Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@knoflikarka Tak ji tu hlavičku dávej aspoň ve spánku na druhou stranu, takhle se to náš malej naučil. ☺ Zrovna dneska ráno si "povídali" s tatínkem a měl hlavičku otočenou nalevo jak má teď mít 😁 Stejně tak teďka i spinká po vydatné snídani😁
Neboj ono to přijde 🙂
@dusovkam No, z tý strany na ni mluvím, to nám zrovna i hezky vychází na postýlku, ale hračky ji ještě moc nezajímají. Tak trošku, že by podle toho otáčela hlavičku, kam nechce, to ani omylem. Ale na bříšku si vždycky otočí hlavičku , jak chce a nazdar. Zkusím na to víc dohlížet. Tu odsávačku tedy zkusím, mám asi cca stejnou. Taky se mi zdá, že toho tam má víc, než je vidět a rozpustí ta mořská voda. Prosím Tě. jak hluboko to strkáš? Musím taky kouknout na návod, že...
@knoflikarka No, přesně. Taky ji moc nic nezajímá. Mlíko, dudlík, mlíko - to se těžko motivuje. budu si ji aspoň dávat na druhou stranu postele, ale to zrovna vychází na kraj, achjo.
@dusovkam Tak to u nás vůbec nezabírá, ona si ji prostě otočí, kam chce. I několikrát po sobě. Nebo ji třeba člověk ani neotočí, to bych jí ji musela urvat. Leda zapřít a do toho se mi moc nechce, že by třeba ji tam narvala hodně násilím a začala se dusit...
Holky, proč vůbec vadí ta preference jedné strany hlavičky? Kvůli případným sleženinám nebo i skrz celkově vývoj?
@biciklissie kvuli zplosteni a deformaci hlavicky.. moji kamaradky syn musel mit dokonce helmu.. viz foto.. a to proste nechces 🙊
Nam taky Ondra preferoval jednu stranu.. na doporuceni MUDr. jsme koupili ten panda polstarek a super 🙂
@sju2929 Jj, myslela jsem si to. U nás to bude zajímavý, protože Naty má tvar hlavy takový divný - jako protáhlou dozadu. Jinak se mi zdá jako moc pěkné miminko (jsem děsně objektivní, že, ha ha), ale tohle nic moc. Tak se musím zeptat doktorky i na to.
@sju2929 Taky nad tím uvažuju. Akorát jsem četla, že některý děti jsou tak fikaný že překonají i to...
@biciklissie máme od narození panda polštářek a zatím se z něj dostala jen jednou.
Jinak holky, my máme poslední týden děsně přehozený režim. Malá spí ve dne a v noci ne. Předevčírem už to vypadalo nadějně, prospala krásně noc, ale po dnešní noci zase jsme tam, kde jsme byli. Všechna opatření dodržujeme a dodržovali jsme vždy (v noci nesvítit, šeptat a moc nekomunikovat, přes den nedávat do postýlky, kde spí v noci, přes den se snažit zabavovat aktivitami. Ale stejně, ona se přes den prostě vzbudit nenechá, pokud chce spát, může s ní člověk hýbat jak chce, může být hlasité prostředí, nezájem 😳. Dnes tady byli ještě na návštěvě naši, mamka už taky pochopitelně la, že ji jen tak něco nevzbudí, ale já se tím pádem nevyspala ani odpoledne, tak jsem zvědavá, jaká zas bude noc.
@knoflikarka Tak to je dobře, neb jsem ho pro jistotu zrovna objednala🙂. Jak to funguje, prostě šupneš hlavičku na střed na tu stranu, kterou chceš a ono se neotočí?
@knoflikarka Ježiš, tak to mě mrzí. To musí být děsně náročné. Ale tedy koukám jak puk, co je pravidel. Z toho, co tu od Tebe tu, nedodržuju teda ani jedno. Akorát ty aktivity přes den, ale to je asi jasné, A v noci se snažit moc nebudit, ale to tedy taky nic moc...
@sju2929
@knoflikarka
Tak jako na sviňku štětinku mi zrovna teď spí na té správné straně. Ne, že bych nebyla ráda, ale o x dnech, zrovna jak jsem objednala ten panda polštářek🙂. Dala jsem jí tam plyšovou kočičku, tak že bych ji přesvědčila tím?🙂
@knoflikarka Ty jo tak my nedodržujeme nic, přes den ji mám v hnízdečku v obyvaku ( máme obýváku
dohromady s kuchyni) nebo v houpatku u kuchyňské linky at na mě vidí-a vařím, mixuju atd a když chce tak spi a když nespí tak kouká. Nikdy jsem neslyšela, že by se nemělo svitit atd. Mluvime pořád nahlas, děláme vše jako predtim bez miminka-at si zvyká na všechno a hotovka👌 Určitě se vám to zase převrátí a bude to ok 😊
@biciklissie Já ani nevím jak daleko, já už to beru tak nějak rutinně, jestli půl centimetru a návod k tomu jaksi nebyl.😂 Hodně maminek si kupuje tu mrchu na vysavač, ale my máme doma velkoej od Kärcheru a to by mu asi neudělalo dobře. 🤔😃 Mimochodem skrze tu hlavičku- doktorka to nekontroluje? Protože by měla.. Kubajze vždy zkontroluje a řekne že je právě třeba dávat na tu druhou stranu aby neměl hlavičku z boku deformovanou a zploštělou; zkus se na to dr. zeptat. A v klidu, tu protáhlou hlavičku má snad každý mimi. 😉 Přeci jen nemají tu hlavu srostlou pořádně. 😉 takže no stress matko. 😎😊😉
@biciklissie no otočit se otočí, ale tím, že má tu hlavičku v prohlubni, tak se jí neslehává aspoň. Aby se neotočila, musí mít zábrany nějaké i na tělíčko, my dáváme deku srolovanou a stačí to, ale jsou na to i válce... Ale třeba to půjde samo, no. Já jsem jí otočila v postýlce a i na přebalovák chodíme z druhé strany a taky aspoň někdy to zafunguje. Kdybys nevyužila pandu, dej vědět, klidně bych vzala ještě jeden 😉.
@biciklissie
@laja64 No ony ty rady stejně moc nezabírají. Přes den je tu taky normálně hluk a u toho klidně spí. Nesvítit moc akorát v noci, ale tak to jsem stejně nikdy nedělala, že bych rozsvěcela lustr, vždycky si asi člověk rozsvítí v noci lampičku... Dneska usla před chvílí, tak uvidíme 🙏.
Ja svitim celé noci, mám u postele noční světlo a to nechávám svítit, me se ve tme blbě koji a nez bych neco rozsvitila tak by mala řvala hlady, takhle ji jen narvu prso když se začne vrtet a je to a zatim nam to funguje...
Včera jsem si konečně pořídila vzpominkovou knížku a dnes vyplnila většinu záznamů, taky jsem probrala fotky deti od narození starší a udelala výběr asi dvouset fotek co si nechám vytisknout at mame album, možná tím podaruju i babičky a dědečky 🙂
A u nás začínají být veselé večery, od osmi do devíti plus minus malá řve a to jsem si myslela, že se nam to vyhne, ale starsi to měla přesně takhle jen ji to zaclo o tyden driv :D akorát jsem chtěla jit ve čtvrtek na koncert tak to budu mít asi smůlu...
@dusovkam My právě nemáme normální vysavač vůbec, jen tyčovej. Tak to s tou odsávačkou zkusím, jak seberu odvahu. No, doktorka mrkne na malou ze všech stran tak jako letem světem, ale o hlavičce nikdy nic neříkala. Jako nevím no, zdá se mi, že to má docela hodně, že to takhle všechny miminka nemívají, tak se na to určitě zeptám.
@knoflikarka Ahááá, takže ten polštářek jako nemá zabránit otočení hlavičky, ale jejímu zploštění? Tak ještě, že to vím, bych to hodila do kouta, jakože to nefunguje. Kdyžtak bych zkusila to podložení, ale asi spíš jako v krajním případě. Protože ona má tu ortopedickou peřinku, tak leží jen na zádech, ale stejně po postýlce cestuje jak Zikmund a Hanzelka a otáčí se taky jak chce. Takže bych asi musela podložit fest a vůbec už se mi ji nechce vít trápit, stačí ta ortopedická peřinka. Když bychom polštáře nakonec nepoužívali, tak dám určitě vědět.
@knoflikarka Jo a s tím otáčením v postýlce, dřív jsem ji stěhovala každý den ze strany na stranu, jak to má být. Ale jak začala preferovat jednu stranu, tak jsem ji nechala na té "správné"a stejně tam cestuje. Ten přebalovák zkusím víc hlídat, tam na to nedbám. Prý se má i střídat osvětlení, aby to děti motivovalo se natáčet různě
@knoflikarka Tak držím pěsti, ať spinká hezky, ať si odpočineš.
@darkwitch Taky se věnuju vzpomínkové knížce, mám Narodila se beruška. A mám v plánu, v rámci domácího kreativního koníčku zabraňujícího zbláznění, zpracovat všechny rodinné fotky do alb a hlavně ty nové Naty. Už jsem si k tomu pod stromeček objednala nová krásná alba.
Holky vím že to byla asi nárazovka,ale malá dnes spala od 23:30-05:00 , pak se najedla a spala do 8:30 😄 Tak jsem vyspaná na dva dny dopředu 😍
@laja64 takovou noc už jsme jednu taky měli 👍😀. Já jsem ráda, že malá v noci spala i s přestávkami, ale spala 🙏
Mno, tak jsme byli od porodnice na Nutrilonu ProFutura. Pořád jsem přemýšlela, jestli nepřejít na Kendamil nebo HiPP nebo něco jiného, až nám dojdou zásoby a až když malá začala pravidelně kakat poslední 4 dny a domluvili jsme se, že jí to radši měnit nebudeme, tak se zrovna to naše mlíko nedá nikde sehnat. Manžel objel obchody a lékárny, na netu ti taky nikde není 🤷😀. My musíme mít vždycky něco extra, nebo už nevím jako. Zítra zavolám doktorce, na co nám doporučí přejít, ale s čím jste spokojené vy, co jste na UM?
@knoflikarka za mě teda ten Kendamil-je z plnotučného mléka-nemá žádnou pachuť, je bez palmoveho oleje atd. V obchodech nikde není a v lékárnách ho taky nemají ale objednávám vždy ma alza.cz celý karton společně s plínkama. Jo teda mají ho v Hrabové u Makra v Babyplace akorát. Ale jsem moc spokojená, opravdu chutná jako mléko ✔✔

@dusovkam taky se otáčí má jednu stranu... Zkouším jí dávat na tu druhou, ale v momentě se otočí zpátky. Nějaké hračky nebo povídání z druhé strany jí moc netankují 🤷. Tak doufám, že se to zlepší, zatím ji nemám moc jak motivovat..