Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@regeditka to poznáš, je to trochu jiné. Navíc kdyby to byla střeva, měla bys pak potřebu "ulevit si" 😉
Kamaradka rikala, ze prvni pohyby citila jako bublinky v brise, jakoby ji bublalo jemne brisko.. Je pravda, ze toto uz jsem slysela od vice lidi...
Holky, prosim dotaz, uklidnete me... Vcera jsem zacala 13tt a v polovine 12tt me behem dvou dnu uplne prestaly bolet prsa, mela jsem je tvrda, napjata a pri dotyku hodne bolava, to zmizelo behem dvou dnu... Ted i kdyz je hodne stisknu, tak mam jen malicko citlive bradavky, prsa jsou mnohem mekci skoro jako pred tehu, vcera jsem poprve mela chute na jidla co jsem od zacatku tehu nemohla ani videt natoz snist...screening mam 3.5 a jsem nervozni, zda ke vse v poradku s malym, kdyz najednou takove zmeny, spatne mi sem tam, ale uz tak tyden dva mam celekm klid a v poho se najim...muze to byt prechodem do druheho trimestru, ze ty priznaky tehu se mirni i mizi z niceho nic? Na konci 11tt jsem mela celkem silne krece do bricha, tak jsem byla na zacatku 12tt u dr. a vse bylov poradku... Mela to take tak nektera z vas? Omlouvam se za sloh, ale hlavne ty prsa me hodne stresuji, proc takovy utlum ze dne na den...
@lobella Ja tedy nevim...ale mela sem to same jako ty...prestaly me bolet,prestalo se mi delat spatne....Ale ted me treba neboli prsa ale bradavky...ty mam citlive...
@lobella jj, muže to být přechodem do druhého trimestru, to se spousta příznaků hodně zmírní - všechno je určitě v pořádku 🙂
@natysnovec
@oveckaluky bradavky mam stale citlivejsi, ale prsa jak kdyz uplne splaskly, byly uplne tvrdehodne bolave, manzel rikal, ze takto nejak si predstavuje umele😀jak jsou tvrde a pak najednou zmekly, vubec nejsou tvrde, natekle, prijdou mi jak pred tehu...snad je prcek v poradku, jeste tyden a zase ho uvidim... Dekuju vam...
@regeditka ja bych to popsala jako mirne tukanecky
@lobella ja si myslim ze je prcek v poradku...taky se vseho bojim...nebuj...bude to dobrr
@lobella me treba bolely prsa strasne na zacatku tehotenstvi. Ted pohoda a navic mam pocit, ze mi moc nerostou 🤷🏽♀️ Ale zatim mi to neprislo jako neco, co by me melo znepokojovat...👍🏽 Urcite to zase prijde 🤦🏽♀️ Ja porad cekam, kdy mi zacne byt dobre 😂 ted cekam na 16tt, tak jeste 14 dni a uvidime...
Ahoj holky. Tak dávám vědět pokračování u mě (prvotrimestální screening, kvůli výsledkům krve riziko Dawnův syndrom 1/101). Včera jsem byla na té genetické konzultaci. Jako nebylo to nějak přátelské popovídání, ale vše bylo vysvětleno. Rozhodli jsme se pro to Clarigo, výborné bylo, že jsem na to mohla jít hned. Takže teď počkat 1-2 týdny na výsledky a pak se uvidí. Tak snad jsme zvolili dobře. Prý je riziko potratu u aminocentézy 0,3 -1%, ale myslím, že nikdo nevyčíslí riziko pro ty, co stále špiní a měli už jedno zamlklé těhotenství (můj případ). Předpokládám, že takové ženy na to nejdou a pokud ano, tak by třeba byla ta statistika jiná. Třeba ne, ale dost bych se toho bála. Jinak jsem stále zmatená, na tom mém výsledku stálo jasně, že 1/101 je Dawnův syndrom, ale gynekoložka mluvila i jiných rizicích, co mi hrozní a Clarigo je neodhalí. Přitom ty výsledky taky viděla. No a ta genetička říkala, že mě hrozní "jen" ten Dawn a ten prý Clarigo zjistí s přesností (teď nevím přesně) 98,8 nebo 99,8%. Takže jsem to asi celé nějak špatně pochopila, nevím, no. V každém případě už jsem o něco klidnější. Ne, že by ze mě byla rázem optimistka, ale člověk se z toho šoku trochu vzpamatuje a hlavně, že čekám na výsledky, tedy něco konkrétního, co vím, kdy nejpozději bude.
@biciklissie Držím hrozně moc palce a doufám, že výsledky budeš mít co nejdříve a samozřejmě že budou NEGATIVNÍ!!!
@knoflikarka Moc Ti děkuju. Já jsem teď v takovém stádiu, že si nedovedu představit ani jedno. Jako, že budu mít takové štěstí a bude to negativní a ani takovou smůlu, že to bude pozitivní (a ty důsledky). No, asi jsem tak nějak otupělá... Ještě jednou děkuju, jsi zlatá.
@biciklissie neboj, bude to dobrý, určitě :-*
Ahoj, zalozila jsem nove vlakno s nazvem jak nam roste brisko, tak muzete prihazovat fotecky a miry vasich pupiku🙂
@lobella hodit ja tan svuj pupek tak se zblaznite a budete mir spatny sny😁😁😁😁😁😢😂
Ahoj holky je normalni,ze me kazde rano kdyz vstsnu boli v krizi????
@natysnovec normalni. Me obcas taky, telo pracuje. U dcery jsem nevedela ze jsem tehotna, nic me nebolelo. Ted zada obcas zaboli.
@laja64 doufam....bojim bojim😢
@natysnovec Snad te to brzy prejde 🙂 Kdyby se ti neco nezdalo,zajed si treba na kontrolu. Ja se takovyma vecma nijak nestresuju 🙂
@laja64 ja jedu ve ctvrtek na kontrolu
@natysnovec Tak fajne,nic to nebude, uvidis 😊
@natysnovec Taky to u holek neznám, ale teď mě bolí v kříži poslední týden co chvíli, hlavně když vstávám nebo chvíli stojím...dneska teda i v sedě ☹
@oveckaluky presne..

@lucyh1611 nevolnosti ustaly temer ze dne na den koncem 16.tydne, ale obcas jeste zvracim (jizda v buse, drazdive jidlo). Brisko poboliva porad. Někde jsem četla, ze v těhotenství porad někde neco bolet bude a bude nepohodlí. V tele se deje spousta zmen, zaverem byla veta "krasne obdobi vyžadující velké sebezapreni" 😊 ale jsme v tom vsechny a spolu 😉