icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

mia636
27. led 2019

@knoflikarka tak jsem rada ze to nemame jen my. Ze nedelam neco spatne. Babicky furt rikaji jak si ho ucim a nehnu se od nej. Ale nemuzu ho nechat tak plakat. Me to nevadi ho uspavat na rukach kdyz mu to samotnemu nejde. Jen jsem potrebovala nazor maminek a slyset jak to mate vy nez jen slyset babicky jak to nesmim 😱

petronelas
27. led 2019

@mia636 tohle jsem mela se starsim synem.Jeste jsem ho drzela za ruku v postylce a jak jsem ho pustila,tak rev jak blazen.

biciklissie
27. led 2019

@mia636 Vis co, tak mozna je fakt po tobe v tom usinani. Nebo proste potrebuje tu vasi pritomnost a musel by nekdo byt s nim. Ale koukam na hodiny, ze je devet a resite usinani. Tak jestli treba to nema jako naty a nepozreboval by jit finalne spat daleko pozdeji. Jako ona spi tahem treba do osmi nebo az pul desaty ci jedenacty treba, ale taky chodi spat az mezi jedenactou a jednou. Mezitim nastridacku spi a prekypuje aktivitou jako za dne, tak se proste taky chovame, ze je den, jen se uz snazime to trochu zklidnovat. Ale nijak extra nam to nevadi, ja radeji ponocuju a dyl spim rano, nez naopak. Jako cpat ji do postylky v osm nebo devet, tak taky vysiluje. Chce lezet a spat u nas nebo si hrat. Ale chapu, ze rezim nekterych rodin, to asi nedovoluje...

biciklissie
27. led 2019

Holky, vzdycky jsem psala, jak je naty hodna a nenarocna tak. A taky je, ale taky si uz zjistila, ze si sama muze vyplakat klid, nasi pritomnost, dudlik a no hlavne tu pritomnost🙂. Takze si fakt nemyslim, ze delate neco spatne, ze hodne nosite, uspavate a tak. Ty mimca nejsou blby, ale zase ani nejak rafinovany prece. Rikaji si, co zrovna potrebuji... Nemyslim si, ze nekdo nosi malo, tak to mimco nechce a nekdo hodne, tak to pak mimco vyzaduje. To je prece blbost, ne?

knoflikarka
27. led 2019

@mia636 No to chápu, že pokud ti do toho někdo takhle mluví, že to člověka znejistí. Ale dej na sebe a své pocity 😉 hlavně ať jste spokojeni vy s malým 😉 a neboj, takhle malé miminko nejde ještě rozmazlovat 😉 a ta vyplakávací metoda se tuším doporučuje až od půl roku. Naopak miminko potřebuje vědět, že když pláče, někdo přijde a uklidní ho, tímto získává základní důvěru ve svět okolo - podle vývojové psychologie.

natysnovec
27. led 2019

@biciklissie ja tam nebyla protoze vzdy placu...a to ji moc nepodporim.😭
Sama mam deprese starsi mi jde na operaci s mandlema a uz sem ted zvedava na to jak to budu prozivat😭😭😭

natysnovec
27. led 2019

@biciklissie a hlavne u sebe nebudu mot tu malinkou coz je pro me snad uplne nejhorsi😭😭😭5 dni bez ni❤❤nezvladam uz ted.

sju2929
27. led 2019

@biciklissie vetsinou ma jen 37.3, 37.4 max. Tak jsem nedavala nic... ale snes nel 37.8 a byl tak strasne protivny zase.. ze proste dostal panadol..
Dekuji, snad uz to brzy skonci...

@martina250703 dekujeme!!! Jsem rada.. chlap se mic netvatil, ale jelikoz k malemu nevstava a neni s nim pres den (chodi z prace az kolem 4), tak tentokrat “prohral”..

@petronelas z toho prujmu pry... jak se s tim telicko pere...

biciklissie
27. led 2019

@natysnovec Jj, tak kdyz to spatne neses, tak je lepsi tam nebyt. Ja zas mam pocit, ze potrebuju vedet a videt, co se deje. Ale kazdej to ma jinak. A hlavne, zatim jsme nemusely nic hroznyho absolvovat, zatim (klep klep). Ty mandle, to je prekerka, nedivim se a drzim pesti.

biciklissie
27. led 2019

@natysnovec Pet dni je teda fajt hafo, to tak dlouho je ditko s mandlema v nemocnici? To bych taky fakt spatne nesla na obe strany. Chapu te naprosto, ale zvladnes to, jsi super mama.

biciklissie
27. led 2019

@sju2929 Jako nedivim se, taky uz bych asi chtela pomoct jakkoliv. Myslim na vas, at je lip.

natysnovec
28. led 2019

@biciklissie 5 dni jen a toho duvodu,ze ji budpu brat nosni a orezavat krcni.Kdyby jsi bralx jen nosni tak do 3 dnu jdem domu.Ale podle toho krku uviidime co a jak...tam je tech faktoru pry dost.
Krvaceni,zvraceni,nebo ze by treba nejedla...

darkwitch
28. led 2019

@mia636 uspavam u nas v posteli u prsa, za cteni pohadky pro starší, nekdy kdyz usne se ještě vyplizim nekdy si v posteli ctu nebo usnu taky...

dusovkam
28. led 2019

Holky tak nás dneska čeká odpoledne poradna a Hexa. Jsem zvědavá jak to malej zvládne, respektive jak to zvládnu i já... 😂 u Anet bylo jen že se poblinkala ani teplotu neměla...

laja64
28. led 2019

@dusovkam nas zítra to samé +Prevenar. Taky doufám, že to budete mít ok 👌 Starší dcerka neměla reakci na žádné z očkování tak snad to teď bude taky tak 😊

dusovkam
28. led 2019

@laja64 Dvě očka v jeden den? Ty brďo... 😲 Já jsem se o tom ještě s dr.nebavila tak uvidíme.

laja64
28. led 2019

@dusovkam jojo u starší jsem to taky tak měla právě, tak doufám že to bude ok, a když bude mít teploty tak ať to má za sebou😑

biciklissie
28. led 2019

@natysnovec Ty jo, tak to jo. Snad to bude ok a posupajdite domu v poradku...

natysnovec
28. led 2019

@biciklissie jj ja si myslim,ze jo....ted 8 unora jdem na predoperacni vysrtreni....

biciklissie
28. led 2019

@natysnovec Na, tak to uz je za par, tak to snad budete mit brzo za sebou.

mia636
28. led 2019

@petronelas a jak jste to usinani vyresili? Nebo to proste az casem musi prejit samo?

natysnovec
28. led 2019

@biciklissie jjsnad jo.

dusovkam
28. led 2019

Hehe tak u nás na třech měsících 5,40 kg, 63 cm- dle doktorky je hubenej (asi neviděla ty faldíky) a očkování bez reakce mimo krátkýho pláče. 😁

knoflikarka
28. led 2019

@dusovkam naše malá na stejnou délku 6,30 kg 😁

laja64
28. led 2019

@dusovkam tak to je fajn, Lea bude mít počítám přes 6 kg a faldíky teda má no😁😁 po všech zvazenich, jsem se rozhodla, že tu Hexu s Prevenarem dohromady očkovat nenechám. Ať ji to tělíčko nezatěžuje, a kdyby nedejbože byla nějaká větší reakce, nebude se vědět z čeho to bylo🤔

knoflikarka
28. led 2019

@laja64 dobře děláš 😉

petronelas
28. led 2019

@mia636 myslis to usinani se starsim synem? No tak to preslo az mel svuj pokojicek a velkou postel.To znamena ve 3 letech.

biciklissie
28. led 2019

@laja64 Myslim, ze je to s tim ockovanim rozumne. Clovek nikdy nevi.

amenophus
29. led 2019

@mia636 Malá mi občas usne při kojení a už se při položení do postýlky nevzbudí - ta jednodušší verze. Jindy se vzbudí a to začne křičet - tak jí houpu (máme basinet, ne postýlku, takže nevím co si počneme až z něj vyroste :D) a k tomu zpívám nebo pouštím hrací kolotoč, mám na ní položenou ruku nebo ji držím za ručičku, občas dám dudlík. Někdy to trvá až půl hodiny, ale nakonec se uklidní a usne.

@laja64 Teda rozdělovat to a chodit očkovat míň a častěji mi přijde fakt jako trápení miminka - můj doktor to teda potvrdil a i je důvod proč je to v tom očkovacím schématu najednou - míň návštěv u doktora - menší riziko že se mrně něčím nakazí v čekárně, trauma z píchání podstoupí jen jednou (protože když už je bolavý, je jedno jestli bolí dvě místa nebo jedno, ale trauma z toho je, a jen se zahojí jedno píchnutí, jít trápit dalším a projít si tím znovu po tak krátké době, to riskujete fóbii z doktora), pravděpodobnost reakce je stejná, a nápor na organismus je to menší když je to najednou (protože se imunitní systém musí aktivovat jen jednou, i když na víc podnětů). A za mě ted ajsem ráda že jsme si to odbyli najednou a máme na pár měsíců pokoj 🙂.

Jo, když se řeší to očkování - necháváte někdo očkovat Meningokoka? Jakou vakcínu, v kolika dávkách a kdy? Našla jsem mrtě protichůdných informací, v očkovacím centru mě poslali do háje ať se zeptám svýho doktora, můj doktor že prej to nechá na mě :'( ale já o tom vim prd!

dusovkam
29. led 2019

@knoflikarka
@laja64
Když doktorce těžko vysvětlím že Kubík prostě bude hubenej, já mám teď 57 kg a přítel taky(žere a furt je hubenej).😂 Jenže dr.jede na tabulky a těžce. Jo a mám zas polohovat hlavičku na levou stranu, že to nemá rovnoměrně. Takový nepatrný rozdíl a ona z toho dělá haló. Ale to že se otáčí malej za hračkami, za hlasem a hezky pase hříbátka, to už baba nevidí.
Jinak další očko 27.2. a ještě se musím rozhodnout zda Prevenar nebo Synflorix 😁

Strana