icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

biciklissie
6. led 2019

Holky, vsechny uz za sebou mate nejakou davku ockovani? My jdeme na kontrolu v utery (a za dalsi tyden a neco bude mit 3 mesice) a jeste nema ockovane nic.

knoflikarka
6. led 2019

@biciklissie Naše pediatra očkuje až ve 3,5 měsících 😉

darkwitch
6. led 2019

@biciklissie naše pediatra očkuje první ve 3 měsících a kvůli nemoci malé to máme posunuté, tak uvidíme kdy budeme všichni dost dlouho zdraví aby se mimčo mohlo naočkovat

aronek
6. led 2019

@amenophus
@niki1107 u nás nastřeluje dětská dr náušničky při druhém očkování. U první holčičky jsme to dali na jednou a uděláme to zase. Nechci jí trápit na několikrát a ještě jí tahat k dr, kde může potkat kde co. První náušničky nejvíc obrečel tatínek, malá po chvilce úplně v pohodě. 😝😝

petramana
6. led 2019

@biciklissie u nas mudr. ockuje prvni davku az ve 4 mesicich, takze jeste nemame... budeme davat povinnou hexacimu i synflorix... dava to postupne, ne najednou

biciklissie
6. led 2019

@knoflikarka
@darkwitch
@petramana
Holky, tak moc dekuju. Prave, ze pri kontrole v 1. mesici se zminovala, ze pri te ve 2. mesici budeme resit ockovani a nic. Jenze to jsme plkaly o vanocicj a o tom jejim blizicim se duchodu, tak jsem se lekla, ze jsme to zamluvili a zanedbalo se to. Evidentne je to ruzny, tak uvidim, co na nova pediatra...

sju2929
6. led 2019

@niki1107 tak to nam mliko ani mlecne vyrobky nic nedelaji.. kazde mimco je jine..
Jinak my mame ko 16.1. A to budeme mit i prvni ockovani.. nase MUDr. Rada ockuje az kolem 3,5-4mesice.. az jsou mimca teosku vetsi..

@biciklissie no to je jasne!!! To ja taky!

Jinak holky ktere nechavate ockovat i pneumokoky.. synflorix nebo prevenar13? 👀 ja porad nevim... 🙉

laja64
6. led 2019

@sju2929 já dávám teď navíc jen Prevenar 13. U dcerky jsem předtím dávala i rotaviry-ale teď s odstupem času to vidím jen jako vyhozené 4000kč, jelikož to stejně není proti všem druhům průjmu atd.

knoflikarka
6. led 2019

@sju2929 Dáme Prevenar, je proti více kmenům...

biciklissie
6. led 2019

@sju2929 Taky dam spis prevenar, jestli mi to doktorka nevymluvi (ne, ze by mela, ale nevim, jake nazory bude mit ta nova).

natysnovec
7. led 2019

Ahuj my uz
@biciklissie mame dostala malicka dve
Do kazdeho stehynka jednu.Uz nam mely delat i oska ale kvuli stavajici ryme nic.😢

darkwitch
7. led 2019

@biciklissie neboj očkování pediatr urcite nezanedba, spíš kdyby si očkovat nechtěla, tak by měl problém, ale opačně fakt ne :D

darkwitch
7. led 2019

@sju2929 starší na synflorix a ted uvidím jak se dohodneme...

dusovkam
7. led 2019

@biciklissie Taky nás první očko čeká až na tříměsíční kontrole 😉

dusovkam
7. led 2019

Holky tak já asi končím s kojením. 😦 Poslední dny malý řve po 10 minutách, odříhnuto, plína suchá, dneska měl i nazelenalou stolici na začátku, v noci mi po kojení vydrží hodinu takže musím dokrmit UM 😣 Piju 3 litry denně, jím pravidelně ale prostě začínám být z toho na prášky. 😐 Vím že to není nic špatného ale prostě jsem Kubíka chtěla kojit aspoň do jeho půl roku, když to u Anetky nešlo. 😑 Jen se bojím reakce naší doktorky- ve čtvrtek jdeme na kontrolu kyčlí tak se tam rovnou u ní taky stavím...
Sorry ale já se musela někde vykecat, protože ten můj trumbera moje pocity nechápe a jen mi řekne že jsem cíťa 😣

janahadu
7. led 2019

@laja64 tak jedeme z nemocnice. Pani doktorka byla velice mila ale aby nam mohli udelat nejaky vyšetření tak by nas pry museli hospitalizovat a to se mi samozřejmě nechce anebo mit papir od našeho pediatra ale nam ho bohužel nechce dat. Doktorka v nemocnici nam radila zmenit pediatra, když neřeší naše problemy.... Misto Espumisanu mame zkusit Babycalm tak snad nam uz neco pomůže.

biciklissie
7. led 2019

@natysnovec Moc diky a drzim pesti s tou rymou.

biciklissie
7. led 2019

@darkwitch Jo, tak to jsem rada. Ja se tam prave uz na zacatku ubezpecovala, jestli to mam hlidat ja nebo ona. Hold vyjukana prvomatka...

biciklissie
7. led 2019

@dusovkam Tak uz je to asi na spadnuti, uz zitra nebo domluvit termin. No jo, musime tam vsichni🙂.

biciklissie
7. led 2019

@dusovkam Chapu tvoje pocity, neni to snadne. Ale zase nez trapit miminko i sebe? Proc se bojis reakce doktorky? Je to ohniva zastankyne kojeni? Me naopak uklidnovala ona i sestra, ze se nic nedeje (ze aspon budu mit pod kontrolou mnozstvi vypiteho, kdyz ze zacatku byl problem s vahou). A gyndarka taky rikala, ze je tu super, kdyz to jde, ale kdyz ne, tak se neda nic delat, ze se to dnes prosazuje do extremu. A s tim souhlasim. Tak drzim pesti...

biciklissie
7. led 2019

@janahadu Taky moc drzim pesti. A rovnez nechapu vasi pediatru, kdyz se tak trapite...

biciklissie
7. led 2019

Holky, tak uz jsem videla to pretoceni male, krasa. Jednou se pretocila uzasne, ale jak na to opez prisla, tak to pak chtela delat porad. Jenze uz nemela paru, tak se jen svalila na bok a lezela tam jako vyvrzeny vorvan. Nemohla ani tam a ani zpatky 🙂. Tak nekdy si tam tak lezi a nic a nekdy musim otocit zpet, jak nadava 🙂. Ty deti jsou taaaak roztomily!

natysnovec
7. led 2019

@biciklissie no dneska so jedem pro kanamicin je to do oci..ale pry se to da kapat i do nosu.

tasmyska
7. led 2019

Eliáškův osobní hrací koutek 🚗🚜🚒

laja64
7. led 2019

@janahadu jasně vyzkoušejte, držím palce ať to pomůže 🍀🍀 A pediatra- pokud tedy můžete, změňte určitě 😊

tasmyska
7. led 2019

@dusovkam přesně takhle jsem se cítila se s prvním chlapečkem. 😒
Ve 3,5 měsících měl velkej spurt a já neměla mliko. Tak jsme mu dali UM no a pak jsem najednou měla mlika spousty, ale to už nechtěl tahat prso, když zjistil, ze z flašky to teče bez námahy. 🙄
👉Segra i svagrova to nechápaly že jsem s kojením tak rychle skončila, ale já jsem se strašně uvolnila, malý přestal mít koliky, krásně spal a ještě jsem si mohla vecer někam občas zajít s kamarádkami, nebo zacvičit. 😉
Já vím, ze Te to mrzí i já to obrečela, ale netrap se tím. Tvoje dítě bude spokojenější a ty taky. A to jde ne🤗

dusovkam
7. led 2019

@biciklissie Právě že nevím jak to s tím kojením ona má, s Anet jsem chodila k dr.v Pardubicích... 🤔 Zítra tam zajdu, s Kubíkem je to dneska fakt extrém i na mě.
@tasmyska Taky si myslím že to bude spurt, ještě minulý týden mu po kojení stačilo 50 ml UM a byl ok. Taky brečim a fest... 😐 Protože mi u kojení večer krásně usínal a prostě mi bude chybět ten kontakt 😢 No já půjdu leda do prčic, ten můj už i remcá že chci jet se starou partou v červnu (Kubíkovi bude už osm měsíců) do Prahy na koncert. 😔 Já chci spokojený mimi ale furt mi to kojení nedá spát 😦
Holky ješte že vás mám. 😁😚❤

darkwitch
7. led 2019

@dusovkam s Kubíkem se potulis i bez kojení a když nebude hladový bude spokojenější 😉 ale to že si to obrecela chápu, taky bych to obrecela

petronelas
7. led 2019

@biciklissie budeme ockovat pristi tyden.Bude mu 3,5 mesice.

biciklissie
7. led 2019

@dusovkam Tak ja moc drzim pesti a snad bude i mudra rozumna. Ja si ted uplne vybavuju ten muj zacatek, to bylo kojeni x odstrikavani x strikacka x flaska. Jako asi bych to treba udrzela dyl, ale trapit zloutenkovy nepribirajici spavy dite a klepat se, proc to nejde, radeji jsem to asi utla ja svym rozhodnutim. U me tech duvodu, proc to neslo, bylo v kombinaci hodne (jako mensi, sle asi deset zaroven). Pisu to proto, ze to treba neni tak jednoduche, jak si nektere ty kojici fanaticky mysli - proste jinak soupnout bradavku jinak do pusy a richtik. Tak fakt drzim pesti.

Strana