icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

codal
20. únor 2019

Taky vás zdravím po delší době,Mirinka má už 4,5mesice,na kontrole měla 6,3kg a 64 cm,je to moje velká holka.Uz se otáčí,hraje si s hračkami,je to velký Smíšek a taky velký nespavec .přes den spi jen v autě nebo v kočárku a to tak maximálně hodinu a přes noc se budí hodně často..ale zatím to nějak dávám,ona je jinak hrozný zlatíčko❤️..zatím je jen kojena, příkrmy plánuju až od půl roka,zatím ji mlíko očividně stačí😀..

ah1234
21. únor 2019

@knoflikarka tak uz aj moj je na Nutritone, drz palce nech ho to nezabetonuje 😁

knoflikarka
21. únor 2019

@ah1234 😯 tak to teda držím, doufám, že to pomůže jako nám

tasmyska
21. únor 2019

Tak na začátku tohoto týdne se Eliášek začal točit na bříško. Mám z toho radost akorát pohoda skončila 🙂

biciklissie
21. únor 2019

Holky, tak u nas taky novinky. Pred dvema dny se naty taky zacala otacet na brisko. Jen vyjimecne a vzdycky si prilehne jednu rucicku, kterou nedokaze vyndat, takze se tam jen tak placati a nadava, ale je to pokrok. A dnes se poprve nahlas zasmala. Jsem vybalovala nejake koupene obleceni, kazdy kus ji ukazala a nadavala u toho a to byla evidentne ta spravna prilezitost k rozesmati se. Jsem si to nejdriv ani neuvedomila a pokracovala dal v nadavani, az po chvilce mi to doslo🙂. Tak snad to brzo zopakuje, samozrejme se ted porad snazim ji rozesmat, ale hold nic tak zabavnyho uz neni🙂.

laja64
22. únor 2019

Ahoj holky, tak mi malá dnes poprvé vypila 180ml vanilkové kaše, moc jí chutnalo a teď usnula jako špalek, tak jsem zvědavá, jak dlouho bude spát🤗🤗 A musím se pochlubit, koupili jsme si kávovar, to budou kávičky🤗🤗

knoflikarka
22. únor 2019

Holky, tak jak jsem ještě nedávno psala, že Elenka se na nás moc nesměje, tak už je všechno jinak, dneska se dokonce smála na doktora na kyčlích a večer se poprvé rozchechtala 😍. Taky už se jednou přetočila na bříško v jednorázovce, v látkových plenkách jí to ještě nejde,ale už v nich zvládá přetočení na bok. Kromě toho se naučila "prdět" na rtech a tak toho patřičně využívá 😆. Je s ní čím dál větší sranda a my si to užíváme ♥️

luci_eee
22. únor 2019

@biciklissie nečetla jsem odpovědi, ale mám doma pro tyto případy tussin (opravdu jen Tussin, nezaměňovat se stoptusinem, je tam jiná účinná látka) . Na noc na tlumení kašle, je pro děti od dvou měsíců, poradila dětská sestra, když starší dítko kaslalo přes den a já nevěděla jak to bude vypadat v noci, aby se vyspal, a chtěla jsem něco, co by případně mohla i mladsi, kdyby to od něj chytla.

natysnovec
23. únor 2019

@laja64 jak delate tu vanilkovou kasi na piti do lahvicky??

amenophus
23. únor 2019

@knoflikarka Jo, prdění u nás poslední cca dva týdny taky frčí 😀

biciklissie
23. únor 2019

@luci_eee Super, moc dekuji, urcite se na to podivam.

laja64
23. únor 2019

@natysnovec dám teplou vodu-myslim ze to bylo 150ml cca a dvě vrchovaté lžíce kaše. Savičku jsem koupila s rychlým průtokem-na kaši.-zn.MAM. Sama jsem to zkoušela pít a šlo to v pohodě a malé pak taky 😊

petronelas
24. únor 2019

Ahoj holky,hlasim se po dlouhe dobe.Minuly tyden jsme se vratili z nemocnice.Maly strasne zvracel a davil se a tak si nas nechali v nemocnici.Delali nam vsechny vysetreni nakonec z toho byla ,,jenom" silna vyroza.Mel obrovsky kasel a byl strasne zahleneny.

petronelas
24. únor 2019

Je tu jeste nekdo,komu bude 5 mesicu a jenom plne koji? Ja totiz nevim,jestli uz davat nejake prikrmy,umele mliko nebo neco.Jak to delate vy? Ja zatim jenom kojim.

knoflikarka
24. únor 2019

@petronelas Buď ráda. Nemusíš dávat nic, příkrmy až od půl roku, umělé mlíko vůbec 😉

petronelas
24. únor 2019

@knoflikarka ja se bojim,abych neco nedelala spatne.😉Vim,ze kojeni staci,ale clovek nikdy nevi.

natysnovec
24. únor 2019

@petronelas pekne koj az tak do pul roka se rika ze s prikrmy...oni pokavad ty deti pekne prospivaj tak s prikrmy oddalujou.Materke mleko je to nej.

ah1234
24. únor 2019

@knoflikarka hlasime ze Nutriton pomaha aj u nas . spolu s tym stiepenym mlieckom uz skoro neblinka 😊😊

knoflikarka
24. únor 2019

@ah1234 tak to jsem moc ráda 😊 my po dobrání ProFutury, co máme v zásobě, asi rovnou přejdeme na AR.

darkwitch
24. únor 2019

@petronelas do sesti měsíců chci jenom kojit, pokud se něco nestane, kojení je nejlepší, prikrmy se nenervuj, ze začátku je to jen o zvykani na jidlo

niki1107
24. únor 2019

@petronelas Malé je 4,5 měsíce, taky jen kojíme a nehodlám na tom nic měnit do půl roka, spokojené jsme obě 👌😉.

codal
24. únor 2019

@petronelas taky jen kojim, malá přibírá ukázkově, takže do pul roku příkrmy neřeším;)..

aronek
24. únor 2019

Ahoj, taky se hlásím po delší době. Malou jen kojím, ale nám teprve budou 4 měsíce. Do toho kojím i dost tu dvouletou, takže celkem mazec. Malá je ale zlatíčko, takhle spavé dítě jsem ještě neměla, to je ta starší mnohem horší

dusovkam
25. únor 2019

Ahoj děvčata 🙂 tak já se zas hlásím. Když tak čtu jak máte hodný miminka tak jen tiše závidím. Prckek se poslední noci budí co hodinu, hodinu a půl , ja jsem jak zombie - přitom přes den spí sotva 5 hodin dohromady. Jako je malinko nastydlý, měl i zvýšenou teplotu v sobotu ale i když je relativně ok, tak stejně zlobí a já už prostě nemůžu. Každý den je už mezi čtvrtou a pátou ráno vzhůru. ☹ Chlap je pořád v práci, babičky taky, aby přijeli a pohlídali a já si odpočinula tak to nehrozí. 😣 včera jsem teda vypadla s kamarádem do čajovny ale to byla jen chvilka, já bych potřebovala tak půl dne oraz.
Pardon za sloh ale jinde se vykecat nemůžu 😏😁

amenophus
25. únor 2019

@petronelas My skoro 5 měsíců a téměř plně kojím (malá moc nepřibírá, občas trochu dokrmujrme UM) a příští týden v 5m asi začneme s příkrmama, kojení nám nestačí.

knoflikarka
25. únor 2019

@dusovkam 😯 To se ti vůbec nedivím, pokud máš miminko, co nespí, a je celá péče na tobě, musí to být síla... Drž se a držím palce, aby se to co nejdříve upravilo...

aronek
25. únor 2019

@dusovkam ona je zlatá jen ta nejmladší. Normálně kolem desáté večer zabere a ráno kolem půl sedmé, když vstávám s klukama se budí. Je naducaná, jak kdyby jedla co hodinu. I přes den hodně spinká. To ta dvouletá chce v noci i dvakrát za hodinu cucnout. Jenou jsem jí to počítala a bylo to 13x za noc. Naštěstí se budím jen na půl, jinak by mně už odvezli. Kojení se jim za celou dobu sešlo jen dvakrát, jinak je mám na střídačku. Takže tvoji potřebu odpočinout si chápu.

knoflikarka
25. únor 2019

@laja64 Ahoj, můžu mít dotaz? Vím, že jsi řešila u malé ten průjem/alergii na BKM... Už to máte lepší (třeba po příkrmech)? A jakým způsobem se vlastně u miminek řeší vzorek na rozbor, tos jim přinesla plínu? Malá má od doby, co dobrala ATB (cca 2 týdny) častější stolice, což nikdy nemívala, doktorka radila přidat probiotika, ale to je bez efektu a pak, že prý do 5 stolic denně je to ok. To bych ještě brala, ale poslední dva dny má hlavně ráno fakt průjem. Přes den už pak ne, tak bacil to asi nebude... Ve středu jdem na čtyřměsíční, tak to chci řešit...

laja64
25. únor 2019

@knoflikarka prujem to prý nebyl - ten je at fakt od 5-8 plen denně , ABKM v tomto věku nelze prokázat. Malá měla ty vodnate stolice max 2 za den, většinou ale 1x. V nemocnici brali stěr, dětská doktorka pak dala takovou větší ampuli-kelímek s takovým naběrátkem a když se malá vykakala, nabrala jsem trochu a šup s tím do kelímku. Po příjmech je to řídké, ale už ne vodnaté, barva zeleno zlutá, spíše do žluta. Ráno a večer dávám mléčnou kaši, kolem poledne trochu jídla-dnes třeba pár lzicek batátů, jinak normálně UM a čaj. Probiotika BioGaia jsme vyměnili za Lactobacílky Baby od Swiss. I kdyby teď tu vodnatejsi stolici měla, už to neřeším, jelikož v rozboru se nic nenašlo. Ale rozbor at ti udělá klidně ✔😉 Taky jdeme ve středu na 4mesicni ☺

laja64
25. únor 2019

@knoflikarka - ne po příjmech ale po PŘÍKRMECH🤣

Strana