Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@knoflikarka Ja taky chtela nesedici zidlicku, ale prisly me vetsinou desne drahy nebo hnusny. Tak naty dostala k vanocum takovou uz tu sedici drevenou, co se pak da rozlozit na stolecek a zidlicku. Tak to ma az na potom, az bude sedet. Ale stejne jsem se s tim spalila, objednava jsem pres e-shop. No a na krmeni ted jsem tady na mk v bazarku koupila to lehatko. Zatim ho pouzivame jen obcas, kdyz vyvadi a my zrovna jdeme jist nebo na navstevu berem. A bude tedy v nem i bastit. Da se dat do lehu a polosedu, je to fajn.
@biciklissie dekuju za podporu...ale sem s toho silena😭😭😭Uplne me to psychicky nici😭
Holky, jedu s naty ve ctvrtek na vic nez pul dne na navstevu ke kamaradce. Ja doma topim na 23 stupnu a naty ma jen jednu vrstvu, body s dlouhym rukavem a nohavicemi. Kdyz usne, tak pres ni prehodim deku, pokud si vzpomenu (vetsinou ano). Ta kamaradka topi na 20, pritapet skrz nas nebude. Mam v oblikani naty ten rozdil 3 stupne nejak resit? Myslela jsem, ze bych pres body prehodila jeste tenkou mikinku? Staci to nebo naopak neprioblikat vubec? Jako teplejsi nejakej ten overalek nemam, v tech vetsich velikostech uz nemam moc zasoby.
@biciklissie nechala bych ji normalne a pribalila ji tenci mikinu nebo tricko kdyby byla viditelne zmrzla...
@biciklissie Mno je pravda, že některé ty židličky jsou takové hrozně mohutné s kilometry plastů všude... Já jsem nechtěla rostoucí židli, o pořízení lehátka jsem uvažovala, ale jelikož Elí už je tak tak i přebalovák, tak se bojím, že by z něho brzo vyrostls a posadit se nemusí ještě celkem dlouho. Vybrali jsme tuhle, babičky zas budou nadávat, že malá nemá nic růžového, ale hodí se nám holt do kuchyně 😂
@natysnovec Achjo, vis co, clovek se snazi podporit a utesit, ale ja te proste totalne chapu. Tohle je na tom materstvi to nejtezsi, ta zodpovednost a strach... Ale ty to das, jsi super mama.
@biciklissie Vim,ze dam....MUSIM...Uz sem si i pobrecela ale stejne to na me pada...😔😔
@darkwitch Ok, udelam to tak. Zas ji nechci nejak moc navlekat, ma tendenci se potit a taky uz se mozna pohybem docela zahreje. Moc diky...
@knoflikarka @biciklissie mi dnes výbava na prikrmy přišla, zrovna jsem to vybalila. Zatím budu krmit v lehátku( mám do 9kg,malá už ma cca 7kg,tak ještě prikoupím větší) jidelni zidlicka už je koupená✔
@knoflikarka Tak to je pekne, vybrali jste fajn. Nasim by se zase libila, moje mamka zboznuje tuhle zelenou🙂. Sto lidi, sto chuti🙂. My taky vybirali, aby nam ladilo, mame obr stul masiv, americky (nebo jaky) dub, tak k tomu🙂.
@natysnovec Taky bych to obrecela, nedivim se. Ale utece to...
@laja64 Tak moc pekne. Hergot, kdyz jsem vybirala, tak jsem videla same hnusne a vy mate same hezke🙂.
@biciklissie tam????Nejsem si jista...😰😔😭
@biciklissie já vybírala podle barvy-at mi ladí se vším 🙈😂
@laja64 pěkná, to je ta rostoucí, nad tou jsem taky původně přemýšlela 🙂 taky jsem brala to, co se nám hodí do kuchyně, máme zelené doplňky.
@knoflikarka my máme právě černý stůl a šedé židle tak jsem chtěla šedou 🙈😂
@biciklissie Noo, je to možný... řešíme problém se slepicí a vejcem - kterej z těch problémů je prvotní příčinou všech těch ostatních? 🙄 Tak zkoušíme co jde...
Jo jinak jsem moudřejší po dnešním workshopu - 1) ty problémy můžou být i kvůli rostoucím zubům (i když ještě nejsou vidět a dásně nejsou zarudlé, stejně rostou a může to být nepříjemné), 2) argument proti mrkvové šťávě že by se děti měly naopak zvykat na vodu, aby netrvaly na tom že každá tekutina musí mít příchuť aby ji vypily, a že jídlo se podává naopak proto aby si zvykaly že ně každá stravaje tekutá. a 3) že bychom ideálně měli ještě tak 2 týdny vydržet, že ideální je zavádět příkrmy v 5 měsících...
@amenophus No, tak to chapu, ze na to prijit musi byt narocne, ne-li nemozne. Snad se to s temi prikrmy vsechno podda... Moc diky za ty info z workshopu. Je to tezke, kazdy rika neco jineho a pak si vyber. Ja taky asi spis myslim, zacit oddelovat tekute od pevneho a s tou vodou se mi to taky zda rozumne. No, my mame do 5ti mesicu jeste cely mesic. Mysli si, ze zacinat od pateho by mely i miminka plne na um? Ja uz tedy mam v planu zacit, ale jako zda se mi naty na to docela nevyzrala. Ona se i spravne brat flasticku naucila az kolem 8 tydne, tak na lzici jsem fakt zvedava. Ale zase kdyz clovek zacne takhle brzo, tak aspon muze pohodicka a klidecek, pomalu seznamovat a nikam nespechat. A sestricka taky rikala zacit, tak tak lazo plazo zacnem.
@biciklissie Jo tak to nevim, na workshopu byli všichni plně kojení :/. Ale krom toho taky zaznělo rozumné pravidlo - zkusit to. Nabídnout trošku na lžičce. Když to nebude chtít, zkusit něco jinýho a když ani to nechce tak prostě pár týdnů počkat. A pokud naopak ukousne lžičku i s rukou tak už je nejvyšší čas 🙂
@amenophus mno u nás se asi taky budou hlásit zuby. Malá byla poslední dny dost naštvaná a uspávání přes den horor, časté stolice, zvýšená teplota, červená líčka... Na dásních nic, tak jsem myslela, že ještě dozvuk léků a stafylokoka... Psala jsem doktorce a prý s největší pravděpodobností zuby.
Naše je teď taky neklidnejsi a myslím že to bude problém zubů, moje osmičky jednou za čas zlobí a taky není nic vidět :D
@darkwitch mno tak mně se právě klube moudrák a taky to není extra fajn 😆. Ale překvapuje mě to, já jsem měla první zub až ve 13 měsících a poslední mlíčňák mi trhali na VŠ 😀
@amenophus Jo, tak to mas pravdu. Moc diky za konzultaci. Uz jsem se rozhodla, o vikendu zacnu. Vyslala jsem manzela na nakup a ulovil tu maslovou dyni, cuketu, bataty a mrkev. Vic jsem cetla, ze mrkev dost zpusobuje zacpu, tak asi zacnu tou dyni. Nevis, jestli se tuk dava hned do tech prvnich prikrmu nebo az pozdeji?
@biciklissie já dávala u dcerky buď malinko Ghí( používám běžně) a nebo olivového oleje už od začátku. Teď budu taky ✔ A taky teda budu začínat dýní.
@laja64 Tak asi taky dam olivac, nic moc jineho nemam, akorat nejaky obyc olej. Prosim te, kolik tak?
Já bych tuk do šestého měsíce určitě nedala. Je to moc velká bomba pro tak malý organismus! I když je jen rostlinný...
@tasmyska Tak fakt nevim, zkusim to jeste nekde pohledat...
@biciklissie klidne kavovou lzicku olivového oleje dej, aspon ta mrkev malou nezabetonuje... probiotika jsou taky v oleji a dávaji se uz od měsíce
@darkwitch nejen probiotika, i vitamin D třeba. A samozřejmě je i v UM. Kapičku kvalitního panenského oleje budu dávat od začátku.

@biciklissie taky řeším výbavu na příkrmy - dneska jsem objednala jídelní židličku, která je i pro nesedící miminka, ať máme v čem krmit 😀 (lehátko nemáme).