Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@lobella to máš skvělý výsledek ;)
@darkwitch mám to stejně. A jsem ráda 🙂. Můj gynekolog o tripplech neříkal ani slovo.
@knoflikarka dekuji, doufam, snad uz to muzu i rict okoli, doted jsme mlceli, mam hroznou radost, ze je orcek v poradku... Jsme sice mensi nez odpovida prumer, ale jelikoz jsem ja mela 50 a manzel ac tyden prenaseny 49,tak ocekavam, ze i prcek bude prcek a bude se drzet spodni hranice velikosti.. Opritom manzel ma ted skoro 1,9m😀
Jinak holky, vy uz jste dal v tehu nez ja, kdy jste to oznamili v praci? Ja si rekla, ze pockam do 1.screeningu a pak to reknu, ne proto, ze bych to rict chtela, ale dost se nataham s tezkymi vecmi a dosud jsem to nikomu nerekla a jednak se bojim, vazi to kolikrat i 15 kg a kdyz toto clovek treba 3 hodiny v kuse prehazuje, jsem hotova, obcas me pak boli bricho a za to riziko mi to nestoji, jinak bych to oznamila klidne az v polovine az to pujde videt, ale kvuli tomu tahani budu uz asi muset s pravdou ven... Kdy jste to rekli vy?
Ahoj holky, na tripple testy mě doktor taky nebral krev. Utz mi udělá on sám 16. 5., může dělat i 1. screening, ale dělá ho na jiném místě pro jiného doktora, tak to jsem byla u Apolináře.
Jinak já mám utz na každé poradně. Krásně mi vše ukáže, vysvětlí.
@lobella Já to v práci řekla brzy. Jsem učitelka, blížil se zápis a dělalo se rozvržení předmětů na další rok, tak mi to přišlo fér. Ale mám fajn vedení.
@lobella a neuvažuješ spíš o nemocenské? Tahání 15 kg je dost... Jinak jestli Tě mají kam přeřadit, nebo zajistit, abys nezvedala, tak čím dřív to řekneš, tím líp 😉
Jinak byla jsem na kontrole u gynekologa včera, naměřil taky míň (o týden), ale už to bral přes břicho a to mi jde blbě vidět... Takže si z toho taky nic nedělám a navíc mám ty termíny porodu furt jinak - první kontrola v 7 tt TP 27. 10., pak zase, pak dvakrát 23. 10. a teď 30.10. 😄 Hlavně jsem viděla srdíčko jak tluče, jak se bobek hýbe a to je pro mě hlavní. UTZ jsem mít nemusela - ptal se, protože se platí 250 - ale jsem ráda, že je ta možnost.
@knoflikarka tak soucasti me práce neni jen toto zvedat, ale hodne prace na PC nebo prace, kde jen chodim, jde jen o to, abych to oznamila a rekla, ze noc uz tahat nechci vzhledem k tehu, problem s tim nebude... Spis jen ze kdyby bylo na me a v praci jsem mohla fungovat nez omezeni, reknu to klidne az po 2.velkem utz😉
Holky, jak je to s placenim druheho screeningu? 🤔 Pred 2 lety se druhy neplatil a ted mam na zadance napsano, ze jsem poucena o tom, ze budu platit 1200,-. Jdu do prenatalu v Brně.
@ekelly Podle pojišťovny, až asi na dvě ho všechny platí. Mám ZPŠ a neplatím nic. Ale i přesto prý toho někteří doktoři zneužívají a nechají si ho zaplatit, ale vám pak pojišťovna nic nepřidá...proto skoro všechny pojišťovny přidávají jen na první.
Tak jsem si před chvíli vyndala klíště :-/ asi před 14ti dněma ho měl už třeťák, asi to dotahuje naše kočka, budu jí muset něco proti klíšťatům koupit
odkaz víš ja kupovala tyhle obojky jak kocourovy tak psum . a funguje perfektně . než jsme kocourovy nasadily obojek tak jsme mu vytahly snad 10 klíštat a když ma obojek tak ani jedno a to same i psy. na to že stojí par korun a je to jen nějaký bylinný tak funguje super 🙂
Tak holky slusna panika, prinesla jsem dve tasky s nakupem, asi 15 kg a pekne me tlaci brisko, silny tlak, jakoby se neco valilo ven.mam strach, jestli jsem mimcu neublizila 😥😥😥
@regeditka Tak si lehni, nohy nahoru a odpočívej - a příště už nic netahej. A kdybys začala šinit, hned na pohotovost...
@oveckaluky dekuji za rychlou odpoved, ja to nevydržela a uz cekam v cekarne na kontrolu, vydesilo me to, ale asi zbytecne plasim
@regeditka dej vedet zda je vse ok👍
Já si jela do Ikei pro komodu (tak 30kg) neden pracovník mi ji pomohl nalozit na vozik a pak prelozit do auta, ale uz nic netaham radeji 😀
Fakt ani jedna zenska si neda rict...NETAHEJTE TY TEZKY VECI!!Od ceho mate chlapy proboha????

Tak i my mame uspesne po screeningu, bylo to tedy rychle, cca 3 minut utz a max do 10 min jsme byli venku... Chci se poptat, vysledky na downuv syndrom vysly 1/30 950,ale v poznamce mame vzhledem k veku 1/1 250,v TP mi bude 27..blbe receno, to uz jsem stara ze se to tak snizilo? 🙂 jinak dle slov dr.je vse v poradku, sijove projasneni je 1,3mm s tim ze do 3 mm je to v poradku