icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

lobella
3. kvě 2018

Tak i my mame uspesne po screeningu, bylo to tedy rychle, cca 3 minut utz a max do 10 min jsme byli venku... Chci se poptat, vysledky na downuv syndrom vysly 1/30 950,ale v poznamce mame vzhledem k veku 1/1 250,v TP mi bude 27..blbe receno, to uz jsem stara ze se to tak snizilo? 🙂 jinak dle slov dr.je vse v poradku, sijove projasneni je 1,3mm s tim ze do 3 mm je to v poradku

jitiss
3. kvě 2018

@lobella JA to beru jako statistiku. Me vyslo vse krasne, ale skrz vek 1:800 a to mi bude 31. Snazili jsme se od mych cerstvych 27. Dulezite je, ze na utz bylo vse v poradku.

xhex
3. kvě 2018

@jitiss já mám DS 1:840, bude mi 29 a dostala jsem doporučení na triple test :-/

lobella
3. kvě 2018

@xhex mne dala zadanku na 2.screening a ze tam bude zase krev a az doma jsem zjistila, ze to jsou triple testy... Proberu to pristi tyden jeste se svoji gynekolozkou

xhex
3. kvě 2018

@lobella já jsem to měla napsaný přímo ve zprávě. Dali mi i doporučení na genetiku, ale můj doktor řekl, že počkáme až jak dopadne ta krev. Na tu jdu v úterý

knoflikarka
3. kvě 2018

@lobella to máš skvělý výsledek ;)

darkwitch
3. kvě 2018

@lobella mě moje gynekolozka na tripple neposlala a utz ve druhem trimestru dela sama tak to nemusím řešit

knoflikarka
3. kvě 2018

@darkwitch mám to stejně. A jsem ráda 🙂. Můj gynekolog o tripplech neříkal ani slovo.

lobella
3. kvě 2018

@knoflikarka dekuji, doufam, snad uz to muzu i rict okoli, doted jsme mlceli, mam hroznou radost, ze je orcek v poradku... Jsme sice mensi nez odpovida prumer, ale jelikoz jsem ja mela 50 a manzel ac tyden prenaseny 49,tak ocekavam, ze i prcek bude prcek a bude se drzet spodni hranice velikosti.. Opritom manzel ma ted skoro 1,9m😀

lobella
3. kvě 2018

@darkwitch mne prave gynekolozka o triplech taky nerikala a ted v gennetu mi vypsali zadanku na triple i 2.screening ani ne me neptali

lobella
3. kvě 2018

Jinak holky, vy uz jste dal v tehu nez ja, kdy jste to oznamili v praci? Ja si rekla, ze pockam do 1.screeningu a pak to reknu, ne proto, ze bych to rict chtela, ale dost se nataham s tezkymi vecmi a dosud jsem to nikomu nerekla a jednak se bojim, vazi to kolikrat i 15 kg a kdyz toto clovek treba 3 hodiny v kuse prehazuje, jsem hotova, obcas me pak boli bricho a za to riziko mi to nestoji, jinak bych to oznamila klidne az v polovine az to pujde videt, ale kvuli tomu tahani budu uz asi muset s pravdou ven... Kdy jste to rekli vy?

martina250703
3. kvě 2018

Ahoj holky, na tripple testy mě doktor taky nebral krev. Utz mi udělá on sám 16. 5., může dělat i 1. screening, ale dělá ho na jiném místě pro jiného doktora, tak to jsem byla u Apolináře.
Jinak já mám utz na každé poradně. Krásně mi vše ukáže, vysvětlí.
@lobella Já to v práci řekla brzy. Jsem učitelka, blížil se zápis a dělalo se rozvržení předmětů na další rok, tak mi to přišlo fér. Ale mám fajn vedení.

knoflikarka
3. kvě 2018

@lobella a neuvažuješ spíš o nemocenské? Tahání 15 kg je dost... Jinak jestli Tě mají kam přeřadit, nebo zajistit, abys nezvedala, tak čím dřív to řekneš, tím líp 😉

Jinak byla jsem na kontrole u gynekologa včera, naměřil taky míň (o týden), ale už to bral přes břicho a to mi jde blbě vidět... Takže si z toho taky nic nedělám a navíc mám ty termíny porodu furt jinak - první kontrola v 7 tt TP 27. 10., pak zase, pak dvakrát 23. 10. a teď 30.10. 😄 Hlavně jsem viděla srdíčko jak tluče, jak se bobek hýbe a to je pro mě hlavní. UTZ jsem mít nemusela - ptal se, protože se platí 250 - ale jsem ráda, že je ta možnost.

darkwitch
3. kvě 2018

@lobella to mě vypsali taky a gyndarka mi to nedoporucila tak jsem zadanku s klidem vyhodila
Oznamila jsem to po screeningu, jsme sly s kolegyněma na pivo, tak na to prisly samy

lobella
3. kvě 2018

@knoflikarka tak soucasti me práce neni jen toto zvedat, ale hodne prace na PC nebo prace, kde jen chodim, jde jen o to, abych to oznamila a rekla, ze noc uz tahat nechci vzhledem k tehu, problem s tim nebude... Spis jen ze kdyby bylo na me a v praci jsem mohla fungovat nez omezeni, reknu to klidne az po 2.velkem utz😉

jitiss
4. kvě 2018

@xhex je to kvuli tomu, ze gennet pak ty vysledky spoji s 1'screeningem a vysledek je pak skoro stoprocentni, ze dite je zdrave. Aspon takhle nam to vysvetlila na genetice. Samotne vysledky nic nerikaji, ale ona si to pak spoji a vyhodnoti. 😉

ekelly
4. kvě 2018

Holky, jak je to s placenim druheho screeningu? 🤔 Pred 2 lety se druhy neplatil a ted mam na zadance napsano, ze jsem poucena o tom, ze budu platit 1200,-. Jdu do prenatalu v Brně.

oveckaluky
4. kvě 2018

@ekelly Podle pojišťovny, až asi na dvě ho všechny platí. Mám ZPŠ a neplatím nic. Ale i přesto prý toho někteří doktoři zneužívají a nechají si ho zaplatit, ale vám pak pojišťovna nic nepřidá...proto skoro všechny pojišťovny přidávají jen na první.

ojo
4. kvě 2018

@ekelly nikdy jsem ho u svého dr. neplatila...

ojo
4. kvě 2018

Tak jsem si před chvíli vyndala klíště :-/ asi před 14ti dněma ho měl už třeťák, asi to dotahuje naše kočka, budu jí muset něco proti klíšťatům koupit

agneska7
4. kvě 2018

odkaz víš ja kupovala tyhle obojky jak kocourovy tak psum . a funguje perfektně . než jsme kocourovy nasadily obojek tak jsme mu vytahly snad 10 klíštat a když ma obojek tak ani jedno a to same i psy. na to že stojí par korun a je to jen nějaký bylinný tak funguje super 🙂

niki1107
4. kvě 2018

@ekelly Taky chodim do Prenatalu a nebudu platit nic (zaplati mi to pojistovna, mam 205)

regeditka
4. kvě 2018

Tak holky slusna panika, prinesla jsem dve tasky s nakupem, asi 15 kg a pekne me tlaci brisko, silny tlak, jakoby se neco valilo ven.mam strach, jestli jsem mimcu neublizila 😥😥😥

oveckaluky
4. kvě 2018

@regeditka Tak si lehni, nohy nahoru a odpočívej - a příště už nic netahej. A kdybys začala šinit, hned na pohotovost...

kepu
4. kvě 2018

@regeditka měla jsem včera poštou přišla postýlka a pár dalších věcí k tomu tak jsem to nedočkavě tahala a přeorganizovala ložnici smontovala postýlku a pak mě strašně bolelo břicho a tvrdlo ....tak jsem zalezla do postele pustila si telku a a přešlo to 😉

regeditka
4. kvě 2018

@oveckaluky dekuji za rychlou odpoved, ja to nevydržela a uz cekam v cekarne na kontrolu, vydesilo me to, ale asi zbytecne plasim

natysnovec
4. kvě 2018

@regeditka dej vedet zda je vse ok👍

laja64
4. kvě 2018

Já si jela do Ikei pro komodu (tak 30kg) neden pracovník mi ji pomohl nalozit na vozik a pak prelozit do auta, ale uz nic netaham radeji 😀

natysnovec
4. kvě 2018

Fakt ani jedna zenska si neda rict...NETAHEJTE TY TEZKY VECI!!Od ceho mate chlapy proboha????

Strana