Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@biciklissie Tak je pravda že když ji mam u sebe v posteli tak se jí snažim nepřikrývat - mám na ní ruku a dokud je hezky teploučká tak ji nechám odkopanou. A se zvířatama jsem bývala nervózní jen ze začátku, ale časem už se to pro mě stalo automatem - pak když jsme se odstěhovali a byli bez zvířat a stačilo aby třeba něco bylo položený na posteli kde jsem spala nebo nějak zežmoulaná peřina, tak jsem se ráno probudila celá rozlámaná protože jak jsem cítila ten tlak tak jsem se podvědomě odmítla pohnout 😂
@knoflikarka Tak stěr z nemocnice negativní, rozbor stolice bude v úterý, dětská doktorka nám napsala recept na 5 balení toho nutrilonu allergy care a víš co? Celé to proplatila pojišťovna, jsem čuměla jak puk 👌😄 Jinak alergie na kravskou bílkovinu-(na to je ten nutrilon) se prý v tomto věku ani nedá prokázat, ale když ji to mléko sedí tak jí ho necháme. Stolice už není zelená voda ale žlutozelená hodně řídká. Pak bychom prý mohli třeba v půl roce přejít na normální Nutrilon říkala doktorka, tak uvidíme. Co u Vás nového? Naše malá se furt směje, ráda bych věděla čemu 😄
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla.Monitor dechu nemame a nepouzivala jsem ani u prvniho.Zanet stredniho ucha vyleceny,tak snad uz bude Miky porad jenom zdravy.Vcera nam byli 3. mesice.Strasne to leti az je mi to lito 😚 Miky ma 6 kg a konicky uz pase docela hezky,ale nechce v te poloze dlouho zustat.Palecek a celou pesticku si cuca a dudlika nechce.
Chtela jsem se zeptat, od 3 mesice jak casto chodite k doktorce do poradny? My mame novou doktorku s prvnim jsme meli jinou a ted mi to prijde trochu jine.Kazda ma svoje praktiky.Ani ho nemeri coz mi teda vadi.Jak to mate vy?
@biciklissie tay mam v posteli jenom nekdy.Nelibi se mu tam.😊Spokojenejsi je v postylce.
@laja64 Jé, ta je krásná ♥️. Tak to je fajn, že se nic nenašlo, asi to fakt chtělo jen změnu mlíčka - a že to proplácí pojišťovna, tak to je úplně super! Mno já vědět co vím teď, tak bych od začátku jela s malou HA mlíko, protože jsem alergik. Teď už to prý nemá tak smysl přecházet... No myslela jsem si, jak nebudu kojit, přecejen ta dnešní "masáž" (a bohužel i předporodní kurz) byl o tom, že kdo chce, tak kojí a kdo nekojí, ten se dostatečně nesnaží 🤷😣. Takže jsem moc toho o UM nevěděla. U nás fajn, malá se směje nejvíc na přebalováku, až se uchichtává už 😀. Kontrola nás čeká až koncem ledna, tak jsem zvědavá, jak na tom budem.
@petronelas no od 3. měsíce zatím nevím, ale myslím, že to bude stejně jako doposud - preventivky dle rozpisu ve zdravotním průkazu. Neměli jsme měsíční a dvouměsíční kontrolu, jen přijímací, pak 14 dní, konec 6 nedělí a v lednu 3 měsíční. Ale váží a měří pokaždé.
@knoflikarka ještě uvidíme co ten rozbor, ale snad nic nenajdou. Já na ,,masáž " s kojenim kašlala a s klidným srdcem říkám, že raději UM, než kojení a trápení. Nešlo to , tak to nešlo. To, že se říká kdo chce tak kojí mě nijak nikdy nezajímalo. Řídím se heslem spokojene miminko-spokojená maminka 🍀 my jdeme koncem ledna na očkování, tak doufám že bude ok jako i starší dcerky 😊
@laja64 Máš pravdu, nakonec jsem k tomu taky dospěla, že spokojenost na obou stranách je nejdůležitější 😉. Taky nás čeká hexa no, mám celkem strach, jak to bude probíhat, snad dobře, máme v plánu i Prevenar nějakou dobu po hexe...
@laja64 Mám na Vás velkou prosbu. Do dneška jsem si jen Vaší diskusi četla, ale teď bych se ráda zapojila. Víceméně k Vám také patřím, syn se narodil 29.10. 2018... Máme podobný problém jako píšete. Malej byl hned od narození přikrmován UM, cca ve 3 týdnech začal trpět na zácpu, tak jsme dle našeho pediatra začali dávat nutrilon proti zácpě a nic se nedělo. Sám se nikdy nevykadil a tak jsme odkázaní na rourku ( i když neradi). O Vánocích jsem zjistila, že v rodině ze strany manžela je alergie na živočišné tuky a je riziko, že jí má i syn. Pročetla jsem si na netu a asi máme také. Doktor říká, že máme furt čekat, ale malému je před 9 týdnů a sám se nevykadí a furt brečí, jak ho bolí bříško. Dáváme nutrilon alergy care, ale doktor nám ho nechce předepsat, jak jste Vy donutila Vašeho doktora, aby malou vyšetřil anebo někam poslat na vyšetření a následně předepsal nutrilon. Děkuji
@janahadu já si zašla sama od sebe 31.12.k nám do FN Poruba-chtela jsem jít ke své doktorce, ale ona měla dovolenou. V nemocnici jsem řekla, že má malá zelenou vodovou stolici, doktorka ji prohlédla, ptala se co dáváme za mléko, řekla jsem že Kendamil, tak říkala, že by doporučila to Allergy care, že s tím má dobre zkušenosti. Vzala stěr ze zadečku,prohmatala male bříško. Jí nic jiného nebylo než ta stolice,neměla ani horečky, nic. Pak řekla ať ještě po Novém roce doneseme vzorek stolice naší doktorce. Tam jsem teda vzorek donesla,doktorka ji znova vyšetřila- a ptala se : a paní doktorka vám v nemocnici ten Nutrilon allergy care napsala? A já rikam: co? Ono je to na recept? V nemocnici mi doktorka rekla, at tk koupim, tak jsem to koupila a hotovo. A doktorka rika je se to i píše na recept. A jestli male mlicko sedí. Tak říkám, že co pozoruju za ty tři dny, tak sedí, jen jí trochu méně šmakuje,jelikož není tak chutné jako Kendamil. Tak říkala: dobre, já vám ho napíšu.
Já četla, že prý pojišťovny mají nějaký ,,limit" a po 1 roku věku dítěte musí být doloženo, že mimi trpí na ABKM, pak prý mléko proplaci nebo přispívají nějakou část dále. Každopádně naše doktorka je velice pečlivá, pokud se Vám u Vaší obvodní něco nezdá, zajděte si normálně do nemocnice na detske a popište svůj problém. Bobek se musí trápit 😑
@knoflikarka taky dávám Prevenar, ale současně s tou hexou, malá to měla taky tak. Ale u ní jsme dávali ještě Rotaviry , teď už dávat nebudu.
@laja64
@knoflikarka Holky, my byly na hexe už 19.12. - malá to zvládla v pohodě, trošku zaplakala, ale já to už v ordinaci ořvala jako prase ! 🙈 Jinak reakce žádná, každopádně 16.1. máme tříměsíční kontrolu a budem očkovat i ten Prevenar, tak se toho zas děsím 😕.
@niki1107 tak u me to taky tak bylo.Dokonce i u druheho ditete.Pred vanocemi jsme chodili na pichany penicilin 10 injekci a to byl pro me masakr.Drzala jsem se abych nebulila pred sestrama.Myslim,ze ockovani uz zvladnu v pohode proti tomu co jsme zazili.
@laja64 moc děkuji za informaci a za odkaz. Jsme na tom stejně jako vy jen maleho to trapi hodně a nedokáže se sam vubec vykadit. V pondělí sjedeme k nam do nemocnice a snad to k něčemu bude. Ráda bych přešla k jinemu pediatrovi ale tady u nas nejakeho sehnat je těžké. Kdybyste měli tip na nějakého super doktora na Táborsku a aby bral nove pacienty, tak vám budu vděčná
@petronelas Tak Naty ještě 3 měsíce nemá, ale doktorka je neměřila ani jednou. Jenom váží a když to zmíním, tak prý je vidět, že vyrostla a nic🙂. Slyšela jsem jinou maminku s miminkem, jak jí o to říká, tak asi je to na požádání. Mě to nevadí, já si ji vážím doma často (až moc) a měřím, když to chce pamětní knížka. Ale jinak pediatra dobrý, má x let zkušeností, už jsem k ní chodila já, věřím jí. Akorát už jde do důchodu, takže budeme mít novou, tak jsem zvědavá.
@amenophus Hmm, já jsem si na to asi nestihla s tou kočkou zvykat, zabalila jsem to moc brzo🙂. Tak ale s malou už to nebudu zkoušet🙂.
@petronelas Mě se zdá, že u mě v posteli by byla spokojenější, ale jsem matka kruťačka. Někdy, když ji tam dám, tak má úplně vyvalený očíčka, zdá se mi, že jako šokem, že má ležet sama🙂. Ale dělám, že to nevidím🙂. Ona si dokáže krásně sama usnout, tak si to štěstí fakt nehodlám kazit🙂.
@knoflikarka Tak s tím kojením to bylo naprosto stejné. Já si říkala, že když to půjde kojit, tak budu a když ne, tak kvůli tomu po stropu nepolezu. No, porodila jsem, kojit mi nešlo a po stropě jsem kvůli tomu lezla. A hoooodně to bylo právě kvůli té masáži. Prostě když nekojím, tak se málo snažím. Skoro každá ženská mi říkala, že měla stejný problémy jako já a nakonec to dala. No, já ne...
@laja64 Tak já v čekárně potkala maminku, jejímu miminku zrovna dělali náušnice. Tak já, jestli se můžu kouknout. Odkryla dítě a tam mimčo se zakrváceným přelepeným uchem. Já tam sebou málem sekla, tak jí říkám, ať ho zase honem schová🙂. Vadilo mi to teď i u cizího dítěte🙂. Dobrej trapas🙂🙂🙂.
Holkýýý, tak Naty se dnes poprvé z pasení koníčků přetočila zpět na záda. A já to neviděla. Manžel furt v prčičích a uvidí to prvně on, když zrovna asi tři sekundy hlídá🙂. Myslím, že tak to asi bude ve všech prvenstvích, je to prostě tátova holčička🙂🙂🙂. Tak mu to přeju, ale už se těším, až to taky uvidím...
@biciklissie ježíš zakrvacené ucho? 😑🙊 To museli něco v ordinaci po*rat, jelikož při nastřelení není ani kapka krve 👌
@biciklissie Jak říkáš, no. Před rokem bych se nějakým problémům s kojením vysmála, ale po tom porodu a ještě s těmi hormony... Jinak malá je šikovná, naše se při tom pasení spíš tak vybulí do boku vždycky, jak se natahuje a natáhne u toho jednu ruku 😀
@laja64 do každé lahvičky Um dáváme Espumisan, ale že by to nějak pomahalo se říct nedá. Zkoušeli jsme laktobacily pro deti od Swissu ale po tom hrozne zvracel a jeste vic ho to zacpalo. Dam vedet jak jsme dopadli v nemocnici. Nejhorsi je že doktor tvrdi, že když přibírá a to náš malej přibírá, tak že neni důvod hned ho nekam posilat na vyšetření.

@laja64 Kdyz ja prave v tom sama sebe pidporuju, ze nesmim ztratit ostrazitost, tak to je to tezky... 🙂🙂