icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

knoflikarka
4. bře 2019

@biciklissie Jo, ona otvírá i pěkně pusu, já bych jí to necpala, kdybych viděla, že nechce. Naopak když dlouho nejde lžička, tak už se sápe po bryndáku 😂, tak nevím, za chvíli asi bude na dietě jako já 😂. No doktorka tvrdila, že kvůli hnojivům (přesněji dusitanům) jsou lepší sklínky, ale upřímně kdyby měla malá zažívání v pohodě, tak to neřeším, i když je fakt, že už se jí to spravuje.

biciklissie
4. bře 2019

@knoflikarka Tak u nas uz to vypadalo, ze ma otevirat pusu a pak najednou zlom. Nejdriv misto toho zacala vyplazovat jazyk (to bylo fakt vtipny) a pak proste nic. Ted se to zase lepsi, pusu otvira trochu (asi spis nahodou), ale hlavne zacala okusovat lzicku, tak ji pri tom v te puse trochu neco ulpi🙂. Ja si teda myslim, ze je blbost to davat diteti, co to vubec nechape, ale kdyz to jen zkousime a nenutim, tak aspon pomalinku zvykam a nebudeme stresovat, ze uz by mela, proste je caaaaas. Ja si tedy zas rikam, ze vubec zatim davat sklenicky nebudu, ze kdyby to nahodou nejak moc chtela a nic jineho, tak v tom pak zafrci desne penez. A pak taky zvykam na tu hrubou konzistenci a kousky - to uz nechce vubec samozrejme🙂.

biciklissie
4. bře 2019

@knoflikarka Ale nenapadlo me, ze sklenicky by mely byt zdravejsi, no...

knoflikarka
4. bře 2019

@biciklissie jak říkám - je to těmi hnojivy dle Dr. Doporučila nám buď shánět biozeleninu, nebo skleničky... Bio dýni fakt neseženu 😀. Kupujeme HiPP, ten je nejdražší právě proto, že je bio, ale ty dusitany sledují ve všech skleničkách prý. Ale vidím to do toho 6. měsíce - pak začnu asi objednávat farmářské bedničky a zkoušet BLW.

biciklissie
4. bře 2019

@knoflikarka Jo, tak biozelenina, hmm, tak to naty ma to, co manzel potka pri nakupu, kdekoliv a kdykoliv. Pak mi to jeste lezi nejakou dobu v lednicce, nez to prijde na radu, nakupujeme jednou za cas, tak do zasoby. Pak to mam hotove na ty dva nebo tri dny v lednicce a cast hned po uvareni putuje do mrazaku. Tak si, chudinka, zvyka, ze u nad to nebude s jidlem na zadne spumprnakle🙂. Ale mit problemy, tak to samozrejme resim vic, takhle na to clovek asi hresi...

amenophus
6. bře 2019

Tak pomaličku polehoučku začínáme s příkrmama! Pár lžiček šťávičky vymačkané přes plátýnko z čerstvé nastrouhané mrkve. Je to psina, brzy bude celý byt žlutý od betakarotenu :D Ale lepší se - dneska měla 5 lžiček. První podezřívavě převalovala v pusince a plivala, druhou už okusila jako profesionální someliérka, třetí už nadšeně spolkla, po čtvrté se sápala a málem by snědla i tu lžičku, z páté trochu polkla a zbytek rozpatlala kolem. No naštěstí měla bryndák, krátký rukáv a zbytek těla zabalený do plíny.
Šťáva prochází, tak zítra zkusíme vařenou mrkvičku a snad ji moc nezašpuntuje. A na příští týden máme domácí cukety od sousedů, hezky bio.

ah1234
6. bře 2019

@biciklissie môj malý ma aj alergiu aj problém s trávením, ale sklenicky by som nedávala. Poznám x deti čo si na to zvykli a potom nič iné nechceli, to by ma trafilo :D také drahé za takú blbosť a sorry ale ako žiť musí z toho čo tu je a ja proste ani neverím tomu že ťa zelenina v sklenickach je az o toľko lepsia. Kyslé dažde sú všade a stále takže to vychádza za mňa narovnako a fakt do toho nebudem investovať prachy a ešte aké je to neekologicke :O no hold maly si zvyká na našu stravu a nemá na výber 😁😁 okrem toho sa mi moc nepáči jak je to všetko zmixované na úplnú kašu na začiatku, jak by mi potom jedol celé kusy+tie mixy sú tiež divné a niektoré veci ako avokádo sa ani nedajú kúpiť mi príde v sklenickach :D ja si radšej vyrábam svoje doma a presne mám to aj v chladnicke aj 2 dni.. jedine škoda banánu to čo nezje sa vyhodí lebo mne je z banán nagrc a to nevydrží ani hodinu :D našťastie naša lekárka není slepá propagatorka skleniciek, práveže mi opačne hovorila, nech si ho nenaučíme len na kupované jedlo. Ja to babyfood nemôžem ani vystáť :D a mamka mi ho furt vnucuje. Ale je pravda že v piatok letíme do Francúzska a malý bude 4 dní bez prikrmov lebo kde tam navarim, to by bola skleníka lepšia na cesty. Lenže ten môj diablik by si na to 100% hneď zvykol

dusovkam
6. bře 2019

@amenophus To ti tiše závidím. 😂 U nás mrkev i brambora pasírovaná jde do Kubíka stylem půl lžičky do papule a půl vyjede ven na bryndák. 🤣 Ale jak jde o kašičku před spaním (celozrnná pšeničná z DM) tak to zblajzne i deset lžiček jako nic. 😂 A neboj se že by mrkev malou zašpuntovala- u nás se od mrkve zas 💩 každý den 😂

Jinak dneska máme za sebou očko pneumokoka, trochu zrudnul, zařval si a za 5 minut byl zas vysmátej. 😁😁

knoflikarka
6. bře 2019

@ah1234 Koukám, že i na příkrmy existují velice vyhraněné názory, jako snad na vše, co se miminek týče 😂.

ah1234
6. bře 2019

@knoflikarka ale nieee to len ja mám názor na všetko 😂😂 ale zase je mi jedno čo si robia iný, môj názor nemusí byť nutne najlepší a tiež nie vždy je len jeden názor dobrý ze 😊😊 myslím že naše deti budú zdravé a šťastné či už na uvarenej mrkve alebo zo sklenicky veď je to de facto furt len mrkva :D

knoflikarka
6. bře 2019

@ah1234 Jasně, já ti to neberu 😉 nejste náhodou ještě na ProFutuře? Mám tu 3 krabice, jednu otevřenou a jeden Nutriton (došel o víkendu Nutriton a další přišel až v pondělí a jediné, co doma bylo, bylo ar mlíko, tak jsme už na něj přešli 🤦🤦🤦).

ah1234
6. bře 2019

@knoflikarka nie nie, maly je uz na tom Nutrilone Allergy Care 🙂 ja tu tiez mam zastup vsetkeho.. Bebu Comfort, Bebu HA, Hipp, Profuturu, Nutrilon Comfort... Skus napisat Hane z Rijnoviek, podla mna jej maly je stale na Profuture, mozno by ho od teba odkupila. Ja vobec neviem, co s tymi mliekami budem robit. Teraz sa to Allergy care snazime nekupovat do zasoby ale zase to predavaju len v 450g krabiciach a skoro nikde to nemaju, takze nonstop behame do jednej lekarne, kde ho maju furt.. kupili sme totiz bebu po 6 kusoch a mam 4 a 1/3 krabice doma teraz....

knoflikarka
6. bře 2019

@ah1234 je to děs fakt, chtěla jsem tu ProFuturu dopotřebovat, ale nějak jsem to nerozvrhla 🤦. Ale je fakt, že AR mlíko vyhovuje malé víc. A jak se u vás osvědčilo Allergy Care? Pomohlo třeba i s blinkáním?

biciklissie
6. bře 2019

@ah1234 Jo, tak to mi naprosto mluvis z duse. Divne rozmixovane a jeste by si na to zvykla a musela bych kupovat🙂. Jako pocitam s tim, ze obcas koupim nejakou to ovocnou na zpestreni, ale to az za hodne dlouho. No, ale evidente doma si to varit je malo. Dnes me otec zdrbl, ze mame zeleninu pestova, jak je kupovana siiiiiilee nezdrava, jak jsou z toho takoviny a tak dale. No, bylo toho vic, tak jsem z toho zdrbla a jsem moc rada, ze jsi to napsala a ze nejsem uplne mimo, snad. Protoze my zahradu mame, ale fakt na pestovani nejsme. Jinak delam kde co, tu kojeneckou vodu kupuju ve skle, neohrivam v mikrovlce a vse mozne, ale ti nikdy nebude dost. Tak me tvuj prispevek fakt potesil. Uzijte si francii, skoda, ze si jesne neda syry, bagetu, krosan a vino, co?🙂

biciklissie
6. bře 2019

@ah1234 Hele, ja ty krabice um, co jsem vedela, ze nespotrebuju, poslala na charitu. Nejake pani, co materialne podporuji pestounske pece. Prilozila jsem i par dalsich veci a pry z toho vse vyuziji. Tak treba to, co mas ve vic kusech prodat a co mas jen po jednom treba takhle darovat? Pani mi i nabidla, ze mi zaplati postovne, ale to jsem nechtela, at to maji pro vice potrebne.

tasmyska
8. bře 2019

@petronelas ahoj já plně kojím, nám pět a půl měsîce a příkrmy nedávám. Až v šestým začnu🙂

laja64
8. bře 2019

@ah1234 popros dětskou lekařku at ti ten Nutrilon allergy care napíše na recept. Do 6 měsíců se může neomezeně- kolik krabic potřebuješ. Od 6 měsíců do 1 roku se může napsat 5 krabic na měsíc. Od 1 roku už musí být zprávy revizního lékaře že dítě trpí na tu či onu alergii. Tak nám to řekla dětská lékařka a máme teď měsíčně 7 krabic na měsíc.

petronelas
9. bře 2019

Je tu jeste nekdo, koho deti se zatim nepretoci? Jenom na strany?

knoflikarka
9. bře 2019

@petronelas My. Malá se teda dvakrát přetočila na bříško, ale zatím neví, kam dát tu spodní ruku, takže dokonalé to rozhodně není. A na stranu se víceméně přetáčí sice furt, ale na tu svou oblíbenou. Ale nás od úterka stejně čekají rehabilitace, takže neřeším...

laja64
9. bře 2019

@petronelas mala se taky úplně nepretoci , i když někdy ji to vyjde😁 Vůbec se takovyma vecma nezaobírám, až to bude tak to bude 😁

aronek
10. bře 2019

@petronelas malá jde zatím jen na bok. Neví co s ručičkou 🙂

tasmyska
10. bře 2019

Holky Eliášek se už přetáčí hodně rychle na bříško a už i péruje na kolinkách. Leze po zadu jako píďalka🤩

amenophus
11. bře 2019

Tak, třetí dávka hexy a synflorixu za námi. Jsem zvědavá jaká bude noc, ale malá to zatím snáší velice dobře. Trošku zařvala když ji píchla, ale stačilo 5 minut nakojit a už se na sestřičku vesele smála. Venku se krásně prospala v kočárku, doma pak chvíli dováděla na bříšku (dírky ve stehýnkách jí vůbec nevadily), snědla zatím rekordní množství mrkvičky (skoro čtvrt šálku) a teprve kolem půl 7 začala být trošku podrážděná a v půl 8 mi tvrdě usnula u kojení. Zatím ani teplotku nemá, tak snad to tentokrát půjde v pohodě 🙂

natysnovec
11. bře 2019

@petronelas nam se Veru na brisko pretoci ale zpatky na zada vubec...ale na brisku je furt😊😊

ah1234
12. bře 2019

@knoflikarka joj nevsimla som si otazku prepac, maly ublinkava o dost menej na tom Allergy Care a jak sme pridali Nutriton, tak prezliekam max 3x denne a seba max 1x :D ale do Francuzska som si zobrala len jeden sveter tak som si musela od kamosky co je tm na erazme 2 pozicat, lebo ma poblil, takze dieal to furt nie je :D

ah1234
12. bře 2019

@tasmyska co to znamena, ze péruje na kolínkach prosim ? 🙂 my taky vyraz v slovencine nemame, tak si neviem nic pod tym pojmom predstavit

ah1234
12. bře 2019

inak maly na skoro piatich mesiacoch konecne zacal sam od seba brat do ruky vedome vsetky hracky, prechytava ich, odhadzuje a potom sa k nim znovu doplazi, zdvihne ich nad hlavu a hra sa zase :D je sice pomaly ale vzdy vsetko dozenie :D pomalinky zacina lozit

knoflikarka
12. bře 2019

Tak holky, dneska jsme byli u fyzioterapeuta a mám fakt radost, podle něj malá mentálně odpovídá 5 - 6 měsícům a fyzicky 4 - 5, takže žádné opoždění jako neuroložka nevidí. Malá se tedy zatím dokonale nepřetáčí, ale na to má čas do 6 měsíců, fyziologická odchylka na vše je do půl roku 1-2 měsíce, od půl roku až 3 měsíce. Vysvětloval mi to tak, že když někdo začne chodit v 15 měsících a jiný v 10, není mezi nimi vývojově žádný rozdíl - prostě není to potom poznat. Helmičku tedy nedoporučuje, tak uvidíme, jak se rozhodneme... Jinak malá už pije sama, dokáže většinou nasměrovat i savičku zpátky, když jí vypadne, pomáhám minimálně. A dneska mi brala z ruky i lžičku 😂

biciklissie
12. bře 2019

@knoflikarka Tak to je super, ze u te fyzio same dobre zpravy. Das na ni s tou helmickou? Asi by mela vedet nejlepe, ne? A mala je tedy fakt hodne sikovna. U nas asi skoro nic, co jsi psala, nehrozi. To nase pretrhdilo ma na vsechno cas, ani ty prikrmy nechce, natoz, aby si neco drzela🙂. Ale jak pises, je to ruzne...

tasmyska
13. bře 2019

@ah1234 Tyyyyyjo no pokusím se to nastínit.
Jak vidíš na obrázku, rukama se drží podložky je na kolínkách a přenáší váhu na ručičky a na kolínka. Jakoby se kýve dopředu a dozadu. Tomu se říká, že péruje🙂

Strana