Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky, jak vaše miminka sledují vás nebo hračky? Malá to umí, když chce, ale většinou nechce...
@knoflikarka sleduje kamkoliv se pohnu, já nebo chlap, hračky sleduje jen chvíli a taky jen když chce. Dnes jsem dala na zem hrací koberec, v pondeli dorazí velká ohrádka 👌👌
@knoflikarka Riško je niekedy jak autista, kuka do strany, tak ho tam otocim a on hlavku nepootoci a zase kuka do strany :D ja ho moc nezaujimam, ale hracky sleduje uz celkom dost, ale len, ked do nich moze udierat. A svetla sleduje. Ale na mna kasle zvysoka, asi som nezaujimava
@laja64 Tak ja nevim, jestli to nebylo spis pichane, nez nastrelene. Vubec nevim, jak to tam delaji, musim se zeptat, taky nas to ceka. V kazdem pripade zo bylo ucho zalepene a zakrvacene, achjo.
@knoflikarka U nas zatim moc nebyl naznak. Myslela jsem, ze potrebuje nadzvednout jednu ruku a nohu a to delala uz dlouho. Ale zda se, ze spis potrebovala umet zvednout tu hlavu fakt hodne vysoko a to zacala delat az ted.
@knoflikarka Tak u nas zacala sledovanim nas, to ji fakt zajima hodne a vlastne se po nas diva porad. Hracky hodne podle nalady, ale cim dal vic. Casto je ale videt, ze je vnima, tekbe ocima, ale nechce se ji po nich otocit hlavu🙂. Uz si i soustredene boucha, do nekterych. Dokaze si s necim hrat i 45 minut. Ale chce to obmenovat, fakt ty mimca maji fistron. Dnes si asi pul hodiny sterchala se sterchatkem, co jsem ji dala do ruky. I si ho parkrat dokazala dopravit k puse a zdalo se, ze kdyz si ho priblizila k obliceji, tak si na nej soustredene kouka. Jinak doporucuju, na obmenu treba hrazdicky, natahnout pres postylku stuhu nebo neco a na to povesit sterchatka. Do ruky clovek jeste musi dat, taky jim treba vypadavaji a muzou se majznout do hlavy (i kdyz to snad ne). U nas to takhle melo fenomenalni uspech.
Holky, ja na to vzdycky zapomenu. Kdo krmite nebo dokrmujete um a nevite to, tak treba by se vam hodila info, ze existuje cistici prostredek primo na lahvicky a cely ten vercajk. Kdo sterilizuje nebo vyvari po kazdem pouziti, tomu je to asi jedno. Ale ja ani omylem, tak si rikam, proc cistit zbytecne jarem, ktery je mozna zbytecne agresivni, aby vycistil kdejaky mastny a pripaleny sajrajt. Tohle je pry primo na cisteni od mlecnych bilkovin ci co. Ja mam vyzkouseny ten od nuk a lovely. Ten nuk je moc tekuty, tak se to rychle vypotrebuje, lovela je ok. Da se to koupit v nekterych drogeriich (u nas maji jako novinku v tete), ale tam je to zbytecne drahe (cca 150 kc a to nevim, jestli jeste neni akce). Pres net (ted si nejsem jista, jestli mall nebo alza, mozna oboji) je to cca za stovku. Tak treba se ta informace bude nekomu hodit...
@biciklissie nuk jsem koupili v penny za 59,90kc
@knoflikarka Mě hodně sleduje při kojení. 😂 Ale už nás sleduje oba,hlavně ví -nebo mi to tak přijde-že na druhý straně je tatínek a na toho hrozně rád kouká, hlavně když už mě má plný zuby. 😁 Hračky sleduje jak kdy, musí mít náladu jinak se od nich otáčí a vzteká se. Ale ještě nemáme hrazdičku, tak uvidím až ji v týdnu objednám.
Holky, mne asi nekdo vyměnil dite 😑😐. Jako neni to typ vecne klidneho a vysmáteho miminka, ale to, co predvadi od včerejška me uz mega vyčerpává - mala (2,5 mesice) je nervni, ukricena sotva rano rozlepi oci. Byla jsem zvykla, ze po kojeni byla aspon 30-45 min v klidu a usmivala se a ted furt jen rve. Neni to plac, je to spis hysterak. Do toho by si sezrala obe ruce nejradši, sliny ji tecou z pusy proudem, v noci se začala budit, nebavi ji hraci deka ani hracky, v nositku taky nervaci, i kdyz se většinou zklidní, v náručí taky rve, no masakr. Nevim, co to jako má byt, teplotu nema, cura a kadi ok. Jeste par takovych dnu a me fakt odvezou 😳.
@biciklissie já kupuju z TianDe Mydlový oříšek. Občas to tím vyplachnu, vyvařuju tak 1x za týden. Tu lovelu zkusím, moc diky za tip 🍀
@biciklissie ty jo, píchat bych to nenechala ani jako 🍀
@niki1107 U nás bylo taky podobné období, nakonec to byl růstový spurt.. Myslela jsem, že sní buď mě, ruce nebo dudlík. Chtěla jíst co hodinu, nejdýl co dvě hodiny, jinak se hystericky rozeřvala, sotva popadala dech. Pak už nechtěla ani z prsu, protože to teklo moc pomalu a ona měla velký hlad. Musela jsem nasadit UM, aby se zasytila a byla klidná 😔 Ale trvalo to max. 3 dny a pak už zas pohoda 😉
@petramana Tyjo,tak to je super cena. Ale ja bydlim na vesnici a moc se nikam nedostanu, tak spis pres ten net, no...
@dusovkam Haha, u nas se taky vzteka nad hrackama. Nejdriv si soustredene hraje, pak zacne povriskavat a kdyz ji nedam pryc a soupnu ji dudlika, tak si dudla a bud usne nebo do nich obcas vztekle triskne 🙂. Je to docela sranda 🙂.
@laja64 Ja taky dekuju, taky kouknu na to tve, neznam. A tez vyvaruju uz min. Od zacatku ob den a ted uz tak 1x nebo 2x tydne. A dobry, budujeme imunitu🙂.
@laja64 Zas bych ale chtela, aby to delala doktorka, tak nevim. Ona jde do duchodu a bude tam nova, tak kdovi, jak to vsechno bude.
@biciklissie to dela doktorka-teda nikdy jsem neviděla aby to dělala sestřička. To nastreleni je za pár vteřin 😊 Doufám, že chytnete fajn novou lekarku 😊
@laja64 Je, ja ani nemyslela sestricku, ta at to udela klidne. Ja spis myslela, ze jsem tu na konikovi cetla treba klenotnictvi nebo i tatersky salony. To je na me fakt odvaz, takovymu miminku. Mi c diky, jdu ted poprve k te nove v utery. Pry je fajn, stredni vek, praxe, sama ma dve maly deti. Tak uvidime, jsem zvedava.
@biciklissie jo tak aha, tak to by mě nenapadlo že to dělají třeba salony ty jo 🤔
@niki1107 toto jsme meli skoro 14 dni! Zacalo to nejak tyden pred Vanoci.. maly uz se vzbudil protivny, cely den rval a vztekal se, pomohlo jen prso.. nekdy ani to nechtel... jako uprimne? Myslela jsem si, ze si to pujdu hodit, nebo me jebne.. 😑 jen se vztekal, hystericky brecel, kolikrat dech nemohl popadnout.. to bylo strasne prima 😑
Jsem rada, ze uz se zklidnuje... obcas se sice jeste vztekne, ale uz to neni cely den 👍🏻 Takze nejsi v tom sama! 🙂
@knoflikarka Naše sleduje nás už asi od dvou měsíců docela nadšeně, ale hračky ji začaly zajímat teprve asi před týdnem (skoro 3 měsíce). A do ruky to neveme - jedině látkové věci, které si může stáhnout přes obličej 🙄. zbytek jí musím držet.
@niki1107 Nemáš málo mlíka? Mě se to stalo v 6 týdnech - pořád mi přišlo že mám mlíka dost, ale malá se vztekala a o dva dny později jsem najednou zjistila že jsem na suchu, už mi nešlo ani odsávat. Začala jsem brát pilulky z benediktu lékařského, pít čaj s fenugreekem a několikrát denně odsávat (na rady LP) a spravilo se to...
Jo aha, už jsem přečetla i druhý příspěvek že blije...tak to ještě může být reflux 😒. Moje žížala by taky furt byla u prsu, nejlépe tam i spala, ale občas najednou začne plakat i uprostřed pití, vykrkat nejde, v plínce nic nemá, mlíko teče...
@dusovkam Tříměsíční kolika? Hmm, tak to zní jako něco na co se můžeme vymluvit :D - za jak dlouho to přešlo?
Jinak zítra jdeme na 3měsíční očkování, tak se zase bojím. To první zvládla suprově, ale teď se bojím - u nás byli tchánovci, všichni nachcípaní, muž to pak taky chytil, my se s malou zatím držíme, ale nebude to s tím očkováním až moc nápor? 🤒
A kdo jste nechávali píchat/střílet náušničky (ok, dík za doporučení že je lepší nastřelit), kdy jste to dělali? Přemýšlím jestli si o to říct zítra když už rovnou budem u doktora nebo tam jít znova jindy, když nebude očkování, ať toho není najednou moc. Ale zase se mi ji nechce trápit víckrát 😕
@sju2929
@dusovkam Holky, moc děkuju. Je to fakt na palici. Dnes už je to tisíckrát lepší. Mám ale podezření z čeho to bylo. Mimochodem - tříměsíční kolika to asi nebyla, my sice na začátku problém s bříškem měnilo, ale to už je úplně ok, malá prdí a kadí o 106. Někdy je to sice s pláčem, ale po chvilce je po všem. Každopádně tím, že to přišlo náhle, tak mám obavy, že to bylo z mléčnýho koktejlu. Od začátku piju mlíko převařený (na radu dr) a to jedině do Cara nebo sem tam kávy. Párkrát jsem to dřív porušila a malá měla bolení a nafouklý bříško. Takže si myslím, že to bylo z tohohle. Můj včera večer zajel do lékárny a přivezl sirup, kterej se užívá na reflux a jeho doprovodné příznaky (pálení žálehy, nadýmání, zvracení..) a malá byla po něm jako vyměněná 🙂. Tak uvidím, každopádně s těma mimčama je to furt něco a to by člověk musel mít věšteckou kouli ! 😨🙈. A takový to běžný ublinkávání při odříhnutí nás asi nemine tak či tak.
@amenophus Těžko říct, jestli to je reflux, ale myslím, že ten by se projevil dřív, ne? Do teď byl klid, tak mám spíš dojem, že to bylo z toho mýho slavnýho koktejlu. Jinak my jdeme příští týden 16.1. na tříměsíční kontrolu a taky bude mít druhé očkování. Já se toho prostě fakt děsím, nevím, nemám z toho dobrej pocit, přestože to první malá snesla celkem v pohodě. Ale je mi těch dětiček líto, že se do nich cpe ta posraná chemie takhle ze startu života 😔. A co se týče naušniček, tak se chci dr taky zeptat, ještě jsem to s ní neřešila.
Jinak holky, fakt díky 🙂. Nějakou dobu jsem to tu zanedbávala, ale jsem ráda, že to tak spolu můžem řešit, ty naše malé velké starosti 🙂 😘.
Tak poslední dva dny nás pěkně sleduje už i ta naše malá - jako kdyby si to tu četla, dívá se všude, kam se pohneme 😊. V ruce udrží takový ten chrastící špendlík, dokonce si ho občas chytne oběma rukama a nebo se ho snaží dopravit do pusy. Pak přijde na to, že nejde sníst, což ji naštve 😀. Udrží i Oball, ale ten špendlík líp. Dokonce začala víc pozorovat takové ty velké závěsné hračky, je to hned větší zábava 😊
@sju2929 Jako ja taky, ale mimcu to fakt chci nechat udelat v ordinaci.

@janahadu to je bobek krásný 😍 No je fajn že pribira, ale přesto se trápí 😑 Doktora bych kopla nekam. Zkuste koupit BioGaia, třeba pomůžou 😊 Dejte vědět, držím palce 🍀🍀