icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

sju2929
17. pro 2018

@petronelas trojky 🙂

@laja64 vy jste ted zacali 2? 🙂 vzdyt 1 jsou do 4kg, ne? 🙂)

laja64
17. pro 2018

@sju2929 1 jsou 2-5kg (teda Pampers,nevím jak jiné) malá má teď cca 5,1kg a jedničky už ji jsou úzké a stahujou. Ale ty jedničky byly do teďka ok.

laja64
17. pro 2018

Jo jinak holky už se koupeme ve vaně spolu 😄

dusovkam
18. pro 2018

@petronelas Dvojky- mám DM-kový Babylove.

Děvčátka pomoc..Malej mi v noci vůbec nechce říhat, trajdám s ním třeba ještě dvě hodiny po jídle, zkouším tygříka, přes rameno, na bříško atd.a nic , maximálně mini říhanec, a když ho nechám ležet v postýlce tak se během 5 minut začne kroutit a blinkat.Usne jen na mým břiše a to zas nespím já. A takhle je to každou noc minimálně 2x a já už začínám být opět totálně nevyspalá ( včera ten samý problém jen od dvou v noci až do rána), malej má po těch dvou , dvou a půl hodinách zase hlad... Já se fakt nedivím že ztrácím mlíko. 😣 Holky mě je do pláče i teď v noci.. U chlapa nehrozí že by ho v noci krmil,nakrmi akorát v sedm večer, takže je opět vše na mě. A Já chci prcka kojit, mám kojící čaj, homeopatika a je to asi k ničemu... sorry za noční sloh 🙄

sju2929
18. pro 2018

@laja64 aha 🙂 ja mela nejake pampers do 4. Pak jsme meli dvojky a ty jsou do 6kg, ale ty mi zacal pak procuravat a prokakavat, tak jsme presli na 3, ktere jsou od 5 🙂

Super 🙂 ja mam jeste strach, ze to neodhadnu, jak slouho s nim ve vane muzu byt.. ze vsech strach slychavam max.5 minut a ja jsem vodomil, takze nemam miru 😂 me to prijde jsko 5 minut a vono uz to pulhodina 😁

@dusovkam
Mela jsem to same.. pomohlo mi s nim poskakat na mici.. to si brknul ... ale mel to jen obdobi 🙂 ted uz staci zase pomojat a odbrkne si..
Jinak my jsme uz tri dny bez nutrilonu a doufam, ze to tak zustane 🙂
Cetla jsem, ze vsichni vychvaluji laktacni poradkyne z mamila.sk tak se tam zkus podivat, jestli nejakou nemas pobliz jestli by ti s tou laktaci nepomohla 🙂

dusovkam
18. pro 2018

@sju2929 Tak já dneska večer nafouknu zase míč a uvidíme.. Hele třeba ta LP nebude potřeba- a kdyžtak máme přímo v porodnici. ☺ Teď jsem Kubíka kojila nějak cca po šestý ráno a půl hodinky na to se dopucnul a zatím dobrý, ale třeba to bude tím že ještě chrní. 🤣Ráda bych nechala ten sunar jen večer na tu noc.. A udělám všechno pro to abych kojila, protože vím jak mi to s psychikou zamávalo u Anetky.... 😏

knoflikarka
18. pro 2018

@petronelas máme ještě nějaké dvojky, ale už do zásoby převážně trojky, malá má asi 5,4 kg a 60 cm... Kupujeme teda Eco by Naty a Monperi.

knoflikarka
18. pro 2018

@dusovkam Malá nám moc nechce brkat ani po UM, to si člověk nepomůže... Když jí dám po krmení do tygříka, tak se rovnou pozvrací.

sju2929
18. pro 2018

@dusovkam zkus to 🙂 nam to pomohlo “vyhnat bublinky”... jinak nekdo tu psal, ze mu pomahalo polozit, zvednout, polozit, zvednout... a pak si brknul 🙂
Rozumim, ja delala vse mozne jen abych mohla kojit 🙂 nejde mi o finance ohledne UM.. ale proste ten kontakt s tim malym ❤️ Atd atd. 🙂

laja64
18. pro 2018

@sju2929 buď s ním ve vaně jak dlouho budeš chtít, nekoukej na žádné tabulky, kolik by se tam mělo a nemělo být. Já to nikdy neřešila. Pokud je to miminku příjemné, tak bych to neřešila 😊 To samé jak tu holky předtím psaly, o kojení, že každý,,tlačí ", že by se mělo kojit atd atd. Já nekojim a je mi to fuk kde se co povídá, nemám žádné vycitky že nemůžu ,,nakrmit " dítě.

martina250703
18. pro 2018

@dusovkam Když mi malej usne po jídle a nekrkne, položím si ho na ruku. Začne se vrnet, tak dám přes rameno. Někdy krkne hned, někdy třeba až na potřetí. Ale ublinkává, tak si taky nerisknu ho nenechat krknout.

dusovkam
18. pro 2018

Mě už právě nebaví furt ty plíny a bodyčka prát. 🤣🤣 Taky mi nejde o finance, hlavně Babylove je levný a je toho 600g ale přesně, jde mi o ten kontakt, i mě to uklidňuje když vidím že mu ode mě chutná. ☺ Moje mamka říkala že jí pomáhalo sníst vývar tak si jdu teď zobnout. 🤣

dusovkam
18. pro 2018

@knoflikarka Já právě nejdřív zkouším přes rameno a pak tygříka, přes den se mi osvědčilo že si ho dám na svoje tělo a on už se tam zavrtí tak jak potřebuje a i usne, a já s ním- dneska poprvé jsme usnuli přes den ale jen půl hodiny .😃 Ale je schopnej mi blinkat i hodinu po krmení.😁
@martina250703 Na ruku? To jako na tygříka? 😁

Jako holky teď jsem půl hodiny odstříkávala a z obou prsou jen 55ml 😐😐 Jdu se picnout....

biciklissie
18. pro 2018

@dusovkam Tak treba u nas je odrihnuti (vetsinou vic nez jedno) docela rychle. Davam pres rameno nebo spis tak jako nastojaka narovno k telu. Figl je v tom, ze hlavicku clovek nesmi pritisknout ke svemu telu, ale mit v dlani trochu od nej. Aby mimco melo svoje telo uplne rovno na stojaka. To treba ja jsem nedelala a moc nam odrihnout taky neslo, prisel na to manzel. Tak zkus jeste toto pohlidat.

martina250703
18. pro 2018

@dusovkam Nene, položím si ho normálně na ruku. Mně ublinkává i 2 hodiny po jídle. Když kope nohama a tak.

biciklissie
18. pro 2018

Je fakt, ze me taky ublinkava klidne i dve hodiny po jidle. Zvlast hodne a casto, kdyz se pri nem krouti kvuli prdeni a kakoseni. Ale dalsi nejake souvislosti se mi nepodarilo vypatrat.

knoflikarka
18. pro 2018

Malá taky blinká i hodně dlouho po jídle - jak kdy, ale hlavně na bříšku. Ale dneska ! začala konečně brkat a teda je to o hodně lepší hned. Tak doufám, že už nám to vydrží.

petronelas
18. pro 2018

@kamila215 moc dekuji 😚

petronelas
18. pro 2018

My mame jeste dvojky.Jsou mu akorat.

aronek
18. pro 2018

@dusovkam ahoj, vůbec se nestresuj tím, kolik odstříkáš. Mně to třeba nikdy moc nešlo, vždy jen trochu a přitom děti najedené. Teď kojím dvouletou a 7 týdenní, a přitom v porodnici se mi nepodařilo odstříkat skoro nic, fakt kapičky. Na 6 týdenní kontrole mi dokonce dr řekla, že malá roste víc do šířky než do délky 🙂 Na to mi tedy synek řekl, že to má po mně, a bude stejně tlustá ☹ mně asi urazil 🙄

aronek
18. pro 2018

Jinak plenky dvojky a dnes na kyčlích vše OK 🙂

petronelas
18. pro 2018

Holky, nevite cim to je? Maly jsi zacal hodne cucat pesticku a uplne hladove 😉 Pred spanim kojim z kazdeho prsa 2 krat a ne ze by uz pil,ale jenomze duda.Nemame dudlik a snazim se mu ho nacpat,ale nechce ho a nejradeji by chtel prso.Nevim co s tim delat.Nechci aby si cucal prsty a pesticku.Pres den i rukavy ocucava.😂

martina250703
18. pro 2018

@petronelas Je to vývojem 😊 Prstík a palec vyndavám, pěstičku nechávám.

petronelas
18. pro 2018

@martina250703 jak to myslis vyvojem? Prvni syn to nikdy nedelal,tak to neznam.

martina250703
18. pro 2018

@petronelas Já se lekla, že už mu porostou zuby, tak jsem pátrala. A našla jsem, že objevují pusinku, že je to v pořádku a přirozená součást vývoje 🙂 Něco jako když pak strkaj do pusy hračky a tak. Takže kromě poblityho oblečení je teď ještě krásně oslintanej 😀 Nejvíc si je tam cpe večer po jídle.

dusovkam
18. pro 2018

@petronelas Jo taky to prcek dělá, je to normální část vývoje, objevuje něco jinýho než dudlík a prso. 🤣 Mě občas žužlá okolí ramene když se tulí, nebo tričko a při pasení i plínu. 😂
@aronek No dneska jsem mu dala v osm těch 55 ml a vydržel do jedenácti.. Teď ale dostal sunar, po hodině od kojení mi zas brečel 😑

knoflikarka
19. pro 2018

@biciklissie Ježiš to snad není možné, teď to čtu a vidím, že nám na brkání pomohlo to samé a u nás na to taky přišel manžel 👍. Člověk krmí v 99% případů, zkouší tygříky a jinou zvěř, pak přijde chlap a vymyslí tohle 🙈. Ale hlavně, že to zabírá, nám teda 100% (zatím).

knoflikarka
19. pro 2018

@petronelas Jo tak moje malá je fakt savec, ta tohle dělá už od porodnice, ožužlává co může 🙈. Teď když přes den mívá častěji i ručičku natáhnutou, tak se jí podaří ocucávat už i třeba jeden prstík. Většinou ji to nechám prozkoumat, když už se jí podaří to dopravit do pusy, a pak dám dudlík, dlouho ji nenechávám. Je to normální zkoumání těla 😉

aronek
19. pro 2018

@dusovkam od osmi do jedenácti je super, taky jsme to tak měli. Pokud brečí hlady tak holt dokrm, v noci je potřeba se vyspat. Přes den pak přikládat dle potřeby a hlad nebude 😉

biciklissie
19. pro 2018

@knoflikarka 🙂🙂🙂 Tak to je dobre, to my me nenapadlo, ze to ma nekdy takhle stejne. Vis co, muj manzel taky nema zkusenosti s mimci, ale narozdil ode me ma zdravy nadhled a furt nepanikari. A pry zver🙂🙂🙂.

sticker
Strana