Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@dusovkam Manžel taky moc nehlídá, ale ono se to ani moc nedá, od rána do večera je v práci. V noci teda už nevstáváme ani jeden. O víkendu se věnuje malé pěkně, ale to jsem zas já ráda, že jsme všichni doma, takže se mi ani moc na kam nechce. Ale na hokej určitě jsi, vždyť to máš k narozeninám, tak kdy už jindy...
@knoflikarka nas maly bucha do hraciek a pozoruje kludne aj 2 hodinky sam a potom sam zaspi a jak sa zobudi, tak zase bucha do hraciek, ale nevie nic chytit :/
@dusovkam Já mám teda tchýni v baráku ale je super takže si nemůžu stěžovat ✔✔ Chlap by měl vstát i v noci pokud teda nekojíš a nachystat jídlo, prebalit, nechat odbrknout...to že jsi na ,,mateřské" neznamená že jsi robot. Můj chlap rikal:udělal jsem si dítě tak se budu starat ✔ Samozřejmě ho v noci nechám spat a krmím já, ale když kouká do noci na telku - což je tak 3x v týdnu tak se stará on. Navíc teď ma pracovní úraz a je doma takže mi přijde, že se stará více než ja 🙊😄
@dusovkam Pockej, kde je problem? Jestli to jde zaridit prakticky, tak zadny nevidim. Ze mas spatny pocit, kdyz nepujdes, tak nebudes vedet, jestli jsou to jen matersky nervy nebo intuice - a podle toho se zaridis priste. A bracha urcite vedel, proc ti to daval. Ja zatim byla od naty 1x cca 6 hodin na kontrole po sestinedeli a vanocnich trzich a parkrat treba hodku nebo dve nejake ty pochuzky. Zitra jdu s kamoskama na vecu a pak kecat k nam, to taky bude par hodin. Vzdycky hlida manzel, mam nervy, ale je to treba...
Jo a holky, uzivejte, ze muzete vypadnout. Ja bydlimna vesnici, kde je akorat par obchodu a jinak nic moc, ani extra kamaradek tu nemam. Kdyz chci do mesta, tak cesta tam a zpet mi trva celkem tri hodiny. Neridim (a ani se nehodlam odhodlat) a manzel furt v praci. Tak si na me vzdycky vzpomente a vytazte 🙂.u
@ah1234 Tyjo, tak to je super, ze si tak vystaci. To naty tak dlouho dlouho nevydrzi, ale taky je spis samostatnejsi. Hele a muzu se zeptat, kdyz si tak dlouho hraje sam, tak na nej obcas jen chodis juknout nebo vylozene oslovis a pohladis? Me prijde divny ji nechat tak dlouho "bez kontaktu", ale jako zase asi samostatnost je dobre podporovat, ne...
@biciklissie vies co, ak nieco aktivne robim (upratujem, varim..), tak ho aj s lehatkom prenasam do izby kde som ja a trebars mu spievam do hudby alebo mu vypravam nieco, ale ked vidim, ze je vylozene pohlteny hrackami a nekuka na mna, tak ho len obcas oslovim nieco typu "to je sranda co" a idem mu dat pusinku. Ked sa ucim, tak ho len obcas skontrolujem (ale vzdy ho mam vedla seba).. ale ak pocitam (studujem matiku), tak mu niekedy nahlas hovorim co a ako pocitam. On to este nevnima, co za "blbosti" mu hovorim a usmieva sa, ze na neho rozpravam. Ale on je divne dieta, trebars mu pustam na 1.5 hodinky Beethovena a on je tak zaujaty, ze na mna ani nekukne ked na neho rozpravam a ked ho nahodou vyrusim "z hry" a chcem ho vybrat z lehatka, tak place. Mne pride, ze toto mu teraz dava najviac - ze si sam pozera, skuma ruky, nohy... A ked ho to prestane bavit bud zaspi alebo zamrnci, tak ho vyberiem a hrame sa spolu, ideme na prechadzku etc. Aj ked v poslednej dobe si vystaci sam tak 90% casu. Bude dost casu sa im "naplno venovat", pridu casy ked sa sami nezabavia tym, ze udieraju do hracky, tak si hovorim, preco nie... Ked je on spokojny.
@knoflikarka Jako ten můj dělá v gumovce a dělá tam předáka a tak do svý práce musí ještě kontrolovat kolegy atd... Nemá to lehký chlapec. 🤔🙂 No jo máš recht, na ten hokej půjdu. 🦁 Však si to taky zasloužím. 😁
@laja64 Já si taky na tchýni nestěžuji, ale u nich to tam v zimě tak brutálně fouká že ani ven s prckem nemůžu😑. Tady je zvyklej každý den nebo obden na procházku, a tam je to prostě zabitej čas. 😒 No už si jako robot připadám. 🤣 Zrovna teďka mi dr. doporučila kojit hlavně v noci, ale kdyby mu aspoň dal večer po koupání ten sunar a uspal, jenže už ani to ne. 😐
@biciklissie Mám asi spíš jen nervy jak to zvládnou no.😐 Ono taky mi je trochu líto že on třeba o víkendu nebo přes týden si nejde na pivo- a to ho můj bráška lanaří, i kolegové od šermu. Ale ve městě prostě nikam nechce. Hlavně že u nich ve vedlejší vesnici se ještě chvíli před narozením Kubika zkároval jak zákon káže. 😂 Asi mám nějak rozbitýho chlapa. Já 13 let žila na vesnici a jak ráda jsem zdrhla do Hradce, a nejen kvůli škole. 😁 A on ještě remcá 😂😂😂
Holky já teda vyrazím a pak vám sem hodím fotku 😂
@sju2929 nám nabídli akorát synflorix, takže ten...
@tasmyska Ten hrací koutek je luxusní!!!
@petramana Ad koupání - koupeme cca jednou za 3 dny nebo dle potřeby (když je třeba hodně zkaděná).
@petronelas Koupeme normálně v dětské vaničce, naplněná cca do půlky. Nedáváte mu moc studenou vodu? Jak se člověk bojí aby mimčo nespálil, dá tam kolikrát moc chladnou vodu a pak je jim zima a nelíbí se jim to. Na předporodních kurzech nám říkali, že by to mělo být o maličko chladnější než do čeho bychom se naložili my...a když jsem teda natočila vodu dle těchhle instrukcí, vyděsili se jak je to moc studené (já jsem trochu lední medvěd) a optimální teplota na mě byla moc teplá. A pak doma se to potvrdilo - dávala jsem vodu podle sebe a malý se to nelíbilo a byla jí hned zima. Příště jsme dali vodu podle muže - na mě příliš teplá - a ona se tam spokojeně rochnila.
Jinak koupeme tak nějak dokud není umytá. Prostě vydrbat a ven, na hraní ve vodě to zatím není, když ještě sama nesedí a musíme jí držet.
@knoflikarka @biciklissie @darkwitch Joo, naše taky chytá akorát oblečení aplínky. Včera jsem jí vložila do ruky chrastítko, ona koukala dost nechápavě ale chvíli ho s odevzdaným výrazem teda jako držela, no, když jsem to po ní chtěla 😂.
@biciklissie taky neridim i kdyz ridicak mam premyslim ze si koupim nejake kondicky
@ah1234 Tak moc dekuju, ze jsi mi to o takhle napsala. Je bezva mit trochu srovnani, jak to delaji ostatni. Delam to tak nejak podobne. Ten vas malej bude urcite genius, jak ma ta to uzasne soustredeni, vazna hudba a matika (minimalne tu matiku bude mit po tobe, to je uzasne).
@dusovkam Tak to je tezky, manzel taky pochazi odjinud a prestehoval se k nam. Jako je tady asi spokojeny docela, ale ty koreny, vzpominky, kamarady ma jinde. Docela jako trochu na to zarlim. Ale rozhodla ses spravne, moc a ten hokej uzij...
@amenophus Tak to u nas, kdyz uz ji to chrastito vnutim do rucicky, tak si docela dlouho chrasti. Jako mozna se divi, ale chrasti...🙂
@darkwitch Je, tak to jsi dobra. Ja prave ridicak nemam a neplanuju, takte to mam, no...
Jo jinak report z druhého očkování ve 3 měsících: snášela to hůře než to první - dva dny zvýšená teplota, v noci horečka, přes den plačtivá, špatně papala a v noci moc nespala :( Ale počasí taky moc nepřispělo - přišla k nám vlna veder. Dost vám závidím ten sníh!
A náušničky náš doktor nedělá, prý máme do nějaké lékarny kde to dělají :( Ale já teda nevím nevím jestli věřit lékárně že to udělá dobře... 😢
A jak jste řešily jak ti vaši prďolkové spí - to vám drží pod peřinkou? Naše žížala se okamžitě odkope a během noci v postýlce rotuje. V noci na včerejšek se otočila o 90° a ležela v postýlce naštorc, v noci na dnešek už se otočila o plných 180°!😲😅
@amenophus tak to je hodne sikovna,ze se dokaze v postylce otocit.Nas jenom lezi a maximalne otoci hlavu na stranu.Odkopany je nekdy taky.
@amenophus spaní řešíme v hnízdečku, jinak cestuje taky 😀
@amenophus Ahoj. Tak naty taky v postylce cestuje a to ma dokonce tu kyclovou abdukacni perinku (jeste na noc). Ale vzdycky docestuje maximalne sikmo, takze aspon nejak zakryta zustane. Pokud bude cestovat vic, tak asi koupim nejaky ten spaci vak a zazipuju ji do toho. Zavinovacku uz nedavam a stejne na ni bude za chvili velka, ten by snad vydrzel dele. Jinak zakryvam neco nad pas, rucicky ma venku. Ale vcera je mela ledove, tak jsem ji prikryla vys a nejak se posunula, ze ji pak koukala az ocicka🙂. Tak zase zakryvam jen nad ten pas a dal se tedy uvidim. Jako aby byla odkopana, to by bylo blby, davam body bez nohavic a ponozek, to by byla uplne naha, tak kdyztak ten vak.
Holky, dostala jsem pro naty krasneho chumlacka. Uz neco takoveho do postylky davate nebo je jeste brzo? Nemuze si to nejak pritisknout k obliceji a udusit se, ne? Jinak ja totiz kvuli sids vyznavam spartanskou postylku, akorat matrace, prosteradlo a perina. A tedy na spruslach ma zavesenou spiralu se tremi hrackami na bouchani a uz to mi prijde moc, ale skvele si s tim vyhraje. Tak dat chumlacka nebo nedat?
@biciklissie mala má teda tohle https://www.kika.cz/shop/cs/kikacz/doplnky/dets...
Spi s námi v posteli a ráda a před spaním muchlá plínku, takže spi s plínkou a ovečkou. Myslím že muchláčkem by se miminko určitě neudusilo 😊 to by se mohla udusit klidne i tou perinou.
@laja64 No, prave, budes mit pravdu. Tak ja ji to dam, je to fakt krasny. A pry je to dobry, kdyz si detatko zvykne na plysacka, ze ho casem krasne uklidnuje pri usinani.
@biciklissie ja som minule nasla malehk spat takto. :D SIDS nijak neovplyvnis...
@ah1234 🙂🙂Tak to je sila 🙂🙂. Najdi dite 🙂🙂.
Holky me asi trefi.😙 Pred vanocemi jsme byli vsichni nemocny a ted to zacina znovu.Starsi syn od soboty horecky a miminko bude mit zase asi zanet stredniho ucha.Pro zmenu leveho.Jsem z toho strasne smutna.Zitra pujdu k doktorce s miminkem a uvidi se co dal.Ja uz nechci dalsi pichany penicilin.🤐
...A to jsme meli jit na prvni ockovani ve ctvrtek.Tak se to asi odklada na neurcito.😒
@petronelas 😣 držím palce, abyste se z toho co nejdřív dostali, a nejlépe bez penicilinu 🍀🍀🍀

@ah1234 No naše malá se takhle "rozjela" tak poslední týden. Však jsem tady nedávno psala, moc ani nic nepozorovala... Občas to jsou fakt skoky u těch dětí, neboj, dočkáš se 😉. Zato už jí není tak jednoduché uspat, když vše pozoruje a občas bývá přetažená z toho.