Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky, tak u nas v patek prvni hexa. Naty byla, jako vzdycky, moc statecna. Zaplakala pri tom vpichu bolesti, pak presla do toho drmoleni pismenek a uz pri jodovani byla uplne potichoucku a jen si koukala. Samozrejme jsem se bala, ale reakce vubec zadna. Tak jsem moc rada, i kdyz, jak to tu ctu, tak muze byt az pri dalsich davkach, achjo... Ale i tak, bylo to poprve, tak jsem rada, ze jsme obe zvladly 🙂.
@biciklissie tak to je super, malá je šikulka ☺️. Já se toho bojím jak čert kříže, hlavně teplot. A tříměsíční už máte taky za sebou, že? Stáčí Naty hlavičku pořadu na tu stranu, nebo už se to zlepšilo?
@knoflikarka Ja vim, ze jsi psala, ze se toho bojis, ale zkus se tak nebat - myslim, ze obvykla je max zvysena teplota, jinak jsou dalsi reakce fakt vyjimecny. Me rekla doktorka, ze tak do 38,5, snizit pak sirupem nebo cipky. A jeste jsem 20 min. cekala v cekarne po, kdyby se projevila nejaka alergie na to (pry se to nestava, jen pro sichr), tak jsem byla rada, ze me na to upozornila a muzu tam byt, to jsem totiz nevedela. Moc dekuju za optani, jsem naty hned dala vetsinu veci na opacnou stranu, v kocarku a na pohovce hlavicku podkladala valecky z plen a v postylce mela ten panda polstarek. A tak do 14ti dnu to uplne prestala delat. Tak veci jsem nechala tak, valecky jsem dala pryc a ted pred par dny i panda polstarek. On byl super, ze teda drzel tu hlavicku, ze ji vubec nedavala uplne na stranu, mozna ji to i pomohlo na ten tvar trochu, jak ji ma protahlou jakoby dozadu, tak to ma mnohem lepsi. A taky ji to celkove drzelo na miste, tak v postylce tak necestovala. Jenze uz se naucila z toho dostavat, pripadne lehala pres kraje a ohybyla si na tom ouska. Ja mam obavy, ze je bude mit odstate, zda se mu, ze ty horni kraje ma od hlavy (vypada pri paseni koniku jak vyvaleny netopyrek). Tak nevim, vsichni rikaji, ze ji ouska neodstavaji, ale urcite je ma vic od hlavy nez po narozeni. A porad se ji ohybaji pri lezeni, jak je ma mekoucke. Tak jsem ten polstarek uz radeji dala pryc, ale svou sluzbu to rozhodne udelalo. Co u vas?
@knoflikarka Jo a jako trimesicni kontrolu? Jj, to jsme byly ve stredu. Ale nic dramatickyho to nebyli, podobne jako vzdy. Zvazeni, zmereni, prohmatani briska, koukla na pusinku, prcinku a mlaskla na ni, jak reaguje. A poprve tedy otacela na brisko a ptala se, jestli otevira rucicky. Tak myslim, ze to dopadlo dobre. Mozna ma naty skluz u toho paseni, ja ji, skrz tu ortopedickou perinku, davala malo, ale doktorka nic nerikala. Chci ji davat vic, ale je to tezky, brzo se vzteka.
Ahoj holky.Jen takový dotaz k vyřizování žádosti o rodičovský příspěvek.Určitě už s tím máte některé zkušenost(jakožto provorodička vím ještě prd 😀 )Jak na úplně poslední straně píšou co je potřeba doložit k žádosti -pro všechny uvedené osoby průkaz totožnosti.Musel s vámi jít žádost vyřizovat i manžel/partner nebo jim na úřadě stačila kopie jeho OP? Snad jsem to napsala srozumitelně 😀 🙂 A děkuju 🙂
@zuzpro já co si pamatuju před 6 lety - přinesla jsem rodný list dítěte, a svoji občanku. A teď si nejsem jistá, zda ještě nějaký doklad ze mzdovky-kolik jsem pobírala PPM. Žádat o rodicak půjdu příští měsíc, už od minulého týdne se tak pokouším dovolat abych se zeptala co vše mám vzít sebou a zatím bez úspěchu. Ale ještě je čas 👌
@biciklissie No ta naše už taky z panda polštáře utíká, a to spí v hnízdečku 😀. I když už otáčí hlavu i na druhou stranu, pořád je znatelné, že má tu jednu oblíbenější a má i tu hlavičku trochu sleželou 😐. Tak si myslím, že rehabilitace nás nemine. U nás je pasení koníčků taky složité naplánovat, můžu ji dát na bříško až tak po hodině a půl od krmení, jinak blinká. Ale koníky zvládá díkybohu dobře. No a ohledně toho očkování - jsem zvědavá, jestli nás taky nechají v čekárně poté 😉. Hexa asi bude ok, celkově nejvíc mám strach z mmr 😀
@knoflikarka Je, tak budu drzet pesti, aby jste na rehabilitaci nemuseli... U naty prave uz preferenci nepozoruju vubec. Jasne, treba na prebalovaku otaci hlavicku porad na jednu stranu, na posteli a pohovce taky, ale jde uz asi spis o zvyk a ze ji to tam vic zajima, pripadne jsme tim smerem my nebo svetlo. Ale jsou to strany ruzne, tak asi ok. Ale musim ji hlavicku taky prohlidnout, jak ji ma podlouhlejsi, tak by si ji mohla slezet i tak. Naty taky pase konicky pekne, hlavicku dava vysoko, otaci ji za hrackami, nekdy se prekuluje, nekdy vubec. Ale nevydrzi dlouho, pak se desne vzteka a taky teda ma ruce zatate do pesticek, ale to ma u paseni jeste cas? Co je mmr?
@knoflikarka Jo a u paseni taky ublinkava. At ji tam dam jak dlouho po krmeni chci, tak proste nekdy ublinkne a nekdy ne. Parkrat si rihne a uz to je. Pritom odrihla je davno, ale to brisko ji to nejak zase aktivuje, no. Tak na to moc nemuzu hledet, to by nebyla na brisku nikdy.
@biciklissie No radši na rehabilitaci, než na helmičku. A radši helmičku, než aby měla v dospělosti šišatou hlavu... Uvidíme. No ona ublinkává i tak u pasení, ale po krmení to jsou fakt dost velká množství a byla by od toho celá... MMR je takové to asi nejožehavější očkování třeba ve spojitosti s autismem. Ne že bych věřila, že to očkování způsobí, ale počkám s ním až do zápisu do školky...
@knoflikarka Tak to mas pravdu, to poradi priorit. Jo, tak to naty jen male mnozstvi, tak to je blby... Tak na to mmt dam bacha, ja to prave nijak nestudovala a dam na doktorku, tak na to vic mrknu.
@knoflikarka Tedy mmr...
Baby a co je to ta "sisata" hlava ? 🙂
@ah1234 Nekdy se stane, ze ditko preferuje lezeni na jedne strane hlavicky a ta, jak je jeste takova mekci, tak se muze deformovat. Pak tam jsou nezadouci slezeniny, plosky, treba po strane nebo vzadu. Naprava je pak komlikovanejsi, rehabilitace, helmicky, atd. Nehlede na to, ze preference jedne strany muze celkove narusit psychomotoricky vyvoj miminka, je tedy lepsi to potlacovat, jak to jde. Ci semuze stat, ze ma ditko nejak atypicky tvarovanou hlavicku uz od narozeni, jak to mela naty (hodne protahlou dozadu, uz se to ale nastesti hodne spravuje, bylo to desne). Muze to byt vrozene, deformace pri porodu nebo polohou ditete v tehu (zrejme nas pripad).
Holky hlásím spavou nemoc 😄🤔🙊 malá včera usnula po 21h, spala do 6 do rána- ani se nehla. V 6 ráno se vzbudila, najedla a spala do 9h😁😁
@laja64 Já chci taky takhle dlouho spát 😂
Tak holky a mám po klidu- malej se dneska poprvé přetočil. Sice první dva pokusy ublinknul a na třetí se to povedlo.❤🤗 Takže vedle něj na postel od teď kojící polštář. 😁
A já jsem si včera vyrazila na dvě hodinky ven, posedět a pokecat si a naprostá paráda, doma to zvládli i beze mě. 😂
Jjeee ty vasi kulisci jsou krasny...❤❤❤
@dusovkam nase se jeste nepretocila🤔
@natysnovec Každý mimi má svoje tempo. 😉
@darkwitch No Kubík ještě ani ty tři měsíce nemá. 😁 uvidím odpoledne jak se mu bude chtít nebo ne . Teď jde zase spát. 😂
@laja64 Dobře ti tak... 😂 Mě o víkendu vydržel od osmi do půl třetí- to bylo báááájo.😂 Jinak u nás pravidelně půl pátá ráno, když vstává s tatínkem a pak hurá k mamince do pelechu. 😁😁
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat zda uz ma nekdo za sebou ockovani Hexi? Jak vase mimnka reagovala? A zkouseli jste dat predtim nejake homeopatika na zmirneni reakci? Mam z toho docela strach. Vim, ze kazde dite je jine, ale asi jsem nemela cist, co vse se muze stat...ikdyz znate to... chtela jsem vedet proti vsemu se ockuje a co a jak ... a ted jsem z toho docela dost vystresovana... :(
@jitiss Nás to teda taky čeká a radost z toho nemám. Rozhodli jsme se ale odložit do jara.
@knoflikarka ja chtela taky odklad, ale sestricka mi rekla, ze pokud budu chodit do spolecnosti a ven tak se muze nakazit a pak si to budu vycitat... :(
@jitiss my malou nikam do obchodů atp. nebereme, kor v tomhle období. Navíc manžel je pořád nachlazený teď. Po jedné dávce stejně nebude plně chráněná tak jako tak. Spousta lidí odkládá do půl roku, nebo až do roka... My chceme tak ten březen.
@jitiss Ahoj. My za sebou mame prvni davku hexy. Preventivne jsem na pripadnou reakci nedavala nic. A dobry, vubec nic se, dikybohu, neprihodilo. Budu ockovat, tak, jak se ma, pokud do toho neprijde nejaka nemoc (snad ne, modlim se). Naty obcas nekam beru, moc casto ne, ale stava se - obchod, knihovna. A neni to jenom to, jsou to treba i doktori, navstevy, apod.

@ah1234 Kde máš dítě? 😂😂
@petronelas Jejda kočko, tak ať jsou bobíšci brzo ok 😘😘🍀