Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky, tak si predstavte, neco jsem doma hledala a nahodou nasla svuj detsky pamatnicek, takovou tu knizku, kam maminka pise o detatku, jeho pokroky a tak. Uplne jsem se nad tim dojala, bylo desne zajimave o sobe cist a uz tu mit svou dceru. Ja jsem asi fakt mama nebo co. Sice to nebylo kompletne vyplnene a bez fotek, ale i tak jsem se ledacos dozvedela. Napr. jsem se uz v 3,5 mesicich otacela na brisko a zpet. A to jsem v dospelosti fakt pekne vohrablo🙂. A mela jsem pri narozeni o kilo vic, ale naty uz me dohnala, kolem tech 4 mesicu uz jsem ja vazila a ona vazi cca podobne. Je to proste fakt strasne zvlastni, ani to nejak nedokazu popsat. Vsichni jsme byli miminka a ted jsme zase pruvodci tem dalsim miminkum.
@biciklissie na vlhký kašel jsme měli Prospan, ten je přírodní, na suchý normálně Stoptussin. Ale bez lékaře bych si nelajzla ani jedno, no.
@biciklissie jela bych na pohotovost. Já nejsem teda plašan, resim to doktorem až je to fakt kašel a ne nějaké pokuckávání ,ale kdyby to bylo akutní třeba o víkendu, jela bych do nemocnice 😉
@knoflikarka Ok, tak asi to pro klid duse koupim a pak to kdyztak stejne nebudu mit odvahu dat🙂.
@knoflikarka A taky moc dekuju.
@laja64 To mas asi pravdu, to je fakt. Ja tedy plasan jsem, jen mam porad pocit, abych nekoho neobtezovala. Ale kdyz by byl fakt kasel a do doktora daleko, tak by clovek nejspis jel.
Já jsem taky plašan a mám doma akorát infra teploměr, dětský paracetamol v kapkách a pak klasika naší lékárničku (desinfekce, náplasti apod). Když se mi něco nezdá tak hned běžim k doktorovi a kdyby bylo zle o víkendu tak jedem na pohotovost...
Tyjo myslíte že už by to ve 4 měsících mohly bejt zuby? Malá pořád strašlivě slintá a pořád si cpe ručičky do pusy. Do toho se pořád tahá za ucho a udělala se jí vyrážka na tvářičkách a v brožurce jsem vyčetla že ito může bejt příznak růstu zubů! Mám takový ty nachlazovací žužlátka, zkusím jí to dát jestli to pomůže. Ale dásně červený nemá...
Ahoj holky. Tak hlasim, ze jsem tu svatbu dala. A naty taky🙂. Sice jen ten obrad, ale i to je na nas vykon: cesta tam, mala snidane na miste s krmenim, pak obrad, obed v restauraci a cesta zpet. Tak to asi zni smesne, ale jsem na sebe malinko hrda, ze jsem se odhodlala. Dekuju vsem, co me povzbudily, at jedeme. Naty byla celou dobu skvela, na cestach si bud koukala nebo spala, na snidani si bastila flasticku, na obradu si dudlala (a v prihodny okamzik rekla i "jeee"), obed prospala a doplnila tahanim a cucanim saticek. Jen, aby jeste neco nechytla, ale celkove to byl uspech.
@biciklissie To je super, jsem ráda, že jste si užili. Já už se nemůžu dočkat, až s malou vyjdeme konečně ven 😁. Zatím pilujeme ty koníčky a zničehonic se začalo zase fakt dařit, vydrží zase dlouho na bříšku a nesnaží se ty ruce nacpat všude jinde 😃. Hračku ani nic jiného nového nemá, takže prostě k tomu (zase) dospěla.
@regeditka ahojky jak se vam vede??😊
Strasne me trapi ze uz sem nejak extra nechodim.V podstate jstw semnnou prosly cele tehu a ted???Neni cas,nebo jen nakouknu a tot vse😢trapi me to a jeste kort po tom co sem si precetla prispevky jeste.pred tehu..😢
@natysnovec Ty jo, zrovna mě to hodilo na začátek diskuze, tak jsem pročetla prvních pár stránek 😃. Je to škoda, že nás tu zůstalo poměrně málo, no. @regeditka je neaktivní, asi už nechodí na mk.
@knoflikarka Aha...ne to.prave taky hodilo na prvi stranku...jeste sem si rikala ony jsou zase tehotne??Jak sek nevedela,ze je to prvni stranka🤣🤣🤣
@natysnovec Nejsi jediná, koho to trápí, ale jednou ty prďolky máme a prostě si vyžadují naší pozornost od rána do večera- já mám doma brutálního mazlíka, ale na polední spánek se vzteká, tak ho musím položit vedle sebe a dudlika do papule a za pár minut je tuhej. 😂 A taky jsem začala víc něco doma dělat a chodím i běhat ven. Takže večer padnu a nevím o světě 😁
@dusovkam jako ja na behano nema ani pomysleni...jako ta 3leta+to mimo mi davak obcas fakt zabrat.😭😂😂😂
@natysnovec caute kocky, mala je neskutecna, stastnejsi byt asi nemuzu. Jen mam po porodu porad trauma a chodim na terapii, tuhle skupinu mam hodne jako spoustec, vzpominam na obdobi tehu,. nemocnice atp a nedela mi to dobre. Ale moc na vas myslim, je mi jasny, ze uz mate vsechny sva robatka u sebe, jste krasne odpocate, nadherne a stastne, je to tak? Viktorka spi zatim 12 hodin v noci, takze si uzivam materskou na plno, asi citi, ze potrebuju oraz po narocnem porodu a tehu celkove 🙂 kdyby se nekdo chtel spojit, jsem na insta nebo FB Andrea Churanová ..opatrujte se maminy...TY VOLEEEEE, JSME MAMY!!!!!!
@knoflikarka Tak to je bezvadne. Clovek chce, aby se deticky snazily, ale ony maji svuj nazor a sve tempo. U nas porad stejne, pase, kouka a po nejake chvili odpadne. Jako ok, ale takhe stejne to dela uz snad dva mesice. To se edivim, ze se tesis ven...
@knoflikarka Tedy nedivim...🙂
@biciklissie ještě k nemocem, na kašel rýmu můžeš ještě davat fenistil kapky, oni sklidni tu sliznici a Trochu rozpustí hlen, jinak na ten kašel pro mimina fakt nic není, nám dala akorát ventolin když mela chycene průdušky a ten je na předpis. Kdyby chytla kašel o víkendu tak jet na pohotovost
@darkwitch Ok, moc dekju. Vcera jaem cosi naklikala na pilulce, kdyz jsem tam uz objednavala. Ale spis pro ten klid duse a kdyztak bychom tedy jeli. Tedy snad to nebude potreba, klep klep.
@natysnovec Tak já taky nejsem každý den ready a hlavně teď máme velký boj s ex ohledně dcery, ale běhání mi vyčistí dokonale hlavu. Plus ještě v sobotu je u nás v plavečáku plavání pro pojištěnce průmyslové zdravotní pojišťovny zdarma, takže toho hodlám využít. 😁Teď jsem ještě na běhání zlanařila kamarádku, tak aspoň nebudu funět sama .
@regeditka 12 hodin v kuse? 😲 Jak já ti závidím.😁
@dusovkam kdybych asi mela s kym tak bych sla....ale mam toho nabehano kokikrat doma😂😂😂
@dusovkam Ty jo, tak to závidím, u nás je to spíš horší. Dudel už nechce vůbec a uspat ji začíná být fakt věda, včera jsme uspávali přes den hodinu a půl a pak spala půl hodiny 😮 (samozřejmě spát očividně chtěla, jinak bych ji nenutila). Sama usínala přes den od narození, teď to nějak nejde.
Holky, tak tu kontrolu mame fakt az 13.3., takze to uz naty bude mit bez dvou dnu 5 mesicu. Tak jsem se ptala po telefonu na ty prikrmy a muzeme zacit. Tak asi uz fakt pomalicku zacnu, asi tou i mrkvi. Akorat nevim, holky, jaka to ma byt konzistence? Jako hodne ridky takhle ze zacatku nebo rovnou uz treba jako detska vyziva? Moc dekuju za radu...
@biciklissie ja robim jak sa mi to podari rozmixovat, vcera tam mal vylozene take mini kusky a v pohode 🙂 iba treba dost pridat vody, aby to nebolo moc suche, to ten moj potom nechce ani vidiet. Mojmu chyti batat, tym sme zacali a maju za dobru cenu maslovu dyni, tak tu idem zajtra skusit
a vy nejdete na kontrolu v 4.mesiacoch ?
@knoflikarka Však se to srovná 😉, asi si to otočila 😊
@ah1234 No mě to udělal v sobotu před poledním spánkem, ani u táty být nechtěl tak jsme ho položili i s dudlíkem a šup- byl kaput. Takže já jsem ráda. 😁

@laja64 Jj, ja ty vypsane veci taky uz mela pred porodem. Ale jak porad ctu o tech nemocech, tak si rikam, jestli toho nemam malo, abych se pak nedivila... Pisu si ten calgel, moc diky. Na ten kasel fakt nic neni? Co kdyz nekde zacne kaslat v patek vecer nebo pred nejakymi svatky? To tak byva, jak na svinku stetinku...