icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

sju2929
14. pro 2018

@dusovkam maly ma UM obcas, ale vyprazdnovani to neovlivnilo... porad jej mame tak 4-5x denne.. 🙂
A dneska byl taaaaaak protivny, ze jsem premyslela, kam se dite da vratit (berte to s rezervou)... ;)
Ted uz jdu umrit.. a nechci o nem vedet driv nez ve 4 🙏🏻😂

dusovkam
14. pro 2018

@sju2929 Tak mě to nedalo a radši jsem zavolala doktorce, aby pak na 3m kontrole neremcala, mlíko mám ale prostě kluci jsou prý víc žravý a jemu to nestačí, takže mám 1x kojit a 1x UM na střídačku. 😁 Hele u nás a tím 💩 to bude asi značkou, mám od DM Babylove, ale jinak krásně i prdí takže mu to asi obden stačí hodit do plíny (jen mi sakra někdo řekněte kde se to v tom krásným miminku bere)🤣 Taky kolikrát jsem už pronesla, a i chlap, že ho vrátím tam odkud přišel, ono může být mimi přetažený, nebo na něj bylo moc vjemů za celý den.... Však ono to přejde 😁 No že o něm nechceš vědět dřív jak ve čtyři - to je mu asi šumák. 😁Ale jdu též (snad) padnout za vlast. 🤣

sju2929
15. pro 2018

@dusovkam mi dr doporucila dokrm, pribral predtim na uplne spodni hranici a porad zjapal hlady.. ale uz se celkem uklidnil 🙂 ted ma dokrm treba co tri dny 🙂 (je pravda, ze je pres den skoro porad na prsu).. ale davam mu ho jen kdyz place, ze ma hlad a prso uz nenabizi.. (nebo alespon uz nic nevystriknu)...
vsak kazde miminko to ma jinak 🙂 hlavni je, ze ho neboli brisko a je spokojeny 🙂
Hele 😂 tu otazku si taky pokladam.. kde se to v nem bere a jeste kolikrat takovy smrad 😁 a pritom takovy sladous to je 🤣🥰
Je to mozne.. on mi pres den vetsinou nespi a vcera pres den naspal dohromady cca hodku (po kojeni na rukou 5-10 minut vzdycky)
Ale vyslysel me prani 😂 ve 4 se zacal rusat a vstaval pred pul 6!!! To byla urcite odmena za tak priiiserny prorvany den ❤️Je krasne jak jako maminka slevuju z naroku na spanek ... a jsem vdecna za 4 hodiny v kuse 😁

kamish
15. pro 2018

Zdravím maminky, jak se tady máte?? A jak zvládáte s prckama přípravy na Vánoce?? 😊 Jsem jediná, kdo to letos nějak neřeší?? 😁

Jinak se Vám chci pochlubit, už máme také konečně fotky z newborn focení. Tak posílám pár na ukázku. 😍

knoflikarka
15. pro 2018

@kamish Krásné fotky, moc vám to sluší ♥️. My to letos taky extra neřešíme, malá je naše první, takže není třeba, příští rok už to bude jiné... 😉

laja64
15. pro 2018

Holky tak malá má asi spavou nemoc. Usnula o půlnoci, vzbudila se o půl 5 ráno, najedla se, spala do půl 9, to jsem odcházela z domu. Teď jsem přišla a chlap mi říká, že se kolem 10h najedla a zase celou dobu spí 🙊😄

sju2929
15. pro 2018

@laja64 jak se to uci? Maly by to nutne potreboval 😂
I kdyz... v noci spal dneska krasne.. usnul kolem 22hod. A vstanul pred pul 6. 🙂 ale od te doby zase radi a blije :/ uz jsme asi 3x prevleceni.. :/

martina250703
15. pro 2018

@sju2929 Blinkáni, to známe 🙄

laja64
15. pro 2018

@sju2929 ty jo já nevím, tohle je poprvé, jsem zvědavá co bude v noci 🙊 Pred spaním se zase pos*ala ,zase zeleno-žlutý průjem až skoro voda, tak jsem zvědavá, jestli se to časem upraví 🤔

sju2929
15. pro 2018

@martina250703 vuuuubec nezavidim.. zname :( celkem dobre :/

@laja64 myslim, ze jo.. my ho meli min.tyden asi tyden a uz jsme dobri.. 🙂

natysnovec
15. pro 2018

@kamish jeee ta s tim kralickem.je uplne bozska❤❤❤slusi vam to rodinko....

Jinak jak jste na tom s pripravou na vanoce??Darky a tak..ja uz mam vse a dneska budem balit..

dusovkam
15. pro 2018

@sju2929 No ohledně toho spaní- já jsem přemýšlela jak je možný že mi taky stačí tak málo a jsem schopná fungovat (kor když malej prudí už od čtyř od rána a já pak už neusnu), a tak mi přišlo že maminy jsou na to prostě "stavěný" a taky že mám trénink z Dětenic (tam jak je ta hospoda kde se hostům nadává) 😂, kde jsem skoro rok makala- jen přes víkendy a v létě častěji: ráno v pět budíček, nakrmit koně, vykydat , nakrmit sebe, hodit na sebe kostým (já) , do šesti do večera na jednom fleku, pak se najíst , odlíčit a nalíčit a na sedmou do krčmy a až hezky do deseti bavit lidi. 🤣 A jít spát pomalu o půlnoci, protože jsme zas krmili koně .
@kamish Letos to též neřeším, upeču si jen perníčky a udělám rumový kuličky a zbytek mám od rodiny. Dárky jsou zabalený, já jen pak udělám večeři na Štědrý den a čaaaau 🤣

biciklissie
15. pro 2018

@kamish Úžasné fotky, jste krásní. Taky zbožňuju ty fotky s malými plyšáčky🙂🙂. Vánoce mám obstarané, taky to letos moc neřešíme (máme první). Takže nějaké dárky jsem koupila dopředu něco teď přes net. Balila jsem postupně, každý den pár. To už mám hotové. A upekla jsem jen perníčky, když hlídal manžel. Ani kupovat nebudu, leze to do peněz a už jsme tak dost vyžraní. No a den předem si postupně nazdobím stromeček. Na štědrý den s manželem uděláme na střídačku součásti večeře a hotovo. Prostě v rámci možnosti pohodička, klídek. Ale taky se těším na příští rok, to už z toho bude mít víc a pak další a další roky čím dál víc. Ale pořád lepší Vánoce teď ve dvou měsících věku, než na začátku šestinedělí, to bych mohla Štědrý den rovnou zrušit, jaký to byl masakr...

knoflikarka
15. pro 2018

@biciklissie Ani nemluv, doteď vzpomínám, jak jsem byla hormonálně vyklepaná, když jsme s malou poprvé jeli kočárkem v šesti dnech k doktorce 😅. Ještě že měl manžel volno. Vůbec bych řekla, že ty hormony jsou masakr, před těhotenstvím mě jen tak nic nerozházelo a teď pořád bulím i u reklamy na plenky 🤷😅

biciklissie
16. pro 2018

@knoflikarka No, asi tak. Začalo to porodnicí s tím kojením a že jsem se děsně bála, že nebudu vědět, co ní (no, to byla dost pravda, vlastně vše). No a doma pak děsný strach ze SiDS, pádů a nemocí. Všeho se bojím pořád, ale už asi tak nějak normálně, akorát mi tedy zůstala ta fobie z pádů. Ale už je to taky lepší... Jo a taky doteď nemůžu vidět žádné drama, natož s dětmi. Udělala jsem šílenou chybu, že jsem v šestinedělí přečetla knihu o koncentračních táborech dle skutečných událostí (Mengeleho děvče) a mám z toho fakt šílené myšlenky do teď.

knoflikarka
16. pro 2018

@biciklissie No s kojením ani nemluv. Dva dny před odchodem z porodnice mě ještě napadlo objednat ohřívač, protože mi došlo, že vlastně vůbec nevím, jak to mlíko doma budu připravovat. Poslední noc v porodnici malá proplakala a musela jsem ji mít neustále na prsu, ze kterého ale nic neteklo, bylo mi jasné, že má hlad, ale sestry mi nechtěly dát větší dávku UM. Usla až ráno a já jsem přijela domů totálně vyšťavená. Ale vyspala jsem se, malá dostala pořádně najíst a už bylo dobře. I to mlíko se spustilo, ale nikdy už jí stejně samotné nestačilo. Teď už ok, pokud mě teda nechytne panika, že moc blije, nebo že má pupínek tam či tam 😅

biciklissie
16. pro 2018

@knoflikarka Tak to je drsné... Jakto, že Ti sestry nechtěly dát víc UM, to nechápu. Vždyť hlavně, aby mimčo jedlo, ne... U nás to bylo podobné. S kojením problém, malá spavá, já ji musela budit každé dvě hodiny a stejně mi u toho usínala. Pokoušela jsem se kojit, odstříkávala, rozmasírovávala prsa, dokrmovala UM. Sestry šíleně napružené, že to s tím kojením vzdávám. už bylo jasné, že to asi neklapne, doma na UM naprosto nic. Tak jedna spolupacoška byla tak hodná, že jsme přes net na jejím mobilu objednaly na to nějaký vercajk, manžel pak pro to na poslední chvíli jel. A když mě pouštěli domů, tak mi řekli, že jí tak polovinu toho, co by měla, do té doby na to jaksi nepřišla řeč nebo co. Já čerstvě doma šílená z toho, že nebude jíst, bude pořád spát a spát, až... Taky z toho mám následky do teď, pořád, že něco... jak píšeš Ty. Když jsem zabalila kojení, tak mám z toho výčitky do teď, že jsem tomu měla dát víc, ale malá i já jsme byly klidnější, začala přibírat a celkově už to pak bylo lepší a lepší. Pořád je to drobítek, ale už má pupíček a faldíčky... Jen s tím strachem se fakt těžko vyrovnávám... Děsně to kazí tu radost z ní...

knoflikarka
16. pro 2018

@biciklissie Jojo, kor když na to kojení je teď obrovský tlak všude. Taky si vyčítám UM čas od času, i císaře. A pak si vzpomenu, jak dlouho jsme na tu naši berušku čekali a mysleli jsme se, že se nedočkáme. Tenkrát mi nějaké (ne)kojení připadalo naprosto malicherné - a v podstatě to tak je, takže si to vždycky připomenu a aspoň mě to vrátí na zem.

biciklissie
17. pro 2018

@knoflikarka No, prave. Ony to ty sestricky myslely dobre, ale uz to proste bylo moc, ten tlak. Maji vysvetlit pro a proti, pak nechat maminku rozhodnout a podporit v te volbe. U me porad nutily a nutily a kdyz uz jsem malou nechtela moc prikladat, tak bylo videt to odsouzeni. Proste vzdycky podaly um a zabouchly dvere. Kdyz uz me nutila i sestr na naprosto jinem oddeleni, co nemela s porodnim nic spolecneho a ja se rozbrecela na chodbe, tak jsem to uz proste zabalila. Takze ano, mysli to dobre, ale nekdy hold jsou cesty do pekla dlazdeny dobrymi umysly. A uplne te chapu, zvlast, jestli jste na miminko cekali dlouho, tak to priority dost presklada.

kamila215
17. pro 2018

@sju2929 Děkujeme😊 Ondrášek je taky boží 😍. Má krásný kukadla👌💗

kamila215
17. pro 2018

@kamila215 Ahoj holky, jinak poslušně hlásíme, že my už jsme na Vánoce připravený. Dárky máme nakoupeny a už i zabalený, napekla jsem nakonec devět druhů a dva nepeceny. Vše už jsem si nakoupila, takže v pátek už, jen ozdobíme stromeček a nakoupí se ovoce, zelenina a veky a Vánoce můžou začít ( mám je moc ráda a strašně se těším) Někdy jsem horší, než děti😂😂😂.
Jinak s tím spaním holky...mě spí malá zatím pořád ukazkove a to jsme neměly žloutenku. V deset večer nakojim a spinká do pěti, zase nakojim a spinká až skoro do desiti. Pak se hlásí uz po těch 2,5-3 hodinách přes den zase do těch desiti, než přijde večerní spánek, takže já si absolutně nemůžu stěžovat👌. Od těch tři od dopoledne už je vzhůru mnohem víc, ale je hodná a je s ní zábava. Směje se na me, povídá si a vše pozoruje. Takže u nás asi tak😉

kamila215
Autor odpověď smazal
petronelas
17. pro 2018

Ahoj holky,hlasím se po dlouhe dobe.My to mame ted hodne narocny.Od minuleho pondeli chodíme s mimcem na pichany penicilin.Ma chudacek zanet stredniho ucha a mel tam streptokoka.Hrozil mu i zanet mozkovych blan.Zacal manzel silnou anginou,pokravoval starsi syn streptokokem a nakazil i me a Mikulaska.Takze cela rodina na antibiotikach.Jeste ze existuji eschopy a muzu neco objednat a nemusim vhodit po obchodech.Akorat nevim,kdy budu ty darky balit.Starsi syn( 9 let) uz kouka dlouho na televizi kdyz ted nechodi do skoly a ja nemam kdy balit.Tak my ty Vánoce letos moc neresime a to jsem si myslela jak budeme mit krasne vánoce ve 4.Ted si preju nejvic zdravi.

petronelas
17. pro 2018

@kamish krásné fotky 😊

petronelas
17. pro 2018

Holky, jake cislo plen uz davate mimiskum?

petramana
17. pro 2018
kamila215
17. pro 2018

@petronelas Přeji celé rodince brzké uzdravení😉😊a pleny jsme teď začaly používat dvojky.

laja64
Autor odpověď smazal
laja64
17. pro 2018

@petronelas teď jsme začali č.2

biciklissie
17. pro 2018

@petronelas Taky jsme asi pred tydnem zacali dvojky. Akorat to ale zrovna resim, ze naty ma docela pupicka, ale dlouhe hubene nozicky, takze jednicky uz pres brisko tezko zapinala, ale jednicky i dvojky ma volne na stehynkach, takze jsme kazdou chvilku pocurani a pokakani. To neni matersky plural, mysleno ja s manzelem. Naty to tak umi, ze ja jsem pocurana a posrajdena a ona sucha🙂.

Strana