icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

dusovkam
3. pro 2018

@biciklissie Jej tak tyhle kecy zas já nezávidím tobě.. co se týče návštěv- měla jsem ti švagrovou s dcerkou a od mladýho kamarádku se synem a švagrová že jakože nemám zavinovačku, že jinak by si malýho nemohla pochovat, že bez ní to nedá.😏😂 No kéž by mi někdo chvilku pomohl, ale to jaksi není možné; naštěstí chlap bude mít snad od 19.12. do 7.1. dovolenou tak snad si malinko odfrknu, páč tchýně i moje mamka chodí do práce.. 🤣 A uklízet musím páč se tu hrozně práší a nechci aby malej pšíkal a tak. Ale mám v plánu uklízet až když přijde chlap z práce. Jediný kdy jsem si fakt oddechla byly ty dvě hodiny co jsem šla na nehty ale tím to hasne, jen co jsem přišla domů tak už byl řev. 😂 Teď ve středu přijde teda ještě sestřenice mi obarvit hlavu (jupí)...Ale i přes to všechno se snažím nějak fungovat, už kvůli malýmu a dceři. Jinak díky za podporu, i ta pomůže, když není od koho - mladej mi řekne že Kubík je prostě miminko, tchýni se svěřit nemůžu a ani nechci, tak se aspoň vykecám tady 😁 A omlouvám se za mírnou nesouvislost textu ale píšu to ve výjimečných pár minutách kdy malej spí 🤣

laja64
3. pro 2018

@biciklissie mám vodu normálně venku na lince, kde mam nachystaný i zbytek věci. Když dochazi, převařím a doliju. No vypije plus minus 10ml cca pořád stejne(nemerim to). Často trajdame, tak dám vždy vodu do malé petlahve, a když je treba,ohreju vždy někde v mikrovlnce. Když jdu k nám do kavarny, tam mi vodu vždy dají. Od nikoho si nenechej radit s dělej vše podle svého uvážení. Mi tchýně nic nerika, ani moje matka. Ví, že by byl oheň na střeše. Dělám si co uznám za vhodné já. Hlavně ať jsi spokojená ty a miminko💗

petronelas
3. pro 2018

Holky uz se to tady asi resilo,ale jake darky budete kupovat mimiskum? Nebo jaka hracka se vam u prvniho osvedcila? Nevim co mam koupit malemu.Prosim poradte nejaky typ.

biciklissie
3. pro 2018

@dusovkam Já myslím, že je to docela souvislý🙂. Všechny odbíháme od povinností a o to víc je fajn, že se tady můžeme vykecat. A já i značně poradit🙂. Jo, naši, to je kapitola sama pro sebe. Oni bydlí ve stejné vesnici, o pár ulic dál, jsou fit, ale ani je nenapadne, aby nabídli pomoc. No, dítě je naše, my se rozhodli ho mít, tak je to naše zodpovědnost, to je jasné, ale i tak to zamrzí. Nikoho jiného nemáme, takže prostě se střídáme na směny a hotovo. Ale třeba kdyby bylo druhé, tak ani nemá kdo pohlídat na čas porodu, ale to je ještě předčasné řešit... No, nevím s tím úklidem, jestli to trochu nepřeháníš. Jestli nežiješ v továrním prostředí nebo na stavbě, tak to určitě není tak hrozné. Já to tedy moc nehrotím, moc nás na úklid neužije, tak ať si malá zvyká. Tedy taky uklízím víc než předtím, hlavně v jejím pokoji, kde trávíme nejvíc času, ale jinak tedy asi pořád o dost méně, než norma. Je fakt, že tedy sem tam kýchá, ale kýchá už od narození v porodnici, tak asi je to docela normální? Aspoň si pročistí nosánek🙂.

biciklissie
3. pro 2018

@laja64 No, já jsem právě strašně nejistá, tak mě vždycky nahlodají, kor s tou malou. Máš to vychytaný, já se s tím asi moc pářu. Ale taky už máme jakýs takýs systém. Mě Naty pije od 65 ml do 135 ml a ještě se s tím courá a na etapy...

biciklissie
3. pro 2018

@petronelas Ta k svátku dostane Naty leporela, co už máme koupené asi půl roku, aby se ušetřilo🙂. A k Vánocům dostane to, co bude potřebovat v průběhu roku, taky aby se ušetřilo🙂. Takže pěnové puzzle na pinožení na zemi, jídelní židličku, co se dá rozložit na stoleček s židličkou a nějakou drobnost jen tak na památku. Mě osobně, když člověk neví, tak jsou super knížky, ale já mám profesionální deformaci, i manžel, tak už má knížek jak desetileté dítě. A ještě mi přijdou fajn náušnice, to taky bude brzo potřeba. Jinak tedy někdo lehátko, ale pro to moc já nejsem. Nebo hrazdička, ta je fajn.

dusovkam
3. pro 2018

@biciklissie S úklidem nepřeháním, jenže většinou když přijde chlap domů tak já zrovna kojím a co on udělá jako první-jde a s nasraným výrazem jde a myje nádobí atd.. A nedá si říct že to udělám potom... 😑 Začínám mít ale pocit že si hledá bokovku, poněvadž po večerech visí na telefonu, bere si ho sebou i na balkón když si jde zapálit, což dřív nedělal.. 🤔😑

laja64
3. pro 2018

@biciklissie s ničím se nepárej a bude. Hlavní je že malá ti pribira 😘

laja64
3. pro 2018

@dusovkam No to snad ne😑 hledá si bokovku? 😑 Já mám teda robota vysavač a myčku, ale chlap přijde domů po 12h sichte, když je treba tak např.povesi prádlo, nebo vyklidí myčku, vezme mi malou, ať si dělám svoje nebo at třeba koukám na telku. Na úklid mám 100m2 , snažím se udrzovat pořádek a on mi furt říká at se na to vy*eru, že at tu je 3 dny bordel ale ať si chodím s malou lehnout odpoledne atd. Nechávám ho i doma s malou třeba celé dopoledne, a já si jdu někam, takže rikal ze ví, jaké to je s miminem doma i když je treba hodné . To s tím mobilem delal kamarádčin bývaly, no asi víš jak to dopadlo. My teda mobily nechavame ležet na stole a jednou by si ho chlap vzal sebou do koupelny nebo někam a byl by oheň na střeše, já takové věci těším hned 😑 Zkoušela jsi s ním mluvit o tom?

laja64
3. pro 2018

Holky jdu se pochlubit jen na sebe se nemůžu moc dívat 🐷😄

laja64
3. pro 2018

@petronelas malá dostane jen drobnost, asi štěrkátko,i když ty se nám už hromadí od návštěv 😄 a hlavně plíny a mlíko 😄 A obří ohrádku, až se začne plazit, tam ji pak dám a pohoda😁😁

petronelas
3. pro 2018

@laja64 a mas typ na ohratku? To je dobry typ.

petronelas
3. pro 2018

@biciklissie jsi hodna,ale temer vsechno mame co jsi napsala.Jenom ty leporela bych mohla jeste koupit.To je dobry napad.

laja64
3. pro 2018

@petronelas beru tuhle,jen ji necháme pretřít na bílo, ať mi to doma ladí😄
https://m.detskezbozi.com/ohradka-scarlett-bran...

sju2929
3. pro 2018

@laja64 jsi krasna! ❤️ Ty i cela Tvoje rodinka uzasnakovych 🙂 moc slusi! 💋

laja64
3. pro 2018

@sju2929 ty jsi hodná dekujem💗

vita_
3. pro 2018

@biciklissie ahojky, sice nepatřím do říjnové skupinky, ale vidím, co řešíš s UM ... proč neohříváš vodu normálně v konvici? máš to 5 vteřin, nasypeš UM, zamícháš, krmíš ;)

biciklissie
3. pro 2018

@dusovkam Aha, tak to není dobrý to mě mrzí. Máte nějaké problémy? Přece by to nebylo tím, že jsi vytížená stráním se o miminko, mmch. předpokládám, že společné... U nás tohle funguje, přes týden tedy nic moc nedělám v domácnosti, když malá spí, tak akorát tak pofackuju kuchyň a nějaké to svoje jídlo. Manžel, když dorazí, tak si dáchne a zastoupí mě, abych mrkla na nějaký ten seriál a trochu se prospala. O víkendu hlídá víc a já vařím a trochu tedy uklízím. Chápu, že s dalšími dětmi to není takové labůžo, ale třeba zrovna to nádobí, že by byl problém, že není umyté... Ale třeba to nebude tak horké, třeba se Tvůj partner prostě někde zašívá, aby měl klid a nemusí v tom být hledání ničeho (nikoho), známe chlapi, třeba půl dne na WC, mají tam pokoj od všeho a všech, atp.

biciklissie
3. pro 2018

@laja64 Jj, přesně, já jsem za to tak ráda. Teď jsem se dívala na fotky ze začátku, byla fakt tak drobounká, člověk si to ani neuvědomoval a vidí to až teď...

biciklissie
3. pro 2018

@laja64 Tak to já bych nevěděla nic, manžel imrvére někde zalezlý s tabletem. Ale je fakt, že jak se změní chování, tak je to divné. Ale jinak to máme doma podobně, ať si to chlapi zkusí s mimčem déle sami a zjistí, jaké to je náročné. Mj manžel taky hodně hlídá, akorát je furt v práci. Všechny všední dny od rána do večera (cca od sedmi rána do devíti večera), tak to si pak jde odfrknout a hlídá pak tak do jedenácti, aby se ještě vyspal. Tak ve všední dny jsem s ní pořád sama a hlídá max. tak dvě hoďky. Pak má za to jeden den v týdnu náhradní volno, tak to je super, ale už mu to od nového roku skončí a bude místo toho mít část týdne odpolední, což je děs, bude se chtít vyspat, takže celé dopoledne prospí, pak odpolední do večera, takže celý den zase sama, ale náhradní volno za to žádné. O víkendech pak hlídá část odpoledne, abych mohla uvařit a uklidit a část večer, abych mohla spát. Ale stejně jsem unavená, člověk vůbec nevypne a spíš to volno využije na práci, než na ten odpočinek. Když někomu nehlídá nikdy nikdo, to musí být děsné... Jo a na prochajdy chodíme spolu o víkendu a tom náhradním volnu, když je počasí, jinak musím taky sama, leda občas s nějakou kamarádkou...

biciklissie
3. pro 2018

@laja64 Páni, tak to jsou krásné fotky, úplně úžasné. Já si na ty vánoční záležitosti děsně potrpím, máte to úžasné. A krásní jste všichni. Odkud máš ten obleček nebo nebudeš teď po focení prodávat? Ale asi to využiješ ještě na Vánoce, co? Já se o něco takového jen s Naty pokusím doma, ale samozřejmě profi, to je jiná třída. Fakt úžasné!

biciklissie
3. pro 2018

@petronelas Není vůbec zač, tak to jste hodně zásobení🙂. My právě nakupovali jen do toho začátku, i tak to stálo ranec, vč. zařízení pokojíčku, sedačky, monitoru dechu, chůvičky a kočárku. Teď tedy dost stojí plínky, um a voda a jednorázové podložky, takže se musím krotit. Kromě leporel vřele doporučuju ještě od Hrubína a Trnky Špalíček veršů a pohádek, kdo ještě nemá. Dá se tam číst od malých po starší, je tam vše od krátkých veršíků po dlouhé pohádky. Dokonce vyšlo moc pěkné retro vydání, takže lze i zavzpomínat, kdo měl doma jako malý.

biciklissie
3. pro 2018

@vita_ To vůbec nevadí, že nejsi říjnovka, děkuji za typ. Taky jsem nad tím uvažovala, ale my máme dost tvrdou vodu, imrvére ji mám děsně hnusnou od vodního kamene, tak to se mi taky nechtělo. Moc to řeším, no...

codal
3. pro 2018

@dusovkam kočko, ja doufám, že jsou to jen tvé pocity pod vlivem hormonů.. věřím, že žádnej normální chlap by tohle neudělal, kór v šestinedělí.. potřebuješ si odpočinout, fakt se na úklid vyprdni, trocha prachu ještě nikdy nikomu neublížila! Ty potřebuješ spát,aby ses hodila do pohody!!!

vita_
3. pro 2018

@biciklissie My máme středně tvrdou, radši ji i tak cca 1x za 2 týdny vyvařím s kyselinou citronovou, ale jinak za 3 kila pořídíš druhou konvici a jedeš ... já jen, že já ohřívat synovi 5 minut jídlo, tak se uřve a vyroní potok slz 🙂 Jinak my vodu nekupujem, vozím si ji od tchýně, kde jí teče kojenecká z vodovodu 🙂

biciklissie
3. pro 2018

@vita_ No, já právě uvažovala nad další konvicí, ta současná je už fakt hyn, ale nakonec jsem pořídila tu ohřívačku, že se bude pak třeba hodit i na případné cesty a ohřívání příkrmů. Je fakt, že je to na dlouho, když to nevychytám, což je většinou, tak brečí, tak to bychom asi mohla změnit, ale dost to bude trvat i tak. Já kojeneckou musím kupovat, ale teď jsem se dívala, že přes slevu rodinných pasů se dá koupit ta kojenecká ve skle docela levně, udělá to měsíčně rozdíl třeba tři stovky od té v plastu, tak to už není tak moc. Tak možná začnu s ní.

vita_
3. pro 2018

@biciklissie Jo ohřívačku chci taky ještě koupit, právě kvůli příkrmům ... nevím, jestli to na ně bude teda fungovat .. ale tu by mi měla proplatit pojišťovna. Já mu dávám najíst, až si řekne, takže bych to neměla, jak vychytávat dřív, proto jsme hned na začátku vymysleli tu konvici, převařím si litr vody do skleněné lahve do zásoby a pak jen přihřívám. Tak o kupovaných koj. vodách nic nevím, ale ve skle je 100 % lepší, než v plastu, já si vyžádala na vodárce rozbor vody právě u té tchýně a je lepší než kojenecká, až mám strach, že tam je iontů málo, ale zas kupovanou nemusíš napouštět 🙂

knoflikarka
3. pro 2018

Holky, hlásíme se s Elenkou po dlouhé době, snad se ještě můžu vetřít 😁. Furt něco, znáte to, času málo, manžel pořád v práci a v podstatě jsem celé dny na malou sama, když je doma a má volno, tak chci, aby si odpočinul, ale taky ho budu muset zapojovat častěji, protože malá je dost vzhůru a i když je hodná, je mi blbé ji nechat svému osudu, takže nosíme, zpíváme atd., ale zas úklid a vše ostatní stojí. Nicméně malá je snad až na novorozeneckou vyrážku, které se nemůžeme zbavit, v pořádku, ve středu jdeme na šestitýdenní kontrolu, tak uvidíme.
@biciklissie Taky jsme na UM a taky řeším, jak to ohřívat, sterilizovat... Musím se přiznat, že ohledně té mikrovlnky jsem taky na pochybách, máme ohřívač, který nám ale bouchl (doslova), takže řeším pomocí termosky, ale zdá se mi, že to z toho strašně rychle chladne. Navíc nevím, jestli nevyzkoušíme jinou značku, malá ublinkává a méně kaká, uvidím, co doktorka...
@laja64 Krásné fotky! Tak seš to ty 😁! Byly jsme spolu na pokoji, jsem ta vyšťavená prvomatka z vedlejší postele 😂. Normálně tak mimo nejsem, jen co jsme přijeli domů, malá dostala dudlík a pořádnou dávku UM a byla hned v pohodě ona i já 😉. Leuška je krásná, ty vlásky už má skoro na culíky 😍.

laja64
3. pro 2018

@knoflikarka tak to je pecka😁 Jasně,dudlík, UM,spokojená maminka-spokojené miminko✔ Tak to byla dobrá náhoda no teda😊 Vám malinká taky roste ty joo😍😍

laja64
3. pro 2018

@biciklissie obleček pro malou je z Pepca,vel.62 🙂 Máte u vás někde? Ještě mám i červené bodycko. Mají tam toho mraky teď😍

Strana