Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@biciklissie I Tobě - a všem ostatním a všem našim miminkům - všechno nejlepší do roku 2019! 🎉
Na minulého Silvestra si taky vzpomínám velmi dobře, hned začátkem ledna jsem začala stimulovat na druhé IVF a už spíš počítala s tím, že to zas nevyjde a budou potřeba darovaná vajíčka. Proto nepřestávám děkovat za malou a těším se, co nám nový rok spolu přinese 😊. (U sebe teda doufám, že odnese zpátky těch 20 kil, co mám pořád nahoře 😂).
Taky vám přeji vše nej do nového roku 🙂
Holky, i ja preji vsem to nejlepsi do noveho roku 🍀 ! Mame krasne rodinky, tak hlavne to zdravicko a at nas provazi celym rokem pohoda, laska a spokojenost! ☺ I ja se rada otocim za rokem - uz skoro - minulym : mym pranim o lonskych Vanocich a Silvestru bylo, abychom za rok uz byli tri - at uz s mimi v brisku nebo na svete a to se mi splnilo. Co se tyce meho otehotneni, byla jsem cca 22.1. na prohlidce u gynekologa a ten mi sdělil, ze se moje telo stále neprobralo po letech brani HA a ze tu ovulaci zkusime probrat pomoci hormonu, takže jsem cekala na dalsi ms a ona uz neprisla, 5.2. jsem mela pozitivní test a cekala Denulku. Tento rok opravdu uzaviram s velkou pokorou a vdecnosti, ze jsem mohla úspěšně otěhotnět, donosit malou a ze se moje telo tak rychle zahojilo a vratilo do puvodniho stavu a ke stejnym kg jako driv 😀. Tak si uzijte ten dnesni, poslední den v tomto roce, posilame pusu 😘💜 !
@knoflikarka Tak doktorka u nás dnes není, jeli jsme do FN. Doktorka vzala stěry, ještě máme za tři dny přinést stolici detske doktorce na rozbor, jinak doporučila Nutrilon allergy care. Jinak malá včera vypila dvě davky toho ryzoveho odvaru ale zacpalo ji to a od včera večera nekakala a 10 minut rvala bobek,pak se vyprdela a usla. Doktorka v nemocnici říkala že je to v pohodě, že miminka na UM nemusí kakat i pár dní. Tak uvidíme co pak rozbor stolice, snad to bude ok😊
@laja64 Držím palce 🍀. Já jsem četla, že některým miminkům nevyhovuje v Kendamilu právě ta plnotučná složka, tak třeba to jiné mlíčko vyřeší. Naše doktorka je i zároveň dětská gastroenteroložka a říkala, že stačí stolice 2x týdně, ale že je normální i po každém krmení. Přecházíte teda na Nutrilon? My furt řešíme blinkání, malá teda díkybohu přibírá, ale někdy to jsou šílené proudy. Tak bych taky ještě chtěla zkusit, jestli jí přecejen nebude vyhovovat ještě něco jiného.
@knoflikarka To je proste krasa, kdyz nakonec medicina pomuze... O tom to je...
@laja64 Taky moc drzim pesti, az je to ok. U nas (taky vyhradne na um), kdyz naty vic nez den nekaka, tak uz je videt, ze ji to trapi, propina se a desne breci. Ale kazde mimi je jine, nekterym to urcite nevadi.
Holky, vcera, jak tu byla na navsteve ta ma kamaradka (zaslouzila matka dvou chlapecku), tak se divala, jak malou otacim na brisko. A ukazovala mi, jak to delala ona, ze jim ty rucicky jakoby davala pod hrudnicek, ze si na nich tak nejak lezela. Je fakt, ze vzpirala hned. Ja davam rucicky do te polohy, co pak vlaste se pasou konicky, mirne rozpazene a obcas se tak naty hlavne vali. Tak vubec nevim, dava nekdo rucucky pod hrudnicek a proc? Me nad tim vubec nenapadlo uvazovat, delala jsem to tak automaticky, ale nikde jsem to vlastne nevidela. Ji to poradila maminka, ma sest deti. Ze by o tom psala kiedronova si nevybavuju, ale mozna jo, nevim no..
@biciklissie Myslím, že na to má každý jinou techniku, ale tady jak to dělá fyzioterapeutka - snažím se podle ní...
https://www.youtube.com/watch?v=SUwlNI7bTHwje to někde kolem 19. minuty
@knoflikarka no dala jsem odpoledne ten Nutrilon, a pomohla rektalni rourkou a vykakala se. Už nebyla zelena voda ale zluto- zelené,,bláto". Pokud to bude vyhovovat nechám ji ten Nutrilon. Malinko po něm sice ublinkla-asi čajovou lžičku cca, ale jinak dobrý. Sice smrdí jak nevím co ten Nutrilon, ale co už 🤔😄 Jako klidně zkonzultuj s doktorkou a zkus 😊
@biciklissie jojo právě my byli zvyklí že kaka každý den, doufám, že rozbor stolice pak bude ok 😊
@knoflikarka Je, tak to hned kouknu, to moc dekuju.
@laja64 Urcite, radeji pro jistotu. To jsou porad nejake starosti... Drzim pesti.
@biciklissie pri paseni rucicky skrcit k telu aby se na nich mohla vzeprit, si to zkus vzeprit se kdyz mas ruce u tela a kdyz je mas natazene před sebe
@darkwitch Jako nedavala jsem pred sebe, ale od sebe, ale taky je to asi blbe, dle toho videa. Ale ona si je stejne za chvili rozjede. Nebo si zuzla rucicku a taky nic moc nedela. Jinak ale pase hezky, tak to budu zkouset.
@laja64 Ahoj muzu se jen zeptat? Davas od narozeni Kendamil a ted prestal sedet male? Ja ho malemu taky davam a myslela jsem ze kdyz se neukaze problem hned po par dnech ze mu sedi a tak to zustane. Davam mu ho treti tyden a uz skoro nemam zadne sve mleko takze budeme brzo plne na UM. To se muze stat ze mu po nejake dobe prestane vyhovovat? Dekuji za radu 🙂
@tasmyska Jo, tak taky rucicky slozene pod sebou, tak to fakt davame moc od sebe. Budu zkouset takhle... Moc diky za foto. A to uz takhle vydrzi vzepreny na neco koukat? To naty vubec, asi je fakt trochu pozadu, plus ji davam na brisko malo, skrz tu ortopedickou perinku.
@biciklissie My paseme takto 🙂.
I já vám i vašem bobíškům přeju vše nej do nového roku a doufám, že jste měli pohodového Silvestra. Produkt našeho loňského Silvestra toho letošního spokojeně prospal 😍
@biciklissie Já jí zkouším cpát ručičky všude možně - buďto do polohy jak to má být, nebo pod sebe... ale ona stejně potom připaží, zvedne prdelku a začne se vztekat :D
@tasmyska Tyjo, to vypadá profi :O My jsme hrozně pozadu :( Ale až jí vysvětlíme k čemu ty ručičky jsou a že mít je pod sebou a opírat se o ně je lepší než je natahovat za zádíčka...to pak půjde samo!
@laja64 Jj, my máme taky Nutrilon, sice ProFutura, ale stolice je žlutohnědá. Kaká někdy jednou denně, někdy obrázek dva dny ale dvakrát za den, ale bříško nebolí. Dáváme teda BioGaiu. Nebýt zvracení, tak je to ideál 🤷.
Tak jak vám mrňata zvládla půlnoc? Kubík se vzbudil po devátý hodině, byl s námi chvíli vzhůru a pak se vzbudil přesně za 5 minut půlnoc a vlastně tak zapil Nový rok a rachejtle s ním ani nehnuly. 😁 Jinak všem přeji jen to nejlepší do roku 2019 a ať se vám ve všem daří a mrňata ať dělají samou radost. 💗🍾🍀
@niki1107 Taky od sebe, moc dekuju. Naty to fakt rozjizdi, budu to vic hlidat.
@amenophus U nas taky zlepseni jen pomalu. Jako hlavicku zveda, ale asi ne dost vysoko a dlouho. Ted objevila jazyk a rucicku, tak se spis vali a zuzla si ji. Ale slibuji si zlepseni, az ji sundaji tu perinku. Mozna uz za tyden, ja se taaaaak tesim. Pak ji budu davat casteji a snad to trochu poskoci.
@dusovkam Tak naše malá je sova po tátovi, ačkoliv se jí to snažím upravit, spí cca od 2 do 12 s krmením kolem osmé. Tuto noc to bylo stejné. Z okna se dívala a nebála se ani trochu, jí nevadí ani vysavač, nic takového hlasitého. 🙂
@dusovkam Hele, u nas taky uplne v pohode. Naty to cele prospala a kdyz nespala, tak to nevnimala. Dokonce jsem mela ten blby napad, ze ji jeste po pulnoci vyvetram, kdyz byl ten nejvetsi vyrval a nic🙂.

Holky, tak si moc uzijte silvestra (zkarujte se jen decentne a vy, co kojite, se aspon trochu zchlebickujte nebo proste, co muzete a mate rady). A hlavne vse nejlepsi do noveho roku, hlavne hodne zdravi vam i vasim rodinam. Nas vsechny ceka rok plny uzasnych zazitku a ohromnych pokroku nasich deti, takze jiste bude krasny. Zaroven mi to neda, abych nevzpomenula, s jakymi pocity jsem vstupovala do roku letosniho. P revizi a zdravotni pauze, na zacatku noveho snazeni, tedy ve velke nejistote, co bude... Nastesti jsem uz na valentyna mohla dat manzelovi ten nej darek, pozitivni tehu test. A pak v rijnu darek jeste lepsi, zdravou holcicku. A do dalsiho roku uz vstupujeme jako rodina, jsem opravdu stastny clovek. A vam, holky, moc dekuju za vsechnu podporu, sdilene zazitky a rady. Jste toho vseho velkou soucasti...