icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

biciklissie
5. únor 2019

@knoflikarka Tak to chapu, ja si taky pro naty nepreju zadny spumpknakle. Kdyz bude mit stastny "obycejny" zivot a hlavne bude zdrava, tak budu nejstastnejsi na svete. Add paseni, nam to taky moc nejde. Nebo jako je to porad stejny, pase hezky, ale nevydrzi dlouho. Ja ji tam malo davam, ublinkava, tak cekam az bude dyl po jidle, pak zas spi nebo se dela neco jineho a zapomenu. Co ten kasel a vse, uz je to lepsi?

knoflikarka
5. únor 2019

@biciklissie jojo, přesně s tím pasením, ono i když je zdravá je teda oříšek vychytat tu správnou dobu... Jinak klepu na dřevo, ale už se to fakt lepší, doufám, že máme aspoň na rok vybráno, co se nemocí týče... Ještě teda musíme na kyčle na tříměsíční kontrolu, jsou tam každý pátek, tento ji tam brát ještě nechci, tak snad to nevadí, že přijde až v 3,5 měsících... I kdyby, tento týden ještě nikam, ATB má ještě do pátku.

biciklissie
5. únor 2019

@knoflikarka Ja si kazdej den rikam, ze od zitrka uz to paseni vezmeme poctive, pak zas od dalsiho dne a tak porad dokola... Tak od zitrka uz vazne🙂. No, tak to uz snad fakt mate vybrano, poradne se to seslo. Ja myslim, ze ty kycle urco nevadi. My chodime jinak, jak mela naty s tou jednou kycli problem. Ale jedna kamaradka od nas, co ma stejne stare mimco mi prave pdaka, ze jdou v 3,5 mesicich. Tak je to asi jedno...

natysnovec
6. únor 2019

Ahuuj zasr sem to odnesla🤣

darkwitch
6. únor 2019

Me mala začala pořádně past až když se začala točit na břicho, vlastně až tak týden po tom co se začala přetáčet na bricho ji to paseni začalo vic bavit. Teda koukám ze stylisticky píšu strašně...

knoflikarka
6. únor 2019

@darkwitch Tak to jsem zvědavá, kdy k tomu dojde u nás, zatím se malá otočí jen na bok, to břicho ji nějak neláká.

ah1234
6. únor 2019

@biciklissie dnes sme boli na stvormesacnej prehliadke a doktorka ze kludne mozeme zacat s prikrmami a hlavne ak nechce moc pit mliecko 🙂 ma 5250g a ze to nevadi 🙂

biciklissie
6. únor 2019

@darkwitch
@knoflikarka Naty se taky zacla tocit na bricho, asi by to dala rada i dal, ale nejde ji to. Tak uvidime. Jak jsou na tom s pasenim vase miminka? Jakoze uz se opiraji o otevrene rucicky a bavi se s hrackami? Naty jako ani jedno, jen tedy na hracku kouka a i do stran a to tak vsechno. Vlastne ani nevim, co chtit a ocekavat.

biciklissie
6. únor 2019

@ah1234 Je, tak super, tak jsem zvedva, co my. Ja totiz vubec nevim, kdy jdeme. Meli jsme nejak zmatek v mesicich (ktery je a bude🙂), tak nevim, jestli to mam dobre zapsany. Budu tam muset zavolat, ale odkladam to porad, ze zas budu za trubku🙂.

laja64
6. únor 2019

@ah1234 malá už na 3 měsíční prohlídce měla 6,5kg tak jsem zvědavá co bude teď na 4 měsíční 🤣🤣 taky už plánuju prikrmy. Jen první místo mrkve dám dýni ☺

ah1234
6. únor 2019

@laja64 ja idem zajtra dat batat a druhe avokado 😂 to som dnes videla len take zaprdene za 35 korun a to sa mi kupovat nechcelo 😁

ah1234
6. únor 2019

@biciklissie joj moja ja tiez furt dakde volam ze som zabudla, stratila papierik kde som to mala napisane a taak :D ani sa uz za to nehanbim, stava sa mi to furt 🤦🤦

biciklissie
6. únor 2019

@ah1234 Ja mam porad nejaky vypleskly dotazy, tak se uz stydim, ake samozrejme zavolam🙂. Je mi to divny, ze bych byla objednana az na brezen, to by naty uz skoro bylo pet mesicu. Spis to asi bude ted v unoru na ctyri mesice, ale nevim.

knoflikarka
6. únor 2019

@biciklissie určitě, čtyřměsíční je povinnou, tu dělá i naše dr. a ta žádné nad povinný rámec nedělá. My jdem 27. února 😉

darkwitch
6. únor 2019

@knoflikarka myslím ze čtyř měsíční povinná neni, my nejdem...

knoflikarka
6. únor 2019

@darkwitch ve zdravotním průkazu je, měla by být povinná tím pádem

biciklissie
6. únor 2019

@knoflikarka Musim tam zavolat, fakt nevim.

laja64
6. únor 2019

@ah1234 mňam na batáty se taky těším 😋😂

laja64
6. únor 2019

@knoflikarka taky jdeme 27.2 .na čtyřměsíční 😁

darkwitch
6. únor 2019

@knoflikarka aha to je změna u starší to nebylo, ale objednana nejsem, asi kvůli tomu ze bych stejně měla dorazit na očkování, jenže to dítě je bez rymy tak maximálně tři dny v kuse. No v pondělí jdeme se starší na pětiletou tak se asi koukne i na malou 🙂

amenophus
7. únor 2019

@darkwitch @blicklisse Jo, naše se naučila přetáčet na břicho minulý týden a teprve jí to taky začalo bavit, už si i sama od sebe občas hraje.Ale do tý doby, to jsem jí položila na břicho a do 30 vteřin byl řev... Ale pořád ještěna pěstičkách, ručičky neotevře, maximálně aby něco chytla.

biciklissie
7. únor 2019

@amenophus Tak to je ale super pokrok. Jsem zvedava, jak u nas. Ona by rada, ale hravicku tam jeste nedokaze prevazit. Zkusim nejakou tu hracku do ricucky ale zda, se ze je obe dost potrebuje, aby se uplne na brisku nerozpleskla.

amenophus
7. únor 2019

@biciklissie zkuste jinou hračku - nám hrozně pomohla jedna nová hračka která ji očarovala (do tý doby skoro o nic nejevila zájem, na bříšku nevydržela ani minutu) - takovej šíleně barevnej plastovej mýval, co má na držátku různě tvarovaný a různě barevný korálky a když se na něm zmáčkne čudlík, hraje hnusný písničky a bliká mu červeně čumáček 😀. Málem jsme to tchánovi hodili na hlavu, ale teď mu za to děkujem, protože to byl nejlepší dárek!

janahadu
8. únor 2019

@biciklissie u nas funguje pasení až na něco. Od prarodičů dostal knížku a najednou změna pase jak o život. Predtim se vztekal a nechtel byt vubec na bříšku

biciklissie
8. únor 2019

@amenophus
@janahadu Diky holky, tak ja jeste zkusim jiny hracky. Ja je stridam, ale zkusim jeste tu knizku a neco kycovejsiho. Ona tam jakztakz vydrzi, ale nikam se to uz dlouho neposouva. Ona tam jen tak plapola a vyvalene civi a po nejake dobe sebou prasti. Ty rucicky fakt dost potrebuje. Ale otaci se na bok a rada by na brisko, ale tu hlavu tam absolutne nemuze dostat. Tak az se ji to povede, tak to snad bude lepsi.

janahadu
8. únor 2019

Dneska jsme byli na vanickovani a cele to prorval a cpal pěsti do pusy. Slinta jak bernardýn. Nemohli by to byt zuby? Pani mi doporučila jantarové korale. Nemate s tim nekdo zkušenost

laja64
8. únor 2019

@janahadu malá taky slintá, zuby začínají cca od 4 měsíce, můžou to být a nemusí. Korále bych teda nedala, už z bezpečnostních důvodu. Raději koupit do zásoby Calgel☺

biciklissie
8. únor 2019

@janahadu
@laja64 Ja tedy souhlasim s temi jantarovymi koralky, ze bych je nedala kvuli bezpecnosti. Tak leda po chvilkach pri maximalnim hlidani a to by se mi s tim zase nechtelo crcat.

biciklissie
8. únor 2019

Holky, poradte, prosim, co mit v detske lekarnicce? Precejen jsme na vesnici a kdyby neco v nevhodnou dobu, tak by manzel musel jet do mesta do nejake te nonstop lekarny. Mam: dva druhy cipku proti horecce, dezinfekci, morskou vodu, odsavacku do nosu, teplomer a jeste se tu najdou nejake ty obvazy a leukoplasti. Jo a espumisan na brisko. Staci to? Rikala jsem si, ze by to chtelo jeste neco na kasel a rust zoubku. Ale co? A jeste neco podstatneho mi chybi? Moc diky za pripadna doporuceni.

laja64
8. únor 2019

@biciklissie mám to obdobné, i když vše jsem měla už před porodem. Na kašel pro malé děti nic není, vše musíš probrat s lékařem. Jinak mám v ledničce už koupený CalGel a Aloclair gel. Pouzivala jsem občas u první dcery oboje, ale u ní jsem skoro nevěděla že zuby rostou, tak doufám, že teď to bude taky tak🙈🤗

Strana