Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@laja64 jeeezisi....to je NADHERNY!!!❤❤❤❤
@natysnovec děkujeme ♥️ ony se spolu furt takhle smějí, je to fakt krásné a teď se malá už směje pořádně nahlas tak je to o to hezčí 🤩
@laja64 ta nase ne jen se usmiva pusinkou😂
@dusovkam ten dudlík máme taky a je nejoblíbenější🙂
Dneska jsme byly se starší na pětileté prohlídce, tak jsem se rovnou preptala na čtyřměsíční prohlídku a rovnou ji malé udělaly, ve čtyřech měsících a deseti dnech ma skoro osm kilo a 69cm a s prikrmy můžeme pomalu začít, ale můžeme počkat až do těch sesti měsíců - je to sranda každou chvíli jinak
@natysnovec Naty se taky usmiva zatim jen pusinkou. Nekdy poradne zesiroka, tak tam asi uz ten hlasity smich chybi. Jednu dobu si to hojne nacvicovala ve spanku, ted uz jen obcas. Byla to sranda, najednou z postylky takovy chichot. Ale vedome zatim porad nic, asi nejsme az tak legracni🙂.
@biciklissie
@natysnovec Tak u té naší je úspěch vůbec vyloudit úsměv - usmívat se umí, ale fakt jen párkrát denně většinou, rozhodně to není takové to vysmáté miminko... Zato je fakt ukecaná.
@knoflikarka
@biciklissie Veru je ale bez zvuku.Ale to neva protoze he uzasna uolne nejvic.Ono to prijde...😂😂A uzz se na to tesim.
@dusovkam Naše malá přes den bez houpání neusne vůbec a po půlhodině houpáni usne na chvíli v houpačce. Jinak jen v kočáru jen když se hýbe. Nebo u kojení. Ale zase spí skoro celou noc - od 9 do cca půl 6 (a to se přebalí, nakrmí a chrupe dál).
@biciklissie Mně zkušenější kamarádka radila začít čerstvou šťávou z mrkve - nastrouhat na skleněném struhadle a vymačkat šťávu přes plátýnko.
@knoflikarka Tak naty se smeje docela hodne, asi je to pozitivni miminko. Takova ta radost, ze me vidi, pusinka dosiroka a kope nozickama. Nebo kdyz ji chci rozesmat, simram nebo pohladim. A taky po kakani a nekdy i po jidle. Usmeje se i na cizi, kdyz na ni mluvi nebo na hracky. Ale nejvic, kdyz prijde tatinek, to je uplne fanaticky usmev🙂.
@knoflikarka A jeste jsem to docetla o te ukecanosti. Tak to je super, to zboznuju. To naty ma takove dny, kdy vic a kdy min. Tak to mate bezvadne, to broukani je bozi.
@natysnovec Taky se desne tesim...
@amenophus Jakoze jenom tu stavu z cerstve mrkve? A ono se nema kovove struhadlo, to nejak ii vitaminy? To jsem nevedela, to nemam...
@biciklissie Jj, čerstvá nevařená (vařená prý může způsobit zácpu, tak se má napřed zkusit syrová). A právě, kovový struhadlo likviduje vitamíny a může dát šťávě kovovou pachuť. tak zatím marně sháním skleněné :( tchán slíbil že se podívá jestli ještě někde nemá po mém muži když byl miminko :D (pro naší generaci údajně byly skleněný struhadla standard, ale dneska už se moc nevyrábí :( ) Tak doporučuju poptat se rodičů nebo jejich známých co si schovávají harampádí! :D
@darkwitch 8 kg???!!! :O tybláho kde na to chodíte? Já ze sebe ždímu každou kapičku abych malou dostala na 6 kg! :D
@natysnovec @knoflikarka Tak naše je taky děsně ukecaná a usměvavá, ale že by se vyloženě smála mi nepřijde - ještě to neumí, ne že by nechtěla. Občas vypadá že se řehtá, ale je potichu, někdy jí uteče takový jako zavýsknutí a pak je z něj zaskočená 😅
@amenophus Aha, tak ja vsude cetla, ze davaji varenou. Doprcic, tak jsem myslela, ze jsem vybavena. Prave mi prislo: bambusovy set detskeho nadobi, lzicky a via poharky. A jeste nekde musim pohledat parak, jestli mam. O sklenenym struhadle slysim poprvy, zeptam se nasich, ale asi nic. Kouknu i na netu, jestli se da koupit, ale ja uz nic kuovat nechciiii. Tedy chtela bych, ale musim se krotit🙂.
Ach jo zase mame problém. Již několikátou noc po sobě me v cca jednu hodinu budi to že malej se naucil zuzlat rukav z overalku a spi u toho. Kdyz mu to vymenim za dudlík, kterej pres den nechce tak to vydrzi pár minutek. Jak udelat aby zase klidně spal a tim padem i já
@biciklissie To jsem taky četla, tohle byla jen babská rada od kamarádky, která je doktorka. Jako později to chce i kašišku z vařený mrkve třeba ještě s batátem nebo dýní, ale jako první ochutnávku doporučovala syrovou šťávu. Kdyžtak se poraď s vaším doktorem, ale já to zkusim, pokud seženu to struhadlo 🙂
Jinakl teda už abychom přikrmovali. Malá napřed měla ty trávicí problémy jak jsem popisovala výše, pak se to teda spravilo ale začala mi hrozně zlobit u kojení. Pokaždý je to eskapáda na hodinu kdy se střídavě pere a usíná :-/
A krom toho se občas bije pěstí do obličeje nebo se škrábe za uchem do krve :(
@amenophus tak presne tak to mame my😂😂
@martina250703 Je a nevíš do kolika měsíců je? Nám tatínek aktivně vyhodil ten papír od toho a na netu to nemůžu najít 😏
@dusovkam Ten jsem taky vyhodila, ale mám koupené větší a ten je od 6 měsíců.
@martina250703 Já se právě bojim, že Kubík jinej chtít nebude 😂😂
Jeeeee uz jsme se kone ne pretocily na brisko i zvedly hlavicku😂❤❤❤❤❤😇😇😇😇
@dusovkam Já právě vyhlíží, až mu bude malej a větší mám modrej 😂 Tak snad.
@natysnovec pecka 😁💛
@amenophus Ok, tak urcite zvazim. To mate fakt hrozny, to se nedivim, ze uz se tesis na prikrmy. Naty sice je plne na um, ale pohoda. Tak ja zase spis mam obavy z tech prikrmu.
@amenophus A je dobre prisata a nebo neboli ji brisko? Naty si drasala oblicej z techto duvodu, ale uz ji to nastesti preslo.

@ah1234 Super, moc diky. Pridam kdyztak vic te vody. A urco chci zkouset i ten batat a dyni, at to ma hezky pestre. Nn, prave jsem tam i dnes volala, jestli to neni mylka, ze az skoro v 5ti mesicich a pry neni.