icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

biciklissie
26. pro 2018

@tasmyska Ahoj, ja na zacatku tehu dost zhubla a ke konci tehu zas byly takove starosti s nim, ze me ani doktori uz nevazili. Tak ani nevim, kolik jsem pribrala, ale odhaduji, ze max deset kg. Uz z porodnice jsem sla se svou puvodni postavou, jen jsem mela trochu povolene bricho a byla otekla. Oboji se spravilo behem sesetinedeli. Ale vazit se nemam odvahu, ona to ani pred tehu nebyla zadna hitparada. Rekla bych, ze by mi prospelo dat dolu tak pet kg, abych mela normalni postavu, idealne tak osum asi. S cvicenim je to blby, mam tu diastazu, tak jsem cvicila na to. Ale moc me to nebavi a domnivam se, ze jsem ji asi mela uz pred tehu, tak je to dost demotivujici a zatim jsem to zabalila. Ale jako problem s tim mam dost, zada a bricho v zadeli, kondice nula. Ale pro naty bych chtela byz v poho, tak nevim, asi po novem roce trochu upravim jidelnicek. Kolik bys ty chtela zhubnout? Tech trinact kg? Ono se to zda hodne, ale kdyz si das za cil tu kvetnovou svatbu, tak to mas cca 2,5 kg na mesic, to se jako da hezky, pokud ti hubnout jde (nekdo jen koukne na jidlo a pribira, tak pokud nejsi ten typ). Nevim, jak jis ted, ale pokud blbe, tak bych zkusila v lednu omezit sladky a dat lehci vecere, plus nejaky ten pohyb. No a na konci ledna vyhodnotis a podle toho rezim upravis nebo nechas. Po cca trecj mesicich bych udelala drobne zmeny, aby si telo nezvyklo a mas to v kapse. Jj, to se mi radi, ja ted, kdyz jsem s naty sama doma, tak jim desne - jen snidane s necim sladkym, pak obed ve stresu za pochodu a vecer uz nic, akorat nejake blbosti...

biciklissie
26. pro 2018

Holky, opet jsem tu s obavami, zda se naty venuji dostatecne. Prosim, napiste mi nektere, jaky mate "system" zabavy s vasimi miminky. Jakoze jim ukazujete/davate hracky nejak pravidelne nebo kdyz proste mate cas nebo podle toho, kdyz si myslite, ze se mimca nudi (hemzeni, plac, apod.). Neb naty by si casto jen tak koukala, tvari se neutralne a kouka si, nic moc extra kolem sebe nema (jako hracky a nejake miminkovske propriety)... Tak jestli v techto pripadech nechat byt, nikdy nevim. Jako nechci do ni zbytecne sprtat, kdyz je v klidu, ale zase jako porad, aby civela, tak nejak do blba...

darkwitch
26. pro 2018

@biciklissie protože pracuju a studuju, tak pokud kouká klidně ji nechám, myslím, že není potřeba snažit se zabavit děti za každou cenu, ono jim to jak ty říkáš koukání do blba dává si myslím hodně a doba, kdy tě bude potřebovat nonstop teprve přijde, tak si v klidu užij to, že poznává svět sama

amenophus
27. pro 2018

@biciklissie Já ti hrozně děkuju že ty vždycky přijdeš otevřeně s dotazem na problém, který mě taky trápí a nenapadne mě se zeptat :D! Já jí taky zkouším občas ukázat nějakou hračku, ale moc jí to nezajímá a pravidelně rozhodně nic neděláme. Vždycky čas od času když je dobře naladěná a já mám pocit, že bych se jí měla věnovat. Má takovou tu háčkovanou chobotnici, ale ta je jí úplně putna. na houpátku má pověčený takový plastový zvířátka, tak občas s nepřítomným výrazem praští do lva (ale do slona nikdy), ale nepřijde mi že by se tím bavila. Posledních pár dní s ní zkouším prohlížet knížkus krtečkem - takovou tu gumovou. Tak se třeba se zájmem kouká na ty obrázky, ale že by ji vzala do ruky nebo se aktivně zajímala o nějaký konkrétní obrázek, to ne. Nejradši si jen cucá vlastní ručičky a do toho povídá. Ukecaná je hodně, ale trápí mě že nějaké vizuální podněty ji moc neberou.

biciklissie
27. pro 2018

@darkwitch Moc diky za nazor. Taky mam tendenci si to myslet, ale rikala jsem si, jestli se akorat neulejvam🙂. Je fakt, ze toho chce vyuzit, dokud se zabavi sama. Ja prave na ni mam dost casu, protoze je prvni dite. Uklidu v tydnu moc nedavam, to pofackuju o vikendu, kdyz hlida manzel a s jidlem se nejak odbydu, takze mam casu asi az moc a moc to resim. Zda se mi, ze ji dost da, kdyz kouka na to, co delam ja, ale s temi lezicimi mimci se to tezko realizuje casteji (satek urcite ne, lehatko malilinko zvazuji).

biciklissie
27. pro 2018

@amenophus Tak naopak ja zase strasne moc dekuju tobe, ze to pises. Neb, kdyz jsem mela pred porodem obavy, jak pak tu peci dam (nemam s detmi absolutne zadnou zkusenost), tak tu holky psaly, at se klidne ptam. Ale rikala jsem si, jestli uz to neni moc, ze me nekdo brzo vynada, ze se ptam na blbosti a furt otravuju... Tak jsem rada, ze je to obcas i pro nekoho jineho uzitecne. Myslim, ze u vas je to docela normal. Ty deti to fakt objevuji pomalu, nektere urcite. Treba naty uplne hrozne zajimaji lide, takze kdyz ji ukazuju hracky, tak spis kouka na me. Na hracku musi mit hooodne naladu, aby chvili koukala. Ale uz to pomalu jde. Zacala jsem davat hrazdicku, tak vcera poprve bouchala do nekterych hracek, jako zdalo se, ze mimodek, ale vydrzela to fakt dlouho, dokud z te intelektualni cinnosti nedostala velky hlad🙂, takze to mi prijde jako bezva vec. Zabavi se sama a jeste to trochu chrasti, tak vim, ze je v poradku. Jinak se mi zda, ze je na tom dobre s komunikaci, ty pismenka se tam fakt pekne objevuji a to jsem moc rada, ja se snazim s ni hodne mluvit, i jsem treba uz neco cetla, kdyz uz jsem nevedela co by. Samozrejme to vubec nechape, ale to frazovani a tak, to by ji mohlo neco dat. Ty obrazky v knizkach jsem zatim nezkousela, tak ty gumove, uplne jednoduche zkusim taky. Je to tezke, naty ted asi objevila jazyk, tak ho ted hodne vyplazuje, olizuje, co se k ni dostane (lahvicka, dudlik, ruce), tak ony ty detatka porad delaji nejaky pokrok, jen treba ne ten podle nasich predstav nebo si toho ani nevsimneme.

knoflikarka
27. pro 2018

@biciklissie Holky, fakt dík za tuto diskuzi ♥️. Jinak ohledně zábavy s malou... První týdny jsem měla pocit, že pokud je vzhůru a permanentně ji nebavím, jsem nejhorší matka. Teď už to tak neprožívàm, hlavně díky vánočním svátkům, na které prostě bylo potřeba uklidit a vše připravit. Jak jsem nechtěla kolotoč nad postýlku, tak musím uznat, že fakt malou hodně zajímá, máme ten s projekcí hvězdiček od Fischer Price. Hrazdička u nás taky jede, máme dřevěnou ikeáckou a na ní jsme zavěsili jiné hračky, co máme doma, jak jsou dlouhé, tak se jí do nich daří dobře bouchat a je to fakt někdy orchestr 😂. Sleduje jak kdy a jak se jí chce, až teď poslední dny mám pocit, že víc sleduje hračky (i mě), pokud s nimi hýbu doleva doprava. Jinak cvičíme, zpívám jí, "tančíme" na hudbu, chodím s ní po bytě... Povídá si taky dost, objevuje, že se dá pěkně modulovat hlásek. Máme nosítko a to využíváme, chtěla bych víc, ale u ní musí člověk odhadnout, jestli nebude blinkat, jinak je v tom nosítku poblinkané všecko.

knoflikarka
27. pro 2018

No já jsem rok před těhotenstvím zhubla 20 kg, v těhotenství nabrala 25 a dolů šlo jen 5. Fotky jsou teda peklo, fakt se na sebe nemůžu dívat. Od ledna opět začínám jíst zdravě, cvičení ještě ne, protože furt nevím, co si můžu po CS dovolit. Ale strava je základ, mám vyzkoušené, že to jde i takhle.
@tasmyska

natysnovec
27. pro 2018

Ahojky holky Hromadu lásky, co srdce pohladí, rodinu a přátele, co nikdy nezradí. K bohatství krůček a ke štěstí skok, prostě nádherný Silvestr a šťastný Nový rok!

biciklissie
27. pro 2018

@knoflikarka Taky jsem za tuhle diskuzi moc rada a moc diky za prispevek. Je super mit predstavu, jak to funguje jinak. No, ja myslim, ze jsem to ze zacatku (no, dele nez jen ze zacatku) prehanela. Porad jen v pokoji, ukazovat hracky povidat ji, nejde. Ted je vic zapojena do chodu domacnosti, mame v obyvaku dalsi postylku, tak je tam nebo na gauci. A je videt, ze ji to asi prospiva, pres den spala desne trhane, nejdele dvacet minut, krome pochajdy. Ted spava dele a lip, je videt, ze ma dost podnetu, ktere asi ve spanku zpracovava. A tim i ji po delsich casovych usecich a vetsi davky, takze si tim i roztahuje zaludek. A ja vic udelam, no, nebo to spis mam v planu 🙂. Jen, kdybych se o ni tak nebala, mam desny strach ze sids, ale clovek ji nemuze mit na monitoru dechu nonstop, achjo. Priste bych asi poridila ten pripinaci na plenku, jestli to tedy funfuje...

h_lucie
28. pro 2018

@amenophus @biciklissie U nas hodne frci cernobile obrazky. Na bily karton jsem tlustou fixou nakreslila jednoduchy geometricky obrazce (dva ctverce v sobe, kruhy, trojuhelniky, vlnky,.. ) zavesila na hrazdicku na hraci dece misto plysaku a ma to skvely uspech. Mala se na to chechta, fascinovane si to prohlizi, bavi ji to. Stejne nekolik prvnich mesicu vidi deti cernobile a u nas se to jasne potvrdilo. Plysaci a barevny hracky absolutni nezajem. Ale cernobily tvary, to je pokoukani 🙂

biciklissie
28. pro 2018

@h_lucie Slysela jsem, ze vidi cernobile a ja nic cernobileho moc nemam, tak jsem to nejak vypustila. Neco vyrobit me nenapadlo. Takze moc dekuji za napad, urcite to zkusim...

knoflikarka
28. pro 2018

@h_lucie my máme černobílé leporelo a naši malou absolutně nezajímá 🤷

biciklissie
28. pro 2018

@knoflikarka Asi je to takrikajic kus od kusu🙂. Nez se s tim m budu crcat, tak zkusim jeden obrazek a uvidime...

amenophus
28. pro 2018

@h_lucie vyrobit takhle jednoduše tuhle zábavu je super nápad! Vyzkouším. Ale teda musím zaraženě říct, že si nejsem jistá co je na té černobílosti pravdy - my máme černobílo-červenou hrazdičku a hrací dečku a tu naší malou to absolutně nezajímá. Byli jsme u kamarádů kteří mají pro svého prcka barevnou (takovou modro-žluto-zelenou) a malá na to konsternovaně hleděla snad pět minut. Možná to byly ty jiné tvary a ne barvičky, nevím, ale pobavilo mě to.
Jinak co se černobílého týče tak máme takový čínský vějíř - bílý a jsou na něm černě nějaké ty klikyháky (é totiž písmo) - ten jí taky moc nebere :(

@biciklissie jo, ze sids mám taky hrůzu :( v noci jsem klidnější - v postýlce máme monitor. ale přes den v postýlce být nechce takže pokud ji chci na chvíli odložit, musím do houpačky a tam monitor dát nejde. Takže pak stejně co 5 minut běhám k houpačce kontrolovat jestli dítě dejchá :/

h_lucie
28. pro 2018

@amenophus Kazdyho holt zaujme neco jinyho. U nas uz delsi dobu frci cernobily svet a jednoduche obrazky. U jinych deti je to zas treba zrcadlo, slozitejsi a barevnejsi obrazky.. Jen me to napadlo, kdyz jste premyslely jak a cim zabavit miminka.

knoflikarka
28. pro 2018

@amenophus Naše pediatra právě říkala, že miminka nejvíc zaujmou výrazné barvy 🤷. Každý má jiný názor no, nejlepší je odpozorovat to na každém miminku.

knoflikarka
28. pro 2018

@biciklissie Já teda kupodivu ze SIDS kdovíjakou hrůzu nemám, to spíš z očkování, jak na něj bude reagovat. Monitory na plenku jsem zvažovala, ale nakonec máme na postýlku...

biciklissie
28. pro 2018

@amenophus No, právě. Taky mám monitor spolu s chůvičkou a je to super. Ale postýlky mám dvě a jsou tam složitě kabely, tak to nepředěláváme a jsem z toho taky na nervy. I když mi třeba spí na gauči, tak taky pořád kontroluju a venku v kočárku taky. Takže si člověk neodpočne vůbec. Jenže věčně ji držet v postýlce v dětském pokoji nemůžu...

biciklissie
28. pro 2018

@knoflikarka To já teda víc ze SIDS, Jako očkovat musím, reakce být nemusí a když bude, tak to budu řešit. Ale takhle nenápadná hrůza, to je pro mě příšerná myšlenka... Jako já mám děsně strachy, z tohoto asi nejvíc.

dusovkam
29. pro 2018

@biciklissie Já mrňousovi dávám hračky jak kdy, dokáže i sám chvíli ležet a jen si žmoulat šustící knížku. Nebo když mám chvilku tak ho schovávám za plínu a bafám na něj.. Ono je každý mimi jiný😁A když civí "do blba" jak říkáš, tak ji nech ona se ozve a hlavně je to normální, takhle zpracovává veškerý podněty a relaxuje . 🙂
@knoflikarka Jak já chtěla původně nosítko, tak teď už nechci.. Malej se mi v tom rychle zapotí a naštěstí už i prodlužuje intervaly spánku přes den tak si můžu udělat co potřebuju. Hrazdičku budu kupovat až v lednu, a nechám se překvapit. A co se týče povídání tak Kubík má i svoje "skřeky " - už vím že GÍ je že si chce odříhnout a EA je hlad, takže docela sranda. 😂
@h_lucie No vida a u nás černobílé ani omylem, Kubajz má vše barevné a pohoda. 😁

knoflikarka
29. pro 2018

@dusovkam No já se chystám to nosítko využívat i do města, do MHD a tak. S kočárkem mi to přijde složitější v těchto situacích. Máme od Ježíška nosící bundu a mikinu, takže už to půjde (pokud teda nenamrzne, to bych si netroufla).

biciklissie
30. pro 2018

@dusovkam Kdyz ona je naty prave desne nenarocna, moc si o nic nerekne. Jako ma i svoje hooodne narocny chvilky, ale vetsinou ji staci mliko a dudlik. A krome toho by si asi fakt jen koukala nic nechtela. Tak asi i proto to resim🙂. Tak to je uzasny, ze uz mas vypozorovay, co nejaky zvuky znamenaji. Naty je teda docela ukecana, ale tohle teda zatim vubec netusim. Jinak u nad cernobily obrazky taky nezabraly.

dusovkam
30. pro 2018

@knoflikarka Já právě taky chtěla ale když vidím jak se mi v tom Caboo vzteká, tak nevím nevím. 🤔 Uvidíme na jaře, chci zkusit nosítko. 🙂

laja64
30. pro 2018

Holky tak malá už pár dní zelenou tekutou stolici 2x za den, jinak ji nic není, tak jsem teď dala ryzovy odvar s glukopurem a zítra k doktorce, zda to není nějaký bacil, tak snad ne 🤔

dusovkam
30. pro 2018

@biciklissie Máš prostě klidný a nenáročný mimi. 😁

knoflikarka
30. pro 2018

@dusovkam ta moje se taky někdy vzteká, když jí dávám dovnitř, ale pak jak ji poponáším a chodím s ní, tak se zapře a rozhlíží a pak většinou usne 😀.

@laja64 držím palce, aby to nic nebylo, ale jestli jí jinak nic není, tak snad ne. Dej vědět!

laja64
30. pro 2018

@knoflikarka jojo dekuju, snad to bude dobrý, dám vědět 😊 Už mám doma Bebu bez laktózy, kdyby náhodou 😊

amenophus
30. pro 2018

Tak černobílé obrázky u nás, s výjimkou smajlíka, moc neobstály (ale na smajlíka chvilku soustředěně hledí, v hlavičce to zjevně šrotuje, pak pochopí a usměje se taky, je to k sežrání).
Nicméně hitem číslo jedna je živé představení s pracovním názvem "Maminka si čistí zuby", to je prej k popukání! 😂😂😂

biciklissie
31. pro 2018

@dusovkam No, tak vecera u nas byla prvni vetsi navsteva, mimo jine kamatadka, co uz je zaslouzila matka dvou kluku. Tak z naty mela oci navrch hlavy, jak si sama hraje a pak si usne, proste tak nejak vsechno, jak zrovna potrebuje. Jako semotamo si zaplakala pro bastu a to bylo vsechno. Dokonce si i decentne kakla do plinky, aby nikdo, krome maminky, nevedel 🙂. Ona je proste uzasna...

Strana