icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
6. pro 2018

@kamila215 ach jo to je děs s těma mesickama🙊 Taky mám pocit že vykrvacim, navíc ve složkách se moc nevyznám, pouzivala jsem vždy jen tampony, ty už jsem si taky teda koupila a u vložek jsem strávila asi 15 minut než jsem nějaké vybrala 🙊😄 A jinak moc děkujeme, z fotek jsem taky unešená💗

dusovkam
6. pro 2018

@biciklissie Díky moc. 🙂 No o víkendu snad půjdeme na trhy, a já chci upéct aspoň perníčky- letos jinak peče babička, moje mamka i tchýně.😂

biciklissie
6. pro 2018

@dusovkam Jé, tak to je bezva, moc si to užijte. Já taky chci o víkendu péct perníčky. To bude letos moje jediné cukroví. U nás tedy asi nikdo nic, tedy alespoň pro mě, takže asi budou ty perníčky, krabička kupovaného levného a kolekce na stromečku. Ale neva, aspoň nepřibereme a myslím, že to stejně doženeme jiným sladkým a dalším jídlem, jak nás znám. A na trhy se alespoň na chvíli chci podívat v pondělí. Jedu do města na gyndu na kontrolu po šestinedělí, takže mamka si poprvé od porodu vyrazí do velkoměsta🙂. To bude tah🙂.

kamila215
6. pro 2018

@laja64 Je to šílený😵, člověk si fakt odvykne, že je skoro rok nemá😂😂. Ale je fakt,že takhle silné a dlouhé jsem neměla snad nikdy😱 O vlozkach mi ani nemluv...je to pro mě také španělská vesnice ( od 15-ti používám jedině tampony) já jsem si nakonec vybrala ty zelené s nějakým hermankem.Už otvírám šesté balení( ano fakt šesté!!!) a to jsem ještě sdelala zbytek těch poporodnich😁😁😁, takže s tebou plně soucitim😁.
Není zač, fotky jsou úžasné a tobě to moc sluší. A celé rodince samozřejmě taky!

aronek
6. pro 2018

Holky, co jste po CS. Nemáte zkušenost s krvácením jizvy? Jsem 5 týdnů po porodu a včera mi jizva začala krvácet. Zastavilo se to, ale teď vytýká jakoby sekret - bílá tekutina. Po předchozích Cs se mi to nikdy nestalo.

laja64
7. pro 2018

@kamila215 Jojo taky mám ty s heřmánkem-Naturela se myslím jmenujou a nějaké Always. Tak doufám že to brzy skončí a budeme mít zas chvíli klídek 😄

knoflikarka
7. pro 2018

@aronek Jsem po CS 6 týdnů a jizvu už mám zatáhlou nějakou dobu. Určitě zavolej gynekologovi nebo do porodnice, ať se nic nezanedbá.

knoflikarka
7. pro 2018

@biciklissie tak jsme byli na kontrole po šestinedělí, ptala jsem se doktorky na to kakání, malá kaká někdy každý den, někdy až co tři dny, dáváme BioGaiu akorát. Říkala, že by měla kakat aspoň 2x týdně a pokud ji nic extra netrápí (prdíky...), tak že je to OK. Všichni naši pediatru chválili, i dětská Dr. v porodnici, navíc má i odbornost gastroenterologie, takže věřím, že to je v pořádku...

knoflikarka
7. pro 2018

Holky, co vy a očkování? Budete očkovat v termínu, nebo odkládat (hexa)? Budete dávat něco z nepovinných (pneumokoky, rotaviry)? Já bych nejraději dala hexu až v půl roce a z nepovinných nic, ale zase žijeme přecejen v Ostravě a ne někde mimo civilizaci...

aronek
7. pro 2018

@knoflikarka já právě vždy bez problémů, tak mně toto překvapilo. Teď z toho už zase nic neteče, zkusím cinknout k dr 🙂

kamila215
7. pro 2018

@laja64 Ano, Naturella se jmenují ( máme stejný vkus 😂😂😂).Alwaysky jsem nechtěla vůbec, měla jsem je párkrát, než jsem začala používat tampony a přišly mi takový strašně igelitový a dost mi to vadilo ( ale nevim, třeba jsou už jiné,než před 18-ti lety😂😂😂) Dneska je to šestý den a už je to konečně lepší, tak snad už to skončí.😵😁

laja64
7. pro 2018

@kamila215 taky doufám, že už to skončí. Odsunula jsem kvůli tomu kontrolu po 6 nedělí, v půlce ledna už chci naplno chodit do fitka tak doufám, že se to upraví 🙊

biciklissie
7. pro 2018

@knoflikarka Tak moc díky, to jsem klidnější. Ono kaká každý den, ale jak docela s námahou někdy. Hele, jak je to s těmi prdíky? Jakože by mimča by neměla prdět vůbec, nebo jen trochu nebo jakkoliv, ale ne s námahou? Ptám se jak blbec, ale vlastně jako nevím o jaký stav by člověk měl usilovat...

biciklissie
7. pro 2018

@knoflikarka Taky nad tím zrovna uvažuju. Povinné budu očkovat vše v termínu, pokud tedy vyloženě nebude důvod odkládat. Z nepovinných uvažuju nad Prevenarem 13 a dál jsem ještě nezkoumala. Ale ráda bych to rozprostřela, ne že to píchají vše zaráz, ať je odbyto. Víš co, je to hodně o tom, čemu člověk věří. A já nevěřím tomu, že z očkování jsou ty vážné komplikace a nemoci, jak se teď hodně řeší. Domnívám se, že by to postihlo ty děti i tak, jen možná očkování to spustilo, ale neunikly by tomu ty děti i tak. Samozřejmě asi může být vážná komplikace i z očkování, ale myslím, že je to hodně vzácné, vzácnější než ty nemoci, proti kterým se očkuje. Takže já raději podstoupím toto riziko, než aby mi dítě zemřelo na nemoc, která se vymýtila už ve středověku. A takových případů bude přibývat, skrz ten trend neočkovat a celosvětovou migraci. To je tedy můj názor, riziko je obojí, jen člověk musí zvážit, které považuje za menší. Ale je to děsné, ten pocit zodpovědnosti za malého človíčka...

biciklissie
7. pro 2018

Holky, já používám vložky, takže mám docela zkušenost. Za mě doporučuju Facelle, ten plný počet kapek, tedy na noc. Maximální spokojenost, jsou podobné jako Always, ale o dost levnější. Ty heřmánkové jsem měla taky, ale dostala jsem z toho nějaké svědění. Každému vyhovuje něco jiného, ale parfemované bych tedy moc nedoporučovala...

knoflikarka
7. pro 2018

@biciklissie tak neměla by se kroutit, jakože s námahou... Jinak právě je žádoucí, aby prdy odcházely 😉 jinak nám to právě doktorka navrhovala rozvrhnout tak, že pokud bychom chtěli rotaviry i pneumokoky očkovat, že první očko už v 9 týdnech... Což je za chvíli... Před tou hexou se mi do ničeho moc ještě nechce. Ale právě ten Prevenar bych taky dala..

dusovkam
7. pro 2018

Holky nesu report z poradny: Kubík má 4,41kg a 57cm, vše ok jen ho mám dávat už po každým krmení na bříško a hlavičku nalevo, ten prevít si oblíbil jednu stranu a prý to není pak dobrý. Takže bude boj 😂

laja64
7. pro 2018

@dusovkam No rostou nám ty děti nějak rychle 😄 Lea má 5,1kg😁😄

dusovkam
7. pro 2018

@laja64 Jeee správná punkerka😁 To je číro 😍 Kam se hrabe ten náš blonďáček 😁

laja64
7. pro 2018

@dusovkam mu to na jaro taky doroste neboj😄😊

biciklissie
7. pro 2018

@knoflikarka No, tak ona už s tím Espumisanem prdí hezky, ale pořád kaká s velkou námahou. Je to lepší než dřív, ale pořád nic moc. Je mi jí fakt líto. Tak nevím, jestli změnit způsob podávání, dávkování nebo zkusit něco jinýho. Na pneumokoky je ten Prevenar, že, nebo si to pletu? Ty rotaviry neuvažuješ? My tedy to teprve budeme řešit, tak nevím, jaké pořadí doktorka má. Ale hlavně bych to nechtěla zaráz, jak jsem četla, že někdo to dává.

biciklissie
7. pro 2018

@dusovkam Tak to je fakt fešák a pohodář. Doporučila Ti, aby jsi ho na to bříško dávala na tu nepreferovanou stranu? Nebo i nějak jindy? Naty taky preferuje jednu, tak abych s tím taky začla.

darkwitch
7. pro 2018

@biciklissie u nás se spolehlive vykaka když ji dam nahou na prebalovaci podlozku... dneska mi teda ohodila půl obýváku, ale vykakala se v pohode :D a i když kakat nechce tak večer vyžaduje svoje ležení bez pliny...

biciklissie
7. pro 2018

@darkwitch Tak to u nás moc nefunguje. Jako kdysi občas a teď tedy takto občas čůrá. Ale kakat už takhle ne. Ona s tím má asi problém skrz to nošení té ortopedické peřinky, jak jsem psala. Málo se v tom může hýbat. Cvičím jí s nožkama, ale je to málo. Je to těžký, když to má mít co nejvíc. Tak teď ještě experimentuju s tím, že jí bez ní alespoň krmím a pak mám chvíli na nohách do klubíčka. Neb nekakala, pak se děsně posrajdila, vč. peřinky, já ji musela prát a než uschla, tak ji neměla stejně. Už, aby ji nemusela mít, je to fakt děsný.,.

biciklissie
7. pro 2018

Holky, je to normální, že má mimčo občas rýmu? Spíš jako myšleno soplík a skrz to občas chrochtá. Vazbu s prochajdama, větráním nebo úklidem jsem nepozorovala... Čistím jí to uchošťourem namočeným do mořské vody, ale jestli to jako není nějak moc. Řekla bych, že cca obden.

laja64
7. pro 2018

@biciklissie mala má úplně to samé. I to chrochtání. Občas trošku odsaju a neřeším 😊 Byli jsme teď na prohlídce a kdyby to něco bylo,dr by to poznala.

biciklissie
7. pro 2018

@laja64 Moc díky za odpověď, jsem klidnější. Já se právě bojím odsávačku použít, tak šťourám🙂. Asi to na ni ani není, je to troška. Je fakt, že do těch malinkých dírek ani není pořádně vidět, vždycky tam vejrám jak bacil do lékárny...

laja64
7. pro 2018

@biciklissie 😄jojo nejde do tech dírek moc vidět, to máš pravdu. Vždy jen trošku odsaju a je klid,ale je toho fakt úplně malinko. Malá ještě chrochtá, když ji začneme svlékat v koupelně- ví že se bude koupat, tak chrochtá radostí, u toho se vždycky nasmějeme 😄

biciklissie
7. pro 2018

@laja64 Tak to je super, radostné chrochty🙂. U nás tedy chrochtá, když se protahuje ze spaní🙂.

dusovkam
8. pro 2018

@biciklissie Právě že i hračky z tý druhý strany, mluvit na něj a když už teda na to bříško, ať tolik nenamáhá ty strany, a hlavně v lednu bude už kontrolovat jak mu jdou hříbátka. 😁
Jinak skrze tu rýmu- náš malej taky chrochtá, takže vždycky vezmu odsávačku, tu obyč kde odsáváš pusou, a to vždycky čumim co z něj vyleze, třeba tuhle takovej zelenej suchej soplík. 😁 Kdepak, žádný párání s tím- obden a pořádně, kašli na uchošťoury 😂

Strana