Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@petronelas Dřív nám nešlo nic jiného než cross-cradle (nevim jak se to řekne česky, ale je to bříško na bříško a hlavičku držim v ruce) nebo "fotbalový" držení, ale teď poslední dobou nám víc vyhovuje v leže nebo takový hybrid něco mezi madonou a "laid back" (taky nevim jak se to řekne česky) - sice u toho víc bryndá, ale taky toho vysaje víc (někdy až moc, zakuckává se) a nebolí mě to.
@blicklisse Jo, můj manžel je taky nachcípanej, tak ho k ní nepouštím ☹. Aspoň to teď tolik nevadí, přijeli zdálky tchánovci a vyslala jsem je společně na výlet, tak doufám že než se vrátí, budou vyléčení (ale mám strach aby to nebylo ještě horší, tchán si hezky doléčuje zápal plic, takže k malé nesmí vůbec...tak jen aby ještě nenakazil manžela když je ted oslaben rýmou :'( ).
@amenophus No, tak mi praktikujeme opatrny pristup, na malou akorat jukne a vyvetrame. Takze jsem na na sama, i kdyz uz je konecne doma. Je to hodne opruz, nic moc nestiham delat, ale uz je mu lip, tak me aspon zastoupi v nejakych tech domacich vecech. A na vanoce uz by to melo byt dobry, doufam. Snad se to vyplati a neonemocni. Vam preju to same, drzte se...
My bojujeme s kašlem u male, teda ona to snáší dobře ale odvolala jsem všechny vánoční návštěvy, aby nechytla ještě něco dalšího
Holky manžel byl včera se starší u tchana a dovezl mi bramborovy salat no neodolala jsem s dala si a dneska jsem od pěti do sedmi jen chovala a to jsem šla spát v jednu, protože jsem musela dodělat seminarku, jsem myslela ze mne trefí :D
Holky kdo je na UM - Od zacatku krmime Kendamilem. Stolice byla ,,michane vajicka" , sem tam tužší ale pořád žlutá. Den před 6tydenni prohlídkou byla stolice zluto-zelena a řídší. Řekla jsem to na prohlídce doktorce, říkala, že se to pořád ve střevech mění, at koupím probiotika. Koupila jsem kapky BioGaia. Když jsem dávala asi 3 den, stolice byla skoro zelená a úplně řídká, až vodnatá. Samozřejmě jsem procitala diskuze. Někomu BioGaia způsobily zelenou vodnatou stolici a pomohly až pak prikrmy od 4měsíce. Někomu BioGaia zabraly až za 14 dní. Někomu Kendamil způsobil zelenou řídkou stolici-jelikoz je z plnotučného mléka a do všech UM se přidává železo a to stolici zabarvuje. Plánuju dávat teda BioGaia do konce roku a pokud se to nezlepší, zajít k doktorce at dá stolici raději na rozbor. Jinak malou nic netrápí. Dávám cucnout i fenyklový caj, prdí krasne, spi taky dobre, bříško evidentně vůbec nebolí. Má někdo nějakou zkušenost s necim podobným? @knoflikarka ty krmíš Kendamilem,viď?
@laja64 Jsme zpátky na Nutrilonu, malá po něm sice blinká, ale po všem ostatním to zatím bylo horší... BioGaia nám zrovna pomohla, stolici má po Nutrilonu žlutou, někdy řidší, ale vodnatou teda úplně ne.
@knoflikarka aha jo tak 🙂 Tak hlavně že už je to lepší. No kamarádka to měla obdobné co já a dala Hylak forte, a teď si nejsem jistá zda i Enterol a bylo po problému. No k doktorce určitě zajdu, měnit mléko se mi moc zatím nechce..
Holky, dělá vám některé miminko, že by si třelo očíčko nebo očíčka? Naty si od narození děsně drásala obličej nehty, nejdřív jsem dávala rukavičky a pak tedy nehty stříhala úplně na krátko. Už to docela odeznělo, občas je poškrábaná, ale už mělce. Teď si ale začala jednou rukou třít jedno oko. Dělá to jen když tlačí, v klidu ne, tak si myslím, že je to asi z nervozity a námahy. Možná jako parafráze toho škrábání, ale je mezi tím docela dlouhé období, nezaměnila hned jedno za druhé. V klidu má oko normální, nečervené, nepřivřené a neslzí, když si ho žmoulá, tak chvíli ho podrážděné má. Vyloženě dovnitř jsem se zatím nedívala. Co myslíte, máte někdo zkušenost?
@biciklissie mala si tře teda obě oči nebo jedno, než usne. Není to pravidlem, ale většinou 1-2x za den to udělá. Trvá to tak půl minuty, jak si těma ručičkama šmrdolí v očích, a pak usne.
@laja64 Diky moc. Prave jsem vedela, ze deti si trou oci, kdyz se jim chce spat. Tak to asi bude neco podobneho, zatim to dela u toho tlaceni a zda se, ze i zacina, kdyz se nejak neklidne hemzi...
@biciklissie nijak pravidelně, ale občas si taky tře oči nebo škrábe obličej (a se stříháním nehtů mi pořád chybí sebevědomí, protože když jsem to zkoušela poprvé tak jsem ji chudinečku stříhla do palečku). Hlavně když je rozespalá nebo nějak nespokojená.
@amenophus Tak to bude asi neco podobneho. Dela to tedy cim dal casteji. Ja prave naty musela strihat nehty uplne nakratko, protoze byvala poskrabana silene a rukavicky uz jsem nechtela davat, aby nemela choulostive rucicky a hlavne mohla na vsechno sahat. A mela ty nehtiky silene malicke, jeste casto docela obrostle kuzickou. Za tu dobu jsem ji je musela strihat xkrat a jako strihla jsem ji nekolikrat, z toho jednou do krve. Tak z toho mam hruzu taky, uplne se mi klepou ruce, tak to tomu rozhodne neprida🙂. Ale jak uz ma nehtiky vetsi, tak se zlepsuju🙂.
@biciklissie u nas striha chlap od zacatku 😉 nechte něco na nich 😁
@petramana Tak to ani nahodou. Kdyz vidim, jak ma ostrihane nehty on, jako kdyby si vzal macetu, tak to fakt ne🙂. Ani me v tehu neasistoval, kdyz jsem se uz skoro nemohla ohnout, tak natoz miminku....🙂.
@laja64 Tak ale to je moc hezke uzasne... Takova dojemna fotka je to...
@biciklissie a jak koupe, to je teprve boží 😍
@laja64 A v cem mate miminko na te fotce? Prave, ti chlapi jsou oproti tem miminkum tak obrovsti a ty miminka oproti tem chlapum tak malinka.... Tak ta neha pak z toho uplne cisi. Tak jsem z toho vzdycky nameko, kdyz je spolu vidim...
Děvčata užijte si dnešní den bez stresu, v pohodě s vašimi milovanými a horou cukroví u pohádek. 😉😊🎄☃️ Já včera dozdobila perníčky a salát budu dělat až teď ráno, neboť jsem vytuhla s prckem už v šest večer. 😁
@biciklissie v houpatku https://m.alza.cz/maxi/tiny-love-lehatko-nature...
Je to super👌
@laja64 Aha, ok, moc diky...
Mile rijnovky, preji krasne vanocni svatky. Moc si to s rodinami uzijte, hlavne tu vanocni naladu a pohodu.
Eliášek má 74 vel. a 7,5kila🙈 už mě z nej bolí záda, když ho nosím. Včera měl tři měsíce a začíná dost slinit, tak za chvíli přijdou na řadu zuby. 🙏 to zase bude🤪
Chtěla jsem vás všechny moc poprosit. Pořád mám po porodu 13 kilo na víc a začínám se tím dost trápit. Nemáte některá odkaz na cvičení po porodu. Mám strach, abych nepřišla o mliko 🤢😞 Na konci května jdeme na svatbu a nechci tam být za tlusťošku. Budou tam samý holky sportovkyně 😉😞🙄 a co vy? Už jste něco zhubly?
@tasmyska ten roste bobek🍀 třeba vás zuby nepotrápí 🍀 Já teda nabrala 20kg, dolů šlo samovolně 10kg. Od ledna fičím do fitka, jelikož se na sebe nemůžu ani dívat, chlap říká, že to půjde dolů casem ale já vím, že nepůjde. I u dcerky predtím jsem to měla vydřené. Já teda ale nekojim, třeba někdo poradí ale myslím si, že lehké kardio bys mohla. A u první dcerky jsem ještě 3x tydne chodila na vacushape-a to jsem kojila a bylo to pecka ✔✔

@petronelas v noci v leže, přes den v sedě s kojícími polštářem a nebo v šátku..