis ty hubene....uz nekomu leze brisko? Jako ze uz nejde zatahnout a schovat? 🙂
@lobella přesně, kefír, nejlépe jahodový a s chia semínkama...a rajčata a ledový salát...
@oveckaluky ja chci taky ....
@oveckaluky tak to zase ne, ja mam rada obyc kefir, tem ochucenym jsem na chut moc neprisla... Zajimalo by me, co cekame... Pry kdyz je chut na kysele a slane, bude to kluk a pri sladkem holka... Mno, jom oboji, jak kysele slane, tak sladke ve forme ovoce a ovocnych jogurtu, takbuz se tesim az to oznamime rodine a budeme uzavirat sazky... Pohlavi totiz rict nechceme
@regeditka Mně taky bude dělat UTZ pokaždé, ale teď v 16. tt poprvé budu platit 250,- I když já jsem zase platila dost vysoký vstupní poplatek 😅 ale nestěžuju si, tady u nás je těžké najít nějakého gyndaře, který nepolupracuje s nějakým zdejším CARem a nebude mi dělat problémy jen proto, že chodím/jsem chodila jinam. Kvůli toho jsem k němu i přestoupila a jsem maximálně spokojená.
@regeditka A s jídlem - teď, když už je celkem teplo, mívám i normálně víc chuť na zdravé věci - takže hlavně ovoce a okurky ve velkém, dělám si i smoothie. Jinak pravidlně večeřím Lučinu, na tu mám teď chuť úplně neskutečnou 😀 A večer mě přepadávají touhy na různá jídla - čočku s párkem, nebo nejčastěji bagetu z benzinky 😂, ale tomu se teda nepoddávám 😉
@knoflikarka teda, to je jak kdybych to psala ja 😂 lucinu s chlebem k snidani i k veceri 😱😂 a salaty sopaky porad. Smoothie mi dela pritel 🙂 a vis co budes mit, jestli holcicku nebo kluka?
@lobella tak to já to potřebuju vědět - pletu všechno dvakrát a nemusím neutrální barvy - a všechno pak předělávat, to by mi hráblo 😀
@knoflikarka Já mám už několik dní strašnou chuť na bramboráky, budou dneska k obědu 😀
Já chci kočárek Gesslein 100% u prvního jsem s nim byla moc spokojená, ale protože mu končila záruka, tak jsem jej prodala. A protože bydlíme na kopci, tak potřebuji kočárek s ruční brzdou. Přebalovací tašku budu mít lassig, ta je krásná, jen ještě nevím barvu a fusak na zimu do kočárku určitě Elodie ❤️ I s čepickou 😀 moje lovely kombinace. Jinak už jsem miminku koupila sumici hračku zazu. Už se nemůžu dočkat co to bude. Chci jít nakupovat 🙂
@lucyh1611 Tak to jsem ráda, že s tou Lučinou nejsem sama 😂 jinak na screeningu doktor nic mezi nohama neviděl, ale holku nepotvrdil, takže nevíme 🙂
Ahoj holky. Já vám asi budu kazit pozitivní sérii zpráv svou prosbou o názor/radu. Tři týdny jsem teď čekala na další vyšetření a o víkendu jsem měla virózu a celkově mi není nic moc, tak jsem se hrozně bála. Teď ve čtvrtek jsem byla na prvotrimestrálním screeningu (NT plus) a ultrazvuk dopadl velmi dobře. Tak jsem měla obrovskou radost, jenže večer mi volali výsledky a jedna hodnota krve dopadla špatně. Verdikt zní, screening pozitivní. Riziko Down odpovídající věku matky je 1/527 a kombinované riziko Down z výsledku v 1. trimestru je 1/101. V pondělí jdu na gyndu, ve čtvrtek na konzultaci na genetiku. Jsem úplně vyřízená a vůbec nevím, co si mám myslet...
@biciklissie Jestli UTZ dopadl dobře, tak by to mělo být to hlavní, ta krev je prý někdy zrádná, ale chápu, že to ti moc klidu nepřidá. Teď je možnost zaplatit si ten PANORAMA test (nebo u nás se mu říká trisomy), je to sice za 10 tis, ale máš jistotu a je to neinvazivní. Jinak známá měla podobný výsledek a má zdravého kluka, moc moc držím pěsti a doufám, že si budeš moct co nejdřív oddechnout.
@knoflikarka Moc Ti děkuju za reakci. Jsem z toho hrozně špatná, i když se snažím uklidnit tím screeningem. Ještě jsem si říkala, jestli to třeba není hcg, při minulém těhu se nevyvíjelo od začátku, ale hcg pořád stoupalo. Tak jestli třeba to teď není zase tak, že třeba neklesá, jak má. Ale možná je to blbost. Bohužel nevím, která ta hodnota byla špatná. Mě asi doporučí nějaký test, co se jmenuje Clarigo. Ti stojí, myslím, 11 tis. Půjdu na cokoliv, co by mě uklidnilo a mělo nějakou vypovídající hodnotu, samozřejmě. Ale na tu genetiku jdu až ve středu (spletla jsem se, že ve čtvrtek) a pak jestli někdy mě objednají, to čekání nevím, jak dám. Jsem v práci s psychiku v háji.
@biciklissie Jojo, ten test, to bude to samé a je fakt přesný. Když si přepočteš to riziko na procenta, tak máš jen necelé procento šanci, že to nevyjde dobře. Jinými slovy, i s rizikem 1/101 máš skoro 99% šanci, že je vše v pořádku a určitě to tak i bude 😉 Tak hlavně aby to čekání co nejrychleji uteklo! 🍀
@knoflikarka Tak snad to tak opravdu je. I když mě tedy přijde i to 1% docela dost. Na ten test určitě půjdu. Už jsem si docela užila, takže to byl docela šok. To čekání je na tom asi to nejhorší, plus tedy oznamování se zase odkládá na neurčito.
@biciklissie důležitější je ultrazvuk a ten vyšel dobře,na testy určitě jdi,ale věřím,že je to jen falešný poplach.Drz se!
@codal Taky se snažím věřit. Zatím nic moc nevím, až ta genetika ve středu. Nebo mě možná trochu uklidní i ta gynda v pondělí, nevím no... V každém případě jsem z toho fakt hodně špatná a ještě tu sedím v páci a řeším totální kraviny. Moc Ti děkuju za podporu...
Ahoj, včera jsem měla prvotrimestrální screening. UZ dopadl dobře, miminko má snad vše, co mít má, genetické vady negativní, ale mám zvýšené riziko preeklampsie 1:77 :( Doktor mi nabídl nějaký lepší test za 1500,-, tak jsem dnes byla na krvi a příští týden se dozvím výsledky. Doufám, že se to nepotvrdí. Jinak termín dle UZ mám 27.10. 🙂
@biciklissie moje kamarádka měla 1:60 a chlapeček byl v pořádku. A druhá 1:600 a taky. Posílali krev někam do Číny, aby si byli jisti, ze je prcek v pořádku. Neztrácej hlavu, to bude dobrý✊✊✊
@biciklissie drz se.❤ a verim, ze bude v poradku. 🤗

@ishumisz myslím to hubnutí 😉